Gagata 04.11.2007 10:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2007 Zgadzam się z powyższym! Ja mam dośc dużą płytę (tak mi sie wydaje w każdym razie) i nie chciałabym mniejszej..rozstawiasz dowolnie garnki-tu cieplej, tam zimniej i - sama radośc z gotowania ! DPSka ma jezscze większą jak pamietam, ale u niej NONSTOP pichcą się jakieś pyszności........ Nnie ma żadnego specjalnego doprowadzenia powietrza, to troche inaczej niz przy kominkach..może dlatego że blachy kuchenne nie sa szczelne (po prostu sobie leżą) i dlatego nie jest to potrzebne..dodatkowo tez jest to pewnie przyczyną dla której taka kuchnia nigdy zbyt długo nie utrzyma żaru. Amonite może mieć głębokośc 70 cm ,to tylko od Ciebie zależy. U mnie ma 70 cm razem z rurką wokoło (max wymiar), czyli samo palenisko mniej. A część piecowa z duchówą jest głębsza (tak to wymyslilismy) i ma 86 cm. A szerokość kuchni części do gotowania u mnie 94 cm a piec - 64. Blachy sa w różnych wielkościciach, ruszty też, zawsze blachę można przyciąć. Nawiasem mówiąc znalazłam producenta elementów do takcih kuchni ( i innych fajnych rzeczy) ale jest baardzo drogi (Warszafka - Komturze, za przeproszeniem, nie utożsamiasz się oczywiście.. ).Ale spójrzcie: http://www.zielinski.waw.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 04.11.2007 13:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2007 Znacie bajkę o NALEŚNIKU? "..Leży drzewo na leśniku.." A bajkę o POWIDŁACH? "..Po widłach sa dziury w plecach.." A bajkę o DŁUGOPISIE? "..Długo pis nie porządził..." he he he Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amonite 04.11.2007 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2007 Dzięki, Kochani, za rady "kuchenne", wiedziałam, że mogę na Was liczyć Ja niestety naprawdę mam mało miejsca na takie cudo i najbardziej zależy mi na funkcji grzewczej (kucharka ze mnie marna i raczej niedzielna ) choć nie chcę rezygnować z blachy. Część piecowa u mnie byłaby głęboka na ok. 140 cm. a kuchenna na 70 cm. , szerokość całości ok. 110 cm, w tym blacha ok. 50 cm. Tę stronkę z akcesoriami kuchennymi, którą Gagatko podajesz, właśnie przedwczoraj znalazłam , fajne tam mają drzwiczki z przeszkleniem, myślałam o czymś takim - żeby był widoczny ogień... Szukam dalej inspiracji co do stylu tej kuchni, mam już masę zdjęć, najciekawsze będę sobie chyba w dzienniku zamieszczać, jeśli chcecie, to możecie zaglądać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 04.11.2007 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2007 Fajne! Zwłaszcza ta ostatnia! Eeee, nie przesadzaj z tym pichceniem non stop. Czasem tylko, jak coś się zamarzy... W większości Babcia przy kuchni szaleje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 04.11.2007 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2007 Ta o materiałach piśmiennych wspaniała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 04.11.2007 17:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2007 No własnie CHODZIŁO O TĘ OSTATNIA Ja poprzednie znałam dawno (zreszta jest ich więcej - mniej lub bardziej mądrych ) a ta piśmienna powstała rzecz jasna OSTATNIMI CZASY Ja się też obśmiałam zdrowo!! Hu hu huu!! No Babcie nie Babcia ale kuchnia zajęta Ale fajnie miec taką Babcię...prawie tak fajnie jak taką Kuchnię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 04.11.2007 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2007 Uprzejmie informuję, żę komturowa to jeszcze nie babcia, tylko żona dziadka. W następnym pokoleniu same chłopaki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 05.11.2007 08:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2007 Jasne jasne Dziadku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia.malczewska 05.11.2007 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2007 Melduję się na wyraźne zawiadomienie Pre ... hmm Anetki Na razie z pracy, ale coś się kroi i tpsa ma dla mnie niespodziankę, chyba bedzie neo Wreszcie będę mogła trochę pobuszować z Wami po necie i pogadać wieczorkiem - tak mi tego brakuje ... Coś Gagatko pisałaś o ciastach ? Mój mąż jest z zawodu ... dyrektorem (pamiętacie to ? na pewno ...), ale zaczynał jako cukiernik i mogę go namówić swoimi sposobami na rewelacyjne ciasto drożdżowe w sporych ilościach, np. z własnymi śliweczkami ... mówię wam pycha!!! aż mi teraz ślinka leci A jeśli chodzi o inne jedzonko, to muszę przejrzeć wasze listy jeszcze raz, bo już wszystko pozajmowane co potrafię zrobić. Może jakieś propozycje ktoś ma co by chciał jeszcze zjeść ??? Śmiało, najwyżej powiem, że nie umiem ... Ja zabiorę naleweczki własnej roboty: czarny bez, smorodina, miętka i wiśnia - damy radę pa pa i do zobaczenia! zajrzę jutro jak dam radę się dopchać do kompa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 05.11.2007 09:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2007 Witaj Asiu miło Cie widzieć (słyszeć?) No z placuszka drożdżowego ze sliweczkami juz sie nie wymiksujecie...trzeba bylo nie zaczynać....mmmmmm... Trzymam kciuki na tę NEO.......! Może być bigosik-tu jeszcze nie mamy zgłoszenia, chyba że Państwo Komturostwo.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia.malczewska 05.11.2007 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2007 hej, hej, jeszcze nie wyszłam .... to my się rzucamy na placuszki drożdżowe i bigosik - robię tłumaczenia dla takiej firmy co przerabia dziczyznę, więc podpytam czy mogę liczyć na wsparcie "dzikiego mięsa" do bigosiku - będzie rasowy i smaczny pa pa !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 05.11.2007 10:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2007 No - i to rozumiem! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 05.11.2007 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2007 O! Fajnie, że Asia już się odezwała! Kurna, ale nam się fajna impreza kroi!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiochman 05.11.2007 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2007 Widzę że skrzykujecie się na niezłą imprezę... Cóż moge wam życzyć tylko smacznego i dużo zdrowia!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 05.11.2007 18:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2007 Wiochman - planujemy AGRO-sylwestra! Chciałbyś sie przyłączyć? Ty jesteś swój chłop może byłoby to możliwe...zależy od stopnia zaawansowania prac do grudnia (chodzi o warunki noclegowe). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 05.11.2007 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2007 Potwierdzam, potwierdzam - Wiochman swój chłop, a i żonka swoja jest!!! Jak cóś, to na materacach mogo, ni??? Wiochman, spytaj żonkę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 05.11.2007 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2007 Zobaczcie, jakie piękne projekty indywidualne pensjonatów drewnianych znalazłam: http://www.polskadrewniana.pl/index.php?pk=2 Najbardziej podoba mi się Dwór Mazowiecki i Gospodarstwo k. Rynu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 05.11.2007 23:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2007 Wiochman, Wiochman, Wiochmany! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 06.11.2007 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2007 Wiecie co? Chyba zaraz do Wiochmana zadzwonię, zobaczymy co powie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiochman 06.11.2007 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2007 Kochani strasznie dziękuję wam za zaproszenie!!! Cóż jestem juz umówiony... A co u was się będzie działo, jadło i piło to tylko mogę sobie wyobrazić. Wieś całą gębą. Te udźce, nalewki, kiełbasy ... Ból mą wiejską duszę targa to żałoba duszy, brzucha a i w końcu gardła... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts