YreQ 07.09.2007 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2007 Tego przepisu nie miałam...........mniam. Już zgłodniałam. W takim razie poprosimy i Twój Proporcji dokładnie nie pamiętam - skoryguję później... Pieczarki średnie, umyte, obrane, środki i ogonki wydrążone i pokrojone drobno i podduszone z cebulką, jak przestygnie do tego starty ser żółty i jajko na twardo ugotowane i posiekane. Też można dać pietruchę no i przyprawy. Nadziewać pieczarki, obtaczać jak kotlety - czyli mąka, jajko i bułka i smażyć. Do tego barszczyk polecam - jak kto lubi, ja barszczyk uwielbiam. Smacznego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YreQ 07.09.2007 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2007 Witajcie, pogoda u mnie taka, że...szkoda słów. Dobrze, że wczorajszy dzień był udany. Na początek dnia rozmowa w sprawie pracy i ...od poniedziałku nowa praca, nowa płaca Po południu zebranie w szkole czyli wyskoczenie z dużej ilośći kasy Następnie biegiem na działkę na spotkanie z panem, który utwardzi nam wjazd, przygotuje część działki pod ogród, wykopie fundamenty A, no i między czasie zakupy - UDANE April, a co KUPIŁAŚ ? Ja wczoraj po bojach wielkich dokonałam zakupów "spodenkowych" YreQgratulujemy zakupu spodni Ja kupiłam sobie takie małe coś: . http://www.spieprzajdziadu.com/pics/2006/12/prezent.jpg Wieczorem miałam gości, było bardzo sympatycznie (winko, prezenty, miłe rozmowy) ale ja mialam już dość po całym dniu i marzyłam o tym, żeby jak najprędzej wskoczyć do łóżka Dzisiaj natomiast zapowiada się spokojny a nawet nudny dzień Przepis na pieczarki super, może dla urozmaiceni dzisiejszego menu zrobię je dla moich chłopaków Wiesz zaintrygowałaś mnie tym pudełeczkiem, i o to chyba chodziło A ze spodenkami na serio miałam problem, bo teraz szyją jakieś takie wąskie dla dziewczynek, a moja mała choć nie gruba to dupcię odstającą już ma, brzuniu lekko też, figurę będzie miała iście kobiecą czyli w bioderkach szerzej w talii mniej - no i żadne spodnie na nią niestety nie pasowały Ale udało się....jak zwykle uratował mnie Auchan i kupiłam klasyczne dżnsy bez pierdułek i naklejanek no i zaszalałam.... bo zielone bojówki z materiału również a Julka wygląda bosko. Ogromne gratulacje z powodu znalezienia nowej pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
April 13 07.09.2007 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2007 ... A ze spodenkami na serio miałam problem, bo teraz szyją jakieś takie wąskie dla dziewczynek, a moja mała choć nie gruba to dupcię odstającą już ma, brzuniu lekko też, figurę będzie miała iście kobiecą czyli w bioderkach szerzej w talii mniej - no i żadne spodnie na nią niestety nie pasowały Ale udało się....jak zwykle uratował mnie Auchan i kupiłam klasyczne dżnsy bez pierdułek i naklejanek no i zaszalałam.... bo zielone bojówki z materiału również a Julka wygląda bosko. Ja jak idę na zakupy z moim synem, to zawsze na koniec stwierdzam, że dla dziewczynek jest większy wybór, fajniejsze kolory, itd. Najbardziej nie lubię kupować z moim synem butów... Dramat jak on potrafi przebierać. Jedne mało męskie, inne niewygodne, obciachowe, nie w tym kolorze......... Mówię Ci kupienie mu butów kosztuje mnie dużo nerwów i... w efekcie pieniędzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YreQ 07.09.2007 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2007 inwestorek z butami tak ma, na całe szczęście MOŻE kupować sobie sam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YreQ 07.09.2007 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2007 ..........wywietrzyłam mieszkanie, idę włączyć centralne i herbatkę z miodzikiem zrobić, napijesz się ze mną ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
April 13 07.09.2007 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2007 inwestorek z butami tak ma, na całe szczęście MOŻE kupować sobie sam Mój mąż z kolei jest mało wybredny w kwestii butów. Pierwsze w jego rozmiarze i mogą być. A i zawsze mówi, że przecież ma jeszcze całkiem porządne i nie trzeba kupować nowych. Syn grymasi, mężowi nie zależy a pośrodku tego ja biedna, chcąca ich elegancko ubrać Herbatki jedną filiżaneczkę poproszę. Pędzę do kuchni po ciasto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agajar 07.09.2007 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2007 Mój mąż z kolei jest mało wybredny w kwestii butów. Pierwsze w jego rozmiarze i mogą być. A i zawsze mówi, że przecież ma jeszcze całkiem porządne i nie trzeba kupować nowych. Skąd ja to znam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
April 13 07.09.2007 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2007 Dziewczyny, ciasto podano: http://www.mojegotowanie.kobieta.pl/_gAllery/27/88/2788/ciasto_drozdzowe1.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
April 13 07.09.2007 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2007 YreQ, polewaj herbatkę Czekamy... http://www.imexgraf.pl/kubeczki/kolorowe/filizanki_roma.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YreQ 07.09.2007 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2007 No to pijemy http://img72.imageshack.us/img72/4661/dwamlodykobietydzierzawfi1.jpg ... widzę Twoją dłoń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YreQ 07.09.2007 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2007 http://img474.imageshack.us/img474/4691/phpthumbuv6.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
April 13 07.09.2007 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2007 Dzbanek cudeńko i fartuszek masz piękny A herbatka jaka? Miętowa, zielona, owocowa czy z cytrynką? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agajar 07.09.2007 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2007 Nie wiem czy przy tym zimnie czegoś mocniejszego nie będę potrzebowała na rozgrzwkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga1401 07.09.2007 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2007 na zielonej wyspie mgla z rana byla, ale juz sie zrobilo milo i przejrzyscie 20 stopni bedzie jak nic. wczoraj upal ponad 20. ja czekam na telefon z polski. koncza zero i o 12 rozliczenie. ponoc wezma 1200-1500 zl. bylo 5 warst bloczkow i dwoch murarzy. 4,5 dnia pracy. ponoc bardzo dobra robota. czysto i rowno i dobrze. nawet jesli zaplace 1500 to cena ok. ja tak mysle. dobra pedze do moich irlandzkich faktur.musze sie wyrobic przed urlopem. pestka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga1401 07.09.2007 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2007 ach no i milego cielego dnia zycze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
April 13 07.09.2007 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2007 Agajar, co proponujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
April 13 07.09.2007 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2007 aga1401 Witaj, zapraszamy na herbatkę i coś do herbatki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga1401 07.09.2007 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2007 ja polecam grzane whisky z cukrem, cytryna i gozdzikami, pychota. jedyny trunek jaki pilam w ciazy (od czasu do czasu ofkors) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agajar 07.09.2007 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2007 No dobrze to zanim aga1401 nam zaserwuje grzane whisky to ja zapraszam na malutki kielkiszeczek http://www.distilleriefranciacorta.it/ita/int_images/beverage/liquori/amaretto_gozio_700_high.jpg aga1401 czekamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YreQ 07.09.2007 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2007 No to zanim zapodacie mocniejsze, to ja po herbatce z miodem i cytrynką zdradzę Wam swój przepis na pomidorową, moją , przepyszną , szybką i mało kłopotliwą i dla tych, co to zup na mięsie mieć nie muszą - czyli wegetarianki się łapią, lub cierpią na brak czasu w kuchni. Lubię jak czasami gotowanie trwa krócej niż mój prysznic, więc: Uwaga! - 2 łyżki masła śmietankowego - por, marchewka, pietruszka, seler - koncentrat - śmietana 12% - łyżeczka mąki - ryż - czosnek, bazylia, koperek, sól i pieprz, liść laurowy, kostka rosołowa lub vegeta - kto co lubi - woda Masło roztopić w garnku - nie spalić, wrzucić startą na grubych oczkach włoszczyznę a por pokrojony, dusić chwilę tzn. ze 3-4 minuty i mieszać. W "międzyczasie" zagotować wodę w czajniku. Do podduszonych warzyw wlać wrzątek, wrzucić kostkę i liścia, zamiąchać, wsypać ryż wedle uznania ( u mnie lubią ciut gęściejszą ), gotować do aldente ryżu czyli ok. 12 minut, potem koncentrat i czosnek z wyciskarki - minutka dwie ...do zapyrczenia zaprawić rozbełtaną mąką z wodą i śmietaną (w ilości odpowiadającej rodzince - bo niektórzy to czerwoną pomidorową lubią niektórzy mniej ) przyprawy, BAZYLIA do smaku i koperek na koniec. Moje drogie do 20 minut powinniście się uwinąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts