Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

WARSZAWSKA grupa BABSKA

adk

Recommended Posts

Gosiek33 - o kurcze my myśleliśmy o pompie ciepła ale przerosła nas finansowo. A na jakieś dofinansowania w związku z tym możecieliczyćskoro gmina ma takie wymogi???

Pompa :evil: to se żart zrobiłam, że tego nie zabronili mi w warunkach zabudowy. Kasa powalająca, a i sama pompa mnie nie przekonuje odkąd poczytałam o jej wątpliwym ekologicznym działaniu na ekologię. A koszty - zanim zwrócą się nakłady w nią włożone, to już sama pompa zacznie potrzebować jakiś napraw i wymiany 8) Jedyny przypadek do zastosowania pompy przekonuje mnie - ,,odludzie" gdzie nie ma szans na inne sposoby na ogrzewanie bezobsługowe :roll: U nas zainwestowali w gaz, więc wszyscy z okolic powinni z niego korzystać :p

• Odpowiedzi 3,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Pasie super że gorączka minęła.

Kurcze nas nie stać na to żeby teraz wywalić 40 000 na przyłącze gazu. Trudno. Wyprowadzimy instalację i poczekamy aż sami będą potem skamlać :)

dzisiaj policzyłam powierzchnię ścian i sufitów - bo przecież w projekcie nie ma o tym słowa :evil: :evil: :evil: i wyszło ok 600mkw. No może damy radę i te tynki w tym roku zrobić :roll:

Pasie super że gorączka minęła.

Kurcze nas nie stać na to żeby teraz wywalić 40 000 na przyłącze gazu. Trudno. Wyprowadzimy instalację i poczekamy aż sami będą potem skamlać :)

dzisiaj policzyłam powierzchnię ścian i sufitów - bo przecież w projekcie nie ma o tym słowa :evil: :evil: :evil: i wyszło ok 600mkw. No może damy radę i te tynki w tym roku zrobić :roll:

Yyyyy za tyle to pompę będziesz miała - nie warto?

Dorcia ale może masz dużo sąsiadów bo u mnie jak na razie tylko 6 z czego chętnych do gazu pewnie dwóch albo i jeden :(

Nie no mówię: droga wewnętrzna do 3 działek, z czego tylko mój dom się buduje, a pozostałe 2 (a tak naprawdę 1, bo to 1 właściciel i 1 córka nieobdzielona nieruchomością z 3 mu została :lol: ) nie wiadomo kiedy i Gazownia o tym wie.

MonikaC

nie odpuszczaj w kwestii gazu !! nam tez początkowo gazownia odmówiła bo jesteśmy jednym samotnym domem na środku pola i stwierdzili - autentyk- że im się po pierwsze primo nie opłaca po drugie primo nie chce :o ! Ale powiedzieli ze jak znajdziemy wykonawce który nam to zrobi w cenie ich wyliczeń to nie ma przeszkód a oni nam to wszystko zwrócą :D . Co prawda cała procedura trwała ok. roku bo gaz mam fizycznie w hacjendzie od 28 stycznia AD 2009 :lol: :lol: ale opłacało się ! za prawie 120m odcinek gazociągu wyszlo jakies 8,5 tysi a i gazownia stanęła na wysokości zadania i zwróciła nam wszystkie pieniązki w niecały tydzień :p . Tak więc wg mnie nie powinnaś rezygnowac - przeciwnie zaproponuj im że sama pociągniesz sobie ten gaz i to o wiele taniej , dogadaj sie z wykonawcą (jest fajny człowiek od tego w NI) i będziesz mieć ciepełko. My również na początku w akcie desperacji myśleliśmy o pompie ale koszty okazały się nie do przeskoczenia tym bardziej ze w grę wchodziły tylko odwierty pionowe (najdroższa opcja :evil: ).

Tyle ode mnie w tej sprawie.

NITUS

a ty mnie odpisz kochana na mojego pw do ciebie :wink: plissssss :oops:

buziaczki od

// Anielicy.

MonikaC

nie odpuszczaj w kwestii gazu !! nam tez początkowo gazownia odmówiła bo jesteśmy jednym samotnym domem na środku pola i stwierdzili - autentyk- że im się po pierwsze primo nie opłaca po drugie primo nie chce :o ! Ale powiedzieli ze jak znajdziemy wykonawce który nam to zrobi w cenie ich wyliczeń to nie ma przeszkód a oni nam to wszystko zwrócą :D . Co prawda cała procedura trwała ok. roku bo gaz mam fizycznie w hacjendzie od 28 stycznia AD 2009 :lol: :lol: ale opłacało się ! za prawie 120m odcinek gazociągu wyszlo jakies 8,5 tysi a i gazownia stanęła na wysokości zadania i zwróciła nam wszystkie pieniązki w niecały tydzień :p . Tak więc wg mnie nie powinnaś rezygnowac - przeciwnie zaproponuj im że sama pociągniesz sobie ten gaz i to o wiele taniej , dogadaj sie z wykonawcą (jest fajny człowiek od tego w NI) i będziesz mieć ciepełko. My również na początku w akcie desperacji myśleliśmy o pompie ale koszty okazały się nie do przeskoczenia tym bardziej ze w grę wchodziły tylko odwierty pionowe (najdroższa opcja :evil: ).

Tyle ode mnie w tej sprawie.

NITUS

buziaczki od

// Anielicy.

Anielico,

możesz mi podać na priv namiary na wykonawcę? Z góry dziękuję. Czeka mnie w tym roku budowanie sieci. Gazownia wyceniła koszt na 17 TPLN ale odda niestety tylko połowę. Może jak znaję tańszego wykonawcę to koszty będą mniejsze :) , bo jeszcze czeka mnie budowanie sieci wodociągowej :cry: To już chyba mnie dobije

pozdr

NITUS

buziaczki od

// Anielicy.

odstukałam.... sorki, że dopiero dziś, ale wczoraj miałam przerwe w klikaniu, byłam z Szanownym m.in. w LM przekonywac go do tapet w garderobie... no łamie się, ale łatwo nie będzie ... :roll: no ale przecie się nie dam , nie? :wink:

Sorki za te ponaglenia, ale akuracik jak puściłam posta to na skrzynke zapukała wiadomośc od ciebie :D

także bardzo dziękuję i pozdrawiam cie ...gliniasto :lol:

my tez się przymierzamy z małżonkiem do tapet ale w gabinecie ooo !

no i dobrze.. teraz te tapety na prawdę fajne robią :)

a napiszesz mi coś więcej o tej studni? czy na to trzeba mieć projekt i zgodzę? bo ja nic w temacie nie wiem, a wody jakos musze sie pozbyc ... :roll: