Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

GRUPA WIELICKA (Powiat Wielicki)

Recommended Posts

Gość zabawiking
Pilnie potrzebuje namiary na kogos kto jest w stanie dostarczyc pospolke do zasyapania fundamentow - Raciborsko. Potrzebuje 2 auta (20 kubikow) materiał + dowóz. Prosze o info.

A nie możesz podjechac do żwirowni i zamówić z dowozem? Np Brzegi, Węgrzce Wlk i td.

Chetnie bym to zrobil, ale w wiekszosci nie chca wozic 1 czy 2 samochodow, a jak juz to w kosmucznych cenach.

Tam co prawda jescze nie pytalem, Masz moze jakies konkretne namiary?

• Odpowiedzi 4,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Pilnie potrzebuje namiary na kogos kto jest w stanie dostarczyc pospolke do zasyapania fundamentow - Raciborsko. Potrzebuje 2 auta (20 kubikow) materiał + dowóz. Prosze o info.

A nie możesz podjechac do żwirowni i zamówić z dowozem? Np Brzegi, Węgrzce Wlk i td.

Chetnie bym to zrobil, ale w wiekszosci nie chca wozic 1 czy 2 samochodow, a jak juz to w kosmucznych cenach.

Możesz spróbować u mojego dostawcy. Namiary Ci wyślę na PRIV.

Możesz spróbować u mojego dostawcy. Namiary Ci wyślę na PRIV.

Podeślę Ci namiar na gościa co ma wywrotkę i wozi.

No i przyszedł czas że wylewki już są zrobione i schną.

Miałem 250m2: 70m2 parter, 109m2 poddasze i 70m2 strych.

Weszło:

4,2t cementu, 18m3 piasku, 5,5paczki włókien, siatki nie wiem ile bo wykonawca dostarczał materiał. Zresztą to łatwo policzyć. Siatka była dawana na parter bo tam jest więcej styropianu.

Ja miałem dostarczyć cement i piankę dylatacyjną, natomiast wylewkarze załatwiali piasek, włókna i siatkę. Za włókna wyszło w sumie 170zł, czyli poniżej złotówki na m2. Aha, i robocizna 12zł/m2. Piasek przywożą aż z Wojnicza, 70zł za m3. Z wylewek jestem bardzo zadowolony, biegałem z łatą po wszystkich kondygnacjach i nie miałem się do czego przyczepić. Gdyby ktoś chciał to mogę dać namiary.

Poproszę o namiary

No i przyszedł czas że wylewki już są zrobione i schną.

Miałem 250m2: 70m2 parter, 109m2 poddasze i 70m2 strych.

Weszło:

4,2t cementu, 18m3 piasku, 5,5paczki włókien, siatki nie wiem ile bo wykonawca dostarczał materiał. Zresztą to łatwo policzyć. Siatka była dawana na parter bo tam jest więcej styropianu.

Ja miałem dostarczyć cement i piankę dylatacyjną, natomiast wylewkarze załatwiali piasek, włókna i siatkę. Za włókna wyszło w sumie 170zł, czyli poniżej złotówki na m2. Aha, i robocizna 12zł/m2. Piasek przywożą aż z Wojnicza, 70zł za m3. Z wylewek jestem bardzo zadowolony, biegałem z łatą po wszystkich kondygnacjach i nie miałem się do czego przyczepić. Gdyby ktoś chciał to mogę dać namiary.

Poproszę o namiary

Numer telefonu: 602449580. Przyznam się szczerze ze nie znam imienia ani nazwiska. Zostali mi poleceni przez moich tynkarzy i nie zawiodlem się. Są z okolic Bochni ale działają na terenie okręgu krakowskiego.

Sprzedam ziemie ,Brzegi koło Wieliczki

Będzie tego coś około 20 wywrotek ,ziemia czysta pozostałość po wykopach spod domu.

Zainteresowanych proszę o kontakt tel, warunki do uzgodnienia,

Mam u siebie koparke, wiec potrzeba tylko transport,

jeśli będzie trzeba to transport jest do załatwienia,

ewentualny transport po 8 czerwca

tel 505 602 085

[email protected]

Gość zabawiking

Niedlugo zaczynam budowac sciany z porotherma 25, dlatego przyjme kazda ilosc w rozsadnej cenie, jak cos komus pozostawalo. Niestety nie dysponuje dowozem, chyba ze malych ilosci.

Ewentualnie prosze o namiary na jakis sensowny sklad gdzie mozna tanio kupic - jak ktos zna.

Cześć

Proszę Was o przesłanie kilku namiarów na sprawdzonych, wiarygodnych budowlańców od stanu surowego razem z dachem. Będę budował w okolicach Myślenic, ale to nie ma znaczenia.

Spotkałem sie z 3 ludźmi i ich propozycje cenowe wydają się być dość wysokie. Nie będę pisał jakie i za co.

Chcę spotkać się jeszcze z innymi i porozmawiać za ile wybudują dom, co albo potwierdzi jednoznacznie konieczność wyłożenia większych pieniędzy, albo potwierdzi fakt, iż ktoś chce nadmiernie zarobić.

Chcę zacząć w przyszłym roku.

Bardzo dziękuję za pomoc i podzielenie się kontaktami. Możecie przesyłać na priv'a.

Pozdrawiam

...

Ewentualnie prosze o namiary na jakis sensowny sklad gdzie mozna tanio kupic - jak ktos zna.

U kowalczyka w sierczy po 5,60 z transportem ale to chyba normalna cena teraz...

Z tego, co widzę, to (południowy) Kraków bywa tańszy od okolic Wieliczki: 5,40 Attic na Zawiłej, 5,30 Budmet na Kobierzyńskiej - oczywiście z transportem