Niureczka 28.07.2009 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2009 grodzić się i tak zamierzałem tylko brakuje czasu na wszystko, a ekipy od ogrodzeń ile biorą ?? myśmy płacili 35 zł za mb za robociznę, na cenę składało się wykopanie pod fundamenty, zalanie ich, wstawienie słupków i naciągnęcie siatki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 29.07.2009 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2009 myśmy płacili 35 zł za mb za robociznę, na cenę składało się wykopanie pod fundamenty, zalanie ich, wstawienie słupków i naciągnęcie siatki w tej chwili myślę że trzeba od niemiłego sasiada odgrodzić się betonowym ogrodzeniem na wysokość 2m i mieć go gdzieś,a drogę dojazdową która sąsiaduje z nim to chyba odgrodzę najtańszą siatką i zabetonuję tam słupki bez murku na dole po przeciwnej stronie gdzie stoi stara stodoła i bałagan jest u sąsiada też myślę takie coś zrobić dla 46m to będzie koszt coś około 4000zł z montażem na pozostałych dwóch bokach siatka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 29.07.2009 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2009 pytałem w starostwie co zrobić, żeby postawić budynek gospodarczy (blaszak zwykły) bliżej działki niż 3m są takie alternatywy: - dajemy na pozwolenie na budowę ten nasz blaszak jako budynek gospodarczy i do niego oczywiście projekty 4 sztuki kierownik budowy itp. lub zgłaszamy go jako- wiatę, w wieliczce są to 3 ściany+dach i może byc nawet 0,5m od granicyczyli wywnioskowałem, że trzeba to zgłosić jako wiatę i mieć wszystko gdzieś, w lecie i tak może być otwarty garaż cały czas czyli zdjąć drzwi i postawić obok i skoro nie moge zamknąć to trudno będzie sobie tam leżało wszystko a może ktoś inaczej rozwiązał to zagadnienie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niureczka 30.07.2009 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2009 witam, zaczynam rozglądać się nad klamkami do drzwi wewnętrznych, czy znacie jakieś sklepy, hurtownie gdzie można je kupić?W Castoramie i OBI wybór jakos nie jest powalający Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kajacy 30.07.2009 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2009 lbryndal mam taki mały problem sąsiad od którego kupiłem działkę po 2 latach (prawdopodobnie wytrzeźwiał) stwierdził, że działka jest źle wytyczona wziął metra starą mapkę z wstępnego podziału działki (ta zatwierdzona troszkę się różni ale jego to nie rusza) i jakąś chyba linijkę, żeby odczytać długości na mapce i zanzaczył mniej więcej to co na zdjęciu poniżej jest na niebiesko Najlepszym rozwiązaniem jest wzięcie geodety który wytyczał działkę, on wie najlepiej co tyczył a pozatym za ewentalne błędy on ponosi odpowiedzialność jeżeli źle wytyczył.. Jeżeli sąsiad zrobił przewałkę to ten który tyczył powinień to zgłość do giminnego geodety, a ten kiedy przyjedzie na miejsce dokona nowych pomiarów oczywiście na koszt sąsiada jeżeli wina po jego stronie. Kolega miał podobną sytację, jednak geodeta który wytyczył działkę był uparty i olewał go, dopiero gdy ten zgłosił sprawę do izby geodetów albo coś takiego, ten na drugi dzień był u niego i poprawił mu słupki na działce tak jak miało być na własny koszt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztof.mk 05.08.2009 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2009 pytałem w starostwie co zrobić, żeby postawić budynek gospodarczy (blaszak zwykły) bliżej działki niż 3m są takie alternatywy: - dajemy na pozwolenie na budowę ten nasz blaszak jako budynek gospodarczy i do niego oczywiście projekty 4 sztuki kierownik budowy itp. lub zgłaszamy go jako - wiatę, w wieliczce są to 3 ściany+dach i może byc nawet 0,5m od granicy czyli wywnioskowałem, że trzeba to zgłosić jako wiatę i mieć wszystko gdzieś, w lecie i tak może być otwarty garaż cały czas czyli zdjąć drzwi i postawić obok i skoro nie moge zamknąć to trudno będzie sobie tam leżało wszystko a może ktoś inaczej rozwiązał to zagadnienie ? Na zgłoszenie można postawić blaszaka jako budynek gospodarczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gemma81 05.08.2009 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2009 Chciałam napisać wszystkim chętnym, że niestety stempli już nie mam, ale za to została mi jeszcze piękna żółta buda blaszana zaizolowana od środka styropiankiem.Niestety nie mogę odpisywać na prywatne wiadomości,..... zupełnie nie wiem dlaczego? Ewentualnych chętnych proszę o kontakt mailowy [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RMK 06.08.2009 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2009 Witam, potrzebna rada PILNIE!!! Jakie kapelusze na kominy?, i gdzie najtaniej można kupić jakieś kamionkowe czy cóś? ktoś ma??? pomóżcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Carlos1 06.08.2009 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2009 Witam, potrzebna rada PILNIE!!! Jakie kapelusze na kominy?, i gdzie najtaniej można kupić jakieś kamionkowe czy cóś? ktoś ma??? pomóżcie A po co komu kapelusze A jeśli już to na jaki komin, do czego ??. Bo ja nie mam w ogóle. Od kominka mam rurę kamionkową wypuszczoną ponad komin i tyle. Dasz kapelusz to za miesiąc palenia będzie czarny (no chyba że ktoś ma czarny dach i komin to wtedy jest OK ). I nie mówcie że wam napada do komina deszczu. Od tego jest zrobiony odpływ na samym dole. Pozdrowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Galain 07.08.2009 05:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2009 Czesc, potrzebuje informacji od osob, które wynajmuja kogos do sprzatania domu.Jakie "chodza ceny" w rejonie Niepolomic? Co i za ile i jaki standard? Co zapewniacie osobie sprzatajacej? Jakie sa stawki cenowe? MUSZE wynajac kogos do odsprzatania domu po zakonczeniu wykonczeniówki. Prosze o jakies wskazówki. [/b]Niureczka, czy cena za robociezne obowiazywala Cie w tym sezonie 2009r.?Jesli tak, to gratuluje. Ja placilam za to samo: fundament, murek wysokosci od 30-60cm. na calej dlugosci, slupki, siatka 40PLN za mb... I jeszcze pytanie: ile biora za postawienie litego muru? Pozdrawiam, G. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niureczka 07.08.2009 06:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2009 Tak, cena 35 zł była w tym roku, a dokładnie w połowie lipca. Tym bardziej się cieszę, że nie przepłaciłam.Niestety nie wiem ile biorą za postawienie litego muru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RMK 07.08.2009 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2009 Witam, potrzebna rada PILNIE!!! Jakie kapelusze na kominy?, i gdzie najtaniej można kupić jakieś kamionkowe czy cóś? ktoś ma??? pomóżcie A po co komu kapelusze A jeśli już to na jaki komin, do czego ??. Bo ja nie mam w ogóle. Od kominka mam rurę kamionkową wypuszczoną ponad komin i tyle. Dasz kapelusz to za miesiąc palenia będzie czarny (no chyba że ktoś ma czarny dach i komin to wtedy jest OK ). I nie mówcie że wam napada do komina deszczu. Od tego jest zrobiony odpływ na samym dole. Pozdrowienia. ach, żebym to ja wiedziała po co kazali kupić to gonimy po składach: na rury 15' i 20' właśnie kamionkowe Dach o to chodzi czarny, komin czarno - grafitowy, a jedyne kapelusze kamionkowe które znalazł małż są: czerwone, ceglaste lub brązowe Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gemma81 07.08.2009 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2009 Witam, potrzebna rada PILNIE!!! Jakie kapelusze na kominy?, i gdzie najtaniej można kupić jakieś kamionkowe czy cóś? ktoś ma??? pomóżcie Kupowaliśmy w Sierczy Leiera, ale metalowe sebrne kapelusze. Gdyby w Sierczy nie było, któryś skład w Wieliczce jest składem fabrycznym Leiera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RMK 07.08.2009 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2009 Witam, potrzebna rada PILNIE!!! Jakie kapelusze na kominy?, i gdzie najtaniej można kupić jakieś kamionkowe czy cóś? ktoś ma??? pomóżcie Kupowaliśmy w Sierczy Leiera, ale metalowe sebrne kapelusze. Gdyby w Sierczy nie było, któryś skład w Wieliczce jest składem fabrycznym Leiera. A na jakie rury? systemowe czy właśnie kamionkowe? I jeśli można zapytać to: czy to jest w ogóle istotne??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Galain 07.08.2009 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2009 Niureczka, jesli mozesz, to podeslij jakis kontakt do tej ekipy od ogrodzenia. Chcialabym porównac ceny wymurowania przodu. Prosze o wiadomosc na priva.Dziekuje z góry, G. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gemma81 07.08.2009 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2009 Do R&M&K U nas komin był systemowy, ale rury w systemowym są kamionkowe, więc możliwe że będzie pasować,... Myślę że najlepiej pojechać na jakiś skład i po prostu zmierzyć.. Pozdrawiam i życzę powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pam 07.08.2009 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2009 Ja mam cały system z Leiera. Ceramiczny wkład i góra jakis kominek metalowy. do tego są odpowiednie wyczystki, podłączenia itd. Wszytko super pasuje, nawet podłączenie pieca z wewn. komorą spalania z doprowadzeniem powietrza przez komin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr_M 08.08.2009 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2009 Witam, mam prośbę o opinie na temat firmy Solmat Hanusiak (Kraków, ul.Dekerta 45), a dokładnie w zakresie wykonywania ocieplenia i elewacji budynku. Zastanawiam się nad ich ofertą ale nie mam możliwości upewnienia się co do jakości. Informacja może być na priva. Dzięki Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xanka 08.08.2009 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2009 Witam, mam prośbę o opinie na temat firmy Solmat Hanusiak Nasz kier.bud. polecał nam Solmat, U niego właśnie robili ocieplenie i tynk zew. Był zadowolony. My po wstępnej ofercie zrezygnowaliśmy, więc osobiście nie mam zdania... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr_M 08.08.2009 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2009 Witam, mam prośbę o opinie na temat firmy Solmat Hanusiak Nasz kier.bud. polecał nam Solmat, U niego właśnie robili ocieplenie i tynk zew. Był zadowolony. My po wstępnej ofercie zrezygnowaliśmy, więc osobiście nie mam zdania... Dziękuję Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts