Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Agnieszki budujące - ileż nas ach ileż?


Recommended Posts

  • Odpowiedzi 3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Dzieciaczki sliczne :)

 

YreQ nie bądź taka zachłanna, weź jedno, a mi zostaw dwoje :) będziemy miały po równo :)

 

Wiedziałam maleńka, że zareagujesz :lol: Chciałam podziału dokonać, ale rodzeństwa się nie rozdziela więc.... ten dom nad morzem będzie jeden wielki na dwóch działkach :lol: :wink:

 

Ale te dzieci superowe co nie? a może tem miodowy to na przyczepkę do dwójki rodzeństwa....sama nie wiem..........ale miłości u mnie ogrom.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Trochę późno się odzywam ale lepiej późno niż wcale. Choć szkoda że nie załapałam się na kawkę i smakowicie wyglądające ciasto.

Dziś znów miałam ciężką rozmowę z wykonawcą więc przydała by się jakaś wróżba czy uda mi się szczęśliwie zakończyć tę budowę...

 

...Czy on nie jest słodki...

:wink:

Wróżbiarstwem zajmuje się Grzebiuszka i muszę przyznać, że całkiem nieźle jej to wychodzi.

To co mi przepowiedziała spełniło się w 100%.

Należy jej się tytuł WW czyli Wielkiej Wróżbitki naszej grupy i oczywiście atrybut tej funkcji czyli karty do tarota :wink:

 

http://www.tarot.info.pl/karty-symboleZl20k.jpg

 

 

 

Psiak jest cudowny :D

 

 

April, a co KUPIŁAŚ ?

 

Ja wczoraj po bojach wielkich dokonałam zakupów "spodenkowych" :lol:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Się robi :D

 

Pieczarki faszerowane

 

- ok 3/4 kg pieczarek (średniej wielkości)

- 1 spora pierś z kurczak

- 2, 3 celule

- natka pietruszki

 

Na ciasto naleśnikowe:

- 1 jajko

- mąka

- woda gazowana lub mleko

- proszek do pieczenia

- szczypta soli

 

Pieczarki oczyścić, wyciąć ogonki (nie wyrzucać) i wydrążyć kapelusze, odłożyć.

 

Farsz do kapeluszy:

Ogonki pokroić drobno,cebulę i pierś z kurczaka także drobno posiekać. Smażyć wszystko na oleju, przyprawić według uznania (ja sypię wszystko co się nadaje do mięsa). Na koniec smażenia dodać natkę pietruszki. Farsz przestudzić. Następnie faszerować nim kapelusze.

 

Zrobić bardzo gęste ciasto naleśnikowe, kapelusze z nadzieniem obtoczyć w cieście i smażyć w głębokim tłuszczu aż się zarumienią (ja smażyłam normalnie na patelni).

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Odpowiedz w tym wątku

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.




×
×
  • Dodaj nową pozycję...