Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Agnieszki budujące - ileż nas ach ileż?

Recommended Posts

dokładnie - zatem od męża wyszłam w swych zwierzeniach i na nim skończyłam :D a wioseczki Toskanii i dzikość serc się kochających - no i jakby nie patrzeć nie samym zwiedzaniem człowiek żyje...........

Oglądałam jeszcze na studiach zdjęcia z podróży mojej profesorki - nie były tak piękne jak te Twoje April - ale jak mnie urzekły, yhmmmmmmmmmmmmmmm :roll:

• Odpowiedzi 3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ale mnie wczoraj ominął taki romantyczny temat :evil:

A żeby to szlak.....

No cóż ale za to byłam na urodzinach przyjaciółko-sąsiadki i pyszne domowe winko jeżynowe spożywałam co miało trochę procencików i wróciłam ten tego....znaczy się póżno!

A ty Basiu się nie przejmuj takie wrażenie podobno mija dopiero jak są sufity w domku.... Mam nadzieję bo mi też się wydaje u mnie wszystko małe i ciasne :-?

Ale :oops: :oops: powiedzcie, czy też miałyście wrażenie na etapie fundamentów, że pomieszczenia takie malutkie? :oops: :oops: :oops:

Kurczę - wiem, że chałupa raczej duża niż mała, ale jak weszłam do salonu 8) to wydawało mi się że TAM SIĘ NIC nie zmieści :cry:

to samo z kuchnią

:oops:

powiedzcie, że to złudzenie .....................na tym etapie.....

Basiu nie przejmuj się to tylko złudzenie. Potwierdzam u mnie też tak było. Pomieszczenia powiększały się stopniowo wraz ze ścianami aż do stropu. Teraz mogę śmiało powiedzieć, że ta moja kuchnia wcale taka maleńka nie jest jak się wydawała. Na etapie fundamentów miałam wrażenie że tam nawet nie wejdzie jeden rząd szafek a teraz wiem że spokojnie dwa się zmieszczą.

A jakieś zdjęcia to przywiozłaś z tej wyprawy?

Witajcie :D

Basiu a pisałam już jak wylali u mnie płytę na fundamentach, weszłam i zaklęłam sobie : " i co ja tutaj k...a wstawię" :oops: 8)

Z metrówką latałam jak były już ściany, potem sufit - zmienia mi się i pomieszczenia też. Jeden z wykonawców powiedział mi, że też inaczej będę przestrzeń odbierała jak tynki będą a zupełnie inaczej jak będzie firanka na oknie :wink: Ale faktem jest, że w katalogach pomieszczenia wydają się większe aniżeli są w rzeczywistości. Pokój mojej córki to 20 mkw po podłodze - wcale tej powierzchni nie widać :roll: ........może jest też tak dlatego, że teraz mamy duże przestronne i wysokie pokoje ?

Basiu cieszę się, że fundamenty już masz- zobaczysz jaki piękny domek na nich wyrośnie- ja też chciałabym zobaczyć, może jakaś stronka ?

zrobię dziennik albo coś w tym stylu, zrobię już zbieram się w sobie :wink: :wink: :wink:

tylko u mnie każdy wpis będzie się zaczynał tak:

słyszałam, że na budowie działy się następujące rzeczy:....

Pisz - będzie ciekawie - tak trochę plotkarsko, inaczej, może przez to będziesz miała inne spojrzenie na swoją budowę - może być inspirująco.

Pisz, pisz Basieńko. :D

Witam wszystkie Agnieszki. Ostatnio wciąż nie mam czasu żeby się odezwać ale śledzę co u Was się dzieje. W moim domku właśnie działa hydraulik co ogromnie mnie cieszy. Niestety nie wyrobimy się w tym roku z tynkami ale trudno co ja biedna mogę na to poradzić :cry: Ale w mojej rodzince dużo ostatnio się dzieje więc nie mam czasu się użalać - właśnie urodził się kolejny członek mojej rodziny mój bratanek : całe 4600 ciałka :D (niezła waga no nie) a 4 miesiące wcześniej przyszła na świat moja siostrzenica więc na spotkaniu rodzinnym na święta oj będzie wesoło.... Muszę więc szybko wykańczać swój domek żeby było gdzie się wszystkim pomieścić :wink:

dzięki za powitanie!

Witam po raz drugi koniecagę :wink:

Wstępujesz w krąg zakręconych, temperamentnych Agnieszek i nie tylko Agnieszek ?

dokładnie tak :)

wprawdzie nie zaczęsto będę mogła tu zaglądać, ale jak tylko czas pozwoli to się będę odzywać.

AgaMaj - to faktycznie musisz się spieszyć :) Ja mam 6ścio miesięcznego synka i budowę dopiero rozpoczętą tzn. parter a dziś kładą strop nad parterem; wsółczuję swojej ekipie, bo strasznie zimno! Brrrr

Buduję się w Wołominie.

Oj kurcze jak ja się zaniedbałam w tym wątku.

Widzę że YreQ sypie popiołem - mnie to chyba zasypie. A co tam, może nie zmarznę zabardzo, byleby był jeszcze cieplutki jeśli można tak prosto z pieca :-)

Co do WC YreQ to super dodatki :-) Pozdrawiam wszystkie Agi i nie tylko :-)

:o zima nieuchronnie nadchodzi, laski przysypiają..... ale jak o popiele ciepłym usłyszały, to na przysypanie ochotę znalazły i się .... odnalazły.....no, no :roll: :wink:

Witam "zabudowaną" :D co u Ciebie? :D