Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

WARSZAWSKA grupa BABSKA

adk

Recommended Posts

Super wyliczanka - jestem jedną z wdzięcznych :):) Mam ogromną prośbę o podanie namiarów na inne sprawdzone ekipy do sso - albowiem Pan Jan może dopiero na przyszły rok :( - pokornie prosimy :)

Przerzucam z wątku Solidni Warszawa i Okolice i mojego dziennika:

Mieszkam od ponad roku, chyba więc już mogę dokonać małego podsumowania.:)

Jeden morał z tej bajki o budowaniu: ekipę poznaje się nie jak zaczyna, ale jak kończy... stara prawda, co?;)

Miałam szczęście do większości wspaniałych ekip:yes:, niestety o kilku w tym wątku się nie wypowiem.:no:

Od początku:

1.Rewelacyjna ekipa Pana Jana od SSO. Z sześciu nowych domów w mojej okolicy wybudował 4:). Po roku od zejścia z mojej budowy poprosiłam Pana Jana o "wymurowanie" nietypowego;) ogrodzenia, bo nie mogłam znaleźć nikogo, kto by się tego podjął. Przysłał najlepszego swojego człowieka, ja zrobiłam rysunki, Pan Jan ołówkiem na kartonie obliczenia i ogrodzenie mam dokładnie takie o jakie mi chodziło! :D Dodam, że w całym domu mam rewelacyjnie proste wszystkie ściany i kąty, co wychwalane było przez kolejne ekipy od hydraulików do tynkarzy, więc chyba jednak nie jest taką normą;):) Pan Jan: 501 679 706

2.Fantastyczni Cieśle. Ekipa wspaniała i perfekcyjna. Umiejąca czytać rysunki i spinająca ogromnie ciężką więźbę ze stalową ramą co do milimetra! :D Pan Wiesław: 508 125 773, syn, Pan Robert: 504 279 459

3.Dekarze.:D Wspaniali prawdziwi fachowcy przez duże F (jak zresztą wszyscy powyżej i poniżej) - doskonale zorganizowani. Byłam jeszcze długo z nimi w kontakcie i błyskawicznie reagowali na każdy mój telefon, czy to w sprawie dodatkowej obróbki kominów po ich tynkowaniu (grubo po zakończeniu dachu), czy w sprawie blachy na dach drewutni. :D A mieli do mnie ładnych kilkadziesiąt kilometrów.:) Bracia Wiesław i Waldemar: 604235954, 606457915

4.Aluminiowa stolarka: okna fixy, przesuwne, uchylno-otwierane, szklany dach, oranżeria, drzwi wejściowe...:)... AllTOP Lublin!!! Do tej pory jesteśmy w kontakcie, zmiana uszczelki, czy zamka - nie ma problemu. Nikt mi tej firmy nie polecił, znalazłam ich sama widząc wykonaną przez nich stolarkę w oglądanym pod nieobecność właściciela pewnym domu...:) Pan Paweł: 502297296

5.Tynki cementowo-wapienne... po prostu rewelacja! Nie było problemu z dojechaniem po trzech tygodniach i obróbce glifów, gdy po tynkach skończyły się montować okna!:D Pan Darek: sprawdzę w starym telefonie i dopiszę... edit: 602487247

6.Hydraulika, ekipa Pana Janusza: szybko, sprawnie, kompleksowo. Z jedną, małą wpadką z niedokręconym korkiem z wodą ogrodową. I ktoś mógłby pomyśleć - dlaczego ich polecam? Bo potrafili schylić głowy, przyznać się do niedopatrzenia i pokryć koszty. Bo każdemu może się zdarzyć błąd, ale nie każdemu do niego przyznać i wyjść z honorem.:) tel: 601 396042

7.Piec gazowy, kaloryfery...usługa z bardzo dokładnym przeczytaniem projektu i pedantycznymi wręcz obliczeniami zapotrzebowania na ciepło w każdym pomieszczeniu.:) Pan Sławomir: 600 350 637. Dostępny w każdej chwili, gotowy służyć radą,zapewniający pełen serwis i regulację w każdym momencie.:)

8.Wylewki... doskonałe! Chwalone przez kolejnych wykonawców od podłóg. Super twarde i nie do zdarcia... tak ładne, że aż szkoda było je zakrywać...;):) Pan Mariusz: 515620350

9.KartonGipsy:) Słynne Misiaczki, czyli ekipa, która ubrała w w GK i ociepliła wełną mnóstwo znanych mi forumowych i nie tylko domków ;):D, są po prostu niesamowici!! Nie znam drugiej tak solidnej, doświadczonej, przemiłej i dbającej o renomę, a jednocześnie tak młodej ekipy!!! Potrafią po roku, czy dwóch zadzwonić czy wszystko w porządku, czy nic nie pękło, a jeżeli nie daj boże pojawi się jakaś ryska na suficie, to jakby była największą rysą na honorze, przylatują na sygnale w najkrótszym możliwym czasie i naprawiają na swój koszt!!!:jawdrop:Dosłownie szczęka opada! :lol: Pan Robert: 502469645

Mam nadzieję, że nikogo o kim powinnam tu wspomnieć nie pominęłam. O wykończeniówce następnym razem...:)

10.Aaa... i ktoś, kto przydaje się na początku i na końcu budowy... specjalista od pielęgnacji i wycinki drzew... zna się na drzewach jak mało kto, a wycina również metodą linową...Pan Robert: 502641431

• 4 weeks później...
  • Odpowiedzi 3,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

bami, rasia : Choć z wielkim opóźnieniem, ale dziękuję! Kierbuda i ekipę do SSO znalazłam i niedługo przekonamy się, czy są OK.

Freno i adk, mam 2 sprawdzone kontakty do kierowników. Co prawda sama jeszcze nie zaczęłam... Jeden z nich kierownikował u mojej koleżanki a teraz u sąsiadów, drugi u sąsiadki. Ja też "biorę" jednego z nich. Jeżeli chcecie, prześlę na priv

Witam wszystkich oficjalnie (bo nieoficjalnie to podglądam od dawna :) ). Pierwszą pomoc już dostałam - dziękuję Rasia :) Będziem się budować w Halinowie. Już Pan Jan do SSO umówiony - tylko czekać długo trzeba :( a ja o niczym innym nie marzę, tylko o fundamentach w tym roku..... echhh. Pozdrawiam serdecznie!

:welcome:Majkunia! Jak piszesz odpowiedź to pod oknem w którym piszesz masz okienko: zaawansowana edycja. Klikasz w nie i otworzy Ci się większe okno z emotkami po prawej stronie...;):stirthepot: potem tylko musisz sobie wybrać jaką chcesz...;):) Fajnie, że Ci się udało z Panem Janem.:yes:

:welcome:Majkunia! Jak piszesz odpowiedź to pod oknem w którym piszesz masz okienko: zaawansowana edycja. Klikasz w nie i otworzy Ci się większe okno z emotkami po prawej stronie...;):stirthepot: potem tylko musisz sobie wybrać jaką chcesz...;):) Fajnie, że Ci się udało z Panem Janem.:yes:

a mi się nic takiego nie otwiera... jest tylko okienko "podgląd" i "dodaj wpis".....

• 2 weeks później...