amonite 19.12.2007 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2007 Właśnie, Bianca! Pokazuj szybko, co ładnego znowu zrobiłaś! A z prezentami dla facetów to rzeczywiście są problemy. Ja w ciągu ostatnich lat kupowałam krawaty, portfele, zestawy do wina (korkociąg itp.), książki, kosmetyki też oczywiście, a nawet podróżny zestaw do pielęgnacji obuwia (dla kogoś, kto często jeździ w delegacje) A to propozycje z netu: http://www.cogdziezaile.pl/obrazki/elegancko_faceci_t.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
April 13 19.12.2007 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2007 Widzę, że nie tylko mnie dopadły dylematy świąteczno-prezentowe Jak do tej pory zawsze trafiałam w gusty obdarowywanych przeze mnie osób, ale w tym roku chyba jestem za bardzo przemęczona aby wymyslić cos sensownego Czekam więc na podpowiedzi. amonite co porabiałaś ostatnio, bo podobnie jak ja mało udzielałaś się na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YreQ 20.12.2007 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2007 I cisza...........kobiałki zajęte sprzątaniem , gotowaniem i pisaniem listów do gwiazdorka. kurka wodna jakieś gwiazdory, o co kaman? pewnie jeszcze ten gwiazdor na dworze????? u nas zwykle mikołaje i takie tam kaman o to, , że w mojej rodzinie też tylko Mikołaje chodzą i 6 grudnia i 24 grudnia. Moja teściowa zaś mówi, że w święta to Gwiazdor prezenty roznosi i że słyszę cały czas o nim , to mi się udzieliło. Generalnie Gwiazdor jest jakby bardziej zmarzniętym Mikołajem chyba........... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YreQ 20.12.2007 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2007 Z prezentami dla facetów - z mojego doświadczenia oczywiście - jest tak, że kosmetyk zawsze jest ok, ale tylko dla takiego gościa, który porusza się w znanej nam nucie zapachowej i na płaszczyźnie tych samych finansów - innymi słowy cięzko kupić dobre perfumy biznesmenowi, który zarabia od 5 tys. w górę a my na rękę mamy załóżmy 1300 zł. Tu raczej bym nie ryzykowała. Mój brat jest typem gościa, któremu nigdy nie odważyłabym się kupić - poza kremem - kosmetyków....i ciuchów. Kupuje je sam. Jedyne co - to szalik i rękawiczki ( dostał 2 lata temu). W zeszłym roku miałam problem- a że wyjechał, jest wierzący i Wigilię robił za granicą - dostał Pismo Św.- i był przeszczęśliwy- bo sam chciał sobie kupić. W tym roku Mikołaj mu przyniesie prezent bardziej przyziemny ale jajcarski- zestaw 2 czarnych kubków sprytnie w talii wyciętych i przewiązanych paskiem ze sprzączką (ściągają się do mycia) do tego 2 skórzane pomarańczowe podstawki i 2 "powyginane" łyżeczki. A dzisiaj widziałam dla panów bardzo ładny obrotowy wizytownik na biurko i spinkę do krawata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scur 21.12.2007 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2007 Cześć dziewczyny, z różnych powodów mnie długo nie było. Teraz też wpadłam na chwilkę bo na 100% do 2 stycznia nie będę miała dostepu do netu. Przeczytałam kilka ostatnich stron w ramach nadrabiania zaległości. Jak zawsze ciepło i przyjaźnie u was. A ostatnio już tak bardzo świątecznie. Jako, że ostatni dzień w tym roku mam dostęp do netu chciałam Wam złożyć Świąteczne życzenia. http://www.digitalphoto.pl/foto_galeria/516_2003-0770.jpg Niech się spełnią świąteczne życzenia, te łatwe i trudne do spełnienia. Niech się spełnią te duże i te małe, te mówione głośno lub wcale. Niech się spełnią te wszystkie krok po kroku, tego Wam życzę w Nowym Roku. Wszystkim Agnieszkom z urodzenia i z nadania Pełnych ciepła i radości Świąt Bożego Narodzenia oraz Rogu Obfitości w Nowym Roku życzy Agnieszka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YreQ 21.12.2007 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2007 W imieniu wszystkich Agnieszek wielkie dzięki za życzenia i wracaj szybko Życzenia ode mnie niebawem A do propozycji prezentowych dla Panów dorzucam: - różności z saloniku Tchibo caffe ( w moim mieście w galeriach i marketach typu Real) np. skórzana podpórka do książek. magnetyczny samochodzik na biurko, który przyciąga porozwalane spinacze itp. - nieoceniony myślę Empik - są ładne notatniki, kalendarze w oprawach skóropodobnych, kalendarze ścienne ( a dla koneserów polecam kalendarz Pirelli), no i książka bądź album- które są zawsze świetnym prezentem ( przynajmniej ja tam lubię- choć wizualnie daleko mi do faceta ) Ale pewno już wszystko macie kupione i zapakowane. No to o moim pomyśle na opakowania..... bo opakowanie to jak drugi prezent. Jednego roku prezenty pakowałam w złoty papier, następnie układałam na celafonie (przezroczystym bez nadruku, takim z kwiaciarni) i wsypywałam tam w całości goździki a najlepsze są z kamisa i kawałeczek laski cynamonu i zasuszone plastry pomarańczy(własna produkcja), potem celafon zbierałam do góry w formie sakiewki i szyłam specjalne kokardy ze złotej i bordowej taśmy z naklejanymi złotymi liśćmi( takie dodatki jak do stroików lub kwiatów). Muszę przyznać, że warto było tak prezenty zapakować, bo wyglądały bajecznie a jak pachniało przy rozpakowywaniu...........polecam. Inne pomysły na przyszły rok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YreQ 21.12.2007 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2007 Moje drogie - czasami mam tendencję do powielania życzeń. Tego roku dostałam życzenia od bardzo dawno niewidzianej koleżanki, która przesłała mi życzenia - jak dla mnie baaaardzo osobiste, dotykające mojej obecnej sytuacji tu i teraz, dlatego dzielę się nimi z Wami...... "W tym dniu radosnym, oczekiwanym, gdzie gasną spory, goją się rany życzę Ci zdrowia, życzę miłości, niech mały Jezus w sercach zagości, szczerości duszy, zapachu ciasta, przyjaźni, która jak miłość wzrasta, kochanej twarzy, co rano budzi, i wokół pełno życzliwych ludzi" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agajar 21.12.2007 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2007 Jestem i ja. Dawno mnie nie było ale ciągle byłam w rozjazdach (nawet kilka dni "zagramanicą" . Wczoraj wróciłam ze szkolenia integracyjnego i teraz dopiero mogę zająć się świętami... późno wiem... Prezentów mam niewiele- praktycznie tylko dwa na które dałam kasę i same sobie kupiły (mało ambitne ale niestety płaszcza mojej mamie sama bym nie kupiła- po pierwsze bez mierzenia jest to niewykonalne a po drugie ze zwykłego braku czasu). Teraz też siedzę w pracy i w poniedziałek również i po świętach również (może w sylwestra wezmę urlop bo już sił braknie). Prezenty prezentami a o sprzątaniu już nie wspomnę... nic praktycznie jeszcze nie zrobiłam. A i jutro niewiele pewnie będę miała czasu. Zostaje niedziela, ale przecież muszę też kupić prezenty... nie wiem jak to wszystko pogodzić. Nawet mojego domku z dachem za dnia nie widziałam jeszcze. A do tego wszystkiego dochodzi atmosfera w pracy która nie do końca wygląda tak jak by się tego chciało... No to sobie pomarudziłam i od razu lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amonite 21.12.2007 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2007 Cześć dziewczyny Widzę, że nie tylko mnie dopadły dylematy świąteczno-prezentowe Jak do tej pory zawsze trafiałam w gusty obdarowywanych przeze mnie osób, ale w tym roku chyba jestem za bardzo przemęczona aby wymyslić cos sensownego Czekam więc na podpowiedzi. amonite co porabiałaś ostatnio, bo podobnie jak ja mało udzielałaś się na forum Ostatnio rzadziej się udzielam na forum, ale zaglądam do Agnieszek kiedy tylko mogę Niestety nie zawsze mogę coś napisać, bo ten mój net bywa zawodny (delikatnie mówiąc ) Poza tym jakiś przedświąteczny marazm mnie ogarnął, nic mi się nie chce, słońca nie było chyba z miesiąc i nastrój siada... A tu trzeba zakasać rękawy i do roboty... Piękne te życzenia dostałaś, YreQ, chyba Ci ukradnę A Bianca miała pokazać zdjęcia i chyba zapomniała... Albo nie ma czasu w nawale przedświątecznych zajęć... Basiah2, scur, dzięki za życzenia, niech Wasze Święta będą piękne i radosne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bianca 21.12.2007 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2007 No już już się zabieram za pstrykanie zdjęć.Tylko Was nie było to się nie spieszyłam z tymi fotkami.Jesteście już gotowe?No to proszę.... P.S. Ogromne dzięki za życzenia od wszystkich ale ja nie mam zdolności do wynajdywania takich zaje....fajnych obrazków świątecznych jak Wy, więc tylko literalnie składam Wam życzenia wielu dni w spokoju i szczęściu. Wytrwałości w dążeniu do celu ( własne tylko własne M-...) a przede wszystkim ZDROWIA!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaMAJ 22.12.2007 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2007 Witam wszystkich. Ciągle brak mi czasu ale śledzę co się dzieję na naszym forum a w związku z nadchodzącymi świętami pragnę złożyć Wam wszystkim życzenia.....http://republika.pl/blog_ti_267886/392270/tr/boule6.gif Niech te święta Bożego Narodzenia przyniosą Wam wiele radości, niech uśmiech zagości w domach, niech ogarnie Was ciepło wigilijnej świecy a jej blask zamieni się w żywe iskierki w oczach, niech samotność odejdzie w niepamięć, niech zima otula Was białym puchem jak ciepły koc przy kominku, niech bieluteńkie gwiazdeczki skrzypią wesoło pod Waszymi butami na wieczornym spacerze, niech dobry Bóg namaluje szczęście na Waszych twarzach, niech miłość dotyka Was delikatnie ale bez ustanku, niech marzenia płyną wysoko w górę i spełniają się.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bianca 22.12.2007 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2007 Oto produkty mojej wyobrażni przedzieżgnięte w realną postać: Prawie wszystkie trafią pod choinkę jako prezenty.... Nr1 - to woreczki na lawendę suszoną : http://images31.fotosik.pl/85/a27f59e980ff6fba.jpg Nr2 - to lniana haftowana torebeczka na mydło (można włożyć do szafy pomiędzy pościel) http://images32.fotosik.pl/85/7a9ec08111d6a651.jpg Nr3,4,5 - to seria pudełek na "klejnoty": http://images27.fotosik.pl/129/a6140d2c5976e656.jpg http://images34.fotosik.pl/85/bf3baef72954fe01.jpg http://images33.fotosik.pl/85/e349330d78b99082.jpg Nr6,7 - to kolczyki: http://images29.fotosik.pl/129/89e462acfe587b3c.jpg http://images33.fotosik.pl/85/a2a2861496862c96.jpg Nr8 - to ozdobna butla na zwykły płyn do kąpieli: http://images31.fotosik.pl/85/489e624369ae93f9.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bianca 22.12.2007 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2007 Reszta prezentów całkiem powszednia , więc nie warta pokazywania. Chwalcie się teraz wy co umiecie..... AGNIESZKI i nieAGNIESZKI.... Czekam niecierpliwie może mi co w oko wpadnie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amonite 22.12.2007 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2007 Bianca, REWELACJA! Ale z Ciebie zdolniacha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzebiuszka 24.12.2007 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2007 Cześć Agnieszki i "Agnieszki" korzystam z okazji, że tu tak cichutko, pewnie jesteście bardzo zajęte lepieniem pierożków i składam Wam życzenia Niech magiczna noc Wigilijnego Wieczoru Przyniesie Wam spokój i radość. Niech każda chwila Świąt Bożego Narodzenia Żyje własnym pięknem, Najpiękniejszych Świąt Bożego Narodzenia Niech spełniają się wszystkie Wasze marzenia. http://republika.pl/blog_ti_267886/392270/tr/10_dz.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agajar 24.12.2007 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2007 http://uczenzklasa.gazeta.pl/gfx/userfiles/3210/Image/choinka.gif Są takie chwile, wielkie i piękne w swej prostocie, których czar zamienia spowity mrozem świat w baśń migocącą milionami kolorowych lamp, gdzie płomień świec rozprasza smutki i troski, a kolorowe pachnące jodłą drzewko przywodzi na myśl najpiękniejsze wspomnienia z przeszłości i otwiera się serce… W tych dniach rodzina, nasi przyjaciele i dobrzy znajomi stają się nam jeszcze bardziej bliscy, a wszelkie niesnaski, nieporozumienia i konflikty rozpraszają się w atmosferze magicznej serdeczności...; To czas wzruszeń, przebaczenia, wdzięczności i szczodrości serca, to najcudowniejsza chwila, by powiedzieć: „dziękuję”, „dobrze, że jesteś”, ... i życzyć sobie wzajemnie radości i spokoju, pomyślności i sukcesu. Niech życzenia wypowiedziane w ten czarowny bożonarodzeniowy czas spełniają się w nadzwyczajny sposób, a Nowy 2008 Rok obfituje we wszelkie dobro i pomyślność Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bianca 26.12.2007 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2007 Dziewczyny jak tam świętowanie Wam idzie? Widać że rodzinnie bo żadnej tu nie uświadczy. I dobrze po to są żeby rodzinie czas poświęcić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matka dyrektorka 26.12.2007 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2007 u mnie rodzinnie a nawet wielorodzinnie dziś małż do pracy poszedł dziecko jedno u babci a drugie u drugiej więc mam jakieś dwie godziny na odpoczynek od świętowania no wiecie mycie naczyń sprzątanie po psach( co to zostawione wczoraj samopas, zrobiły w domu sajgon, a kot choinkę rozebrał prawie) więc mam sporo do odpoczywania tylko mi się nie chce potrawię spokojnie przez godzinkę a potem zobaczę..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amonite 27.12.2007 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2007 Święta, święta..... i po Świętach Mam nadzieję, że wszystkim Wam te dni upłynęły rodzinnie, spokojnie i radośnie. Pogoda dopisała? U mnie prawie codziennie było słońce i lekki mróz, nawet się nie spodziewałam takiej przyjemnej aury. Ale i tak zima to nie "moja" pora roku... Może ktoś dziś chce herbatki ziołowej? http://images2.fotosik.pl/133/69b1a16ffc0c53c6.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agajar 28.12.2007 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2007 Herbatki to ja z chęcią bym się napiła. Coś mnie bierze i to akurat teraz na sylwestra A co u Was? Czyżby nikt tu już nie zaglądał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts