Marepel 23.07.2009 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2009 Ponawiam pytanieIle płaciliście za ułożenie kostki brukowej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztof.mk 23.07.2009 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2009 Ponawiam pytanie Ile płaciliście za ułożenie kostki brukowej? 95 zł. w ta cene wchodziło prace ziemne ,materiał na podbudowe i oczywiście układanie kostki.Za cała reszte płacisz dodatkowo (układanie obrzeży, palisad) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marepel 23.07.2009 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2009 Czyli 95 zł + cena kostki czy kostka już jest w cenie? Ponawiam pytanie Ile płaciliście za ułożenie kostki brukowej? 95 zł. w ta cene wchodziło prace ziemne ,materiał na podbudowe i oczywiście układanie kostki.Za cała reszte płacisz dodatkowo (układanie obrzeży, palisad) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin1978 24.07.2009 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2009 A ja mam takie pytanie czy firmy ukladajace kostke daja jakas gwaracje na robote?? Jak tak to ile?? Chodzi mi o to ze np po kilku miesiącach powstana slady po kołach samochodu i kostka sie pofaluje. Pytam bo jak sie tak przyglądnac to dosyc czeste zjawisko. Na poczatku wszystko ok a po roku ,dwóch ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MAREKKASIA 24.07.2009 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2009 Witam, Potrzebuję zabezpieczyć wejście do domu. Docelowe drzwi będę kupował dopiero po tynkach. Może ktoś ma na zbyciu drzwi które mogłyby posłużyć jako tymczasowe? Bardzo proszę o kontakt na piv pozdr marcin Zostały mi drzwi takie metalowe + ręcznie zrobione ościeznice z kantówek. Ale nie mają zamka. Moge odstapić za 20 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarek1979 27.07.2009 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2009 Możecie polecić kogoś, kto położyłby mi papę termozgrzewalną na chudziaku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edit-blondi 27.07.2009 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2009 Możecie polecić kogoś, kto położyłby mi papę termozgrzewalną na chudziaku? a wylewkarze nie położą? u mnie kładła ekipa od wylewek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edit-blondi 27.07.2009 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2009 Czyli 95 zł + cena kostki czy kostka już jest w cenie? no nie żartuj... oczywiście, że bez kostki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gemma81 27.07.2009 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2009 Chętnie odsprzedam po budowie budę metalową piękną żółtą [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 28.07.2009 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2009 mam taki mały problem sąsiad od którego kupiłem działkę po 2 latach (prawdopodobnie wytrzeźwiał) stwierdził, że działka jest źle wytyczona wziął metra starą mapkę z wstępnego podziału działki (ta zatwierdzona troszkę się różni ale jego to nie rusza) i jakąś chyba linijkę, żeby odczytać długości na mapce i zanzaczył mniej więcej to co na zdjęciu poniżej jest na niebiesko http://www.superfoto.pl/zdjecia/foto/u/7/5/1/46346088_d.jpg problem leży w braku słupka granicznego z lewej strony - prawdopodbnie podczas robienia przyłącza wody wykopali i nie wkopali ponownie sąsiad wstawił sobie pali bo przecież wie lepeij gdzie 2 lata temu był on i wyznaczył długość z przodu działki miał ktoś podobną sytuację ?gdzie się radzić ? w geodezji ? w nadzorze budowlanym ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edit-blondi 28.07.2009 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2009 jak na moje oko to brakuje dwóch słupków (z lewej i prawej) bierz geodetę i niech tyczy brakujący słupek. Jak wytyczy to zalewaj od razu betonem, żeby szanowny sąsiad nie był w stanie tego ruszyć (tak tez zrób z pozostałymi słupkami). A tak wogóle to jeśli masz telefon do Krzyśka, który robił ci inwentaryzację to zadzwoń do niego i zapytaj co w tej sytuacji. Na pewno będzie wiedział. A według mnie to ja bym wytyczyła zabetonowała i zaczęła grodzić. A jak mu sie nie podoba to niech bierze geodetę na swój koszt i niech robi pomiary. Skoro jest taki trunkowy to dla niego geodeta to majątek i raczej nie będzie skory Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Carlos1 28.07.2009 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2009 Do @lbryndal. Jedynym rozwiązaniem które przychodzi mi do głowy to zatrudnienie uprawnionego geodety w celu ustalenia granic działki. Będzie to kosztowało parę stówek ale nikt inny nie stwierdzi jaki jest stan faktyczny. A czy na działce stoi już dom ?. Bo jeśli tak to geodeta który go wytyczał powinien był sprawdzić granice. Pozdrowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 28.07.2009 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2009 edit chyba tak trzeba zrobić może to nie będzie majątku kosztowało a będzie spokój - gościowi wóda wyżarła szaraki doszczętnie najgorsze jest to, że on miał już takie akcje z innym sąsiadem kilka lat temu (jak jeszcze mnie tam nie było) i potrafił wywalać tyczenia geodety bo nie były po jego myślidruga sprawa jest taka że jest tępy jak nie wiem co i jak na mapce jest 7m to on twierdzi że tam jest 6m bo on ma swoją mapkę przecież, dałem mu właściwą to powiedział że jest zła bo on takie jnie dostał Carlos1 dom jest dobrze wytyczony bo te różnice są przy wjeździe na działkę, a dom jest położony wyżej i on był tyczony od innych słupków granicznych słyszałem coś o sytuacji gdy można wezwać z powiatu geodetę i ten co nie ma racji płaci za niego i takie rozwiązanie by mi najbardziej odpowiadało czyli żeby koleś dostał nauczkę bo ja wezwę geodetę i on wyznaczy raczej to co powinno być, ale to ja zapłacę za to, że sąsiad miał urojenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edit-blondi 28.07.2009 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2009 najgorsze jest to, że on miał już takie akcje z innym sąsiadem kilka lat temu (jak jeszcze mnie tam nie było) i potrafił wywalać tyczenia geodety bo nie były po jego myśli to dlatego ci radzę porządnie zabetonuj!!!! WSZYSTKIE!!! I jak masz możliwość to zacznij działkę grodzić. A sąsiadowi powiedz (po wytyczeniu), że jak mu sie nie podoba to niech bierze geodetę a te swoje paliki to se może co najwyżej w d..pę wsadzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 28.07.2009 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2009 najgorsze jest to, że on miał już takie akcje z innym sąsiadem kilka lat temu (jak jeszcze mnie tam nie było) i potrafił wywalać tyczenia geodety bo nie były po jego myśli to dlatego ci radzę porządnie zabetonuj!!!! WSZYSTKIE!!! I jak masz możliwość to zacznij działkę grodzić. A sąsiadowi powiedz (po wytyczeniu), że jak mu sie nie podoba to niech bierze geodetę a te swoje paliki to se może co najwyżej w d..pę wsadzić. dzisiaj pójdę jeszcze do niego i pogadam jak dotrą do niego moje argumenty to dotrą jak nie to zrobię jak mówisz bo nie ma sensu się denerwować grodzić się i tak zamierzałem tylko brakuje czasu na wszystko, a ekipy od ogrodzeń ile biorą ?? w tym momencie od jego strony to mam nawet ochotę dać betonowe ogrodzenie zero widoczności klienta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Markoebelo 28.07.2009 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2009 Jeszcze raz zapytam , czy nie znacie kogoś kto poprawiłby okucie blacharskie kominów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anitavia 28.07.2009 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2009 Odsprzedam stemple budowlane ok 190 szt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 28.07.2009 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2009 Jeszcze raz zapytam , czy nie znacie kogoś kto poprawiłby okucie blacharskie kominów? a dawałem Ci już namiar ? bo komuś ostatnio pisałem tylko nie pamiętam komu 600 789 501 u mnie poprawiał okucia komina i uszczelniał bo lało się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Markoebelo 28.07.2009 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2009 Dzięki dostałem ale facet nie przyjmuje zleceń do końca sierpnia nie ma czasu. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 28.07.2009 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2009 Dzięki dostałem ale facet nie przyjmuje zleceń do końca sierpnia nie ma czasu. pozdrawiam no to niestety nikogo innego godnego polecenia nie znam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts