pam 15.01.2009 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2009 Mam już suchutkie tynki cm-wap. Co się dokładnie teraz robi przed malowaniem. Nie zdecydowałem się jeszcze na gładzie (ale raczej ich nie bedę robił). Czy malować jakąś emulsją czy inne wersje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dada_krk 16.01.2009 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2009 Mam już suchutkie tynki cm-wap. Co się dokładnie teraz robi przed malowaniem. Nie zdecydowałem się jeszcze na gładzie (ale raczej ich nie bedę robił). Czy malować jakąś emulsją czy inne wersje? Ja swoje cem-wap przejechalem papierem sciernym granulacji 80 ktory przyczepia sie do specjalnych pacek, to po to by pozbyc sie luznych ziarenek piasku z ostatniej warstwy. Nastepnie pomalowalem najtansza biala emulsja zmieszana w stosunku 3-1 z gruntem do scian. A potem juz malowanie. dada_krk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pam 16.01.2009 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2009 Mam już suchutkie tynki cm-wap. Co się dokładnie teraz robi przed malowaniem. Nie zdecydowałem się jeszcze na gładzie (ale raczej ich nie bedę robił). Czy malować jakąś emulsją czy inne wersje? Ja swoje cem-wap przejechalem papierem sciernym granulacji 80 ktory przyczepia sie do specjalnych pacek, to po to by pozbyc sie luznych ziarenek piasku z ostatniej warstwy. Nastepnie pomalowalem najtansza biala emulsja zmieszana w stosunku 3-1 z gruntem do scian. A potem juz malowanie. dada_krk Dzięki - właśnie wczoraj zajęłem się tym przecieraniem (ale lepiej mi wychodzi z papierem w ręce niz na pacce). No i właśnie teraz chodzi o to gruntowanie. A jak malnę samym gruntem bez farby to będzie gorzej. (a i czy jest istotne jaki to grunt). I jeszcze jedno - a co z wylewką, też sie to czymś smaruje, czy to już sobie robią np. parkieciarze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pam 16.01.2009 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2009 A przy okazji znalazłem dobra wiadomość: 14 stycznia Burmistrz Wieliczki Artur Kozioł podpisał list intencyjny w zakresie realizacji projektu „Budowa kolektorów słonecznych”. Tym samym Gmina Wieliczka wspólnie z samorządami gmin: Niepołomice, Skawina i Kłaj zadeklarowała wolę współpracy w zakresie przygotowania i wdrożenia do realizacji projektu „Kolektory słoneczne” na budynkach prywatnych oraz użyteczności publicznej. Reszta na stronie gminy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 16.01.2009 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2009 A przy okazji znalazłem dobra wiadomość: 14 stycznia Burmistrz Wieliczki Artur Kozioł podpisał list intencyjny w zakresie realizacji projektu „Budowa kolektorów słonecznych”. Tym samym Gmina Wieliczka wspólnie z samorządami gmin: Niepołomice, Skawina i Kłaj zadeklarowała wolę współpracy w zakresie przygotowania i wdrożenia do realizacji projektu „Kolektory słoneczne” na budynkach prywatnych oraz użyteczności publicznej. Reszta na stronie gminy tylko że kilka gmin naraz będzie startowało w jednym projekcie i ja to rozumuję tak, że solary będą wykonane: - w urzędach, szkołach itp. - u urzędników i ich znajomych - i kilku szczęściarzy bo jakoś nie wierzę, że dla wszystkich wystarczy zresztą poczekamy i zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pam 16.01.2009 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2009 Niepołomice już zakończyły ponoć zbieranie wniosków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MAREKKASIA 16.01.2009 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2009 Niepołomice już zakończyły ponoć zbieranie wniosków. zbierali deklaracje przystąpienia do projektu. Unia da kasę pod warunkiem większej skali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BEATA_K10 17.01.2009 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2009 Witam serdecznie wszystkich forumowiczów. Dołączyłam właśnie do waszej grupy. Będziemy się budować w okolicach Gdowa. Mam zapytanie czy ktoś nie ma na pozbyciu stempli i desek szalunkowych będą potrzebne w czerwcu. Bardzo proszę o propozycje wraz z ceną. Z góry dziękuję za informacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
windows 17.01.2009 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2009 Witam serdecznie wszystkich forumowiczów. Dołączyłam właśnie do waszej grupy. Będziemy się budować w okolicach Gdowa. Mam zapytanie czy ktoś nie ma na pozbyciu stempli i desek szalunkowych będą potrzebne w czerwcu. Bardzo proszę o propozycje wraz z ceną. Z góry dziękuję za informacje. to będzie nas więcej z okolicy Gdowa pozdrawiamy i witamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BEATA_K10 17.01.2009 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2009 BEATA_K10 napisał:Witam serdecznie wszystkich forumowiczów. Dołączyłam właśnie do waszej grupy. Będziemy się budować w okolicach Gdowa. Mam zapytanie czy ktoś nie ma na pozbyciu stempli i desek szalunkowych będą potrzebne w czerwcu. Bardzo proszę o propozycje wraz z ceną. Z góry dziękuję za informacje. to będzie nas więcej z okolicy Gdowa pozdrawiamy i witamy_________________A gdzie dokładnie Twoja budowa się znajduje i na jakim etapie jesteś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pati25 18.01.2009 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2009 Światniki górne Deski do sprzedania są Cena to 50% ceny na tartaku:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Francuziki 18.01.2009 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2009 A my też witamy z okolic Gdowa:) Na razie jeszcze kończymy papierologię.Strasznie szybko wiosna idzie,ale moze się uda zacząć jakoś w maju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BEATA_K10 18.01.2009 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2009 Dziękuję za wiadomość. Bardzo proszę o numer telefonu najlepiej stacjonarny może też być komórka, jak również o cenę za te deski. Jaka jest ich długość. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr_M 18.01.2009 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2009 Witajcie, poszukuję elektryka do położenia wszystkich możliwych kabli (prąd, telefon, komputer, antena, itd.) oraz tynkarzy do tynków tradycyjnych. Niestety wykonawcy z małopolskiej listy mają b.odległe terminy albo podane tam numery są nieaktualne. Jeżeli możecie to proszę o podpowiedź. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gemma81 18.01.2009 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2009 Witam wszystkich budujących, my startujemy na wiosnę w Zabawie. Jestesmy podekscytowani i przerażeni jednoczesnie. Papierologię praktykujemy od czerwca, wygląda na to że w najbliższy poniedziałek będzemy miec pozwolenie...uff. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pam 18.01.2009 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2009 Witam wszystkich budujących, my startujemy na wiosnę w Zabawie. Jestesmy podekscytowani i przerażeni jednoczesnie. Papierologię praktykujemy od czerwca, wygląda na to że w najbliższy poniedziałek będzemy miec pozwolenie...uff. no to witamy i czekamy na pierwsze efekty, kupujcie materiały bo zima jest do tego najlepsza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BEATA_K10 19.01.2009 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2009 Poszukujemy również stempli. Czy ktoś ma na pozbyciu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edit-blondi 21.01.2009 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2009 ja mam jeszcze coś koo 50-60 stempli, ale niezbyt długie cos koło 2,30-2,50. Chętnie sie tego pozbędę. Cena 2zł/szt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gorgonit 21.01.2009 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2009 Ja złozyłem dokumentację do nadzoru w Wieliczce 31.12.2008 wowczas nie wymagali świadectwa energetycznego budynku ,dzisiaj odebrałem powierdzenie odbioru budynku .Można się meldować to jest normalnie chore ze gdybym złozył dokumentację juz po 01.01.2009 takie świadectwo energetyczne było by wymagane .Zyjemy w dziwnym świecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BEATA_K10 21.01.2009 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2009 ja mam jeszcze coś koo 50-60 stempli, ale niezbyt długie cos koło 2,30-2,50. Chętnie sie tego pozbędę. Cena 2zł/szt dzięki za wiadomość jestem zainteresowana bardzo proszę o numer kontaktowy na priwat. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts