dada_krk 22.10.2008 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2008 Nadzor budowlany Pytanie do szczesliwcow ktorzy dostali protokol odbioru domu po dostarczeniu Zawiadomienia o zakonczenia budowy do Nadzoru w Wieliczce. W punkcie mowiacych o dostarczonych dokumentach stoi: 6) Kopie aktualnych protokolow badan i sprawdzen ..... instalacji odgromowej ?? Czy to faktycznie prawda do tej pory nie slyszalem ze jest to wymog ?!pzdrdada_krk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 22.10.2008 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2008 Nadzor budowlany Pytanie do szczesliwcow ktorzy dostali protokol odbioru domu po dostarczeniu Zawiadomienia o zakonczenia budowy do Nadzoru w Wieliczce. W punkcie mowiacych o dostarczonych dokumentach stoi: 6) Kopie aktualnych protokolow badan i sprawdzen ..... instalacji odgromowej ?? Czy to faktycznie prawda do tej pory nie slyszalem ze jest to wymog ?! pzdr dada_krk nawet nie strasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szymon_J 22.10.2008 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2008 Skad takie informacje? Z tego co wiem prawo budowalne nie przewiduje takich wymogow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dada_krk 22.10.2008 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2008 Nadzor budowlany Pytanie do szczesliwcow ktorzy dostali protokol odbioru domu po dostarczeniu Zawiadomienia o zakonczenia budowy do Nadzoru w Wieliczce. W punkcie mowiacych o dostarczonych dokumentach stoi: 6) Kopie aktualnych protokolow badan i sprawdzen ..... instalacji odgromowej ?? Czy to faktycznie prawda do tej pory nie slyszalem ze jest to wymog ?! pzdr dada_krk nawet nie strasz Wlasnie rozmawialem ze znajomym ktory odebral dom w Wielickim, nie wymagali dokumentu o instalacji odgromowej, choc na druku jest ! Tak wlasnie wyglada walka z urzedami wpisza wszystko co mozliwe do wniosku niech sie potem petent dopytuje. pzdr dada_krk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 22.10.2008 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2008 Nadzor budowlany Pytanie do szczesliwcow ktorzy dostali protokol odbioru domu po dostarczeniu Zawiadomienia o zakonczenia budowy do Nadzoru w Wieliczce. W punkcie mowiacych o dostarczonych dokumentach stoi: 6) Kopie aktualnych protokolow badan i sprawdzen ..... instalacji odgromowej ?? Czy to faktycznie prawda do tej pory nie slyszalem ze jest to wymog ?! pzdr dada_krk nawet nie strasz Wlasnie rozmawialem ze znajomym ktory odebral dom w Wielickim, nie wymagali dokumentu o instalacji odgromowej, choc na druku jest ! Tak wlasnie wyglada walka z urzedami wpisza wszystko co mozliwe do wniosku niech sie potem petent dopytuje. pzdr dada_krk jak to przejdziesz to może napiszesz co jest potrzebne i czy na coś zwrócić uwagę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pam 22.10.2008 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2008 Niedługo to pewnie będzie potrzebne jeszcze zaświadczenie od Proboszcza. To jest to sławne upraszczanie procedur. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radeon 22.10.2008 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2008 Witam wszystkich, Fajnie ze jest takie miejsce i prężna grupa, która działa aktywnie i zarazem jest skarbnicą informacji.Od razu napisze ze się jeszcze nie buduje i nie wiem niestety kiedy to nastąpi.Kupiliśmy kilka lat temu działkę w Podstolicach (ponad 30 arów) i póki co niestety jest ona rolna. W nowym studium działka już jak najbardziej MRJ i jak rozumiem kwestia jest wstrzymana do momentu wejścia w życie nowego planu? Czy ktoś nie wie kiedy ma to nastąpić ? I co mogę spróbować załatwić do momentu aż nowy plan wejdzie w życie? Działkę chciałbym podzielić bo jak na nasze potrzeby jest trochę za duża i drugą część pewnie sprzedamy. Media - wiem na pewno ze mam na działce prąd (słup) i ponoć jest TP, gaz i woda po drugiej stronie drogi (koło 20 metrów) Mam problem też z rowem (działka jest przy drodze powiatowej) gdyż jest on nie drożny i woda z drogi spływa na działkę. Czy mogę sobie wynająć koparkę i sam ten rów przekopać/udrożnić ? Czy potrzeba mi na to jakiejś zgody powiatu? Być może ktoś miał już podobny kłopot. Z góry dzięki za jakieś informacje bo przyznam ze nie wiem od której strony się za to zabrać póki co. Pozdrawiam Radek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dada_krk 23.10.2008 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2008 Niedługo to pewnie będzie potrzebne jeszcze zaświadczenie od Proboszcza. To jest to sławne upraszczanie procedur. Tymczasem od probszcza z "kosciola Lagiewnickiego" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pam 23.10.2008 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2008 Niedługo to pewnie będzie potrzebne jeszcze zaświadczenie od Proboszcza. To jest to sławne upraszczanie procedur. Tymczasem od probszcza z "kosciola Lagiewnickiego" To może, jak byłem ministrantem, to nie trzeba. Niech ktos znajdzie jakąś lukę w przepisach PB. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jagolak 24.10.2008 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2008 Witam idzie zima, a ja nie mam co zrobić ze stęplami.....jeśli ktoś jest chętny to z przyjemnością sprzedam za pół ceny...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pati25 28.10.2008 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2008 Sprzedam stemple długość 2,80-290 .Cena 3,5zł /szt .Posiadam równiez stęple o długości 2,20 cm tel 793 561 148 odbiór w światnikach górnych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fijasek 02.11.2008 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2008 Witam Potrzebuje namiar na osobe która doradziła by co do zmiany stropu.Mam w projekcie Terive a chce zrobić lana płyte.Nie koniecznie musi to być projekt robiony przez konstruktora wystarczy tylko kilka wskazówek od osoby kompetentnej. wstepnie majster powiedział ze to zrobi a kierownik ze podpisze a spokojniejszy bym był po rozmowie z fachowcem.Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KKrzysiek 02.11.2008 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2008 Według, mnie doradzić może inż. M. Łukasik. Generalnie jest znany wśród lokalnych wykonawców i wszyscy dobrze się o nim wyrażali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KKrzysiek 02.11.2008 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2008 Witam po dość długiej przerwie z mojej strony Pytanie za sto punktów: Czy ktoś z Was buduje się wdłuż drogi Tomaszkowice-Chorągwica? Ostatnio zaroiło się od nowych inwestycji - chętnie poznam sąsiadów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KKrzysiek 02.11.2008 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2008 Nadzor budowlany Pytanie do szczesliwcow ktorzy dostali protokol odbioru domu po dostarczeniu Zawiadomienia o zakonczenia budowy do Nadzoru w Wieliczce. W punkcie mowiacych o dostarczonych dokumentach stoi: 6) Kopie aktualnych protokolow badan i sprawdzen ..... instalacji odgromowej ?? Czy to faktycznie prawda do tej pory nie slyszalem ze jest to wymog ?! pzdr dada_krk Jeszcze przed wylaniem fundamentów o tym myślałem, ale w projekcie mam napisane, że budynek nie wymach piorunochronu (to jest chyba zależne od gabarytów budynku). Na wszelki wypadek wypuściłem bednarkę z wieńca w ławach w 6 punktach, ale nie wykorzystałem jej w praktyce (piorunochron). W naszym przypadku konkretne grzmoty powinna zebrać antena w Mietniowie. A jak trafi w nasz dom .... to raczej nie ma takiego odgromnika który by to wytrzymał Nie znam się, ale po mojemu dla naszych potrzeb nie powinni tego wymagać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dada_krk 03.11.2008 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2008 Nadzor budowlany Pytanie do szczesliwcow ktorzy dostali protokol odbioru domu po dostarczeniu Zawiadomienia o zakonczenia budowy do Nadzoru w Wieliczce. W punkcie mowiacych o dostarczonych dokumentach stoi: 6) Kopie aktualnych protokolow badan i sprawdzen ..... instalacji odgromowej ?? Czy to faktycznie prawda do tej pory nie slyszalem ze jest to wymog ?! pzdr dada_krk Jeszcze przed wylaniem fundamentów o tym myślałem, ale w projekcie mam napisane, że budynek nie wymach piorunochronu (to jest chyba zależne od gabarytów budynku). Na wszelki wypadek wypuściłem bednarkę z wieńca w ławach w 6 punktach, ale nie wykorzystałem jej w praktyce (piorunochron). W naszym przypadku konkretne grzmoty powinna zebrać antena w Mietniowie. A jak trafi w nasz dom .... to raczej nie ma takiego odgromnika który by to wytrzymał Nie znam się, ale po mojemu dla naszych potrzeb nie powinni tego wymagać. Napisalem ze od kolegi ktory zdawal w Wieliczce budowe nie wymagali, co wymagaja dowiem sie wkrotce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dada_krk 03.11.2008 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2008 Witam Potrzebuje namiar na osobe która doradziła by co do zmiany stropu. Mam w projekcie Terive a chce zrobić lana płyte. Nie koniecznie musi to być projekt robiony przez konstruktora wystarczy tylko kilka wskazówek od osoby kompetentnej. wstepnie majster powiedział ze to zrobi a kierownik ze podpisze a spokojniejszy bym był po rozmowie z fachowcem. Pozdrowienia Mam namiar na pania projektant z Wieliczki ktora robi takie przeliczenia, kosztuje to z 100-150 zlotych. Pani Krzeptowska(?) tel 601856538 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fijasek 03.11.2008 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2008 Dzieki za namiary na Pania projektant. Czy ktoś nie ma na sprzedaz desek na strop w dobrej cenie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edit-blondi 04.11.2008 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2008 Witam po dość długiej przerwie z mojej strony Pytanie za sto punktów: Czy ktoś z Was buduje się wdłuż drogi Tomaszkowice-Chorągwica? Ostatnio zaroiło się od nowych inwestycji - chętnie poznam sąsiadów Witam Cię Krzysiu ja juz myslałam, że gdzieś zaginąłeś. Jak tam postepy budowlane? mieszkacie już? pochwal się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnetaM2 04.11.2008 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2008 Mam namiar na pania projektant z Wieliczki ktora robi takie przeliczenia, kosztuje to z 100-150 zlotych. Pani Krzeptowska(?) tel 601856538 współpracowaliśmy z tą panią własnie przy zmianie stropu - Polcam! Ja natomiast szukam kogoś kto ułoży mi kostkę brukową - możecie kogoś polecić? prosze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts