edit-blondi 30.05.2007 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2007 Witampowiedzcie gdzie zamawialiście beton na fundamenty i płyty? możecie polecić jaką betoniarnię? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edit-blondi 30.05.2007 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2007 Gdyby ktoś z Was nie miał co zrobić z ziemią z wykopów to ja bardzo chętnie przyjmę. Z uwagi na wysoki poziom wody gruntowej muszę sporo nadsypać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OGC 30.05.2007 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2007 Witam powiedzcie gdzie zamawialiście beton na fundamenty i płyty? możecie polecić jaką betoniarnię? Ja biorę z KrakBetu na Igołomskiej. Na razie jestem zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OGC 30.05.2007 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2007 Gdyby ktoś z Was nie miał co zrobić z ziemią z wykopów to ja bardzo chętnie przyjmę. Z uwagi na wysoki poziom wody gruntowej muszę sporo nadsypać. Podobno dają ziemię z wykopów pod autostradę A4. Niestety nie mam żadnego kontaktu. Spróbuj popytać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OGC 30.05.2007 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2007 Problem śmieci - światełko w tunelu. Jakby ktoś potrzebował to znalazłem w Wieliczce firmę: KONTRAMET tel.: 012 2784252Wywożą gruz, śmieci itp.Podstawiają na 2 dni kontener 7m3. Biorą za to 300 zł netto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edit-blondi 30.05.2007 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2007 Witam powiedzcie gdzie zamawialiście beton na fundamenty i płyty? możecie polecić jaką betoniarnię? Ja biorę z KrakBetu na Igołomskiej. Na razie jestem zadowolony. a możesz dać namiar do gościa, który przywozi ci ten beton bo to chyba z nim sie wszystko załatwia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OGC 30.05.2007 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2007 a możesz dać namiar do gościa, który przywozi ci ten beton bo to chyba z nim sie wszystko załatwia http://www.krakbet.pl/ -> menu KONTAKT Komórka: 607363859 Zabijcie mnie ale nie pamiętam jak gość się nazywa ... Na stronie jest napisane że to telefon do Zbyszka, ale wydaje mi się że to jest Krzysiek. Dogadaj się z nim co do zasad wyceny pompy. Do tej pory nie wiem jak on to liczy Przy małych ilościach za pompe brał 300 zł a przy większych (od 20m3 betonu) pompa miała być gratis a jednak doliczał coś do ceny za m3 betonu. Skomplikowane to strasznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariku 30.05.2007 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2007 Edit, stempli miałam 100szt.- 3m. i 30szt.- 4m. desek nie wiem ile (zaszalowany jest cały strop domu o wymiarach 17x11m. plus wieńce i nadproża)- dokładne ilości będę znać po rozszalowaniu - max do 2 tyg. Betoniarnię mogę polecić z czystym sumieniem: Dyckerhoff Myślenice (tel.274 01 91). Zamawialiśmy u nich spore ilości betonu w sumie 95m3 - fundamenty monolit i strop monolit w związku z czym potrzebna była sprawna organizacja bo jak wiadomo przy monolicie powinno być zalewane jednym cięgiem. Wywiązali się rewelacyjnie - zawsze idealnie na czas i idealna synchronizacja: gdy jedna grucha kończyła zalewać już podjeżdżała następna. Płaciliśmy 210 PLN netto + pompa 25 PLN czyli w sumie 287 PLN brutto za m3Aha i do każdej gruchy certyfikat jakościowy pozdrawiamm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edit-blondi 30.05.2007 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2007 Patrząc na ich rejonizacje to ja chyba dostałam namiar do Wojtka chociaż nie wiem(numer zostawiąłm sobie w pracy)i bo już do kogoś od nich dzwoniłam. Mnie nic nie mówił o pompie. Jak powiedziałam, że beton na ławy, fundamenty i płyty to tylko powiedział cenę i żeby wcześniej dać znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 30.05.2007 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2007 Witam Byłem w jednej hutrowni w Węgrzcach Wielkich i majątam MAX-a z cegielni ODONÓW.Dokładnie to jest napisane na kartce dołączonej do palety:Ceramika Budowlana sp zooul. Podedworze ../.. Krakówoddział Odonów ..