YreQ 21.08.2007 22:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2007 W każdym bądź razie April jesteś przyjęta w poczet Agnieszek z nadania.... ...... po ciastku i winku ...lody....no, no dziewczyny nieźle sobie poczynamy, a w sobotę na wesele idę - obym w kieckę się dopieła Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YreQ 21.08.2007 22:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2007 A do porannej kawy, na którą pewno sie nie dobudzę: Agnieszka – imię żeńskie nadawane od IV w. n.e. Wywodzi się z greckiego słowa hagnos oznaczającego "czysty", "święty", "bez zmazy". Agnieszka imieniny obchodzi 21 stycznia, 28 stycznia, 18 lutego, 6 marca, 20 kwietnia, 17 czerwca, 27 sierpnia i 16 listopada. Najbardziej popularne zdrobnienia imienia Agnieszka: Aga, Agna, Agnes, Agniesia, Agol, Agulina, Agusia, Aguś, Gnieszka, Jagna. Znane święte osoby o tym imieniu św. Agnieszka Rzymianka – męczennica św. Agnieszka z Poitiers – zakonnica św. Agnieszka z Asyżu – klaryska z Asyżu, siostra św. Klary św. Agnieszka Przemyślidka (zwana Czeską lub z Pragi) – czeska królewna, klaryska czeska św. Agnieszka z Montepulciano – włoska dominikanka św. Agnieszka Le Thi Thanh – wietnamska męczennica św. Agnieszka Kim Hyo-ju – koreańska męczennica św. Agnieszka Tsao Kouy – chińska męczennica W innych językach język angielski: Agnes język białoruski: Ahnesa, Ahneša język bułgarski: Agnesa, Agenška, Agna język czeski: Anežka język duński: Agnes, Agnete język fiński: Aune język francuski: Agnès język hiszpański: Ines język niderlandzki: Agnes, Agnees, Agneta język litewski: Agnietè, Agnieška, Agnyta, Agnè język łaciński: Agnes język macedoński: Agnesa, Agna język niemiecki: Agnes język norweski: Agna, Agnes, Agnete, Agnis język portugalski: Ignez, Inês, Inez język rosyjski: Агнэсса język rumuński: Agni, Aneza, Agnes język serbsko-chorwacki: Agneza, Agnesa, Agnes język słowacki: Agnesa, Agneša język słoweński: Neža, Nežka, Ines Język szwedzki: Agnes, Agneta, Agnethä (bądź Agnetha) język ukraiński: Ahnesa, Ahnija, Ahneta język węgierski: Ágnes, Agnéta język włoski: Agnese Opis imienia: AGNIESZKA Osobowość: Ta, co lata wysoko Charakter: 96% Promieniowanie: 95% Rezonans: 88 000 drgań/sek. Kolor: Zielony Główne cechy: Wola - Pobudliwość - Zdolność reakcji Totem roślinny: Tytoń Totem zwierzęcy: Gołąb pocztowy Znak: Waga TYP: Na ogół należą do typu cholerycznego, o szyb*kich reakcjach. Są ruchliwe, nie mogą usiedzieć w miej*scu. Wydaje im się, że mają coś do przekazania światu. Stąd podobieństwo do gołębia pocztowego. PSYCHIKA: Nie są łatwe w pożyciu! Przechodzą szybko od szalonego podniecenia do głębokiej depre*sji. Bez przerwy trzeba się nimi zajmować, inaczej to one się wami zajmą... a to dużo gorsze! Właściwie są introwertyczkami, zapatrzonymi w swój wewnętrzny światek. Sprawiają wrażenie osób bardzo pewnych siebie, ale często są to pozory. WOLA: Często przeradza się u nich w upór. POBUDLIWOŚĆ: Silna, nieraz nawet zbyt silna. Trzeba dużego wysiłku, by je uspokoić, gdy się zdenerwują. ZDOLNOŚĆ REAKCJI: Reagują przesadnie, pod wpływem nagłych impulsów. AKTYWNOŚĆ: Może być "oszałamiająca", ale może też być blefem, służącym do zamaskowania pragnienia ucieczki. Rodzice powinni kontrolować sposób spędzania czasu tych dziewcząt, ale tak, by nie odniosły one wrażenia, że się je szpieguje. INTUICJA: Obdarzone są zadziwiającą intuicją i zna*czną siłą uwodzicielską, niepokojącą ruchliwością, nieuchwytne jak dym tytoniowy... Bywają nieco prze*sądne. INTELIGENCJA: Mają umysł syntetyczny, wszyst*ko nim ogarniają, wszystko rozumieją, ale często potykają się o jakiś drobiazg, którego nie lubią i który odrzucają. Mają średnio dobrą pamięć, ale są zachłannie ciekawe. Od młodości należy wpajać im dyscyplinę. UCZUCIOWOŚĆ: Bardzo nierówna. Jednego dnia wielka miłość, drugiego ogromna rozpacz. Chętnie grają na uczuciach, aby manipulować otoczeniem. Lubią otaczać się przyjaciółmi, ale często ich zmienia*ją. Porażki doprowadzają je do rozpaczy, ale wkrótce się z niej otrząsają. MORALNOŚĆ: Posiadają zmysł moralny, ale nieraz głoszone zasady nie znajdują potwierdzenia w działa*niu. Pewien oportunizm moralny doprowadza je cza*sem do burzliwych przygód, ku zmartwieniu rodziców i mężów! ZDROWIE: Na ogół dobre, ale często przez własną nieostrożność ulegają wypadkom. Uważać przy pro*wadzeniu samochodu! Częste złamania nóg. Dbać o nerki. ZMYSŁOWOŚĆ: Również w tej dziedzinie nagłe decyzje, uniesienia, nieraz tłumione. Często występuje zbyt wielka rozbieżność między ich życiem na pełnych obrotach a inercją otaczających osób. DYNAMIZM: Odpowiadają im zawody wymagające ruchliwości i żywotności: mogą być stewardesami dziennikarkami, przedstawicielkami handlowymi. TOWARZYSKOŚĆ: Marzą o domu pełnym przyjaciół, pod warunkiem zmieniania, co pół roku domu i co tydzień przyjaciół! PODSUMOWANIE: Te "gołębie pocztowe" wiodą ożywioną egzystencję i nieraz burzliwe życie rodzinne, ale trudno się nudzić w ich towarzystwie, gdyż są pełne wdzięku... Podsumowanie jest najlepsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bianca 22.08.2007 06:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2007 Też jestem Agnieszka, więc dorzucę coś od siebie:Agnieszka Imieniny: 21 Stycznia, 20 Kwietnia Drugi opis imienia Agnieszka Agnieszka, po łacinie Agnes, wzięła się od greckiego słowa hagnę, czyli "czysta, nieskalana". Prawie zawsze okazuje się, że dziewczynka, którą nazwaliśmy Agnieszką, jest nad wiek samodzielna, nie daje się urabiać i pokazuje swoje pazurki. Agnieszki wcześnie potrafią zapewnić sobie niezależność. Często już jako nastolatki stają się faktyczną głową rodziny, a przynajmniej rodzice muszą się liczyć z ich zdaniem. Młode Agnieszki szybko wchodzą w świat dorosłych i znajdują dla siebie pole do popisu, na którym mogą być pierwsze i najlepsze. Siła charakteru, niezależność, otwarty umysł, rozsądek i zawodowa sprawność - wszystko to jednak wcale nie przeszkadza Agnieszce być kobietą. Kiedy potrzeba, potrafi stać się prawdziwą ozdobą tego niedoskonałego świata. Agnieszki, zgodnie z magią swojego imienia, długo zachowują młodość, świeżość i ciekawość świata. W wieku dojrzałym mogą być wzięte za koleżanki swoich córek! Najbardziej podobają mi się dwa ostatnie zdania!!A Wam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzióbek 22.08.2007 06:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2007 W wieku dojrzałym mogą być wzięte za koleżanki swoich córek! Najbardziej podobają mi się dwa ostatnie zdania!! A Wam? ekstra, niepotrzebne nam kremy przeciwzmarszczkowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bianca 22.08.2007 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2007 A co się tyczy opisu charakteru wg imienia to muszę stwierdzić że opis Zofii (powyżej) pasuje do mnie jak ulał, a w pierwszym opisie Agnieszki parę rzeczy się nie zgadza. I jak to jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YreQ 22.08.2007 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2007 Witajcie dzióbek ( tak na mnie mówił kolega Rafał za studiów..... dobry materiał na przyjaciela ) i Bianka - oczywiście wpisujecie się ...tak ? No to jest nas 11 - czyli druga dziesiątka rozpoczęta.........hurrrraaaaa Opisik Zosi i Agnieszki porównam - podyskutuję, a koleżanka własnej córci jest jak najbardziej ok... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amonite 22.08.2007 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2007 O, jak nam się grupka ładnie rozwija Fajne te opisy charakteru podałyście, dziewczyny Mnie się zgadza tak średnio co drugi punkt Agnieszki, zgodnie z magią swojego imienia, długo zachowują młodość, świeżość i ciekawość świata. W wieku dojrzałym mogą być wzięte za koleżanki swoich córek! Zabawną miałam kiedyś historię w związku z tym. Kupowałam w sklepie jakies wino musujące przed sylwestrem i pani sprzedająca poprosiła mnie o wylegitymowanie się, bo stwierdziła, że jestem niepełnoletnia. A ja wtedy miałam dokładnie 28 lat... Mineło już parę latek od tego zdarzenia (no, może więcej, niż parę ) ale coś w tym jest - choć nie wiem, czy chodzi o młody wygąd, czy o niepoważne zachowanie Pozdrawiam i lecę robić obiad... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
April 13 22.08.2007 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2007 Miłe Agnieszki Dziękuję za przyjęcie do grupy A teraz sprostowanie, bo leciutko namieszałam Chodziło mi o film, który miał premierę w 65 r. Ja urodziłam się kilka lat później, ale moja mama do dziś wspomina, jak wyglądał Kraków obwieszony plakatami tego filmu. Wszędzie tylko imię Beata, które tak jej utkwiło w podświadomości, że swojej pierworodnej je nadała "Poli Raksy twarz" w Autobiografii to właśnie z tego filmu. Zofia to też piękne imię i rzadko teraz spotykane, podobnie jak Anna czy Elżbieta a przecież to królewskie imiona. Pozdrawiam Agnieszka nr... no właśnie pod jakim numerem figuruję w spisie grupy, Matko Z P.S. Pozdrowienia dla amonite z ktorą ciągle spotykam się na forum. To chyba ta magia imienia Agnieszka Sama mam ............... przypadłośc a może jakąś magnetyczną zdolnośc natrafiania na swoje imienniczki w róznych sytuacjach życiowych. Na forum pisałam z dziewczyną (nicku nie podam ) ...okazało się, że też Agnieszka....... Może budujące Agnieszki forumowiczki chciałyby się skrzyknąc........... hmmm a może "spisac" w jednym miejscu ? Pogoda dzisiaj kiepska, co proponujecie na pocieszenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YreQ 22.08.2007 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2007 O, jak nam się grupka ładnie rozwija Fajne te opisy charakteru podałyście, dziewczyny Mnie się zgadza tak średnio co drugi punkt Agnieszki, zgodnie z magią swojego imienia, długo zachowują młodość, świeżość i ciekawość świata. W wieku dojrzałym mogą być wzięte za koleżanki swoich córek! Zabawną miałam kiedyś historię w związku z tym. Kupowałam w sklepie jakies wino musujące przed sylwestrem i pani sprzedająca poprosiła mnie o wylegitymowanie się, bo stwierdziła, że jestem niepełnoletnia. A ja wtedy miałam dokładnie 28 lat... Mineło już parę latek od tego zdarzenia (no, może więcej, niż parę ) ale coś w tym jest - choć nie wiem, czy chodzi o młody wygąd, czy o niepoważne zachowanie Pozdrawiam i lecę robić obiad... Ja mam dzisiaj pierogi ruskie - właśnie lepimy z babcią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YreQ 22.08.2007 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2007 April13 - zamykasz pierwszą dziesiątkę Beata – żeński odpowiednik imienia Beatus, oznaczającego błogosławiony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
April 13 22.08.2007 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2007 amonite Co za zbieg okoliczności Poprzednie posty obie napisałyśmy równo o 13.05 Agnieszki (nawet te w 1/2) mają chyba zdolności telepatyczne Pozdrawiam Agnieszka nr. 10 (dziękuję Matko Z) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
April 13 22.08.2007 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2007 Beata – żeński odpowiednik imienia Beatus, oznaczającego błogosławiony. Nic o tym nie wiedziałam Zostałam dowartościowana, dzięki A nr.10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YreQ 22.08.2007 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2007 W nocy byłam bardziej przytomna niż teraz ...to te pierogi Sprostowanie: April13 - Beato-Agnieszko - jesteś z nadania więc nr 3 Bianka - nr 10 dzióbek - nr 11 Matka założycielka Beatko bardzo za złą numerację cię przeprasza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
April 13 22.08.2007 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2007 Matko Z, pomyłkę zwalimy na 13 przy moim nicku A pierogi ważna rzecz, oby rodzince smakowały To pisałam ja, Agnieszka z nadania nr.3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
April 13 22.08.2007 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2007 Może znajdziecie coś dowartościowującego Baśki........................ Zobacz tutaj: http://www.imiennik.pl/index.php?ids=1,44 Baśki są super kumpelami, wiem co mówię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YreQ 22.08.2007 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2007 MATKA ZAŁOŻYCIELKA Coś jak "Mrówka Z" - no nie ? Ale też mi się podoba..... ...........serce u mnie wielkie a w nim ogrom miłości - każde dziecko obdaruję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YreQ 22.08.2007 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2007 Może znajdziecie coś dowartościowującego Baśki........................ A PWN brzydko o etymologii pisze więc końcówka: Znajduje się ono na 15. miejscu na liście najczęściej nadawanych imion. No i wiesz............. Baśka miała fajny biust........... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bianca 22.08.2007 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2007 Opis imienia: BARBARA Imieniny obchodzi: 12.04, Osobowość: Istota doskonała, piękność królestwa Charakter: 92 %Promieniowanie: 92 %Rezonans: 110 000 drgań/ sek.Kolor: ŻółtyGłówne cechy: Intuicja - Towarzyskość - Uczuciowość - PobudliwośćTotem roślinny: OrchideaTotem zwierzęcy: WątłuszZnak: BliźniętaTYP: Bardzo pobudliwe i uczuciowe. Są wrażliwe na wszystko, co stanowi urok życia, mają wrodzony zmysł poezji, piękna, elegancji. Nie trzeba pozwalać, by jako dzieci grały rolę małych królowych, mają bowiem skłonność do lenistwa, do powolnego reago*wała i odkładania wszystkiego na później. Jak ich kwiat totem, orchidea, są cieplarnianymi kwiatami, potrzebującymi słońca i ciepła!PSYCHIKA: Są to typy silnie introwertyczne, czujące się dobrze tylko w swym własnym świecie. Tam marzą o klejnotach, pałacu i uroczym księciu. Są zaborcze. Żyją w wyimaginowanym świecie, co prowadzi je do ciągłego i częstego mimowolnego kłamstwa.WOLA: Pod pozorami "kobiety-dziecka " kryją się zadziwiające zasoby woli.POBUDLIWOŚĆ: Jest bardzo silna i daje im ten kapryśny charakter, stanowiący zarazem ich urok i słabość. Mało przyjaźni z kobietami. Trochę więcej z mężczyznami, ale ich nadmierna kobiecość bierze wówczas górę i szybko przekształcają tych nieszczęśni*ków w niewolników. Porażki stanowią dla nich znie*wagę, rzuconą ich czarowi.ZDOLNOSC REAKCJI: Z trudem wybaczają i są pamiętliwe. Na ogół czują wstręt do nauki, albo też podchodzą do niej wedle swej fantazji, interesując się geografią, bo profesor ma ładne oczy.AKTYWNOŚĆ: Uważają, że sam ich udział w czymś wart jest wynagrodzenia. Interesuje je wszystko, co ma związek ze sztuką, elegancją, sprzedażą biżuterii. Mo*gą być malarkami lub modelkami, ale nie wymagajcie od nich stawiania się o siódmej rano w fabryce. Są bardzo niezależne. Dobrze piszą. Potrzebują luksusu i bogatych mężczyzn.INTUICJA: Służy planowi życiowemu, gdyż są trochę intrygantkami.INTELIGENCJA: Mają inteligencję syntetyczną, chwytają całość i nie zadają sobie trudu wchodzenia w szczegóły. Są ciekawskie jak kotki, gadatliwe, mają niebezpiecznie dobrą pamięć w sprawach uczucio*wych..UCZUCIOWOŚĆ: Kochają albo nie kochają. Kiedy nie kochają to proste, trzeba odejść. Kiedy kochają, jednego dnia "wszystko gra", drugiego dnia wprost przeciwnie!MORALNOŚĆ: Byłoby dziwne, gdyby charakter, dla którego każdy kaprys jest święty, nie dochodził do pewnych kompromisów z klasyczną moralnością.ZDROWIE: Nie jest całkowicie zadowalające. Drob*ne dolegliwości, których większość jest pochodzenia psychicznego. Trzeba jednak uważać na trzustkę i ner*ki, dbać o kręgosłup (dwie godziny marszu codzien*nie!) i o jelita.ZMYSŁOWOŚĆ: Niełatwo wytłumaczyć mechanizm zmysłów tych kobiet, tak bardzo nakładają się na siebie kokieteria, towarzyskość, pragnienie komfortu, zmian, podróży, mniej czy bardziej niewinne flirty. To typowe kobiety-dzieci, kobiety-kwiaty, które nie*pokoją, zachwycają, doprowadzają do rozpaczy ado*ratorów, aż do dnia, gdy trafią na mężczyznę-ojca, który nie cofnie się przed klapsami i wytresuje je, ale na jak długo?DYNAMIZM: Posiadają dar wykorzystywania dyna*mizmu innych, zwłaszcza swych niezliczonych wielbi*cieli.TOWARZYSKOŚĆ: Są towarzyskie, choć nie tyle pragną uczestniczyć w życiu innych, co włączyć innych w swoje życie.PODSUMOWANIE: Muszą panować nad zalewającą wszystko uczuciowością, która prowadzi je do szalonych marzeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YreQ 22.08.2007 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2007 DZIĘKI KOBITKI - tego potrzebowałam w ten ponury dzień Wpadnij do mnie na kawkę u mnie świeci słońce i jest bardzo ciepło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YreQ 22.08.2007 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2007 Matka Założycielka zaprasza na OBIAD: http://img408.imageshack.us/img408/8980/dsc03868asa6.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts