Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Agroturystyka - fajna sprawa

Recommended Posts

Niestety - to jest pewna informacja. Za dobra (zbyt cenna rolniczo) ziemia. :(

Chciałeś mieć po prostu jakikolwiek las? Czy też las koniecznie np. świerkowy?

Mogę jeszcze będąc w Agencji dopytać dokładnie, ale... to tylko dla czystości sumienia. Zresztą, spróbuj wrzucić w google "zalesienia", powinno też wyskoczyć, albo wejdź na stronkę Agencji Restrukturyzacji i Modernizacji Rolnictwa ewentualnie Ministerstwa Rolnictwa, tam powinny być szczegółowe informacje. :roll:

Zaraz, zaraz. Na swoim polu to ja sobie mogę posiać żyto, posadzxić kartofle, a jak lubię to bambusy albo i sosny. Jeżeli robię to na własny koszt, nie wołam o wsparcie, dofinansowanie czy inne rekompensaty. To moje pole. Zdaje się, że nie ma przepisu, który mi nakazuje na swoim polu (np. gleba pszenno-buraczana) sadzić buraki i siać pszenicę.

DPS, gratuluję zasłużonego tytułu

Ło matko, dopiero zauważyłam, że sam Mirek Lewandowski nam się wpisał! :oops: :o

No to też ja tak od razu napisałam, kilka postów wyżej. :D

Sądzę też, że gdybyś po prostu posadził sobie ten lasek i nie występował o żadne dopłaty rolne z tym związane ani nie przystępował do żadnych programów rolnośrodowiskowych - to co komu do tego, co rośnie na Twojej ziemi? Może park sobie zakładasz? Twoje prawo. Nie istnieje żadne prawo, w którym byłoby napisane, że zakazuje się sadzenia drzew na swoich polach.

Dziękuję za gratulacje, tytuł jakoś bardzo zobowiązuje, tera głupio będzie komuś przygadać... :-?

• Odpowiedzi 3,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

FORUMOWA DOBRA DUSZA I POMOCNA DŁOŃ ORAZ NASZA PRE...DATORKA. :wink:

Czekaj. :evil: Ja Cię dorwę. :evil:

A wtedy zobaczysz. :lol: 8)

Co mi zrobisz jak mnie złapiesz?" :wink: :D "

Fajnie, że wróciłaś. Forum działa jak... narkotyk, ale jest jedna różnica. Pozytywny narkotyk. :D

Nie przeskakuj, czytaj powoli. :wink: :D

• 2 weeks później...

Hej tu ja znowu,

w kwestii naszego długo oczekiwanego spotkania: a możemy prosić o mapkę z jakiegoś http://www.viamichelin.pl, bo chyba nie wszyscy wiedzą jak dotrzeć ...

My już po chrzcinach, wyobraźcie sobie, że ksiądz nie chciał ochrzcic mojej Hani w naszym kościele, bo powiedział, że to kościół filialny a w nim się nie chrzci ... myślał że trafił na ufną owieczkę bożą pajac jeden, a ja go sprawdziłam w innych kościołach i powiedziałam mu że kłama to wielki grzech i albo u nas albo wcale.

Chrzest był u nas ... przekonałam go w takim razie, albo to siła takich karteczek z podobizną największych Polaków, które by go ominęły w przypadku braku chrztu.

Nie mogę zrozumieć, że ludzie godzą sie na takie coś, żeby jeździć dla widzimisię jakiegos zadufanego w sobie proboszcza 5 km od swojego miejsca zamieszkania do obcego koscioła. Strasznie mnie to zbulwersowało i postanowiłam nie odpuścić. Efekt jest taki, że teraz będzie musiał ustąpić, bo ludzie z naszej wioski byli bardzo wzruszeni, że znów dzieci są chrzczone w naszym zabytkowym kościółku. Widziałam jak mieli łzy w oczach i sie uśmiechali do siebie i nas.

A ksiądz proboszcz będzie musiał sie nauczyć, że ludzie na wsi nie traktują go jak swietą krowę i nie biorą za pewnik wszystkiego co powie - pomyślcie że on ich tak zwodził od lat 60-tych, a oni się na to godzili!

No - dosyć tego dobrego. Tydzień mija, a nikt się nie odzywa. :roll:

Tomek, gdzie będziesz na święta? Dostałeś w końcu przesyłkę? :roll:

Gagato, czy masz dużą lodówkę, albo jakąś zimną komórkę na zapasy? Bo nie wiem, ile tego jedzenia zabrać. :D

Asiu, odezwij się, może jakoś razem byśmy się zabrali albo co. :roll:

Hej tu ja znowu,

w kwestii naszego długo oczekiwanego spotkania: a możemy prosić o mapkę z jakiegoś http://www.viamichelin.pl, bo chyba nie wszyscy wiedzą jak dotrzeć ...

Popieram, bo sam GPS może nie dac rady. :o

Dojedziemy pewnie już w ciemnościach i głupio by było zajechać do innego domu. :D

No proszę, fluidy jakieś czy cuś. :D

Asia, my drogę mniej więcej znamy (dalej to więcej, im bliżej do Gagaty to mniej :lol: ), bo raz już tam błądziliśmy. I tak będę pytała jeszcze na priva o szczegółową instrukcję dojazdu, tam ciężko trafić. :roll:

Oczywiscie dawaj na priva. :D

GPS to tylko maszynka

Kochani, napiszcie jeszcze (może byc na priv) skąd dokładnie będziecie jechać.

Z Warszawy :D