-... Kazimierza WielkaProducent ZC Górkaacha i jeszcze jest że KATEGORIA II, LDMAX 220 kl15 Czy ktoś z Was może zna ten materiał ????Budował ktoś może z tego ?? pozdrawiamŁukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 31.05.2007 05:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2007 i jeszcze jedno pytanie W jakich strefach opadów śniegu, wiatru i przemarzania jest Wieliczka i okolice ??bo w sumie teraz zobaczyłem w projekcie na jakie mam strefy policzony projekt i nie wiem czy to nie wiąże się ze zmianami w projekcie.ja mam: wiatr - I, śnieg - II, przemarzanie - I. pozdrawiamŁukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edit-blondi 31.05.2007 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2007 Edit, stempli miałam 100szt.- 3m. i 30szt.- 4m. desek nie wiem ile (zaszalowany jest cały strop domu o wymiarach 17x11m. plus wieńce i nadproża)- dokładne ilości będę znać po rozszalowaniu - max do 2 tyg. Betoniarnię mogę polecić z czystym sumieniem: Dyckerhoff Myślenice (tel.274 01 91). Zamawialiśmy u nich spore ilości betonu w sumie 95m3 - fundamenty monolit i strop monolit w związku z czym potrzebna była sprawna organizacja bo jak wiadomo przy monolicie powinno być zalewane jednym cięgiem. Wywiązali się rewelacyjnie - zawsze idealnie na czas i idealna synchronizacja: gdy jedna grucha kończyła zalewać już podjeżdżała następna. Płaciliśmy 210 PLN netto + pompa 25 PLN czyli w sumie 287 PLN brutto za m3 Aha i do każdej gruchy certyfikat jakościowy pozdrawiam m. Mariku a jaka cena cie interesuje i skąd do odebrania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edit-blondi 31.05.2007 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2007 Powiedzcie mi taką rzecz. Pytałam swojego majstra ile kupić desek i stempli do stropu, rzucił mi na szybko, że 6 kubików desek i 200 stempli.Mam strop około 110 m + balkony.Policzyłam, że na taki strop potrzeba około 3,7 kubika drzewa (chyba dobrze?) więc chyba troche przesadził.A jak gęsto stawia się stemple? Jest jakiś przelicznik na metr? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 31.05.2007 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2007 Sa jeszcze deski stezajace stemple gora i dolem i deskowanie, podciagi i wience do wyszalowania. Jak Ci nie pasuje to wez 0,5 m3 wiecej niz wyliczylas (pod warunkiem ze wyliczylas dokladnie). Ale nie wiem czy nie bardziej klopotliwe bedzie dokupienie i dowiezienie 0,5 m3 desek, w razie ich braku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edit-blondi 31.05.2007 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2007 A co ze stemplami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 31.05.2007 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2007 Stemple 60-90 cm w obu kierunkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OGC 31.05.2007 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2007 Jakiś koszmar. Pół dnia już dzwonię za betonem. Terminy na przyszły tydzień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_k 31.05.2007 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2007 i jeszcze jedno pytanie W jakich strefach opadów śniegu, wiatru i przemarzania jest Wieliczka i okolice ?? bo w sumie teraz zobaczyłem w projekcie na jakie mam strefy policzony projekt i nie wiem czy to nie wiąże się ze zmianami w projekcie. ja mam: wiatr - I, śnieg - II, przemarzanie - I. pozdrawiam Łukasz Witaj http://www.ipb.org.pl/Pliki/wiadomosci_01_2007_normy_sniegowe.pdf Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemi 31.05.2007 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2007 Jakiś koszmar. Pół dnia już dzwonię za betonem. Terminy na przyszły tydzień To pochwal się, gdzie mają tygodniowe terminy, ja dziś dzwoniłem do betoniarni poleconej przez zaprzyjaźnionego majstra i na 11 czerwca nie chcieli przyjąć terminu . Na obdzwanianie reszty w ich godzinach pracy już nie miałem czasu, ale jutro walcze dalej . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 31.05.2007 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2007 Witam mam pytanie odnośnie kanalizacji u mnie nie ma jej i muszę albo i nie muszę wybierać pomiędzy oczyszczalnią ścieków przydomową a szambem. co Wy wybraliście ?? no i adaptacja Pan proponuje żeby zrobić za jednym razem adaptację domu z szambem czy też oczyszczalnią zależy co wybiorę a może nie robić nic z tą kanalizacją tylko kiedyśw przyszłości to rozwiązać. ?? pomóżcie bo nie wiem co robićpozdrawiamŁukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts