olgajotka 05.08.2011 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2011 Ja nawet na tym etapie (papierologii) jeszcze nie jestem. Jestem na etapie wyboru projektu - ma być piętrowy, zero skosów. Budowa - pod Warszawą, strona zachodnia (raczej na pewno gmina Babice). Chciałabym zacząć jeszcze w tym roku. Pozwolicie się dołączyć? Nick na to nie wskazuje, ale jestem kobietą (alp to ukłon w stronę Sapkowskiego, a liczba 22 wcale nie oznacza mojego wieku). Tak sobie przeglądam wpisy, i z ciekawości pytam, dlaczego alp to w stronę Sapkowskiego...? Lubię książki Sapkowskiego (nawet spotkałam go raz jeden osobiście), ale nie mogę sobie tego przypomnieć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgajotka 05.08.2011 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2011 Rasia, zaklepałam sobie od Ciebie pana Wiesława, który mi będzie robił podbitkę, tylko cholera jasna, może dopiero pod koniec września. Tak to jest z dobrymi ekipami, ale i tak warto poczekać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GraMar 05.08.2011 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2011 Witajcie Dziewczynki!Pozwolicie, że będę do Was zaglądała? Panujemy budowę zacząć wiosną przyszłego roku w Markach. Bardzo miło tu u Was. Spisałam nawet sobie namiary na polecane i sprawdzone ekipy. Jeśli macie więcej sprawdzonych zorganizowanych kontaktów do fachowców- bardzo proszę o nie, bo trzeba szukać terminów i z tym jest ciężko do zgrania.Jestem na początku drogi papierkowej.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majkunia 05.08.2011 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2011 Maaaaam jes jes jes - faktycznie trzeba zmienić ustawienia. :stirthepot: i już mi lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majkunia 05.08.2011 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2011 Nie będzie fundamentów, nieczynna melioracja = basen gratis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 05.08.2011 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2011 :oOj, oj... To się porobiło! Majkuniu, dla pocieszenia Ci powiem, że może przyszły rok będzie suchszy... No i masz czas żeby pomyśleć nad izolacją poziomą, pionową i drenażem działki. Olgajotka - cieszę się, bo to super wykonawcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GraMar 05.08.2011 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2011 Nie będzie fundamentów, nieczynna melioracja = basen gratis Już mi raźniej, mam to samo ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgajotka 10.08.2011 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2011 Już mi raźniej, mam to samo ... Dziewczyny, naprawdę współczuję, niefajne te deszcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 11.08.2011 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2011 Ja zaczynam w przyszłym roku (teraz papierki i zbiórka kasy), liczę że w tym się wypada a potem będzie już tylko lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jolivete 22.08.2011 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2011 Czy ktoś wie gdzie się obecnie znajduje Wojewódzki Zarząd inwestycji Rolnych (albo Rolniczych) w Wołominie? Bo adres, który wypluwa internet jest podobno z 10 lat albo i więcej nieaktualny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jatoja1 23.08.2011 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2011 MAM DO SPRZEDANIA SUPOREX-PUSTAK BIAŁY.CAŁY - 4,90ZŁ, POŁÓWKA - 2,45 ZŁ.Więcej info pod nr 505-375-404 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 05.02.2012 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2012 Witam, nie znalazłam typowej grupy Warszawskiej a w sumie jedynie osoby z Warszawy mogą tu coś pomóc. Więc (na prośbę DPSi zresztą) wklejam wam jej ostatnią rozmowę z Komturem http://forum.muratordom.pl/showthread.php?136046-Wiadomość-dla-przyjaciół-tomek1950/page165 Rozmawiałam z Majką. I z Tomkiem też! Póki co, sa w Komturii. Majce potrzeba jednak, żeby Tomek ewakuował się z nią do Wawy, bo przecież na odległość o niego nie zadba, to są setki drobnych i większych rzeczy, o których tylko ona wie i tylko ona o niektóre sprawy potrafi właściwie u Tomka zadbać. Natomiast - jest kłopot.Majka bardzo by chciała sprzedać/zamienić swoje dotychczasowe mieszkanie w Warszawie na inne. Mają mieszkanie z 5 pokojami i otwartą kuchnią, ładne, ale na trzecim piętrze bez windy.Potrzebna im... kawalerka na parterze. Jeśli znacie kogoś, kto chciałby takiej zamiany w Wawie, dajcie znać - dla Majki i Tomka to bardzo ważna sprawa. Trzeba wynająć póki co jakąś taką kawalerkę dodatkowo, a tamto mieszkanie przygotować do sprzedaży, odświeżyć, odmalować trochę. Może ktoś ma zbędną farbę i trochę czasu...?Im szybciej tamto mieszkanie się sprzeda/zamieni na parter, tym mniej kosztów dla nich, bo krótszy dodatkowy wynajem.jest jeszcze jedna prośba - zna ktoś sensownego notariusza w Wawie?Żeby sprzedac to mieszkanie w Wawie, Majka musi mieć przekazane wszelkie pełnomocnictwa. 20 lat temu zrobili to z Tomkiem oboje na siebie, ale... od tego czasu zmieniły się dowody osobiste.Tomek nie zawsze pamięta adres tego mieszkania, żeby go podać notariuszowi. Jeden notariusz już potraktował Majkę jak oszustkę, która chce zbić interes na chorobie męża... Jeśli zna ktoś notariusza, który przyjedzie do nich w Wawie i zrobi takie pełnomocnictwo, nie przyjmując z góry, że Majka to oszustka - BARDZO by pomógł. Teraz o Tomku. W czasie rozmowy uśmiechnięty, choć słychać, że bardzo jeszcze słaby, ma bardzo krótki oddech i zadyszkę. Pozdrawia wszystkich, mówi, że bardzo jest wdzięczny za wsparcie i pamięć. Trochę się nam obojgu z tego wszystkiego oczy spociły... No.Czyli 3 sprawy:1/Kto zna rozsądnego i ludzkiego notariusza?2/Kto zna kogoś, kto chciałby kupić mieszkanie w Wawie/zamienić kawalerkę na 5 pokoi?3/Kto mógłby pomóc w odświeżeniu tego mieszkania, żeby przygotować je do sprzedaży? Pomoc w załatwieniu tych spraw byłaby wielką ulgą dla Majki, która znowu wszystko ma na swojej głowie... Jeżeli istnieje jakas typowa grupa to przeklejcie może. A nuż akurat ktoś szuka mieszkania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 05.02.2012 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2012 To ja szybko odpiszę: Po pierwsze pracowałam w nieruchomościach, mam przyjaciół w agencjach i notariuszów też. W podpowiedzi jak przygotować mieszkanie do sprzedaży też mogę pomóc:). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GraMar 18.02.2012 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2012 Czy ktoś poleci nam wiarygodną i zorganizowaną ekipę budowlaną do zbudowania SSO prostego jednopiętrowego domu-"klocka" o wymiarach 11x13m na płycie fundamentowej??.Termin od 1 lipca b.r., Marki, przy działce wszystkie media. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek2011 20.02.2012 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2012 Sprzedam/oddam Po zakończonej budowie: Sprzedam kompletną skrzynkę elektryczną (stan - jak nowa) wraz ze słupem i pełnym okablowaniem po prowizorce budowlanej w cenie 600 zł - do negocjacji Stemple ok 2-metrowe kilkadziesiąt sztuk w cenie 2 zł Deski – szalunkowe o długościach 1,5 do 3 m – cena do negocjacji Oddam ziemię – glina ok 7 wywrotek Marianów gmina Leszno. Zainteresowanych proszę o kontakt na numer 504166524 Wojtek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość ki9 22.02.2012 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2012 Witam, Na wiosnę zaczynam budowę domu APS 105 + 2G. Jestem na etapie podjęcia decyzji z czego budować: pustak max czy beton komórkowy Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alp_22 25.02.2012 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2012 Tak sobie przeglądam wpisy, i z ciekawości pytam, dlaczego alp to w stronę Sapkowskiego...? Lubię książki Sapkowskiego (nawet spotkałam go raz jeden osobiście), ale nie mogę sobie tego przypomnieć... Alp występował (w roli bardzo, bardzo trzeciorzędnej) w trylogii husyckiej (Narrenturm, Boży Wojownicy, Lux Perpetua). Tu alpa zapamiętałam. Potem dopiero odkryłam że alpy występowały we wcześniejszych książkach Sapkowskiego (ale raczej jako statyści) i może to tłumaczy fakt, że jakoś je tam przegapiłam. Bardzo lubię prozę Sapkowskiego, często go czytam (lubię wracać do już przeczytanych książek). Kiedy potrzebowałam nicka, żeby się zarejestrować na tym forum to właśnie alp przyszedł mi do głowy (krótkie, proste). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek2011 12.03.2012 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2012 Sprzedam przyczepę kempingową, Przyczepka 3/4 osobowa idealna dla ekipy budowlanej. W pełni sprawna z działającymi lodówką, kuchenką.Do obejrzenia w Marianowie koło Leszna. Wojtek504166524 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jolivete 18.05.2012 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2012 Potrzebuję kierownika budowy, który będzie się rzeczywiście budową zajmował a nie figuranta, który pojawi się dwa razy (pierwszy i ostatni ) albo i nawet to nie. Czy ktoś takowego miał/ma? I zechciałby się ewentualnie podzielić namiarem na taki skarb? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bami 06.06.2012 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2012 Dziewczyny, apeluję nieśmiało o reaktywację grupy; wiem, że jest mnóstwo dziewczyn, które świetnie sobie radzą na swoich osobistych wątkach i tam się toczy prawdziwe życie towarzyskie A takie sieroty jak ja, którym brakuje czasu na prowadzenie dziennika, są na marginesie forum - na pewno przyznają mi rację Anula i Balbina, które po zakończeniu budowy wróciły do pracy i już nie bywają na forum tak często jak onegdaj - SZKODA... Nefer, Rasia, Lidszu, Balbina, Emiranda, Monsanbia, Aggula, Lullaby, Adk i pozostałe dziewczyny, nie dajcie się prosić... To może zacznę i pokażę, co SAMA zrobiłam do tej pory http://images46.fotosik.pl/1581/ee198a520a8ed734gen.jpg http://images35.fotosik.pl/1436/1b3f07cacee724fdgen.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts