windows 04.02.2009 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2009 Mi chodziło czy Marszowice zaliczają się to grupy która (może) będzie dofinansowywana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ngel 05.02.2009 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2009 Witam! Jak dobrze pójdzie to już niedługo dołączymy do Was. Nasz domek (miejmy nadzieję) powstanie w Sygneczowie. I zwracam się z prośbą do doświadczonych forumowiczów- czy dużo było problemów z załatwianiem pozwolenia? Tzn chodzi mi w szczególności o sprawy przyłączy. Podzielcie się doświadczeniem jak to u Was wyglądało- czego unikać? Na co zwrócić uwagę? Pozdrawiam serdecznie i zazdraszczam tym co już wykańczają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pam 05.02.2009 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2009 Witam! Jak dobrze pójdzie to już niedługo dołączymy do Was. Nasz domek (miejmy nadzieję) powstanie w Sygneczowie. I zwracam się z prośbą do doświadczonych forumowiczów- czy dużo było problemów z załatwianiem pozwolenia? Tzn chodzi mi w szczególności o sprawy przyłączy. Podzielcie się doświadczeniem jak to u Was wyglądało- czego unikać? Na co zwrócić uwagę? Pozdrawiam serdecznie i zazdraszczam tym co już wykańczają To zależy jakie masz możliwości. Czy media w działce, albo w drodze itp. Z mojego doświadczenia to najlepsza wersja jest jak media są w drodze gminnej, ale lepiej żeby nie asfaltowa. Gmina daje bez problemu zgody. U mnie np. na zrobienie przyłącza z prądem kosztowało mnie 100zł dla gminy za rozkopanie. Ps ostatnio zaczynam zaglądać do polecanego składu płytkowego w Sygneczowie to będziemy sprawdzać postępy w budowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ngel 05.02.2009 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2009 Witam! Jak dobrze pójdzie to już niedługo dołączymy do Was. Nasz domek (miejmy nadzieję) powstanie w Sygneczowie. I zwracam się z prośbą do doświadczonych forumowiczów- czy dużo było problemów z załatwianiem pozwolenia? Tzn chodzi mi w szczególności o sprawy przyłączy. Podzielcie się doświadczeniem jak to u Was wyglądało- czego unikać? Na co zwrócić uwagę? Pozdrawiam serdecznie i zazdraszczam tym co już wykańczają To zależy jakie masz możliwości. Czy media w działce, albo w drodze itp. Z mojego doświadczenia to najlepsza wersja jest jak media są w drodze gminnej, ale lepiej żeby nie asfaltowa. Gmina daje bez problemu zgody. U mnie np. na zrobienie przyłącza z prądem kosztowało mnie 100zł dla gminy za rozkopanie. Ps ostatnio zaczynam zaglądać do polecanego składu płytkowego w Sygneczowie to będziemy sprawdzać postępy w budowie no właśnie słyszałam o tym składzie, że warto tam zaglądać. A Pam widzę po sąsiedzku po Grabówki tuż tuż Media mam na działce- tzn prąd, woda a gaz po drugiej stronie drogi- więc może nie będzie tak źle. Dzięki za info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pam 05.02.2009 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2009 Jedyny problem jaki miałem to tylko z prądem, ale nie przez "prądownię" tylko przez niedouczonego wykonawcę przyłącza. Ale kanał i wodę miałem w działce to nie było nawet nad czym się zastanawiać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OGC 05.02.2009 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2009 Ps ostatnio zaczynam zaglądać do polecanego składu płytkowego w Sygneczowie to będziemy sprawdzać postępy w budowie Kurcze to czemu ja nie wiem o tym składzie z płytkami !!! To o ten chodzi ? http://www.gajbud.wieliczka.pl/ Muszę tam jechać koniecznie. A dlaczego on taki polecany ? Dobre ceny mają ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 06.02.2009 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2009 Zadna rewelacja, standardowe ceny, niekiedy drozsze. Przejrzysta ekspozycja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ngel 06.02.2009 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2009 Jedyny problem jaki miałem to tylko z prądem, ale nie przez "prądownię" tylko przez niedouczonego wykonawcę przyłącza. Ale kanał i wodę miałem w działce to nie było nawet nad czym się zastanawiać. czyli enion nie robił problemów z przyłączem?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ngel 06.02.2009 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2009 no to decyzja zapadła- w poniedziałek jadę do gminy po wyrys z miejscowego planu zagospodarowania i jak go będę mieć kupujemy projket i się zacznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zenmenek 06.02.2009 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2009 Witam. Szukam ekipy budowlanej na czerwiec. Miejsce: Kraków Biskupice-Sułów co jest do zrobienia? - garaż z wiatą, przebudowa wiatrołapu, weranda wzdłuż domu (ok.40 metrów) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pam 06.02.2009 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2009 Właśnie o ten chodzi. Byliśmy tam na pierwszy rekonesans i trudno powiedzieć czy jest taniej niż gdzie indziej. Nie spisywałem cen i nie porównywałem. Ale na forum są tacy, którzy sobie chwalą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ngel 07.02.2009 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2009 korzystając z Waszej obecności mam wielką prośbę- napiszcie proszę ile kosztowały Was takie milowe kroki: stan surowy otwarty (materiały plus robocizna) dach (tak samo) stan deweloperski. Podajcie też metraż. Dzięki. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek-Wróblowice 07.02.2009 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2009 Witam, Mam po budowie dwie palety pustaka Porothermu 30 - tanio odsprzedam. Do odebrani z działki we Wróblowicach. Mirek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pam 07.02.2009 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2009 Jedyny problem jaki miałem to tylko z prądem, ale nie przez "prądownię" tylko przez niedouczonego wykonawcę przyłącza. Ale kanał i wodę miałem w działce to nie było nawet nad czym się zastanawiać. czyli enion nie robił problemów z przyłączem?? Powiem więcej, jak "mistrzu" który wygrał przetarg, nie wiedział jak zrobic i powiedział, że na inne wersje techniczne Enion się mu nie zgodzi, to ja ponieważ byłem uziemiony gipsem na nodze i nie mogłem jechać do Enionu, załatwiłem wszystko przez telefon - tylko że musial pojść nowy przetarg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
VIC 08.02.2009 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2009 Witam, Ile czekaliscie na realizacje przylacza przez Enion? Jakis czas temu podpisalem umowe na ktorej znajduje sie data 2010. Pan ktory mnie wtedy obslugiwal twierdzil ze takie dlugie terminy ustalaja dla wlasnego bezpieczenstwa. Jak to bylo w waszych przypadkach? Szczerze to planowalem przylacz najpozniej w polowie tego roku. Dodam ze dom juz stoi (surowy) i planuje instalacje robic w marcu.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bauch 08.02.2009 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2009 Witam, Ile czekaliscie na realizacje przylacza przez Enion? Jakis czas temu podpisalem umowe na ktorej znajduje sie data 2010. Pan ktory mnie wtedy obslugiwal twierdzil ze takie dlugie terminy ustalaja dla wlasnego bezpieczenstwa. Jak to bylo w waszych przypadkach? Szczerze to planowalem przylacz najpozniej w polowie tego roku. Dodam ze dom juz stoi (surowy) i planuje instalacje robic w marcu. Pozdrawiam Ja podpisałem umowę o przyłączenie w sierpniu 2008 z datą realizacji 31/05/2009. Wykonawca z przetargu załatwił sprawę w grudniu 2008, z tym, że w moim przypadku było to tylko zejście kablem po słupie do skrzynki na tym właśnie słupie. Potem w styczniu podpisałem umowę kompleksową i gdzieś tak w ciągu tygodnia lub dwóch założyli mi licznik. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Carlos1 08.02.2009 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2009 Witam, Ile czekaliscie na realizacje przylacza przez Enion? Jakis czas temu podpisalem umowe na ktorej znajduje sie data 2010. Pan ktory mnie wtedy obslugiwal twierdzil ze takie dlugie terminy ustalaja dla wlasnego bezpieczenstwa. Jak to bylo w waszych przypadkach? Szczerze to planowalem przylacz najpozniej w polowie tego roku. Dodam ze dom juz stoi (surowy) i planuje instalacje robic w marcu. Pozdrawiam Aktualnie Enion wyznacza wszystkim terminy 16 miesięcy. Chyba że ktoś na swój koszt zrobi projekt (i coś tam jeszcze) to może być szybciej. Wiem bo szwagier właśnie załatwiał w zeszłym tygodniu. Ja tylko dostanę zezwolenie to lecę do Wieliczki po numer domu i do Enionu. I takie rzeczy się dzieją w państwie które jest w Unii. Żeby Enion był jeszcze państwową firmą, ech aż się pisać nie chce. Szwagier w miejscu gdzie ma mieć dom też ma jeszcze trawę. Pozdrowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pati25 09.02.2009 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2009 Witam, Ile czekaliscie na realizacje przylacza przez Enion? Jakis czas temu podpisalem umowe na ktorej znajduje sie data 2010. Pan ktory mnie wtedy obslugiwal twierdzil ze takie dlugie terminy ustalaja dla wlasnego bezpieczenstwa. Jak to bylo w waszych przypadkach? Szczerze to planowalem przylacz najpozniej w polowie tego roku. Dodam ze dom juz stoi (surowy) i planuje instalacje robic w marcu. Pozdrawiam Aktualnie Enion wyznacza wszystkim terminy 16 miesięcy. Chyba że ktoś na swój koszt zrobi projekt (i coś tam jeszcze) to może być szybciej. Wiem bo szwagier właśnie załatwiał w zeszłym tygodniu. Ja tylko dostanę zezwolenie to lecę do Wieliczki po numer domu i do Enionu. I takie rzeczy się dzieją w państwie które jest w Unii. Żeby Enion był jeszcze państwową firmą, ech aż się pisać nie chce. Szwagier w miejscu gdzie ma mieć dom też ma jeszcze trawę. Pozdrowienia. ja też projekt (oraz pozwolenie na budowe sieci )robiłam w własnym zakresie .Bardzo przyspieszyło to posiadanie własnego pradu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Carlos1 09.02.2009 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2009 Można jeszcze składać deklaracje o chęci montażu solarów w Wieliczce. Termin niby był do 10.12.08, przedłożony do końca ubiegłego roku ale wciąż przyjmują. Jak długo nie wiem. Warto by było zacząć molestować urząd gminy o jakąś akcję w temacie przydomowych oczyszczalni ścieków. Wiem że jest taki program i Unia może dorzucić kasę. Kto jest zainteresowany niech się tu ujawni. Pozdrowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
VIC 09.02.2009 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2009 Witam, Ile czekaliscie na realizacje przylacza przez Enion? Jakis czas temu podpisalem umowe na ktorej znajduje sie data 2010. Pan ktory mnie wtedy obslugiwal twierdzil ze takie dlugie terminy ustalaja dla wlasnego bezpieczenstwa. Jak to bylo w waszych przypadkach? Szczerze to planowalem przylacz najpozniej w polowie tego roku. Dodam ze dom juz stoi (surowy) i planuje instalacje robic w marcu. Pozdrawiam Aktualnie Enion wyznacza wszystkim terminy 16 miesięcy. Chyba że ktoś na swój koszt zrobi projekt (i coś tam jeszcze) to może być szybciej. Wiem bo szwagier właśnie załatwiał w zeszłym tygodniu. Ja tylko dostanę zezwolenie to lecę do Wieliczki po numer domu i do Enionu. I takie rzeczy się dzieją w państwie które jest w Unii. Żeby Enion był jeszcze państwową firmą, ech aż się pisać nie chce. Szwagier w miejscu gdzie ma mieć dom też ma jeszcze trawę. Pozdrowienia. W takim razie ja tez sie zalapalem na te 16 m-cy. Nie orientuje sie ktos moze czy jest jakis sposob "nacisniecia" na Enion by ten termin przyspieszyli? Moze ma ktos jakies doswiadczenie w podobnej sprawie. Tak jak wczesniej wspominalem zalezaloby mi aby prad najpozniej byl w polowie roku. W zasadzie to jest dla nich interes jesli jak najszybciej mi zaloza licznik i bede juz "normalnie" placil za zuzycie pradu ale w zyciu to roznie bywa.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts