OGC 20.05.2009 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2009 Kermi kupiłam z 47% rabatem od cen katalogowych. Ufff niezłe masz wejścia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OGC 20.05.2009 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2009 Chętnie przyjmę ziemię do wyrównania terenu zokolic Wieliczki. Może robi ktoś jakieś "wykopki"? Mnie zostały "dwie" kupki. Problem tylko taki że sobie leżą na ziemi i trzeba by kombinować koparę i auto ... Trochę z innej beczki. Zostało mi na budowie trochę desek i kantówek. Część desek po rozbiórce szopy (wyjęte gwoździe) a część takie pobudowlane ale też znośne. Jakby ktoś był zainteresowany to proszę o kontakt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bienieczek 20.05.2009 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2009 Witam,Czy miał ktoś doświadczenie z firmą WOMAR ( z Krakowa ale mają też filię w Wieliczce) - chodzi o wykonanie instalacji wentylacji mechanicznej oraz wod-kan - co. Będę wdzięczna za wszelkie informacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
VIC 20.05.2009 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2009 Witam, Gdzie kupowaliscie rury do rozprowadzenia CO?Oplaca sie szukac po specjalistycznych firmach czy moze markety budowlane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzychopak 21.05.2009 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2009 Witam, Poszukuję dobrego namiaru (cena/jakość) na rolety zewnętrzne. Dom w Niepołomicach. Jakie rolety polecacie, kogo? Ile teraz biorą za metr z montażem? Na allegro są goście z krakowa po 250zł/m2 z montażem. Da się taniej? PozdrawiamKrzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Savik 21.05.2009 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2009 Witam, Poszukuję dobrego namiaru (cena/jakość) na rolety zewnętrzne. Dom w Niepołomicach. Jakie rolety polecacie, kogo? Ile teraz biorą za metr z montażem? Na allegro są goście z krakowa po 250zł/m2 z montażem. Da się taniej? Pozdrawiam Krzysiek Mi wyceniała Orlita z Krakowa. Za 5 rolet z silnikami krzykneli 7kPLN. Nie pamiętam ile to było metrów, ale jak sprawdzę to podam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agamarcin 21.05.2009 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2009 Czy macie jakieś namiary na podbitkę dachową drewnianą, szukam dostawcy materiału i kogoś kto mi ją zamontuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość zabawiking 21.05.2009 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2009 Szukam specjalisty od przydomowych oczyszczalni sciekow - prosze o info na priv'a - miejscowość Raciborsko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzychopak 21.05.2009 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2009 Witam, Poszukuję dobrego namiaru (cena/jakość) na rolety zewnętrzne. Dom w Niepołomicach. Jakie rolety polecacie, kogo? Ile teraz biorą za metr z montażem? Na allegro są goście z krakowa po 250zł/m2 z montażem. Da się taniej? Pozdrawiam Krzysiek Mi wyceniała Orlita z Krakowa. Za 5 rolet z silnikami krzykneli 7kPLN. Nie pamiętam ile to było metrów, ale jak sprawdzę to podam. No mnie chodzi o rolety bez napędu - ale za to na wszystkie okna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kotvitz 21.05.2009 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2009 Czy znać ktoś dobrego (sprawdzonego) wykonawcę kompleksowego (do stanu pod klucz), który działa w okolicach Wieliczki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edit-blondi 22.05.2009 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2009 Witam, Poszukuję dobrego namiaru (cena/jakość) na rolety zewnętrzne. Dom w Niepołomicach. Jakie rolety polecacie, kogo? Ile teraz biorą za metr z montażem? Na allegro są goście z krakowa po 250zł/m2 z montażem. Da się taniej? Pozdrawiam Krzysiek Mi wyceniała Orlita z Krakowa. Za 5 rolet z silnikami krzykneli 7kPLN. Nie pamiętam ile to było metrów, ale jak sprawdzę to podam. No mnie chodzi o rolety bez napędu - ale za to na wszystkie okna. jak zamawiałam brame garażową i zagadnęłam o rolety, to usłyszałam, że muszę sie liczyć z kosztem podobnym jak za okna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salatar 25.05.2009 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2009 dziś pytałem tez o rolety w NOwym Brzesku - 250 zł za m2. do tego napęd elektyczny od 450 za silnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gluonek 25.05.2009 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2009 Krótkie pytanie : Czy styropian pod podłogówki rozkładają wylewkarze czy instalatorzy od pdłogówek ?? Jak u Was było ? dziekuję U mnie tam gdzie była podłogówka układali instalatorzy, a na reszcie ekipa od podłogówki. Ale jak bym miał robić jeszcze raz to wolałbym sobie połozyć sam. Jestem podobnego zdania. Po pirwsze zrobisz to dobrze (bo robisz sobie a nie na zarobek) a po drugie zawsze wtedy za robocizne mozesz negocjowac. Ja rozkładałem sam, trochę mi zeszło z tym (dzielnie pomagała żona - buziaki). Moi wylewkarze ze stryropianem liczyli o złotówkę więcej za metr. Trochę mi się to wydaje mało teraz, bo roboty jest przy tym trochę, chyba że się układa byle jak. U sąsiada chcieli 5zł za układanie samego styropianu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gluonek 25.05.2009 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2009 chyba oszaleli. Ja na włókno wydałam coś koło 150-200 zł na 240m2 czyli poniżej 1zł/m2 . Kupiłam włókno zgodnie z zużyciem, które podawali na allegro a i tak zostało prawie połowę. To weź ty im zaproponuj, że oprócz cementu i piachu kupisz jeszcze sobie sam to włókno, bo zaoszczędzixsz ładny grosz: Spójrz tutaj: http://www.allegro.pl/item627057435_wlokno_fibermesh_jastrych_estrich_mixokret.html Bardzo dziękuję - różnica kolosalna. Jeśli możesz to powiedz mi jeszcze, gdzie kupowałaś piasek, ile płaciłaś i ile Ci poszło na te 240 m2. Mi na 300m2 wyliczył- piasek 30 ton, a cement 5,1 tony. Mi na 255m2 wylewkarze oszacowali 15m3 piasku i 4,2t (3palety) cementu. No i przyszedł czas że wylewki już są zrobione i schną. Miałem 250m2: 70m2 parter, 109m2 poddasze i 70m2 strych. Weszło: 4,2t cementu, 18m3 piasku, 5,5paczki włókien, siatki nie wiem ile bo wykonawca dostarczał materiał. Zresztą to łatwo policzyć. Siatka była dawana na parter bo tam jest więcej styropianu. Ja miałem dostarczyć cement i piankę dylatacyjną, natomiast wylewkarze załatwiali piasek, włókna i siatkę. Za włókna wyszło w sumie 170zł, czyli poniżej złotówki na m2. Aha, i robocizna 12zł/m2. Piasek przywożą aż z Wojnicza, 70zł za m3. Z wylewek jestem bardzo zadowolony, biegałem z łatą po wszystkich kondygnacjach i nie miałem się do czego przyczepić. Gdyby ktoś chciał to mogę dać namiary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gluonek 25.05.2009 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2009 Kermi kupiłam z 47% rabatem od cen katalogowych. Ufff niezłe masz wejścia Ja dostałem rabat 33% od cen katalogowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wujor 25.05.2009 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2009 Jak to jest z cenami stali w zalezności od średnicy?Ja płaciłem za "10" 1900, "6" 2500 a "16" 2300 . Czy "10" jest najtańsza zawsze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agamarcin 26.05.2009 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2009 witam,Poszukujemy sprawdzona ekipę do wykończenia poddasza.wata + folia + płyty gk.Z góry dzieki za namiary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bauch 27.05.2009 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2009 Jak to jest z cenami stali w zalezności od średnicy? Ja płaciłem za "10" 1900, "6" 2500 a "16" 2300 . Czy "10" jest najtańsza zawsze? Z mojego doświadczenia "10", "12" i "16" jest zazwyczaj w tej samej cenie za tonę, natomiast "6" (gładka) jest droższa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arkj 27.05.2009 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2009 Witam Poszukuje geodety do wykonania inwentaryzacji powykonawczej.Mozecie kogos polecic? Ile taka usluga kosztuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agamarcin 27.05.2009 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2009 Witam Poszukuje geodety do wykonania inwentaryzacji powykonawczej. Mozecie kogos polecic? Ile taka usluga kosztuje? Polecam Macieja Rybka 501342712 to mój kolega ze studiów lub Marcina Łanoszkę z Gdowa 604 666754. Z tego co orientowałam się to inwentaryzacja pojedynczego przyłacza to ok. 300zł, całego domu około 500zł. Jeżeli się zamawia komplet dom + przyłacza to za przyłacza liczą ok. 100zł Który z nich jest tanszy - nie wiem, nam tyczenie robił p. Łanoszka i miał ceny njniższe w Wieliczce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts