JOANNAPAWEL 06.11.2013 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2013 Witam, Czy ktoś może polecić firmę drogową z okolic Wieliczki do wykonania mostka oraz drogi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anita_d 06.11.2013 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2013 U mnie drogę tymczasową wykonywał p. Śliwiński (Śledziejowice/ Wieliczka i okolice). Cenowo… raczej standard dla kruszywa które zaproponował (porównywałam ceny z allegro i bezpośrednio z kamieniołomów). Dodatkowo płatne 80zł za koparkę przy czym pan od koparki jest naprawdę szybki i jest w stanie zrobić wszystko, wydawało się, że nie ma dla niego rzeczy niemożliwych. Pan ten nie tylko robi drogi utwardzone, był wykonawcą dróg asfaltowych na osiedlu gdzie się buduję. Jeśli byłabyś zainteresowana dodatkowymi informacjami to proszę na prv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JOANNAPAWEL 08.11.2013 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2013 Bardzo prosze o namiary na tego Pana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witia2807 09.11.2013 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2013 Witam wszystkich forumowiczów,Dopisujemy się do listy budujących w pow. wielickim.Projekt Anielski Dwór w wersji szkieletowej.Na etapie krycia dachu. Czy ktoś w okolicy buduje ten domek?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KLUBOWICZKA 21.11.2013 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2013 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukis 25.11.2013 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2013 Cześć, Witam Wszystkich bardzo serdecznie:wiggle: Jestem na etapie planowania budowy domu koło Świątnik Górnych. Będe potrzebował zbrojenie na moją budowę. Szukam dobrego i taniego dostawcy. Dziękuje za wszystkie informacje. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ENDO 01.12.2013 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2013 Szanowni forumowicze, gdzie składamy umowy dot. przyłączy (woda, gaz, prąd) ? Urzędy w Wieliczce czy KRK? Z góry dzięki za info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KLUBOWICZKA 09.12.2013 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2013 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_JACK_ 30.12.2013 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2013 SPRZEDAM KOZĘ Tanio sprzedam kozę (piecyk) w stanie idealnym - użyta ok. 5 razy w zeszłym roku.Tel. 668 840 191 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirco68 05.01.2014 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2014 Witam wszystkichPrzyjmę ziemię do wyrównania działki, miejscowość Wola Batorska.PozdrawiamMirek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirco68 05.01.2014 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2014 witam, czy moze ktos polecic producenta-sprzedawce szamb najlepiej z montazem. Ja ostatnio byłem w Firmie NOSEK S.C to jest koło Krakowa. Ceny mają OK. I też mi oferowali szambo ale ja nie potrzebuje mam kanalizacje. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirco68 05.01.2014 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2014 Witam wszystkich, W dwóch słowach (prawie dwóch) o nas: Aktualnie jesteśmy w trakcie zakupu działki w Podłężu, byłoby pięknie, gdyby udało nam się załatwić wszystkie formalności w najbliższym sezonie zimowym i rozpocząć budowę najpóźniej na wiosnę 2014. Tymczasem nie mogąc się doczekać sfinalizowania zakupu działki, kupiliśmy kosę spalinową, zarejestrowaliśmy się na forum Muratora i już myślimy o ogrodzeniu Stąd moje pytanie: gdzie w naszej okolicy (Kraków, Wieliczka, Niepołomice) dostaniemy niedrogą siatkę ogrodzeniową? Jeśli przyjdzie komuś z Was do głowy takie miejsce - będziemy wdzięczni. Najtaniej znajdziesz na Allegro. jeżeli weźmiesz większa ilość dowiozą na miejsce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darko0812 10.01.2014 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2014 Hejka witajcie z chęcią przyłącze się do grupy budującej w wieliczce,planuję zacząć budowę w lecie tego roku, projekt z226 ze studia z500 z kilkoma zmianami,działkę posiadam za herzem.Powiedzcie mi gdzie w wlk lub okolicach będzie jakiś fajny skład w którym mógłbym kupować wszystko na budowę i co za tym idzie dadzą jeszcze atrakcyjniejsze ceny ??planuję budowę z porothermu DRYFIX. pozdro dla wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Carlos1 13.01.2014 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2014 WitamSzukam ekipy remontowo budowlanej. Do remontu dom. Zakres prac: wzmocnienie fundamentów, 2 kominy od podstaw, fajer-mur, więźba, pokrycie z blacho-dachówką.Czy możecie polecić z czystym sumieniem jakąś firmę lub brygadę ? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lugi 14.01.2014 00:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2014 Witam Mam zapytanie: Czy ktoś był lub jest na bieżąco z przyłączem wodociągowym do nowo budowanego domu w gmnie Niepołomice??? Chodzi mi o informację jakie są ceny robocizny + materiały oraz namiary na jakiegoś wykonawcę lub kogoś z Wodociągów, tak aby to w miarę poszło sprawnie. Dajcie znać! Proszę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artbi85 14.01.2014 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2014 Hejka witajcie z chęcią przyłącze się do grupy budującej w wieliczce, planuję zacząć budowę w lecie tego roku, projekt z226 ze studia z500 z kilkoma zmianami, działkę posiadam za herzem. Powiedzcie mi gdzie w wlk lub okolicach będzie jakiś fajny skład w którym mógłbym kupować wszystko na budowę i co za tym idzie dadzą jeszcze atrakcyjniejsze ceny ?? planuję budowę z porothermu DRYFIX. pozdro dla wszystkich Witam, Sam rozpoczynałem budowę 4 lata temu i tez miałem dylemat co do składów. Najlepszym sposobem okazała się objazdówka po wielu składach i spisywaniu wynegocjowanych cen. Później 80 % zakupów budowlanych robiłem już tylko na jednym składzie budowlanym, czasami weryfikując ceny. Okazywało się z reguły, że kupowałem po dobrych cenach. Niestety wykończeniówka by mnie wykończyła na tym składzie więc korzystałem z marketów typu OBI, Leroy itp. To ile zapłacisz za dany towar zależy od Ciebie. Warto poświęcić trochę czasu bo można zaoszczędzić nawet 20 % na surowcach a o wykończeniu nie wspominając... Pozdrawiam i życzę powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vivia 15.01.2014 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2014 O pustaki warto pytać w Ax-Bud w Sierakowie. Dachy masz blisko i dobrze w Abito. My za późno się zorientowaliśmy i kupiliśmy gdzie indziej. Ocieplenie w Niepołomicach w Profiqa. Kostka brukowa w Mirodor też w Niepołomicach. U nas nie sprawdziło się, że wszystko będzie tanio w jednym miejscu, a też tak myśleliśmy. Okazało się, że lepiej było korzystać ze specjalistycznych firm. Acha, markety odradzam (znów w oparciu o swoje doświadczenia, tu niestety bardzo przykre) w zakresie pian, silikonów, fug, klejów do płytek i ogólnie drobiazgów typu śrubki, nakrętki, złączki itp. Oni mają na tym okropne ceny, chyba liczą na to, że na "drobne" nikt nie patrzy. Zostawaliśmy co najmniej kilkanaście tysięcy po marketach, oszczędzilibyśmy na pewno sporo. Acha, dopisuję . Stal w Krakowie przy ulicy Brzeskiej, po prawej stronie za mostem jadąc od Niepołomic. Nie pamiętam nazwy, ale jest tylko jedno takie miejsce, choć nie jest najlepiej oznakowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krakus73 16.01.2014 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2014 Pustaki polecam zamawiać w składzie w Bodzanowie FLIŚ-BUD, mały skład który realizuje wszystkie zamówienia a ceny mają niższe niż np. we wspomnianym AX-BUDzie, chociaż właśnie z AX-BUDu dostarczane są pustaki Stal również kupowaliśmy we FLISIU, taniej nigdzie nie było. Natomiast ABITO zdecydowanie odradzam, mamy od nich dach i kominy, temat rzeka więc nie będę się rozpisywał (kto chce zapraszam na priv). Ceny takie sobie, bez rewelacji, nawet przy większych zakupach, totalny bałagan na magazynie, przez co braki i to poważne w dostawach, zrzucanie odpowiedzialności za braki w dostawie na ... producentów czy też ich dostawców. Nie dotrzymywanie warunków dostaw itp. itd. I jeszcze jedna bardzo ważna sprawa - problemy z prawidłowym rozliczeniem towaru, nas próbowano "przekręcić" na ponad 700 zł !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
natala7777 17.01.2014 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2014 Witam zaczynamy przygodę z budową domu w powiecie Wielickim. Mam kilka pytań do doświadczonych kolegów, którzy swoją przygodę już zaczęli. Chciałam się zorientować jak wygląda sprawa z adaptacją projektu gotowego i uzyskaniem pozwolenia na budowę, ile to orientacyjnie kosztuje. Czy w cenę architekci wliczali projekty przyłączy, czy konieczne jest to do uzyskania pozwolenia czy wystarczą same warunki o zapewnieniu poszczególnych mediów. Z góry dziękuję za informację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darko0812 17.01.2014 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2014 Ok dzięki za podpowiedzi, już mniej więcej będe wiedział gdzie ruszyć po materiały.Przyłączam się do pytania od natala7777, powiedzcie gdzie robiliście adaptacje w wieliczce, jakiego architekta polecacie, ja słyszałem o panu Łukasiku ale może polecacie kogoś innego, może tańszego, czy projekty przyłączy są potrzebne do pozwolenie bo raz słyszałem że wystarczają same warunki a inni twierdzą że projekty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts