anitavia 04.05.2009 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2009 ta cena betonu to razem z transportem i pompa tak? i to samo pytanie do stali 1900 i transport gratis? Tak nie płaciliśmy transportu ... ale nie daleko mieli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anitavia 04.05.2009 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2009 Może jeszcze jakiegoś architekta, kierbuda i murarzy macie sprawdzonych - powoli się za takimi rozglądamy. Wiem, wiem - "małopolska lista", ale takich z bardzo bliskich okolic Gdowa szukam. Dzięki raz jeszcze Klaudia Witaj moja budowa znajduje się na granicy Gdowa ,Sławkowic i Niżowej. Mogę polecić Ci kierownika budowy i majstrów. Pozdrawiam sąsiadkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vze2rz3j 04.05.2009 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2009 Witam wszystkich... mam swietnego fachowca do kominka - ma w sprzedazy wszelkie wklady - tradycyjne, wodne, turbo - o wiele taniej niz gdzie indziej i robi piekne obudowy... wykancza marmurem lub innym kamieniem... za niewielką cenę... i niemozna sie czepic zadnego szczegółu Jesli chce ktos namiar na niego albo chce zobaczyc jak zrobil moj zapraszam do Lednicy Górnej bo naprawde polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Savik 04.05.2009 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2009 Witam wszystkich... mam swietnego fachowca do kominka - ma w sprzedazy wszelkie wklady - tradycyjne, wodne, turbo - o wiele taniej niz gdzie indziej i robi piekne obudowy... wykancza marmurem lub innym kamieniem... za niewielką cenę... i niemozna sie czepic zadnego szczegółu Jesli chce ktos namiar na niego albo chce zobaczyc jak zrobil moj zapraszam do Lednicy Górnej bo naprawde polecam Nikt ostatnio nie zadzwonił? jaka szkoda http://forum.muratordom.pl/post3311030.htm?highlight=#3311030 Ładnie to w taki sposób się reklamować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vze2rz3j 04.05.2009 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2009 Wybudowalem i wykonczylem sam bez zadnych innych fachowcow 150mKw, przez 2 lata - i sie nie chwale... - choc niektore szaraki nie wierzą.. A na kazdej budowie przewija sie czasami ze 100-tka ludzi To forum podobno aby sobie pomagac i wymieniac kontaktami, doswiadczeniami itp... Wiec to robie... Pozdrawiam.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Savik 04.05.2009 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2009 Biorę sie teraz za wylewki.Czy maciew kogos kogo możecie polecić? Polecany na forum Pan Marek ma czas dopiero w połowie czerwca, a ja planuje wykonać je nieco wcześniej.Pierwsza wycena jaką dostałem to 13 PLN za robociznę. Do tego jeszcze jakieś zbrojenie 5,50 za m2 (nie za bardzo wiem co to jest i czemu takie drogie ...). Reszte materiałów (cement i piasek) załatwiam ja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edit-blondi 05.05.2009 06:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 Biorę sie teraz za wylewki. Czy maciew kogos kogo możecie polecić? Polecany na forum Pan Marek ma czas dopiero w połowie czerwca, a ja planuje wykonać je nieco wcześniej. Pierwsza wycena jaką dostałem to 13 PLN za robociznę. Do tego jeszcze jakieś zbrojenie 5,50 za m2 (nie za bardzo wiem co to jest i czemu takie drogie ...). Reszte materiałów (cement i piasek) załatwiam ja. Kup lepiej włókno szklane a nie żadne tam siatki. Wyjdzie sporo taniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edit-blondi 05.05.2009 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 Dzięki za namiary - dziś tam zadzwonię Edit - dzisiaj mamy montaż barierek na balkonach. Ciekawe jak wydzie. i jak tam barierki, bo widziałam, że prawie takie jak moje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OGC 05.05.2009 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 i jak tam barierki, bo widziałam, że prawie takie jak moje No stoją już. Trochę wyszły inne niż chcielliśmy bo się gościowi pomyliło i zamiast 3 ozdób na przedniej części zrobił owszem 3 ale umieścił je na każdym boku ... No i przez naszego fliziarza prosiliśmy o usługę extra - żeby "wkopali" stopki barierki w beton, tak żeby fliziarz nie musiał kombinować z jakimiś warstwami wyrównującymi coby spad był. Mam teraz trochę myślenia z terenem. Bo do końca nie wiem jak by go ukształtować ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pam 05.05.2009 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 Biorę sie teraz za wylewki. Czy maciew kogos kogo możecie polecić? Polecany na forum Pan Marek ma czas dopiero w połowie czerwca, a ja planuje wykonać je nieco wcześniej. Pierwsza wycena jaką dostałem to 13 PLN za robociznę. Do tego jeszcze jakieś zbrojenie 5,50 za m2 (nie za bardzo wiem co to jest i czemu takie drogie ...). Reszte materiałów (cement i piasek) załatwiam ja. Kup lepiej włókno szklane a nie żadne tam siatki. Wyjdzie sporo taniej Nie szklane tylko polipropylenowe. Też na tym robiłem a siatkę dołożyłem tylko do garażu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pam 05.05.2009 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 Biorę sie teraz za wylewki. Czy maciew kogos kogo możecie polecić? Polecany na forum Pan Marek ma czas dopiero w połowie czerwca, a ja planuje wykonać je nieco wcześniej. Pierwsza wycena jaką dostałem to 13 PLN za robociznę. Do tego jeszcze jakieś zbrojenie 5,50 za m2 (nie za bardzo wiem co to jest i czemu takie drogie ...). Reszte materiałów (cement i piasek) załatwiam ja. Kup lepiej włókno szklane a nie żadne tam siatki. Wyjdzie sporo taniej Nie szklane tylko polipropylenowe. Też na tym robiłem a siatkę dołożyłem tylko do garażu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Savik 06.05.2009 04:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2009 Biorę sie teraz za wylewki. Czy maciew kogos kogo możecie polecić? Polecany na forum Pan Marek ma czas dopiero w połowie czerwca, a ja planuje wykonać je nieco wcześniej. Pierwsza wycena jaką dostałem to 13 PLN za robociznę. Do tego jeszcze jakieś zbrojenie 5,50 za m2 (nie za bardzo wiem co to jest i czemu takie drogie ...). Reszte materiałów (cement i piasek) załatwiam ja. Kup lepiej włókno szklane a nie żadne tam siatki. Wyjdzie sporo taniej Nie szklane tylko polipropylenowe. Też na tym robiłem a siatkę dołożyłem tylko do garażu. Właśnie, te 5,50 PLN za m2 co mi dolicza to jest za to włókno - tylko, że to wychodzi mi jakoś masakrycznie drogo. Wy też tyle płaciliście? A ile Wam poszło cementu i piasku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edit-blondi 06.05.2009 06:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2009 chyba oszaleli. Ja na włókno wydałam coś koło 150-200 zł na 240m2 czyli poniżej 1zł/m2 . Kupiłam włókno zgodnie z zużyciem, które podawali na allegro a i tak zostało prawie połowę. To weź ty im zaproponuj, że oprócz cementu i piachu kupisz jeszcze sobie sam to włókno, bo zaoszczędzixsz ładny grosz: Spójrz tutaj: http://www.allegro.pl/item627057435_wlokno_fibermesh_jastrych_estrich_mixokret.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szymon_J 06.05.2009 06:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2009 Nieaktualne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aki-aki 06.05.2009 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2009 Forumowicze, poszukuję agregatu prądotwórczego na budowę. Może, ktoś ma na zbyciu używany, lub zna miejsce gdzie można kupić tani. Jaki?Myślałam o takim 220-380V, 3-4 KW - tak mi przynajmniej budowlaniec doradził. Wdzięczna za wszelkie infomacjie i oferty. PozdrawiamAneta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Savik 06.05.2009 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2009 chyba oszaleli. Ja na włókno wydałam coś koło 150-200 zł na 240m2 czyli poniżej 1zł/m2 . Kupiłam włókno zgodnie z zużyciem, które podawali na allegro a i tak zostało prawie połowę. To weź ty im zaproponuj, że oprócz cementu i piachu kupisz jeszcze sobie sam to włókno, bo zaoszczędzixsz ładny grosz: Spójrz tutaj: http://www.allegro.pl/item627057435_wlokno_fibermesh_jastrych_estrich_mixokret.html Bardzo dziękuję - różnica kolosalna. Jeśli możesz to powiedz mi jeszcze, gdzie kupowałaś piasek, ile płaciłaś i ile Ci poszło na te 240 m2. Mi na 300m2 wyliczył- piasek 30 ton, a cement 5,1 tony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pam 06.05.2009 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2009 chyba oszaleli. Ja na włókno wydałam coś koło 150-200 zł na 240m2 czyli poniżej 1zł/m2 . Kupiłam włókno zgodnie z zużyciem, które podawali na allegro a i tak zostało prawie połowę. To weź ty im zaproponuj, że oprócz cementu i piachu kupisz jeszcze sobie sam to włókno, bo zaoszczędzixsz ładny grosz: Spójrz tutaj: http://www.allegro.pl/item627057435_wlokno_fibermesh_jastrych_estrich_mixokret.html No właśnie. Woreczek 0,6kg kosztuje coś koło 25zł(a jest to strasznie leciutkie). Daje się go mniej więcej garść na worek cementu. Na ok 200mkw powinno być coś koło 10 woreczków (może więcej, nie pamiętam dokładnie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edit-blondi 06.05.2009 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2009 chyba oszaleli. Ja na włókno wydałam coś koło 150-200 zł na 240m2 czyli poniżej 1zł/m2 . Kupiłam włókno zgodnie z zużyciem, które podawali na allegro a i tak zostało prawie połowę. To weź ty im zaproponuj, że oprócz cementu i piachu kupisz jeszcze sobie sam to włókno, bo zaoszczędzixsz ładny grosz: Spójrz tutaj: http://www.allegro.pl/item627057435_wlokno_fibermesh_jastrych_estrich_mixokret.html No właśnie. Woreczek 0,6kg kosztuje coś koło 25zł(a jest to strasznie leciutkie). Daje się go mniej więcej garść na worek cementu. Na ok 200mkw powinno być coś koło 10 woreczków (może więcej, nie pamiętam dokładnie) na allegro jak widać nawet niecałe 15zł za woreczek. U mnie wylewkarze (Pan Marek polecany na forum) dodawali to do wody, która była wlewana do mixokreta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SCORPIO 08.05.2009 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2009 Witam wszystkich, Nie orientujecie sie gdzie w okolicy Wieliczki mozna zdobyc troche lepsza ziemie na podsypanie ogrodu (oczywiscie humus bylby idealny), potrzebuje troche nawiezc coby ogrod przestal wygladac jak pobojowisko po budowie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pam 09.05.2009 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2009 Pytałem ostatnio na CB kierowcę wywrotki i mam info że taka super ziemia (czarna) to 4 stówy, a taka całkiem byle jaka to po stówie za wywrotkę. Gdzieś zapisywałem jego numer. Jak bedzie trzeba to poszukam w samochodzie, ale nie obiecuję że nie wywaliłem przy sprzątaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts