amonite 21.12.2008 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2008 Życzę Wam, dziewczyny cudnych, rodzinnych, radosnych, pełnych miłości Świąt Bożego Narodzenia! http://www.opcom.pl/UserFiles/Image/Newsy/kartka_opcom.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amonite 21.12.2008 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2008 I jeszcze.... >>>Pod Budą - Pastorałka Ding - Dong<<< Pastorałka to takie ding - dong pastorałka to takie dzyń - dzyń które mówi: wesołych świąt które każe: kolędo płyń pastorałka to takie cyt - cyt pastorałka to takie tik - tak gdy jest biało po blady świt i jest cisza bo sieją mak cyt - cyt, tik - tak, bim - bom spada gwiazda i śpiewa dom kipią garnki ze wszystkich sił by rok nowy szczęśliwy był cyt - cyt, bim - bom, tik - tak spada gwiazda - to pewny znak że nam będzie przez chwilę lżej że wytrwamy w godzinie złej zaśpiewamy kolędę jak trza zaśpiewamy kolędę ho ho niech do przodu z zapałem pcha nasze życie ni to ni sio ........................................................................................................... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basiah2 22.12.2008 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2008 Wesołych Świąt! Bez zmartwień, Z barszczem, z grzybami, z karpiem, Z gościem, co niesie szczęście! Czeka nań przecież miejsce. Wesołych Świąt! A w Święta, Niech się snuje kolęda. I gałązki świerkowe Niech Wam pachną na zdrowie. Wesołych Świąt! A z Gwiazdką! Pod świeczek łuną jasną Życzcie sobie - najwięcej: Zwykłego, ludzkiego szczęścia http://kartki.onet.pl/_i/d/mikzielony1_d.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amonite 23.12.2008 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2008 Dziewczyny zabiegane w przeddzień Świąt.... Ale nie zapominajmy o tym, że: Nudne kobiety mają nieskazitelnie czyste domy A także o tym, że: Kurz nie jest aż tak widoczny, jeśli jest wszędzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amonite 23.12.2008 22:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2008 Konstanty Ildefons Gałczyński >>>Festi Nativitatis Christi Laudes czyli pochwała Bożego Narodzenia<<< Jakoby ze złotegochmury są runa.To Boże Narodzeniezbliża się ku nam:żony tedy i matkiczyszczą kuchenne statki,aż w kuchni starodawnejw strop bije łuna. Garnki, sagany, kotłyz miedzi robione:wszystko to gospodynieczyszczą natchnione,klamki, progi i drzwiczki,nawet z kurzu stoliczki,kędy drzemią na zupęszczawie zielone. Tamten kwiat ówdzie stanie,a zasię ten tu:trzeba izby wystroićpięknie ku świętu,by wystrojone izbyświatłem grały wskroś szyby,bo Jezus czystość lubiserca i sprzętu. - Jak wejdzie Narodzenie,to którą bramą? -pytają gospodyniewieczór i rano; gotują na Wigilię,tłuką z cukrem wanilięi rzecz wonną, przewonną,zacny cynamon. I zawsze niespodzianie(pomimo znaków!)przychodzi Narodzeniew glorii, w orszaku;rodzi się Dziecię nocą,nocą gwiazdy się złocą,a jedna najgłówniejsza,co wiedzie magów. A potem zamigoceświeczka za świeczką,ojciec dziecku popatrzyw oczy jak dziecko,będą chóry anielskiea oraz archanielskie,święty Joseph z Maryjąnad kolebeczką. Śnieżek prószy. Hej, bracia,rozstawmy stoły!Ucztujmyż: przedświąteczneprzeszły mozoły;nie żałujmyż dobytkuani wszelkiego wiktu:słodki Pań się narodził.Pasterz wesoły. Wiem ci ja, że niejedengrosze oblicza,a kto i grosza nie ma,głód go tnie z bicza.Wolno marzyć poecie,że już lepiej na świecie,że się wszędzie bogatopleni obyczaj; że dzieci, wszystkie dziecimają pierniki,ojce tytoń do fajki,matki buciki;a różne podłe małpyjuż nie biorą się za łby,i wszędzie miasto armatstroją muzyki. Raduj się tedy, miasto,raduj i sioło;ty, słońce, w dzień; ty w nocy,miesięczne koło;raduj się i ty, człeku,ze mną czasom na przekórchętną kolędę śpiewaj,piosnkę wesołą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amonite 23.12.2008 22:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2008 "Wiersz o tym, że Włosi nieprzypadkowo mówią : Bambino Jesu"*" Może Tobie idą ząbki, Albo Ty masz kolkę. A możeś Ty Dziecineczko Już zmęczona folkiem... Dwa tysiące lat Ci grają Pastuszki i drwale, W każdej szopce Krakowiacy, Kurpie i Górale. My Ci w darze przynosimy Mały Panie Jezu Zestaw chwytów na gitarę Z antologią jazzu. Może Ty już nie chcesz słuchać Średniowiecznych bardów, Może byś się ukołysał W rytm naszych standardów ? Może zamiast harf anielskich I kościelnych dzwonów Wolisz w "Lulajże Jezuniu" Solo saksofonu ? Żebyś mógł posłuchać sobie Gdy ścichnie stajenka Położymy Ci na sianku Małego diskmenka, Żebyś mógł narobić czasem Ładnego hałasu Tu masz takie pokrętełko Do podbicia basów... Słuchaj jazzu Mały Jezu Niech Ci skatem śpiewa wiatr Daj nam w zamian za muzykę What A Wonderful Świat. * czytaj: Bambino Dżezu ----------------------------------------------------------------------------------------------------------- (Artur Andrus) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basiah2 24.12.2008 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2008 Dziewczyny zabiegane w przeddzień Świąt.... Ale nie zapominajmy o tym, że: Nudne kobiety mają nieskazitelnie czyste domy A także o tym, że: Kurz nie jest aż tak widoczny, jeśli jest wszędzie amonitka ŚWIĘTE SŁOWA szczególnie te o kurzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amonite 30.12.2008 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2008 Hej Agnieszki... Jakoś nie zaglądacie tu ostatnio... Tylko basiah2 jeszcze wpada od czau do czasu Matka Założycielka to już w ogóle zapomniała o tym wątku... A ja dziś zapodaję -końcoworoczne smutki.... ________________________________________ ________________________________________ Płoną w nas zachodem wiecznym całe stada słońc Śpią ławice gwiazd wygasłych, ciężkie chmury wron Dotknij nieba myślą senną ale każdym z tchnień - tęskinij za kolejnym dniem /Magda Umer/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bianca 30.12.2008 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2008 http://images47.fotosik.pl/44/4eed262cfc4cad7e.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bianca 30.12.2008 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2008 ja zagladam jak tylko ktoś coś tutaj skrobnie, a sama ostatnio cierpiałam na chroniczny brak czasu z powodu wszystkich małych ale czasochłonnych dyrdymałków z wykańczaniem chałupki... i na razie mogę tylko powiedzieć że mieszkam a do efektu finalnego to ho ho ho..... muszę teraz te szczegóły dołożyc: tu obraz- tam lampka, tu figurka- tam zasłonka i takie tam samie wiecie szczegóły robią całość.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basiah2 31.12.2008 06:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2008 ale te - jak to określasz dyrdymałki - dały bardzo dobry efekt - Bianeczko gratuluję mieszkania na swoim ja jeszcze z pół roku i też mam nadzieję się zamieszkac w nowym domku dziewczyny - gdzie balujecie dziś wieczorem? jak tradycyjnie - biała sala - gdzie mi będzie lepiej? sama jestem przerażona moim skanseństwem Życzę samych dobrych zdarzeń w Nowym Roku spełnienia marzeń i dużo zdrówka http://i95.photobucket.com/albums/l146/komarka/szampan.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bianca 31.12.2008 06:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2008 Basia ja też w domu i to od dobrych kilku lat..... Mój mąż nie lubi masowych imprez..... Ale przynajmniej człowiek nie musi się martwić co ubrać, jak wrócić, jak dojechać itd.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basiah2 31.12.2008 06:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2008 uffff kamień z serca nie tylko mnie wirus skanseństwa dopadł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bianca 31.12.2008 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2008 ee tam jakie skańseństwo w domu eż się można dobrze bawić nawet w dwójkę chociaż przeważnie muszę siłą trzymać męża do północy, bo on nawet szampana nie pije.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amonite 31.12.2008 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2008 dziewczyny - gdzie balujecie dziś wieczorem? jak tradycyjnie - biała sala - gdzie mi będzie lepiej? Mam to samo.... I już nawet nie wiem, czy to lenistwo, czy skanseństwo Ale ja to tak w ogóle imprezowa nie jestem, najlepiej mi w domciu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amonite 31.12.2008 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2008 http://www.sylwesteroferty.pl/grafika/kalendarz_sylwestrowy.jpg http://www.sylwesteroferty.pl/grafika/sylwester_humor.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basiah2 01.01.2009 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2009 przyszłam powiedziec dzień dobry w nowym roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bianca 01.01.2009 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2009 Dzień dobry I do tego jeszcze bardzo ładny..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amonite 01.01.2009 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2009 A u mnie dziś zrobiło się szaro, wietrznie i mroźnie... Wczoraj i przedwczoraj była za to cudna pogoda, posiedziałam sobie na moim przyszłym tarasie - słońce fajnie przygrzewało, ściana domku była cieplutka i też grzała No to, drogie koleżanki - Wszystkiego dobrego w Nowym 2009 Roku >> Nowy Rok<< Zbrudziliśmy staroroczne dni Trzeba oddać je do pralni by Zmyć zdarzenia które nigdy już nie wrócą Trzeba obrus na stół biały słać Rzucić kartę która nie chce brać Którą czas dni trzystu kilku zgniótł i wymiął Nowy Rok się przecież zbliża Nowe niesie kalendarze Przywitajmy go przed furtką Resztę czas pokaże Nowy Rok się przecież zbliża Tuszem oczy nam rozmaże Ale wyjdą wszyscy razem Resztę czas pokaże Mroźnym styczniem oszołomi nas Majem popchnie w akacjowy czas Żółty liść jesieni wepnie w klapę Starych ludzi wytnie portret z ram Potem gdzieś wysiądzie w polu sam Jak pasażer który jeździł rok na gapę Ktoś się pewnie będzie głośno śmiał To znów w kącie ktoś zapłacze sam I marzenia poszybują aż do nieba W tych marzeniach będzie jedna myśl Którą trzeba się podzielić dziś Żeby wreszcie w Polsce było tak jak trzeba Nowy Rok się przecież zbliża... /Pod Budą / Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amonite 01.01.2009 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2009 No to żeby zdrowia nam nie brakowało W pracy z szefem żeby też się układało Jeszcze pieniędzy żeby zawsze było w bród I by nie zabrał nam ich jakiś Robin Hood. Dzieci do szkoły żeby zawsze miały z górki Same szóstki, w piątki dla odmiany czwórki I najważniejsze by własnego geniuszu Nigdy, przenigdy nie mieć powyżej uszu. Gdyby życzenia się spełniały, świat byłby piękny i wspaniały Pełnia szczęścia nieustannie, po co złota rybka w wannie. Gdyby życzenia się spełniały, świat byłby piękny i wspaniały Pod warunkiem, że spełnią się tylko te dobre, a nie te złe. By na działce obrodziły pomidory Jak piłka nożna żeby każdy z nich był spory A do tego bób, fasola i ogórki miały zawsze - wiem! do szkoły z górki. Niech korozja blachy w aucie ci nie zżera A kariera niech przypadkiem nie uwiera Nie daj umknąć żadnej swej życiowej szansie Nóg połamania i w ogóle: oby nam się! Gdyby życzenia się spełniały, świat byłby piękny i wspaniały Pełnia szczęścia nieustannie, po co złota rybka w wannie. Gdyby życzenia się spełniały, świat byłby piękny i wspaniały Pod warunkiem, że spełnią się tylko te dobre, a nie te złe. Gdyby życzenia się spełniały, świat byłby piękny i wspaniały Pełnia szczęścia nieustannie, po co złota rybka w wannie. Gdyby życzenia się spełniały, świat byłby piękny i wspaniały Tak sobie myślę, że a nuż po świętach spełnią się i już. ------------------------------------------/OTTO/ ------------------------------------------------------------------------------------------------------ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts