Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

WARSZAWSKA grupa BABSKA


adk

Recommended Posts

  • Odpowiedzi 3,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

 

 

Wstałam! I od razu zgłodniałam! A ja nie jem normalnie tak rano...

 

 

rano

 

 

No dobra: Nie jem do południa.

 

a wiesz Kochana, że to podobno niezdrowo :roll: ale to pewnie dla tego masz taką niezłą figurkę :lol: :lol: :lol:

 

Bardzo proszę się z mojej figurki nie nabijać, bo wpadnę w kompleksa... :roll:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

A gdzieś sie tu pałętał,,,wkleję Ci na nowo :wink:

 

Karpatka

 

 

Składniki:

 

2 żółtka

1 szklanka cukru

1 szklanka mąki

2 cukry waniliowe

1 litr mleka

1 masło roślinne

2 opakowania krakersów

 

 

Zacząć o wyłożenia formy krakersami ( ja używam takiej blaszki jak do szarlotki- 20 x40 )

 

Do GARNKA - 2 żółtka i wszystkie cukry.Zmiksować.Dodac mąkę i mleko.Zmiksować.Dodac masło roślinne.Postawic garnek na małym ogniu i podgrzewać wciąż mieszając ,aż do zagotowania ( na koniec tuż przed zabulgotaniem masa zgęstnieje).

Jak masa zgęstnieje , szybko przelać ją do formy.Na to położyć drugą warstwę krakersów.

Jak przestygnie posypać cukrem pudrem.

I już

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Odpowiedz w tym wątku

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.




×
×
  • Dodaj nową pozycję...