Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

WARSZAWSKA grupa BABSKA

adk

Recommended Posts

Kruela, to proponuję wyjechać na narty w marcu we włoskie Dolomity. Ja też lubię ciepełko i dlatego właśnie tam jeżdżę. Może w samych gatkach byś nie jeździła, ale też nie okutana na maksa.

Mi się przypomina taki jeden wyjazd ze 4 lata temu jak leżałyśmy z koleżankami na leżaczkach i się opalałyśmy w stanikach :lol: [/b]

• Odpowiedzi 3,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Wszystko to fajnie , ale ja mam 2 termometry zewnetrzne do wymiany .

Pokazuja -21 i drugi -22 :roll: , to pewnikiem zepsute .

U mnie podobnie - rano było -23 :o

Jak ja nie znoszę zimna :evil:

Za to narty-jak najbardziej. Tez miałam cos koło 30-tki jak nauczyłam sie jeździć. Po prostu nie chciało mi sie marznąć pod stokiem jak moje chłopaki jeździli i tylko czekać z plecaczkiem kiedy po gorącą herbatkę i kanapeczki zjadą.

Wzięłam z wypożyczalni narty, wynajęłam fajnego :wink: instruktora i nauka poszła bardzo sprawnie. Od tej pory ( a było to już kilka lat temu) jeżdzimy na nartach rodzinnie. Oczywiście najlepiej jeździ się w Alpach ( byłam we Włoszech i w Austrii) ale też na Słowacji kilka lat temu było nieźle - oklice Besenovej z super basenami termalnymi na otwartej przestrzeni. Wieczorem po nartach kapiel w takim basenie to duża ulga dla bolących nóg i zapogiega powstawaniu zakwasów - polecam.

Polska odpada ( w okresie ferii i świąt bo za dużo ludzi za mało stoków, trzeba stać w długich kolejkach i marznąć - czego nie znoszę).

BTW mam do odsprzedania buty narciarskie rozm. 38 oraz buty snowbordowe rozm 41 ( po 2 tygodniach używania).

Niestey dzieciakom bardzo szybko rośnie noga i te buty to tylko na 1 sezon są dobre.

BTW mam do odsprzedania buty narciarskie rozm. 38 oraz buty snowbordowe rozm 41 ( po 2 tygodniach używania).

Niestey dzieciakom bardzo szybko rośnie noga i te buty to tylko na 1 sezon są dobre.

wystaw na allegro, sezon teraz więc może szybko znajdą się chętni. Mój mąż tak sprzedawał swoje buty narciarskie

Ja mam za to problem z zakupem w Polsce butów narciarskich. Nogę mam 36 i większość sklepów ze sprzętem w ogóle takiego rozmiaru nie sprowadza (najmniejszy rozmiar to 37), a już szczególnie dla zaawansowanych narciarek :evil: :evil: . Dwa lata temu szukałam butów przez ponad 2 miesiące :evil: :evil:

Ja mam za to problem z zakupem w Polsce butów narciarskich. Nogę mam 36 i większość sklepów ze sprzętem w ogóle takiego rozmiaru nie sprowadza (najmniejszy rozmiar to 37), a już szczególnie dla zaawansowanych narciarek :evil: :evil: . Dwa lata temu szukałam butów przez ponad 2 miesiące :evil: :evil:

Mogę się zamienić - ja mam 41 w porywach do 42 i wcale to nie jest fajne, jak zobaczę jakieś ładniutkie pantofelki w sklepie, proszę o mój rozmiar i dostaję kajak... :roll:

Podobno Salomon robi buty na zamówienie - nie w każdym sklepie ale poszukaj :)

Piatka i przeszkadzajaka tez sa z W-wki. Nie wiem czy dominikams i Zuzza tez... aha, no przeciez KasiaR Pani Kirkrisowa , Zuberowa, LuskaWhispera, mbp costam chyba tez i nie wiem czy nie KARO, Page chyba tez tutaj blizej mnie gdziesz... :roll:

Jak sobie przypomne jeszcze co dam znac. :p

p.s. Priv nie wyslalam kobieta, bo dlugo mi sie otwierjaa i wysylaja...

ale fajnie, że tu zajrzałam :lol: i poczułam się wywołana przez Zeljkę :lol:

mpb coś tam, coś tam się melduje.

cześć wszystkim kobietkom pod i warszawskim :wink:

Nefer pamiętnik czytuję regularnie, rrmi znam ze słyszenia (od Luśki Whispera), Zeljkę dobrego duszka, znają wszyscy na forum

a z pozostałymi chętnie się poznam :D .

Narty kocham i uwielbiam i mogłabym jeździć na okrągło (mimo wieku i hmm... wagi :oops: ), wróciliśmy dopiero ze Słowacji i powiem, że było r-e-w-e-l-a-c-y-j-n-i-e. Narty polecam wszystkim bez względu na wiek (w Austrii sądarmowe skipasy dla "zaawansowanych wiekowo")

aha, dom już zbudowałam i wykończyłam, ale z zazdrością oglądam czego dokonujecie u siebie w nowo powstających domach :D

Podobno Salomon robi buty na zamówienie - nie w każdym sklepie ale poszukaj :)

wiem, bo właśnie w sklepie Salomona dostałam buty dla mnie :D

Mogę się zamienić - ja mam 41 w porywach do 42 i wcale to nie jest fajne, jak zobaczę jakieś ładniutkie pantofelki w sklepie, proszę o mój rozmiar i dostaję kajak...

ja generalnie nie narzekam na wielkość stopy, a wręcz przeciwnie :D :wink: . Cieszę się, że mam tak małą stópkę, bo rzeczywiście wszystkie buty wyglądają na niej ładnie

mpb1971, witaj :D

mpb

To my bardzo bliskie sasiadki . Msz do mnie 10 minut jazdy :D Max.

Na kawke zapraszam serdecznie :D Kope lat Cie tu nie widzialam

Tez mam male stopy .36 .I mi sie to jedno chyba u mnie akurat podoba :D

Swoja droga ciekawe co ta Luska naklamala o mnie :D :wink: