Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

PATRZCIE NO ................... :o

Objadły się pączkami i leżą brzuchami do góry.............. no, no, no ( i tu grożenie matczynym palcem nastąpiło .... jak w didaskaliach ) :wink:

A co z przepisami dla mnie - na miłość boską - muszę wiedzieć co lubicie, jak do mnie przyjedziecie ...................... 8) :wink:

• Odpowiedzi 3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Jestem właśnie po lekturze dziennika Jagny... czytał z zapartym tchem i wypiekami na twarzy (na serio). Nie wiem jaka tragedia jej się przydazyła w życiu ale bardzo wielka szkoda, że już nie pisze.

nooooooooooooooooo

i patrz jak to nas córka i siostra amonite tam zapędziła.......

A jak cegły , ciekawa jestem ............... :wink:

Jestem właśnie po lekturze dziennika Jagny... czytał z zapartym tchem i wypiekami na twarzy (na serio). Nie wiem jaka tragedia jej się przydazyła w życiu ale bardzo wielka szkoda, że już nie pisze.

nooooooooooooooooo

i patrz jak to nas córka i siostra amonite tam zapędziła.......

A jak cegły , ciekawa jestem ............... :wink:

Cegły się miały czyścić, ale chyba poczekają do wiosny na to. Ważne, że są już na działeczce :D - ok. 400 sztuk, a może będzie jeszcze więcej, Zbieram się napisać coś w dzienniku, ale jakoś nie mogę się zebrać :oops:

A propos dziennika Jagny - był to jeden z pierwszych, jakie przeczytałam (pierwszym był dziennik Kodiego z Gdyni - już legenda), Jagna rewelacyjnie go prowadziła i w ogóle musi być świetna babka z niej. Mam nadzieję, że wyjdzie zwycięsko z potyczek z losem...

Dziś cieszę się natomiast, że nie jestem osamotniona w łasuchowaniu 8) Zjadłam jak na razie 3 pączki - ale to chyba nie koniec :wink:

A jeśli idzie o ich obsypywanie - to należy wulkanizatora poprosić o potraktowanie ich piaskiem pod ciśnieniem ( tzn. gotowej ściany z tych cegieł ) - to propozycja mojego kuzyna, który w Anglii ma firmę budowlaną.

Potem impregnat i jest ok. :wink:

Te cegły nawet nieźle się czyszczą, parę już "obrobiłam", a na szczęście nie są bardzo upaprane. Martwię się jednak tym impregnowaniem - chciałabym, aby zachowały kolor - są jasne, a impregnat chyba je przyciemni... Może zostawić je tak na surowo? Ale mam problemy - żadna ściana jeszcze nie stoi, a ja o impregnowaniu myślę :roll:

Jak wyślę cukiernicę z mlecznikiem - myślenie pójdzie łatwiej..................... 8)

P.s. do swojego domu takowe już dostałam .........- na imieniny...czekam aż imbryczek dowiozą....bo filiżanki i deserowe talerzyki już są ............. może ktoś wpadnie na pomysł z rodziny i mi je dokupi.............. :wink:

Jak wyślę cukiernicę z mlecznikiem - myślenie pójdzie łatwiej..................... 8)

P.s. do swojego domu takowe już dostałam .........- na imieniny...czekam aż imbryczek dowiozą....bo filiżanki i deserowe talerzyki już są ............. może ktoś wpadnie na pomysł z rodziny i mi je dokupi.............. :wink:

To właściwie czego ci brak? Bo chyba nie załapałam :oops: Imbryczka? Czy filiżanek z talerzykami? Chyba po tych pączkach coś mi umysł szwankuje :roll: 8) :lol:

O mateńko - to te 3 pączki :oops: tłuszcz mi myślenie oblepił i precyzyjne wsławianie się:

Ale już wyjaśniam:

na imieniny dostałam cukiernicę i mlecznik na podstawce... do tego miał być dzbanek - uszek ( imbryk to chyba ten mniejszy :oops: )

Mają dowieźć do sklepu.

Dowieźli wcześniej filiżanki z podstawkami - czekam aż ktoś się nade mną zlituje, bo talerzyki w sklepie już były .... " tylko" 13 zł za szt. :o

P.s a dlaczego 13 ? :o :o :x :wink:

Wiesz amonite - ta "13: to łazi za mną .....jak nie 13 kW energii przewidzieli na dom... to dachówka Sirius13 zaprojektowana, ............zakupiłam 13 palet bogena na dach ............. potrafisz to wytłumaczyć ???
Mają dowieźć do sklepu.

Dowieźli wcześniej filiżanki z podstawkami - czekam aż ktoś się nade mną zlituje

Aaaaha, no to musisz umiejetnie naprowadzić rodzinkę na właściwy trop :wink:

Wiesz amonite - ta "13: to łazi za mną .....jak nie 13 kW energii przewidzieli na dom... to dachówka Sirius13 zaprojektowana, ............zakupiłam 13 palet bogena na dach ............. potrafisz to wytłumaczyć ???

Jasne, że potrafię :lol: Ale zachowam to dla siebie :lol:

A jaki masz ustalony numer domu? :wink:

Jaaasne! :lol: Po ten mlecznik i cukiernicę oczywiście :lol: :lol: :wink:

YreQ, a chcesz zobaczyć kominki, które wg mnie mają "coś" w sobie? Mogę tu wstawić parę upatrzonych fotek, żeby ci komentarzy nie zaśmiecać.

Jaaasne! :lol: Po ten mlecznik i cukiernicę oczywiście :lol: :lol: :wink:

YreQ, a chcesz zobaczyć kominki, które wg mnie mają "coś" w sobie? Mogę tu wstawić parę upatrzonych fotek, żeby ci komentarzy nie zaśmiecać.

no pewnie, że chcę :D