suska33 17.10.2009 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2009 Witam, Ja też bardzo chętnie przyłączę się do grupy Wielickiej. Buduję dom w Trąbkach, projekt "Delikatny", stan surowy otwarty już jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trąbki 17.10.2009 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2009 witam, czy myslicie ze poprawi sie jeszcze pogoda w tym roku czy trzeba sie szykowac do zimy ?? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pam 17.10.2009 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2009 witam, czy myslicie ze poprawi sie jeszcze pogoda w tym roku czy trzeba sie szykowac do zimy ?? Pozdrawiam Na pewno się poprawi, żeby się przygotować do zimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trąbki 20.10.2009 06:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2009 Witam wszystkich mam takie pytanie: mam zalane ławy fundamentowe i sciany fundamentowe wykonane z pustakow szalunkowych i zalane wewnatrz betonem, sciany sa pomalowane dysperbitem, teraz bede wykonywal zasypke powiedzcie czy ma sens wylozenie scin fundamentowych od wewnatrz budyknu zwykla folia budowlana ?? oczywiscie z zewnatrz bedzie styropian i folia kubelkowa. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redpradnik 20.10.2009 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2009 Witam wszystkich mam takie pytanie: mam zalane ławy fundamentowe i sciany fundamentowe wykonane z pustakow szalunkowych i zalane wewnatrz betonem, sciany sa pomalowane dysperbitem, teraz bede wykonywal zasypke powiedzcie czy ma sens wylozenie scin fundamentowych od wewnatrz budyknu zwykla folia budowlana ?? oczywiscie z zewnatrz bedzie styropian i folia kubelkowa. Pozdrawiam Nie lepiej było wysmarować te ściany abizolem? Ja jakos nie mam przekonania do skutecznosci dysperbitu - moze nie za fajna robota bo smierdzi itp ale ... To ze dasz folie - nigdy nie bedzie ona przylegac idealnie do muru a wilgoc i woda sobie ze wszystkim poradza ja srodek fndamentow smarowalem najpierw abizolem p a pozniej abizolem r albo na odwrot:) a od zewnatrz dysperbit i na to styrodur Jak bedziesz zasypywal fundamenty to pod slepa wylewke daj sobie folie a pod folie rozsyp wapno - zabijesz wszystkie bakterie itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekszd 20.10.2009 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2009 (...) a od zewnatrz dysperbit i na to styrodur na jakim kleju przykleiłeś styrodur do dysperbitu ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 20.10.2009 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2009 HejkaMam dylemat gdzie zamowic okna.Niby prawie zdecydowalam sie na okna Jezierskiego ale wlasnie dowiedzialam sie ze na ich montaz przedstawiciel z Krakowa daje "tylko" 1 rok gwarancji.Wg mnie to bardzo krotki okres zwazywszy ze na pewno nie zdaze sie przeprowadzic i faktycznie zaczac ich uzytkowac.Mozecie napisac jakie wy macie dlugie gwarancje na sowje okna i gdzie je kupowaliscie?Chcialabym rozeznac sie w temacie czy inne firmy daja rownie krotkie okresy gwarancyjne czy tylko ja mam takiego "pecha"-chodzi mi o sam MONTAZ nie gwarancje na okna ( ta jest na 5 lat) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andorka 23.10.2009 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2009 mam na zbyciu lodowke; jest to nieco zuzyty, ale bardzo dobrze dzialajacy minsk - idealna na budowe - zainteresowanych prosze o kontakt na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trąbki 23.10.2009 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2009 witam, kupie przyczepke samochodowa potrzeba na budowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pam 26.10.2009 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2009 Czy wiecie jak zakończyć komin od kotła kondensacyjnego ?. Komin jest Schiedl'a 200 mm w środku rura 80 mm ze stali nierdzewne. Jak zakończyć i zabezpieczyć od góry taki komin ewentulanie gdzie można kupić takie akcesoria. pozdrawiam Ja mam z leiera i był w komplecie taki specjalny kominek z nierdzewki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekszd 26.10.2009 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2009 Ja mam z leiera i był w komplecie taki specjalny kominek z nierdzewki. Ktory model komina LEIER użyłeś do pieca kondensacyjnego ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Markoebelo 26.10.2009 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2009 Dzięki , Ja sprawę rozwiązałem w firmie Termopol 2 na ul. Wodna 23. Konkretna obsługa, niedrogo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pam 28.10.2009 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2009 Ja mam z leiera i był w komplecie taki specjalny kominek z nierdzewki. Ktory model komina LEIER użyłeś do pieca kondensacyjnego ?? Jakiś turbo coś Taki rura w rurze, z kompletem podejść do powietrza i spalin z pieca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarek1979 29.10.2009 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2009 Chcę kupić drzwi Porta, możecie polecić mi jakiegoś przedstawiciela z dobrą i sprawdzoną ekipą montażową? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manissan 29.10.2009 22:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2009 Hej, czy ktoś zna geologa z uprawnieniami, który zrobi mi tanio badania geologiczne pod oczyszczalnię ścieków? Najtaniej na razie to 500 zł. Dodam, że oczyszczalnia już jest zbudowana i pięknie działa, jednak urzędnicy obudzili się po czasie i przysłali pismo, że jednak się nie zgadzają na zbudowanie takowej w moim ogródku bo badań brak. Dzięki!! P.S. polecam hydraulika i fliziarza, szczegóły na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fijasek 01.11.2009 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2009 Witam.potrzebuje jakieś namiary na okna oraz opinie. Interesuja mnie okna nie najdrozsze ale tez nie dziadostwo. Okna z okolic Krakowa/WieliczkiPozdrawiamJacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
VIC 01.11.2009 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2009 Poszlo na priv. Korzystalem z niego juz jakis czas temu ale zawsze warto zadzwonic i sie popytac. Pozdr Hej, czy ktoś zna geologa z uprawnieniami, który zrobi mi tanio badania geologiczne pod oczyszczalnię ścieków? Najtaniej na razie to 500 zł. Dodam, że oczyszczalnia już jest zbudowana i pięknie działa, jednak urzędnicy obudzili się po czasie i przysłali pismo, że jednak się nie zgadzają na zbudowanie takowej w moim ogródku bo badań brak. Dzięki!! P.S. polecam hydraulika i fliziarza, szczegóły na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
VIC 01.11.2009 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2009 Rowniez dolaczam sie do zapytania. Jednak nie mam jeszcze upatrzonej firmy wiec raczej chodziloby mi o polecienie gdzie dobrze (i oczywiscie w miere tanio) rozgladac sie za drzwiami wewnetrzymi. Z gory dzieki Chcę kupić drzwi Porta, możecie polecić mi jakiegoś przedstawiciela z dobrą i sprawdzoną ekipą montażową? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pam 01.11.2009 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2009 Jezeli chcecie kupić np. drzwi taniej, to raczej nie w Krakowie i okolicach. Ostatnio powaliły mnie ceny w Staszowie, byłem w PSB tamtejszym przez przypadek. Podobno wożą nawet raz w tygodniu towar do Krakowa, bo taka "przebitka". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Francuziki 02.11.2009 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2009 Witam, Mamy do sprzedania bo nam juz nie potrzebny kabel siłowy 50m. Uzywany był na budowie u 1 z forumowiczów i następnie u nas.Kabel jak kabel wygląda OK. i w użyciu również bez zarzutu od początku do końca. Właśnie się rozliczyliśmy z uprzejmym sąsiadem za prad i mnie osobiście zatkało że tak mało to wyszło. (Wg licznika za całą budowę od maja do października ok 100zł.a jesteśmy na etapie wykończenia poddasza płytami g-k) PODZIĘKOWANIA DLA SĄSIADA!!! Mamy również drzwi zewnętrzne tzw. budowlane. Są okropnie brzydkie, ale na klucz się zamykają) Uzywane były tylko u nas ale to bez znaczenia:) Zainteresowanych proszę o kontakt na priv. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts