Nefer 07.02.2009 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2009 Członek Honorowy : Kasia M. 1. Nefer W-wa ------> Warszawa 2. Rasia- W-wa ----> Gmina Izabelin 3. rrmi 4. Zelijka 5. Edmar70 --->Milanówek 6. Monia77w1- Sulejówek----> Cisie 7. Nitubaga- W-wa -----> budowa Marki 8. Sylvia ------> W- W-wa 9. Betsi 2006 ----> na płd. od Piaseczna 10. Maluszek -----> W-wa 11. Lidszu- W-wa----> Halinów 12. MonikaC- W-wa----> Halinów 13. 78mysz --------> Nadarzyn 14. Kruela- W-wa----> miedzy Radzyminem a Wołominem 15. Kami-lla -----> Pruszków 16. Glowac W-wa -----> Międzylesie 17. Zazdrośnica -----> Piaseczno 18. Dobroszka- W-wa----> Kady k.Milanówka 19. DorciaIQ- budowa -----> W-wa Gołąbki (Ursus) 20. BetaGreta- W-wa -----> Żelechów 21. mpb1971 22. McMagda- W-wa-----> Hornówek 23. Anielica- Piaseczno-----> Lesznowola 24. Pasie- okolice W-wy-----> Opacz 25. Savee ------> W-wa 26. Iwonka27- W-wa -----> ok. Konstancina 27. Magi77 - Stanisławów I 28. Magda i Michał- W-wa ----> Rusiec 29. Asiek i Jacuś - Łajski 30. Ares100- Białołęka----> Marki 31. Gosiek33 ---------------> Piaseczno/Zalesie 32. Ania w Muratorze ---> Młochów 33. Mjeziorska -----> wschód W-wy 34. Zielonooka ----> Warszawa 35. Piątka 36. Viryddi -----> Białołęka 37. Zuz@nka Przeklejam listę do pierwszego wątku Jakby co to będę dopisywac :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobroszka 07.02.2009 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2009 TARTA CYTRYNOWA składniki: ciasto( na 2 tarty) 3/4 torby mąki1 masło roślinne2 żółtka1 całe jajkomały pojemnik śmietany ( dodawać w miarę zagniatania) Po zagnieceniu na około pół gpdziny do lodówki Masa: 9 jajek4 cytryny375 g. cukru300 ml. gęstej śmietanyok. pół kubka mąki Tortownicę , albo głęboką formę na tartę natłuścić i obsypać mąką.Wyjąć ciasto z lodówki , rozwałkować połowę i wyłożyć nim formę.Podpiec ok.!0 min w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni.Wyjąć , ostudzić. W tym czasie umyć cytryny i zetrzeć z nich na tarcę skórkę na małe wiórki.Potem wycisnąć z nich sok.W osobnej misce ubić jajka z cukrem.Dodać smietankę i znowu lekko ubić.Dodac skórkę i sok z cytryny i mąkę.Wymieszać.Wlać masę na podpieczone ciasto.Piec między 45 a godzinę w piekarniku nagrzanym do 170 stopni.Wyjąć , ostudzić.Jak wystygnie można oprószyc wierzch cukrem pudrem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 07.02.2009 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2009 mniam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kruela 08.02.2009 00:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2009 Kiedyś piłam tylko czerwone wytrawne. Odkąd spróbowałam lodowego - hmmm... przeszłam na białe - to chyba starość, nie ? Najchętniej półwytrawne. To ja w takim razie też jestem stara Zdecydowanie białe. Po czerwonym rozsadza mi wątrobę. Starość jak nic. Ło matko to ja kiedyś tylko białe, a teraz czerwone wolę zdecydownie bardziej ... to znaczy, że się młodsza robię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kruela 08.02.2009 00:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2009 Dwa razy pełnoletność plus jeszcze dwa to lepiej siedź cicho gnojku Pokłon starszyźnie sie należy Edmar a co ta 70 w avatarku znaczy .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kruela 08.02.2009 00:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2009 dobrosiu jak patrzyłam jak dziewczyny ze smakiem wcinały te wszystkie słodkości przez Ciebie stworzone, to wiem, że były przepyszne ... Nic na to nie poradzę, że jestem anty - słodyczowa ale Twoje przepisy "sprzedam" łasuchom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kruela 08.02.2009 00:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2009 na pewno nie rozmiar biustu :) ale jest jeszcze kilka możliwości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 08.02.2009 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2009 cześć kobitki..... Kruelcia ja za skarby świata nie wiem jak można byc anty-słodyczowa .... wtałam, zaraz zjaem jakieś śniadanko i ........... zacznę kombinowac maluchom stroje na zabawe choinkową.... Maciej - będzie dynią... A Bartuś - rycerzem of course Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mcmagda 08.02.2009 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2009 Dobroszka czytając Twoje przepisy zdałam sobie sprawę, że nigdy nie jadłam prawdziwych trufli. http://images27.fotosik.pl/322/cb85eb3d59da6540.jpg Czy to coś może być tak smaczne? A grzyby to ja uwielbiam (na słodyczach trzymam się planu 8 kilo w pół roku). A co do wina, to jak byłam młoda to popełniam przeważnie wina marki wino, a jak było więcej kasy, albo bardziej wytworna imprezka to mocne piwo. Ech czasami to dobrze, że człowiek już nie jest taki młody. A w sprawie zlewu to mąż odpuścił. Czasami sobie myślę, że ja to jednak wredny babsztyl jestem jak się uprę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kruela 08.02.2009 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2009 cześć kobitki..... Kruelcia ja za skarby świata nie wiem jak można byc anty-słodyczowa .... Nituś ja mam naturalnej słodyczy pod dostatkiem a gdyby ciasto było z kaparkami to mniam ... ... zaraz, zaraz ...zjadłam kiedyś kawałek kwaśnego pleśniaka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mcmagda 08.02.2009 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2009 Też uwielbiam kapary. Sobie nimi kanapki obkładam, albo wyjadam prosto ze słoiczka. I zamawiam podwójne do pizzy. I zapomniałam powitać Zuzankę pełną zapału A dokładniej z jakiej okolicy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 08.02.2009 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2009 cześć kobitki..... Kruelcia ja za skarby świata nie wiem jak można byc anty-słodyczowa .... Nituś ja mam naturalnej słodyczy pod dostatkiem a gdyby ciasto było z kaparkami to mniam ... ... zaraz, zaraz ...zjadłam kiedyś kawałek kwaśnego pleśniaka noooo to ja muszem Ci się zacząć jakoś baczniej przyglądać może Ty jakiego obcego masz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kruela 08.02.2009 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2009 i do tego kwaśno - słonego tego obcego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuznka 08.02.2009 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2009 Nefer - bez cukrowania masz zasłużony szacunek z mojej strony i dzięki za chęć pomocy - skorzystam już niebawem, napiszę @ z pytaniami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 08.02.2009 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2009 Nefer - bez cukrowania masz zasłużony szacunek z mojej strony i dzięki za chęć pomocy - skorzystam już niebawem, napiszę @ z pytaniami Zapraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobroszka 08.02.2009 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2009 mcmagda trufle maja specyficzny smaczek , ale dobrze przyrządzone są pysznościowe.JAk jestem we Włoszech , to często się tymi przysmakami zajadam.Chyba w Bomi mozna czasem dostać pastę truflową - albo z ciemnych , albo z białych.Na bułeczke podgrzaną i mmmmmmmmmm....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mcmagda 08.02.2009 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2009 No i się głodna zrobiłam. No nie za dobrze, bo te kilogramy gonią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 08.02.2009 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2009 Chyba trzeba zalozyc klub zrzucajacych opony zimowe z brzucha . Pierwsza !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kruela 08.02.2009 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2009 Chyba trzeba zalozyc klub zrzucajacych opony zimowe z brzucha . Pierwsza !!! Ty moja droga to chyba możesz sobie oponkę zdjąć, ale najpierw musiałabyś ją założyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 08.02.2009 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2009 Moja siedzi przytwierdzona jakby na amen , witanko Kruelciu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.