Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Agnieszki budujące - ileż nas ach ileż?

Recommended Posts

Tego przepisu nie miałam...........mniam. Już zgłodniałam.

W takim razie poprosimy i Twój :)

Proporcji dokładnie nie pamiętam - skoryguję później...

Pieczarki średnie, umyte, obrane, środki i ogonki wydrążone i pokrojone drobno i podduszone z cebulką, jak przestygnie do tego starty ser żółty i jajko na twardo ugotowane i posiekane. Też można dać pietruchę no i przyprawy. Nadziewać pieczarki, obtaczać jak kotlety - czyli mąka, jajko i bułka i smażyć.

Do tego barszczyk polecam - jak kto lubi, ja barszczyk uwielbiam.

Smacznego

• Odpowiedzi 3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witajcie, pogoda u mnie taka, że...szkoda słów.

Dobrze, że wczorajszy dzień był udany.

Na początek dnia rozmowa w sprawie pracy i ...od poniedziałku nowa praca, nowa płaca :D :D

Po południu zebranie w szkole czyli wyskoczenie z dużej ilośći kasy :roll:

Następnie biegiem na działkę na spotkanie z panem, który utwardzi nam wjazd, przygotuje część działki pod ogród, wykopie fundamenty :D :D

A, no i między czasie zakupy - UDANE :wink: :wink:

April, a

co KUPIŁAŚ ?

Ja wczoraj po bojach wielkich dokonałam zakupów "spodenkowych" :lol:

YreQgratulujemy zakupu spodni :wink:

Ja kupiłam sobie takie małe coś:

.

http://www.spieprzajdziadu.com/pics/2006/12/prezent.jpg

Wieczorem miałam gości, było bardzo sympatycznie (winko, prezenty, miłe rozmowy) ale ja mialam już dość po całym dniu i marzyłam o tym, żeby jak najprędzej wskoczyć do łóżka :oops:

Dzisiaj natomiast zapowiada się spokojny a nawet nudny dzień :wink:

Przepis na pieczarki super, może dla urozmaiceni dzisiejszego menu zrobię je dla moich chłopaków :wink:

Wiesz zaintrygowałaś mnie tym pudełeczkiem, i o to chyba chodziło 8)

A ze spodenkami na serio miałam problem, bo teraz szyją jakieś takie wąskie dla dziewczynek, a moja mała choć nie gruba to dupcię odstającą już ma, brzuniu lekko też, figurę będzie miała iście kobiecą czyli w bioderkach szerzej w talii mniej - no i żadne spodnie na nią niestety nie pasowały :(

Ale udało się....jak zwykle uratował mnie Auchan :o i kupiłam klasyczne dżnsy bez pierdułek i naklejanek no i zaszalałam.... bo zielone bojówki z materiału również a Julka wygląda bosko.

Ogromne gratulacje z powodu znalezienia nowej pracy. :D

...

A ze spodenkami na serio miałam problem, bo teraz szyją jakieś takie wąskie dla dziewczynek, a moja mała choć nie gruba to dupcię odstającą już ma, brzuniu lekko też, figurę będzie miała iście kobiecą czyli w bioderkach szerzej w talii mniej - no i żadne spodnie na nią niestety nie pasowały :(

Ale udało się....jak zwykle uratował mnie Auchan :o i kupiłam klasyczne dżnsy bez pierdułek i naklejanek no i zaszalałam.... bo zielone bojówki z materiału również a Julka wygląda bosko.

Ja jak idę na zakupy z moim synem, to zawsze na koniec stwierdzam, że dla dziewczynek jest większy wybór, fajniejsze kolory, itd.

Najbardziej nie lubię kupować z moim synem butów... :evil:

Dramat jak on potrafi przebierać. Jedne mało męskie, inne niewygodne, obciachowe, nie w tym kolorze.........

Mówię Ci kupienie mu butów kosztuje mnie dużo nerwów i... w efekcie pieniędzy :roll: :D

:lol: :lol: :lol: :lol: inwestorek z butami tak ma, na całe szczęście MOŻE kupować sobie sam :wink:

Mój mąż z kolei jest mało wybredny w kwestii butów. Pierwsze w jego rozmiarze i mogą być.

A i zawsze mówi, że przecież ma jeszcze całkiem porządne i nie trzeba kupować nowych.

Syn grymasi, mężowi nie zależy a pośrodku tego ja biedna, chcąca ich elegancko ubrać :evil:

Herbatki jedną filiżaneczkę poproszę. Pędzę do kuchni po ciasto :wink:

na zielonej wyspie mgla z rana byla, ale juz sie zrobilo milo i przejrzyscie 20 stopni bedzie jak nic. wczoraj upal ponad 20.

ja czekam na telefon z polski. koncza zero i o 12 rozliczenie. ponoc wezma 1200-1500 zl. bylo 5 warst bloczkow i dwoch murarzy. 4,5 dnia pracy. ponoc bardzo dobra robota. czysto i rowno i dobrze.

nawet jesli zaplace 1500 to cena ok. ja tak mysle.

dobra pedze do moich irlandzkich faktur.musze sie wyrobic przed urlopem. pestka :D

No to zanim zapodacie mocniejsze, to ja po herbatce z miodem i cytrynką zdradzę Wam swój przepis na pomidorową, moją , przepyszną , szybką i mało kłopotliwą i dla tych, co to zup na mięsie mieć nie muszą - czyli wegetarianki się łapią, lub cierpią na brak czasu w kuchni.

Lubię jak czasami gotowanie trwa krócej niż mój prysznic, więc:

Uwaga!

- 2 łyżki masła śmietankowego

- por, marchewka, pietruszka, seler

- koncentrat

- śmietana 12%

- łyżeczka mąki

- ryż

- czosnek, bazylia, koperek, sól i pieprz, liść laurowy, kostka rosołowa lub vegeta - kto co lubi

- :D woda

Masło roztopić w garnku - nie spalić, wrzucić startą na grubych oczkach włoszczyznę a por pokrojony, dusić chwilę tzn. ze 3-4 minuty i mieszać. :wink:

W "międzyczasie" zagotować wodę w czajniku.

Do podduszonych warzyw wlać wrzątek, wrzucić kostkę i liścia, zamiąchać, wsypać ryż wedle uznania ( u mnie lubią ciut gęściejszą ), gotować do aldente ryżu czyli ok. 12 minut, potem koncentrat i czosnek z wyciskarki - minutka dwie ...do zapyrczenia zaprawić rozbełtaną mąką z wodą i śmietaną (w ilości odpowiadającej rodzince - bo niektórzy to czerwoną pomidorową lubią niektórzy mniej ) przyprawy, BAZYLIA do smaku i koperek na koniec.

Moje drogie do 20 minut powinniście się uwinąć.