mayland 02.01.2008 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2008 Widzę, że zabawa sie udała Aż Wam zazdroszczę tej imprezy i tego winka komturowego Depesia świetna fotka! Muszę uważnie śledzić Wasz wątek bo w przyszłości zamierzam dokupic trochę ziemi i zamienić działkę w gospodarstwo rolne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 02.01.2008 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2008 Melduję, że dojechaliśmy o 14, ale że moja komórka padła nie mogłem zadzwonić. Prosto z drogi pojechałem odebrać wnuczka z przedszkola i załatwić parę spraw na mieście. Było baaaardzo fajnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 03.01.2008 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2008 Ja już mówiłam, że Wam zazdaszzam, ale powtórzę to raz jeszcze - NO QURCZĘ, ZAZDROSZCZĘ!!!!! Ale niedosyt czuję ogromny - wizualny - może jakoś to nadrobicie, kochani Gagatko piękne psiczunio A teraz relacja z ODR-u, bo mnie Depeesia zobligowała: nie zadawaliśmy wiele pytań, bo tez i najważniejsze było, czy w ogóle możemy porwać się na to przedsięwzięcie. I otóż możemy!!!! Ponieważ nawet biorąc pod uwagę obie te działki nie będzie razem całego ha, to musimy gdzieś sobie poszukać takowego hektara użytków rolnych. Nie muszą być w tej samej gminie (w Kołobrzegu to już właściwie nawet niemoliwe) i ie muszą też być nasze własne, moga być dzierżawione. Warunek - dzierżawa musi być długoletnia - tak z 10 lat. No i następna dobra wiadomość, w przypadku co najmniej 12-miesięcznego ubezpieczenia w KRUS-ie można wystąpić o dotację - nawet do 100.000 zł. I narazie tyle relacji, więcej po odwiedzeniu UG K-g i uzyskaniu konkretnych i wiążących informacji na temat tych działek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 03.01.2008 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2008 No widzisz, Brazunia, dobra nasza! Jeszcze nie całkiem zramolałam i coś tam wiedziałam! Teraz tylko ta dzierżawa i można zacząć walczyć! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 03.01.2008 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2008 Idę jutro do gminy i szczerze mówiąc mam ogromną nadzieje, że potwierdzi się siedliskowo-rolny status tych działek. Bo jeśli tylko siedlisko, to faktycznie takowe nie może być mniejsze, niz średnie gospodarstwo w gminie, a u nas to 3 ha. Poza tym spisałam sobie pytania, ale nie wiem czy wszystkie. Oczwiście o status działek, chcę jeszcze zapytać o to, co moge na nich zrobić - np. czy wystarczą tylko konie, czy jeszcze muszę coś uprawiać? No i jaka klasa ziemi - to chyba tez ważne? No i czy dostanę pozwolenie na budowę domu? Pewnie przydałoby się jeszcze o coś zapytać, ale ja nie mam pojęcia, o co??? Czuję się chwilami jak niewidoma, naprawdę! Do głowy mi nie przyszło, że kiedyś taka wiedza będzie mi potrzebna Twoja pomoc jest nieoceniona Depeesiu. Na razie nie korzystałam jeszcze z namiaru na tego Pana, poczekam na większą ilość informacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 03.01.2008 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2008 Braza, a może odwróć sprawę i TY PYTAJ. Co urzędnik w gminie może Ci doradzić. Przecież on za to bierze pensję, na która TY płacisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 03.01.2008 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2008 Braza, a może odwróć sprawę i TY PYTAJ. Co urzędnik w gminie może Ci doradzić. Przecież on za to bierze pensję, na która TY płacisz. No tak, tylko że ja nie bardzo wiem, o co jeszcze pytać Tomku Nie mam pojęcia, co musze wiedzieć, żeby czegoś nie spiep..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 03.01.2008 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2008 Braza, może niejasno to napisałem. Urzędnik musi wiedzieć i powiedzieć Tobie to czego Ty nie wiesz, a powinnaś, a on MUSI znać przepisy. Teraz nie ma egzaminów "na rolnika" - każdy moze byc jak chce. Mój znajomy zdawał taki egzamin. Było jedno pytanie: Co pan chce siać? Odpowiedział, że gorczycę. Po co? (To było pytanie pomocnicze) Odpowiedź: Lubie musztardę. Zdał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 03.01.2008 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2008 Rany Brazia Jak Cię zapytają co chcesz sadzić to tylko nie odpowiadaj, że ziemniaki To by znaczyło, że lubisz bimber Tomku dobre! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 03.01.2008 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2008 I jeszcze jedno. Trzymam jutro za Twoje powodzenie w rozmowach z gminą kciuki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 03.01.2008 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2008 Rany Brazia Jak Cię zapytają co chcesz sadzić to tylko nie odpowiadaj, że ziemniaki To by znaczyło, że lubisz bimber Tomku dobre! Żyto tez odpada z tego samego powodu. Może jakies uprawy ekologiczne? To jest "trendy" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 03.01.2008 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2008 Wszystko będzie ekologiczne jak nawozić będzie własnej produkcji gnojówką a nie nawozami A końskie łajno to super nawóz! I pieczarki na nim rosną fajne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 03.01.2008 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2008 Ciiiiiiiiii..... Mój syn zamierza z kolegami założyć pieczarkarnię. Będzie miał odbiorcę nawozu popieczarkowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 03.01.2008 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2008 Wy się śmiejcie Jak zapyta co chcę tam robić to się zatnę i z uporem maniaka będę powtarzać : "Chce hodowac konie". Mam nadzieję, że to wystarczy!! Tomku w razie gdyby, to po nawóz do mnie syna przyślij Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 03.01.2008 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2008 I jeszcze jedno. Trzymam jutro za Twoje powodzenie w rozmowach z gminą kciuki. Na pewno się przydadzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 03.01.2008 22:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2008 Wy się śmiejcie Jak zapyta co chcę tam robić to się zatnę i z uporem maniaka będę powtarzać : "Chce hodowac konie". Mam nadzieję, że to wystarczy!! Tomku w razie gdyby, to po nawóz do mnie syna przyślij A ty odbierasz kompost popieczarkowy. Super To się nazywa Forumowa współpraca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 03.01.2008 22:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2008 Wy się śmiejcie Jak zapyta co chcę tam robić to się zatnę i z uporem maniaka będę powtarzać : "Chce hodowac konie". Mam nadzieję, że to wystarczy!! Tomku w razie gdyby, to po nawóz do mnie syna przyślij A ty odbierasz kompost popieczarkowy. Super To się nazywa Forumowa współpraca. Moge odebrać, tylko do czego on mi sie przyda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 03.01.2008 22:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2008 Chcesz, by na Twoim polu wszystko rosło "jak na drożdżach?" Ziemniaki, żyto... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 03.01.2008 22:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2008 Chcesz, by na Twoim polu wszystko rosło "jak na drożdżach?" Ziemniaki, żyto... Aaaaa ... czyli mam być rolnik pełnom gembom, tak A jak sobie posadzę grzadkę ziółek to się liczy?? Smichy chichy sobie urzadzam, a tu północ prawie. Lecę spać, jutro batalia mnie czeka. A później konie Oj, zmarzne pewnie jak diabli, ale ... Do jutra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 03.01.2008 22:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2008 Śpij dobrze, a jutro walcz. Ja trzymam kciuki. Musi być dobrze. Gdzieś muszę spróbować po latach jazdy na koniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts