Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Agroturystyka - fajna sprawa

Recommended Posts

Zgadzam się z powyższym! Ja mam dośc dużą płytę (tak mi sie wydaje w każdym razie) i nie chciałabym mniejszej..rozstawiasz dowolnie garnki-tu cieplej, tam zimniej i - sama radośc z gotowania :D !

DPSka ma jezscze większą jak pamietam, ale u niej NONSTOP :o pichcą się jakieś pyszności........

Nnie ma żadnego specjalnego doprowadzenia powietrza, to troche inaczej niz przy kominkach..może dlatego że blachy kuchenne nie sa szczelne (po prostu sobie leżą) i dlatego nie jest to potrzebne..dodatkowo tez jest to pewnie przyczyną dla której taka kuchnia nigdy zbyt długo nie utrzyma żaru.

Amonite może mieć głębokośc 70 cm ,to tylko od Ciebie zależy. U mnie ma 70 cm razem z rurką wokoło (max wymiar), czyli samo palenisko mniej. A część piecowa z duchówą jest głębsza (tak to wymyslilismy) i ma 86 cm. A szerokość kuchni części do gotowania u mnie 94 cm a piec - 64.

Blachy sa w różnych wielkościciach, ruszty też, zawsze blachę można przyciąć.

Nawiasem mówiąc znalazłam producenta elementów do takcih kuchni ( i innych fajnych rzeczy) ale jest baardzo drogi :o (Warszafka - Komturze, za przeproszeniem, nie utożsamiasz się oczywiście.. :wink: ).Ale spójrzcie:

http://www.zielinski.waw.pl/

• Odpowiedzi 3,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Dzięki, Kochani, za rady "kuchenne", wiedziałam, że mogę na Was liczyć :)

Ja niestety naprawdę mam mało miejsca na takie cudo i najbardziej zależy mi na funkcji grzewczej (kucharka ze mnie marna i raczej niedzielna :oops: ) choć nie chcę rezygnować z blachy. Część piecowa u mnie byłaby głęboka na ok. 140 cm. a kuchenna na 70 cm. , szerokość całości ok. 110 cm, w tym blacha ok. 50 cm.

Tę stronkę z akcesoriami kuchennymi, którą Gagatko podajesz, właśnie przedwczoraj znalazłam 8) , fajne tam mają drzwiczki z przeszkleniem, myślałam o czymś takim - żeby był widoczny ogień... Szukam dalej inspiracji co do stylu tej kuchni, mam już masę zdjęć, najciekawsze będę sobie chyba w dzienniku zamieszczać, jeśli chcecie, to możecie zaglądać :wink:

No własnie CHODZIŁO O TĘ OSTATNIA :D Ja poprzednie znałam dawno (zreszta jest ich więcej - mniej lub bardziej mądrych :wink: :roll: ) a ta piśmienna powstała rzecz jasna OSTATNIMI CZASY 8) 8)

Ja się też obśmiałam zdrowo!!

Hu hu huu!!

No Babcie nie Babcia ale kuchnia zajęta 8) :D

Ale fajnie miec taką Babcię...prawie tak fajnie jak taką Kuchnię 8)

Uprzejmie informuję, żę komturowa to jeszcze nie babcia, tylko żona dziadka. :wink: :D W następnym pokoleniu same chłopaki. :D

Melduję się na wyraźne zawiadomienie Pre ... hmm Anetki

Na razie z pracy, ale coś się kroi i tpsa ma dla mnie niespodziankę, chyba bedzie neo :p

Wreszcie będę mogła trochę pobuszować z Wami po necie i pogadać wieczorkiem - tak mi tego brakuje ... :(

Coś Gagatko pisałaś o ciastach ? Mój mąż jest z zawodu ... dyrektorem (pamiętacie to ? na pewno ...), ale zaczynał jako cukiernik i mogę go namówić swoimi sposobami na rewelacyjne ciasto drożdżowe w sporych ilościach, np. z własnymi śliweczkami ... mówię wam pycha!!! aż mi teraz ślinka leci

A jeśli chodzi o inne jedzonko, to muszę przejrzeć wasze listy jeszcze raz, bo już wszystko pozajmowane co potrafię zrobić. Może jakieś propozycje ktoś ma co by chciał jeszcze zjeść ??? Śmiało, najwyżej powiem, że nie umiem ... :o

Ja zabiorę naleweczki własnej roboty: czarny bez, smorodina, miętka i wiśnia - damy radę :lol:

pa pa i do zobaczenia! zajrzę jutro jak dam radę się dopchać do kompa

hej, hej, jeszcze nie wyszłam .... :lol:

to my się rzucamy na placuszki drożdżowe i bigosik - robię tłumaczenia dla takiej firmy co przerabia dziczyznę, więc podpytam czy mogę liczyć na wsparcie "dzikiego mięsa" do bigosiku - będzie rasowy i smaczny

pa pa !!!

Kochani strasznie dziękuję wam za zaproszenie!!! Cóż jestem juz umówiony... :cry:

A co u was się będzie działo, jadło i piło to tylko mogę sobie wyobrazić. Wieś całą gębą. Te udźce, nalewki, kiełbasy ...

Ból mą wiejską duszę targa

to żałoba duszy, brzucha

a i w końcu gardła...