DPS 04.12.2007 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2007 Niestety - to jest pewna informacja. Za dobra (zbyt cenna rolniczo) ziemia. Chciałeś mieć po prostu jakikolwiek las? Czy też las koniecznie np. świerkowy? Mogę jeszcze będąc w Agencji dopytać dokładnie, ale... to tylko dla czystości sumienia. Zresztą, spróbuj wrzucić w google "zalesienia", powinno też wyskoczyć, albo wejdź na stronkę Agencji Restrukturyzacji i Modernizacji Rolnictwa ewentualnie Ministerstwa Rolnictwa, tam powinny być szczegółowe informacje. Zaraz, zaraz. Na swoim polu to ja sobie mogę posiać żyto, posadzxić kartofle, a jak lubię to bambusy albo i sosny. Jeżeli robię to na własny koszt, nie wołam o wsparcie, dofinansowanie czy inne rekompensaty. To moje pole. Zdaje się, że nie ma przepisu, który mi nakazuje na swoim polu (np. gleba pszenno-buraczana) sadzić buraki i siać pszenicę. DPS, gratuluję zasłużonego tytułu Ło matko, dopiero zauważyłam, że sam Mirek Lewandowski nam się wpisał! No to też ja tak od razu napisałam, kilka postów wyżej. Sądzę też, że gdybyś po prostu posadził sobie ten lasek i nie występował o żadne dopłaty rolne z tym związane ani nie przystępował do żadnych programów rolnośrodowiskowych - to co komu do tego, co rośnie na Twojej ziemi? Może park sobie zakładasz? Twoje prawo. Nie istnieje żadne prawo, w którym byłoby napisane, że zakazuje się sadzenia drzew na swoich polach. Dziękuję za gratulacje, tytuł jakoś bardzo zobowiązuje, tera głupio będzie komuś przygadać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 04.12.2007 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2007 Gagatko, mam nadzieję, że już lepiej jest z Tobą! Boszszsz... co ja z Tobą mam, smarkata jedna! Bez czapki po mieście latać! No i dziękuję za gratulacje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 04.12.2007 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2007 FORUMOWA DOBRA DUSZA I POMOCNA DŁOŃ ORAZ NASZA PRE...DATORKA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 05.12.2007 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2007 Czekaj. Ja Cię dorwę. A wtedy zobaczysz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 05.12.2007 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2007 Czekaj. Ja Cię dorwę. A wtedy zobaczysz. Co mi zrobisz jak mnie złapiesz?" " Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 05.12.2007 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2007 Jakbym powiedziała, to nie byłoby niespodzianki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FairyDreamBasniowySen 06.12.2007 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2007 Witam! Powrocilam! Zdalam sobie sprawe, ze bez "forum" nie mozna juz zyc wciaga jak wodne glebiny Jestem przerazona ogromem zaleglosci w czytaniu, pewnie bede przeskakiwac aby za wami nadazyc Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 06.12.2007 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2007 Fajnie, że wróciłaś. Forum działa jak... narkotyk, ale jest jedna różnica. Pozytywny narkotyk. Nie przeskakuj, czytaj powoli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ansemo 06.12.2007 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2007 Ansemo - wybacz że tłumacze tak zawile ale to u nas rodzinne (naprawdę ) Dzięki za wyjaśnienia. Teraz chyba już rozumiem co ustawodawca miał na myśli... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 07.12.2007 15:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2007 I znów się tylko zgłaszam jedna ręke wystawiając spod kołdry, choróbsko juz sie wycofuje, jestem dobej myśli. BĘDĘ JUZ ZAWSZE CHODZIĆ W CZAPCE (jezu dalam to na piśmie ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 07.12.2007 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2007 Będziemy sprawdzać! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 10.12.2007 09:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia.malczewska 18.12.2007 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2007 Hej tu ja znowu,w kwestii naszego długo oczekiwanego spotkania: a możemy prosić o mapkę z jakiegoś http://www.viamichelin.pl, bo chyba nie wszyscy wiedzą jak dotrzeć ... My już po chrzcinach, wyobraźcie sobie, że ksiądz nie chciał ochrzcic mojej Hani w naszym kościele, bo powiedział, że to kościół filialny a w nim się nie chrzci ... myślał że trafił na ufną owieczkę bożą pajac jeden, a ja go sprawdziłam w innych kościołach i powiedziałam mu że kłama to wielki grzech i albo u nas albo wcale.Chrzest był u nas ... przekonałam go w takim razie, albo to siła takich karteczek z podobizną największych Polaków, które by go ominęły w przypadku braku chrztu. Nie mogę zrozumieć, że ludzie godzą sie na takie coś, żeby jeździć dla widzimisię jakiegos zadufanego w sobie proboszcza 5 km od swojego miejsca zamieszkania do obcego koscioła. Strasznie mnie to zbulwersowało i postanowiłam nie odpuścić. Efekt jest taki, że teraz będzie musiał ustąpić, bo ludzie z naszej wioski byli bardzo wzruszeni, że znów dzieci są chrzczone w naszym zabytkowym kościółku. Widziałam jak mieli łzy w oczach i sie uśmiechali do siebie i nas. A ksiądz proboszcz będzie musiał sie nauczyć, że ludzie na wsi nie traktują go jak swietą krowę i nie biorą za pewnik wszystkiego co powie - pomyślcie że on ich tak zwodził od lat 60-tych, a oni się na to godzili! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 18.12.2007 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2007 No - dosyć tego dobrego. Tydzień mija, a nikt się nie odzywa. Tomek, gdzie będziesz na święta? Dostałeś w końcu przesyłkę? Gagato, czy masz dużą lodówkę, albo jakąś zimną komórkę na zapasy? Bo nie wiem, ile tego jedzenia zabrać. Asiu, odezwij się, może jakoś razem byśmy się zabrali albo co. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 18.12.2007 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2007 Hej tu ja znowu, w kwestii naszego długo oczekiwanego spotkania: a możemy prosić o mapkę z jakiegoś http://www.viamichelin.pl, bo chyba nie wszyscy wiedzą jak dotrzeć ... Popieram, bo sam GPS może nie dac rady. Dojedziemy pewnie już w ciemnościach i głupio by było zajechać do innego domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 18.12.2007 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2007 No proszę, fluidy jakieś czy cuś. Asia, my drogę mniej więcej znamy (dalej to więcej, im bliżej do Gagaty to mniej ), bo raz już tam błądziliśmy. I tak będę pytała jeszcze na priva o szczegółową instrukcję dojazdu, tam ciężko trafić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 18.12.2007 11:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2007 Asia, Tomek - DPS-ie trafili to i Wy traficie ! Ale podam namiary na priv - OK?? A z żarciem to bez przesady - mamy się spotkać a nie umrzeć z obżarstwa Ale mam wielką zamrażarę jakby co..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 18.12.2007 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2007 Oczywiscie dawaj na priva. GPS to tylko maszynka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 18.12.2007 11:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2007 Kochani, napiszcie jeszcze (może byc na priv) skąd dokładnie będziecie jechać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 18.12.2007 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2007 Kochani, napiszcie jeszcze (może byc na priv) skąd dokładnie będziecie jechać. Z Warszawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts