Gagata 18.12.2007 11:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2007 łeee, nie z Mazur... jakos nie kojarzę Cię z Warszawą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 18.12.2007 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2007 Ja też poproszę o instrukcję od tego czegoś na B. do Was. Oczywiście na priva. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 18.12.2007 11:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2007 Szczegółowy dojazd do naszego domu w samej wsi opiszę szczegółowo, cobyście bardzo nie błądzili tym bardziej że drogi ci u nas...jakby to powiedzieć......... - to ciekawe jak drastyczna jest różnica, kiedy wyjeżdżacie z Wielkopolski i wjeżdżacie na Dolny Śląsk - sami zobaczycie zresztą. nawiasem mówiąc - mamy takie fajne gotowe trasy dojazdowe dla znajomych tyle że do de w tym przypadku bo to z Wrocka hi hi ...czegoś na B??? chmmmm..?? wybacz tępotę.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 18.12.2007 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2007 Hmmmm... piszę z pamięci, Pawła koło mnie nie ma, to ogę coś mieszać. Chodziło mi o te ostatnie wioski, pierwsza od naszej strony chyba była na B. Ale mogę się mylić, naprawdę. W każdym razie przez te wioski, co to po nich błądziliśmy. Żebyśmy nie błądzili. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 18.12.2007 11:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2007 Wszystko napiszę, dajcie czas do czwartku (pojutrze)! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 18.12.2007 12:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2007 Asia, jak rozumiem, będzie jechać z - Dąbroszyna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia.malczewska 18.12.2007 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2007 Asia, jak rozumiem, będzie jechać z - Dąbroszyna? taaa, bo widzisz ... my tam mieszkamy na stałe nawet mamy zameldowanie ! po chwilowych pogaduszkach z DPS-ką, mamy zamiar pogadać z naszymi drugimi połowami i pojechać wspólnie, może trafimy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 18.12.2007 13:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2007 Asia - tak tak tak - ja ZAUWAŻYŁAM że tam mieszkacie NA STAŁE ..moja tępota ma swoje granice...chyba... Ale wolę się upewnić SKĄD JEDZIECIE żeby pokombinowac trasę dla Was. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 18.12.2007 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2007 No nie, proszę mi tutaj bez wzajemnych szpileczek, mam zamiar dobrze się bawic w Sylwestra i nie xzgadzam się na żadne "anse". Asia, proszę bez takich! Gagatko, wszyscy wiemy, że słowo "tępota" w zestawieniu z Tobą brzmi po prostu... absurdalnie i groteskowo. PAX! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 18.12.2007 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2007 "Londyn... Londyn... Nie ma takiej stacji. Może być Lądek Zdrój" Mój GPS nie potrafii namierzyć Gagaty... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 18.12.2007 17:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2007 DPSko - tylko dlatego tak swobodnie nim szafuję Ale dzięki dzięki...... A szpileczki żadnej nie zauważyłam.... ..eee - DPS-iu jesteś nieceniona jako Rozjemca Forumowy (zauważyłam to i podziwiam..) ale tym razem nie trza Myśmy się z Asią dogadały bezproblemowo! ..natomiast że ja jestem roztargniona to szczera prawda..i .. zwiększa mi sie to z, że tak powiem, upływem czasu.. Tomku - He he ani Lądek ani Londyn - nie ma lekko...to się nazywa zadupie! - jesteśmy z tego dumni Instrukcje na privach! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 18.12.2007 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2007 A propos Londyn - Lądek. Kilka lat temu na Dworcu Centralnym w Warszawie zagadnął mnie Łotysz. Poprosił o pomoc językową w zakupie biletu do Rygi i uzyskania informacji kiedy będzie pociąg. Starałem się mu pomóc. Poszliśmy do informacji. Pociąg do Rygi. Pani w okienku wystukała nazwę na klawiaturze komputera i z rozbrajającą szczerością odpowiedziała: Nie ma takiej stacji. Kolejka ryknęła śmiechem. Pani była zdziwiona dlaczego. AUTENTYCZNE. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 18.12.2007 17:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2007 Pewnie PRZESZKADZALIŚCIE TEJ PANI W PRACY! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ansemo 18.12.2007 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2007 Przepraszam że znowu się wetnę w Waszą dyskusję, ale chciałbym jeszcze zadać kilka pytań odnośnie agroturystyki od ftrony formalnej... 1. Od dochodu z agroturystyki nie płaci się podatku dochodowego, ale podobno tylko pod warunkiem że nie przekroczy się 40 tys zł (lub 10 tys Euro). Jak to jest sprawdzane skoro nie ma obowiązku prowadzenia księgowości? Tzn. kto i na jakiej podstawie może stwierdzić czy już nasze dochody przekroczyły tę magiczną granicę? 2. A zakładając że trzeba płacić podatek to czy od kwoty powyżej tych 40 tys czy od całości? 3. Co się dzieje jeśli jestem w KRUS a dodatkowo wykonuję prace na umowę o dzieło (autorskie więc nie podlegające ZUS)? Z tego muszę oczywiście się rozliczyć z fiskusem i wypełnić PIT, ale tylko z tego czy dojdzie do tego agroturystyka? 4. Jak wygląda sprawa zatrudnienia do pomocy kogoś w agroturystyce? Załóżnmy że chcemy zatrudnić kogoś do gotowania obiadów czy sprzątania (na razie nie przewiduję ale kiedyś kto wie) i chciałbym to zrobić legalnie. Jest taka możliwość czy nie? Na jakich zasadach? 5. Czy ktoś z Was ma może u siebie terminal do płacenia kartą? Coś takiego chętnie założyłbym u siebie, ale z tego co wiem od znajomych to chętnych do płacenia kartą jest bardzo dużo (nawet do 3/4 gości) a to w naszej okolicy oznacza że spokojnie możemy przekroczyć te magiczne 40 tys. A skoro to będzie wpływało na nasze konto to fiskus w sumie będzie o tym wiedział... czyli wracamy do pytania 1 i 2... Będę wdzięczny za podpowiedzi. Z góry już teraz uprzejmie dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 18.12.2007 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2007 Tooooomeeeeeekkkkkkkk!!!! Dostałeś te grzyby? Dobrze, że jestem tutaj niepotrzebna w roli Predatorki. Ale jeszcze nie wysyłałaś priva, nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olkalybowa 18.12.2007 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2007 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 18.12.2007 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2007 Tooooomeeeeeekkkkkkkk!!!! Dostałeś te grzyby? Dobrze, że jestem tutaj niepotrzebna w roli Predatorki. Ale jeszcze nie wysyłałaś priva, nie? Pre...datorko moja kochana. Nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 18.12.2007 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2007 No to ja już nie wiem. Trzeci raz nie wysyłam. Dostaniesz u Gagaty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 18.12.2007 22:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2007 Poczta do mnie tu dochodzi. Dziwne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ansemo 18.12.2007 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2007 5. Czy ktoś z Was ma może u siebie terminal do płacenia kartą? Odradzam stanowczo, z wielu względów, za długo by o tym pisać. Jeśli będziesz miał spory pensjonat lub hotelik - wtedy wskazane. W firmie, nie w agrogospodarstwie. A możesz napisać jakie są przeciwskazania? Choćby tak skrótowo w punktach... Jeśli z jakichś powodów nie chcesz publicznie to może na priv... Dopytuję bo w okolicy w której budujemy, jest jeden bankomat (15 km od nas, postawiony w tym roku i diabli wiedzą czy się utrzyma, a następny już ok 40 km od nas). No i wiem od ludzi którzy mają tutaj pensjonaty czy agroturystykę że goście pytają o możliwość płacenia kartą, a tam gdzie terminale są to w tym roku ok 3/4 gości płaciło kartą. Plusem moim zdaniem jest to że możliwość płatności kartą podnosi jakoś standard/jakość. Minusem są te 2-3% prowizji. Ale co jeszcze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts