Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Agroturystyka - fajna sprawa

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Coś my spadli okropnie, bo jak szukałam wątku to był dopiero na drugiej stronie, hmmm....

nie wiem jak wy, ale ja już czuję się zmęczona swiętami - mało tego - za dwa tygodnie Hankę chrzcimy, bo strach pomyśleć, żebynam księdza nie obpyskowała jak jeszcze troche poczekamy :lol:

Potem już tylko wigilia, trochę wolnego i jedziemy do Gagaty 8)

Co wy na to ? Byle do Sylwestra !!!

Niestety - to jest pewna informacja. Za dobra (zbyt cenna rolniczo) ziemia. :(

Chciałeś mieć po prostu jakikolwiek las? Czy też las koniecznie np. świerkowy?

Mogę jeszcze będąc w Agencji dopytać dokładnie, ale... to tylko dla czystości sumienia. Zresztą, spróbuj wrzucić w google "zalesienia", powinno też wyskoczyć, albo wejdź na stronkę Agencji Restrukturyzacji i Modernizacji Rolnictwa ewentualnie Ministerstwa Rolnictwa, tam powinny być szczegółowe informacje. :roll:

Niestety - to jest pewna informacja. Za dobra (zbyt cenna rolniczo) ziemia. :(

Chciałeś mieć po prostu jakikolwiek las? Czy też las koniecznie np. świerkowy?

Mogę jeszcze będąc w Agencji dopytać dokładnie, ale... to tylko dla czystości sumienia. Zresztą, spróbuj wrzucić w google "zalesienia", powinno też wyskoczyć, albo wejdź na stronkę Agencji Restrukturyzacji i Modernizacji Rolnictwa ewentualnie Ministerstwa Rolnictwa, tam powinny być szczegółowe informacje. :roll:

Zaraz, zaraz. Na swoim polu to ja sobie mogę posiać żyto, posadzxić kartofle, a jak lubię to bambusy albo i sosny. Jeżeli robię to na własny koszt, nie wołam o wsparcie, dofinansowanie czy inne rekompensaty. To moje pole. Zdaje się, że nie ma przepisu, który mi nakazuje na swoim polu (np. gleba pszenno-buraczana) sadzić buraki i siać pszenicę.

DPS, gratuluję zasłużonego tytułu

Coś my spadli okropnie, bo jak szukałam wątku to był dopiero na drugiej stronie, hmmm....

nie wiem jak wy, ale ja już czuję się zmęczona swiętami - mało tego - za dwa tygodnie Hankę chrzcimy, bo strach pomyśleć, żebynam księdza nie obpyskowała jak jeszcze troche poczekamy :lol:

Eeee, ja to dopiero się rozkręcam pomału ze świętami. :D

Jakoś, Asiu, przebędziecie ten napięty czas, a potem... będziecie sobie gratulować, że macie to za sobą. :D

A my w niedzielę mieliśmy chrzciny Ignacego Stanisława. :D Zniósł to bardzo dzielnie. Nawet nie pisnął. :D

A my w niedzielę mieliśmy chrzciny Ignacego Stanisława. :D Zniósł to bardzo dzielnie. Nawet nie pisnął. :D

to będzie kiepsko ..........śpiewać :-? :wink:

Ja podobno w czasie chrztu darłem się w niebogłosy. Ksiąd, wedle tego co mi opowiadano, wróżył mi karierę równą Kiepurze. I co? O moim śpiewie lepiej nie mówić i nie słuchać. W podstawówce miałem na lekcjach śpiewu ksywkę "Głuchoń". A obecnie, choć ryczę dość głośno to baaaaardzo fałszywie. :lol:

Mam nadzieję sprawdzić to osobiście u Gagaty. :D

Wyłacznie na swoją własną odpowiedzialność. Mam nadzieję, że Gagata wybaczy, a sąsiedzi nie będą wzywali policji i pogotowia ratunkowego. :wink:

Ojej ale mnie choróbsko powalio.. wstałam z łóżka po 3 dniach... A wystarczyło pojechać do Wrocławia - co za toksyczne miasto! :roll: (cała prawda jest tak że biegałam bez czapki spocona załatwiając co się da a wiatr łeb urywał... ale jestem GUPIA :evil: )

DPSiu dobrze mówisz - sąsiadami się nie przejmuj Komturze bo ich nie ma i ŚPIEWAJ!!!

Ale dostałas ładną i Jak Najbardziej Na Miejscu ksywkę :D 8) Zasłużona....!

Ansemo - wybacz że tłumacze tak zawile ale to u nas rodzinne (naprawdę :-? )

Z tą działanością i KRUSem chodzi o to żeby np prowadząc działalnośc normalną" (na ZUS-ie..chmm. czy to jest NORMALNE??) nie przejśc sobie nagle na KRUS poprzez zakupienie 1 ha i zamiast ZUSu zacząc płacić KRUS bo wielu by tak chetnie uczyniło 8) 8)

Aby takim machlojkom :o zapobiec - istnieje przepis, że nie można uruchomić działaności gospodarczej wcześniej niż po 3 latach płacenia KRUS. A jesli sie takową prowadzi w momencie przechodzenia na KRUS - trzeba ja zlikwidować (ja tak miałam).

Trudno rozpoznać ze zdjęcia, jest niewyraźne. Jesli pytasz o to rzadkie z przodu - to jakaś trawa. :lol:

Jeśli to ciemniejsze z tyłu - najprawdopodobniej jest to żarnowiec miotlasty, powszechnie rosnący na nieużytkach i przy drogach, wieloletni krzew. Kwitnie na żółto wiosną, całkiem ładnie, a zimą mozna fajne stroiki robić z jego zielonych cały rok pędów. 8)