pam 16.04.2009 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2009 Ja mam skrzynkę na scianie i wyszło w sumie pewnie z 80m. i ile Cię to kosztowało? Dostałem właśnie f-rę na 5000. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marepel 17.04.2009 05:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2009 Ja mam skrzynkę na scianie i wyszło w sumie pewnie z 80m. i ile Cię to kosztowało? Dostałem właśnie f-rę na 5000. o..... O jednak lepiej robić przyłącze do działki z gazowni a samemu do domu. U mnie tak wyszło przez przypadek. Faktycznie przyłącza są strasznie drogie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andorka 17.04.2009 05:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2009 tra la la la tra la la la mam pozwolenie na użytkowanie - czyli mogę się meldować i wprowadzać. W rok po wprowadzeniu koparki na plac budowy ogłaszam zakończenie teraz tylko zrobić podłogę, kuchnię, kostkę i zbankrutować... gratulacje miałeś jakąś kontrolę, czy wszystko na podstawie dokumentów? Były jakieś problemy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 17.04.2009 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2009 macie może namiary na małą koparkę ?wiecie po ile biorą za h pracy ? albo taką mniejszą z dużych, ogólnie to do wykopania rowki pod drenaż tyle tylko że na raty czyli istotny jest dojazd a dokładnie to to żeby nie płacić za niego kilka razy bo na jeden raz to ponoc nie mozna odkopać domu naokoło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anntom 17.04.2009 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2009 Witam Megarock 200 mm - znajcie jakieś tani skład i po ile płaciliście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edit-blondi 17.04.2009 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2009 macie może namiary na małą koparkę ? wiecie po ile biorą za h pracy ? albo taką mniejszą z dużych, ogólnie to do wykopania rowki pod drenaż tyle tylko że na raty czyli istotny jest dojazd a dokładnie to to żeby nie płacić za niego kilka razy bo na jeden raz to ponoc nie mozna odkopać domu naokoło a ja tam odkopałam cały i soi nadal wszystko robił Kania normalna koparką tylko łyżkę miał chyb 30cm. Było w sam raz, poszło szybko i sprawnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 17.04.2009 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2009 macie może namiary na małą koparkę ? wiecie po ile biorą za h pracy ? albo taką mniejszą z dużych, ogólnie to do wykopania rowki pod drenaż tyle tylko że na raty czyli istotny jest dojazd a dokładnie to to żeby nie płacić za niego kilka razy bo na jeden raz to ponoc nie mozna odkopać domu naokoło a ja tam odkopałam cały i soi nadal wszystko robił Kania normalna koparką tylko łyżkę miał chyb 30cm. Było w sam raz, poszło szybko i sprawnie ja się troszkę boję może na 2 razy faktycznie bym to zrobił hmmmmmm 30cm to troszkę mało u mnie bo już mam ocieplenie czyli 15cm + te powiedzmy 30cm i z 5cm odsunąć się od styropianu i jest 50cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marepel 17.04.2009 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2009 macie może namiary na małą koparkę ? wiecie po ile biorą za h pracy ? albo taką mniejszą z dużych, ogólnie to do wykopania rowki pod drenaż tyle tylko że na raty czyli istotny jest dojazd a dokładnie to to żeby nie płacić za niego kilka razy bo na jeden raz to ponoc nie mozna odkopać domu naokoło Koparka mała 60 zł/h duża 80 zł/h tel 602 477 565 P Wajda Krzysztof Dojazd ze Slomianej Ja mam drenaż zrobiony za jednym zamachem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marepel 17.04.2009 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2009 żadnej kontroli, tylko sterta dokumentów. a i tak wszystko załatwiała Pani architekt, która także załatwiała mi pozwolenie na budowę Nawet nie wiem gdzie jest urząd w Wieliczce tra la la la tra la la la Mam pozwolenie na użytkowanie - czyli mogę się meldować i wprowadzać. W rok po wprowadzeniu koparki na plac budowy OGŁASZAM ZAKOŃCZENIE teraz tylko zrobić podłogę, kuchnię, kostkę i zbankrutować... GRATULACJE MIAŁEŚ JAKĄŚ KONTROLĘ, CZY WSZYSTKO NA PODSTAWIE DOKUMENTÓW? BYŁY JAKIEŚ PROBLEMY? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edit-blondi 17.04.2009 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2009 macie może namiary na małą koparkę ? wiecie po ile biorą za h pracy ? albo taką mniejszą z dużych, ogólnie to do wykopania rowki pod drenaż tyle tylko że na raty czyli istotny jest dojazd a dokładnie to to żeby nie płacić za niego kilka razy bo na jeden raz to ponoc nie mozna odkopać domu naokoło a ja tam odkopałam cały i soi nadal wszystko robił Kania normalna koparką tylko łyżkę miał chyb 30cm. Było w sam raz, poszło szybko i sprawnie ja się troszkę boję może na 2 razy faktycznie bym to zrobił hmmmmmm 30cm to troszkę mało u mnie bo już mam ocieplenie czyli 15cm + te powiedzmy 30cm i z 5cm odsunąć się od styropianu i jest 50cm a czego się boisz? moja chatka sporoo większa i było ok. U nas nie było jeszcze ocieplenia no i kopaliśmy wąziutko bo od ławy prawie do samej góry mam wszystko wyłozone geowłókniną i zasypane żwirem A tak na marginesie to nigdy w życiu nie robiłabym już tego po wybudowaniu domu. Zdecydowanie na etapie fundamentów. Mnie wyrobiła troche ekipa budująca bo nie dogadalismy szczegółów, upierali się, że robić na końcu a potem okazało się, że mam im dopłacić za to więc zrobiłam sama, ale dodatkowe koszty były (koparka) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 17.04.2009 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2009 http://forum.muratordom.pl/spotkanie-forumowiczow-2009-organizujemy-sami,t157524.htm SPOTKANKO FORUMOWYCH LUDKÓW 2009 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 17.04.2009 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2009 a czego się boisz? moja chatka sporoo większa i było ok. U nas nie było jeszcze ocieplenia no i kopaliśmy wąziutko bo od ławy prawie do samej góry mam wszystko wyłozone geowłókniną i zasypane żwirem A tak na marginesie to nigdy w życiu nie robiłabym już tego po wybudowaniu domu. Zdecydowanie na etapie fundamentów. Mnie wyrobiła troche ekipa budująca bo nie dogadalismy szczegółów, upierali się, że robić na końcu a potem okazało się, że mam im dopłacić za to więc zrobiłam sama, ale dodatkowe koszty były (koparka) naczytałem się pierdołów i teraz się boję będę to robił sam więc bezpiecznie będzie jak zrobię na 2 razy i tka będzie masę roboty - wożenie żwirku, układanie geowłókniny, porobić spadki, studzienki ojojoj jak poustawiać studzienki ? ile od ścian ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zakobi 17.04.2009 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2009 Witam- może ma ktoś do sprzedania deski -32- dł 4m - 2-3 kubiki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pam 17.04.2009 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2009 macie może namiary na małą koparkę ? wiecie po ile biorą za h pracy ? albo taką mniejszą z dużych, ogólnie to do wykopania rowki pod drenaż tyle tylko że na raty czyli istotny jest dojazd a dokładnie to to żeby nie płacić za niego kilka razy bo na jeden raz to ponoc nie mozna odkopać domu naokoło a ja tam odkopałam cały i soi nadal wszystko robił Kania normalna koparką tylko łyżkę miał chyb 30cm. Było w sam raz, poszło szybko i sprawnie u mnie też było na jeden raz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek-Wróblowice 17.04.2009 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2009 Witam, szukam ekipy do wykonania przyłącza wodnego ok 35 mb (okolice Wróblowic, Swoszowic). Możecie kogoś polecić ? Ile płaciliście za metr przyłącza (materiał + robocizna) ?Z góry dziękuje za wszelkie informacje. Pozdrawiam, Mirek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Savik 19.04.2009 05:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2009 Witam, szukam ekipy do wykonania przyłącza wodnego ok 35 mb (okolice Wróblowic, Swoszowic). Możecie kogoś polecić ? Ile płaciliście za metr przyłącza (materiał + robocizna) ? Z góry dziękuje za wszelkie informacje. Pozdrawiam, Mirek Ja w przyszłym tygodniu odbieram uzgodnienia i będę robił wycenę u mojego hydraulika, to mogę dąć znać ile mi policzył. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztof.mk 20.04.2009 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2009 a czego się boisz? moja chatka sporoo większa i było ok. U nas nie było jeszcze ocieplenia no i kopaliśmy wąziutko bo od ławy prawie do samej góry mam wszystko wyłozone geowłókniną i zasypane żwirem A tak na marginesie to nigdy w życiu nie robiłabym już tego po wybudowaniu domu. Zdecydowanie na etapie fundamentów. Mnie wyrobiła troche ekipa budująca bo nie dogadalismy szczegółów, upierali się, że robić na końcu a potem okazało się, że mam im dopłacić za to więc zrobiłam sama, ale dodatkowe koszty były (koparka) naczytałem się pierdołów i teraz się boję będę to robił sam więc bezpiecznie będzie jak zrobię na 2 razy i tka będzie masę roboty - wożenie żwirku, układanie geowłókniny, porobić spadki, studzienki ojojoj jak poustawiać studzienki ? ile od ścian ? Ja zrobiłem drenaż trzy metry od fudamentu (geolog mi tak doradził) działa super, sucho w koło domu cały rok.Dużą koprką robiłem i było bardzo szybko , łyżką 30 wybrał rów ziemie odwiuzł i jeszcze pomugł zasypać, polecam taką metode. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edit-blondi 20.04.2009 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2009 a czego się boisz? moja chatka sporoo większa i było ok. U nas nie było jeszcze ocieplenia no i kopaliśmy wąziutko bo od ławy prawie do samej góry mam wszystko wyłozone geowłókniną i zasypane żwirem A tak na marginesie to nigdy w życiu nie robiłabym już tego po wybudowaniu domu. Zdecydowanie na etapie fundamentów. Mnie wyrobiła troche ekipa budująca bo nie dogadalismy szczegółów, upierali się, że robić na końcu a potem okazało się, że mam im dopłacić za to więc zrobiłam sama, ale dodatkowe koszty były (koparka) naczytałem się pierdołów i teraz się boję będę to robił sam więc bezpiecznie będzie jak zrobię na 2 razy i tka będzie masę roboty - wożenie żwirku, układanie geowłókniny, porobić spadki, studzienki ojojoj jak poustawiać studzienki ? ile od ścian ? Ja zrobiłem drenaż trzy metry od fudamentu (geolog mi tak doradził) działa super, sucho w koło domu cały rok.Dużą koprką robiłem i było bardzo szybko , łyżką 30 wybrał rów ziemie odwiuzł i jeszcze pomugł zasypać, polecam taką metode. no tak tylko z tego co pamietam ton Łukasz będzie jeszcze za jednym zamachem ocieplał fundament no a tego to sie nie da zrobić 3m od domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
VIC 20.04.2009 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2009 Witam, szukam ekipy do wykonania przyłącza wodnego ok 35 mb (okolice Wróblowic, Swoszowic). Możecie kogoś polecić ? Ile płaciliście za metr przyłącza (materiał + robocizna) ? Z góry dziękuje za wszelkie informacje. Pozdrawiam, Mirek Ja w przyszłym tygodniu odbieram uzgodnienia i będę robił wycenę u mojego hydraulika, to mogę dąć znać ile mi policzył. Rowniez przylaczam sie do pytania. Nie mam zielonego pojecia narazie jakie kwoty za taki przylacz wchodza w gre wiec wszelkie informacje mile widziane. Z gory dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Savik 20.04.2009 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2009 Witam,Czy ktoś współpracował z firmą Drewno Świata - http://www.parkietykrakow.pl/ - i mógłby podzielić się dobrymi lub złymi doświadczeniami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts