VIC 22.11.2009 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2009 Witam, Przed nami porzadki po "grubszych" sprawach i czas przygotowac pod wykanczanie domku i siebie (c.d.).Aby sie pozbyc kurzu i pylu myslalem o odkurzaniu - nie chcialbym "zajechac" swojego pokojowego wiec najlepszym rozwiazaniem bylby przemyslowy. Czy jest mozliwosc wypozyczenia takowego i ile to kosztuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelc io 22.11.2009 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2009 Witam, Przed nami porzadki po "grubszych" sprawach i czas przygotowac pod wykanczanie domku i siebie (c.d.). Aby sie pozbyc kurzu i pylu myslalem o odkurzaniu - nie chcialbym "zajechac" swojego pokojowego wiec najlepszym rozwiazaniem bylby przemyslowy. Czy jest mozliwosc wypozyczenia takowego i ile to kosztuje? szczerze mówiąc myślałem o wypożyczeniu... ale w castoramie poniżej 200 zł kupisz małego , "przemysłowego " karchera , do wysprzątania budowy sie nada a potem do garażu i samochód odkurzać... ja kupiłem za 154 zł cos niefirmowego , jeden 20 litrowy worek już zapełniłem sprątając przed malowaniem i przed podłogami, i to tak że ciężko było go podnieść (pył , drobiny zaprawy a i całkim spore kawałki tego co się poniewiera po budowie), podejrzewam że koszt filtra ( takiego cylindrycznego, papierowego , nakręcanego na wlot powietrza przed silnikiem ) do tego odkurzacza może być niewiele niższy niż cena samego odkurzacza, a może się okazać że za filtr musisz zaplacić wypożyczając odkurzacz... ja swoje coś kupiłem w Castoramie , karcher w Obi na wielickiej 199 zl, w castoramie przy walerego sławka 194 zl ( trochę mniejsza pojemność niż tej mojej niefirmówki i później droższe worki.. ) pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pati25 23.11.2009 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2009 Witam .Poszukujemy wełny do ocieplenia poddasza..czy ktos z Was ostatnio dokonywał takiego zakupu ?Gdzie sa dobre ceny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Francuziki 23.11.2009 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2009 Witam .Poszukujemy wełny do ocieplenia poddasza..czy ktos z Was ostatnio dokonywał takiego zakupu ?Gdzie sa dobre ceny? Najtaniej znalezlismy w atticu (przywiezli o rolke za malo ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pati25 24.11.2009 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2009 Francuziki ooo skurczybyki . Juz dzwonie do attica:)dziekki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukas_1 24.11.2009 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2009 Cześć, Szukam dobrego architekta, który przeprowadzi adaptacje z gotowego projektu (sporo zmian, piwnica itp) lub wykona projekt domu ok150m2 od zera. z góry dzięki za namiary na priv (najlepiej z okolic Krakowa, Wieliczki) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Carlos1 24.11.2009 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2009 Zależy jaką wełnę. Ja kupiłem UniMatę Isovera w firmie na Rybitwach. A znalazłem ją na Allegro. Łatwo znaleźć. Pozdrowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
VIC 24.11.2009 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2009 Witam .Poszukujemy wełny do ocieplenia poddasza..czy ktos z Was ostatnio dokonywał takiego zakupu ?Gdzie sa dobre ceny? Najtaniej znalezlismy w atticu (przywiezli o rolke za malo ) Ja rowniez bralem w Attic'u Isovera. Zaproponowali cene porownywalna z tymi na Allegro, a do tego trznsport jest za free wiec sie zdecydowalem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gemma81 24.11.2009 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2009 Uważajcie na Attica, faktycznie mają najniższe ceny, ale... trzeba się przygotować na problemy. Albo czegoś nie przywiozą, albo powiedzą że nie ma (w dniu, w którym miało przyjechać), nie wiedzą co sprzedają, nie potrafią obliczyć potrzebnych ilości, są aroganccy, nie odbieraja telefonów, nie oddzwaniają, towar wydają po zapłaceniu 100%. Jednym słowem hardcor dla ludzi o mocnych nerwach. Nie polecam A ja głupia tyle kasy im zostawiłam.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trąbki 24.11.2009 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2009 Kupie deski szalunkowe (używane). Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekszd 24.11.2009 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2009 większość materialów (poza dachem) nabyłem w DORBUDzie w NIEPOŁOMICACH, polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yasmeen 24.11.2009 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2009 Cześć, Szukam dobrego architekta, który przeprowadzi adaptacje z gotowego projektu (sporo zmian, piwnica itp) lub wykona projekt domu ok150m2 od zera. z góry dzięki za namiary na priv (najlepiej z okolic Krakowa, Wieliczki) Ja rownez bede wdzieczna za namiary na dobrego (i nie koszmarnie drogiego ) architekta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Francuziki 25.11.2009 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 Uważajcie na Attica, faktycznie mają najniższe ceny, ale... trzeba się przygotować na problemy. Albo czegoś nie przywiozą, albo powiedzą że nie ma (w dniu, w którym miało przyjechać), nie wiedzą co sprzedają, nie potrafią obliczyć potrzebnych ilości, są aroganccy, nie odbieraja telefonów, nie oddzwaniają, towar wydają po zapłaceniu 100%. Jednym słowem hardcor dla ludzi o mocnych nerwach. Nie polecam A ja głupia tyle kasy im zostawiłam.... Nam mieli przywiesc zaprawe do kominow brazowa. Przywiezli polowe brazowej polowe czarnej i kominy mamy czarne zamiast brazowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pati25 25.11.2009 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 Uważajcie na Attica, faktycznie mają najniższe ceny, ale... trzeba się przygotować na problemy. Albo czegoś nie przywiozą, albo powiedzą że nie ma (w dniu, w którym miało przyjechać), nie wiedzą co sprzedają, nie potrafią obliczyć potrzebnych ilości, są aroganccy, nie odbieraja telefonów, nie oddzwaniają, towar wydają po zapłaceniu 100%. Jednym słowem hardcor dla ludzi o mocnych nerwach. Nie polecam A ja głupia tyle kasy im zostawiłam.... Nam mieli przywiesc zaprawe do kominow brazowa. Przywiezli polowe brazowej polowe czarnej i kominy mamy czarne zamiast brazowych ha ha ha to ostro widze ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom13 25.11.2009 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 Witam,Poszukuję dobrego wykonawcy mebli kuchennych, może ktoś z Was mógłby kogoś solidnego polecić? PozdrawiamAśka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redpradnik 25.11.2009 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 Uważajcie na Attica, faktycznie mają najniższe ceny, ale... trzeba się przygotować na problemy. Albo czegoś nie przywiozą, albo powiedzą że nie ma (w dniu, w którym miało przyjechać), nie wiedzą co sprzedają, nie potrafią obliczyć potrzebnych ilości, są aroganccy, nie odbieraja telefonów, nie oddzwaniają, towar wydają po zapłaceniu 100%. Jednym słowem hardcor dla ludzi o mocnych nerwach. Nie polecam A ja głupia tyle kasy im zostawiłam.... ja mialem podobnie ... dopoki bralem materiały za duza kase... czyt. pustaki ,cement itp to byli do rany przyłóż. Kiedys chcialem jakas pape i pierdoly za 1000zl prosilem sie tydzien o oferte nie mowiac o terminie przyjazdu itp Ale suma sumarum ich polece bo zabrali mi to co zostalo - co do sztuki cegłę i reszte materiałów tzn klinkier itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andorka 26.11.2009 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2009 Może kogoś zainteresuje ogłoszenie ze strony Urzedu Gminy w Biskupicach: "INFORMACJA DLA MIESZKAŃCÓWGMINY BISKUPICE Urząd Gminy Biskupice informuje, że w dniu 27 listopada 2009 (piątek) odbędzie się bezpłatna zbiórka:- zużytego sprzętu elektrycznego i elektronicznego, - świetlówek,- baterii i akumulatorów.Odbiór odpadów będzie sie odbywał w godzinach od 9:00 do 17:00 w następujących miejscach:- Tomaszkowice, plac przy Urzędzie Gminy,- Trąbki, przy szkole podstawowej. Zainteresowane osoby prosimy o dostarczenie zużytego sprzętu elektrycznego i elektronicznego, świetlówek, baterii i akumulatorów do wyznaczonych miejsc we własnym zakresie. " Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edit-blondi 26.11.2009 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2009 Witam, Bede potrzebowal opinii Kominiarskiej do zalozenia licznika gazowego. Czy rabil ktos cos podobnego ostatnio? Dzwonilem do jednego z Kominiarzy i "zaspiewal" mi 250PLN. Czy cena jest OK czy raczej szukac dalej? Mam dwie wiadomości zła i ... złą. Płaciłem mniej wiecej tyle do założenia licznika. Druga wiadomość jest taka, że ten papier jest ważny 6 miesięcy a do odbioru domu trzeba mieć "aktualny". Czyli, jak rozumiem znowu. o ile mnie się wydaje to ten papier jest ważny rok bo ja to robiłam za jednym zamachem i mniej więcej tyle czasu upłynęło od podłączenia gazu do odbioru domu. Jeśli nie ma się w planach odbioru domu to wystarczy zorbić protokół do gazowni (ten jest inny niż do odbioru) tak przynajmniej mówił mój kominiarz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edit-blondi 26.11.2009 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2009 Witam Sąsiada z tego co wiem nie ma problemu z oczyszczalnią w Zabawie, u mnie wprawdzie sie nie udało ze względu na zbyt małą działkę, ale wszyscy sąsiedzi mają. Słyszałam, że planowana jest kanalizacja w naszej wiosce za 2-3 lata, ale to niestety nic pewnego. Problem jaki może wystąpić to grunt gliniasto-pylasty na tym terenie.... osobiście nie robiłabym w tym przypadku oczyszczalni z rozsączalnikiem gdyż wymagałoby to dużych nakładów na kamyczki...., a grunt tak, czy tak nie przepuszcza dalej. U mnie na 4 metrach glina. Pozdrawiam i życzę powodzenia. Dzięki... to że ludzie w Zabawie mają oczyszcalnie, to ja wiem... i też chciałem mieć bo ta kanalizacja to pewnie będzie tak samo szybko jak ten chodnik co to miał być już w maju tego roku... bardziej zależy mi na informacji czy ktoś w naszym rejonie ostatnio taką oczyszczalnie załatwiał i nie odszedł z kwitkiem... między czasie trochę się dowiedziałem. otóż Zabawa i część Sułkowa rzeczywiście należ do strefy W ( strefa szczególnej ochrony wód podziemnych związana z zapewnieniem wysokiej jakości wody zbiornika nr 451 Bogucice ) opisane to jest w §33 planu zagospodarowania przestrzennego, obszar B , Wieliczka , dostępne tutaj http://www.mpzp.salcity.eu/index.php5?project_id=wieliczka na tej podstawie powiat odrzuca wnioski o przydomowe oczyszczalnie... jedyna nadzieja jest taka , że być może ścieki po oczyszczalni nie spełniają ustawowej definicji ścieków ( dz. ustaw z 2001 roku nr 62 poz 627 , art 3 poz 38 )... nieoficjalnie dowiedziałem się też że jakiś czas temu nikt sobie tą strefą głowy nie zawracał i stąd istniejące oczyszczalnie ( swoją drogą jakoś nikt nie zwraca uwagi na płynące przez Zabawę wieczorową porą strumienie ścieków, nie treba widzieć ani czuć wytarczy posłuchać ile lokalnych strumyczków ożywa po zmroku...) dlatego raz jeszcze proszę o informację od tych którzy załatwiali sprawę oczyszczalni w ostatnim czasie , jeśli to nie problem to z informacją o tym czy sie udało czy nie i w jakiej miejscowości ( czy w granicach strefy W) , pozdrawiam Paweł Hej ja mam oczyszczalnię w Sułkowie (granica Sułkowa i Ochmanowa przy niepołomskiej) Legalizowana dokładnie rok temu. Nikt nic nie mówił o jakiejś strefie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edit-blondi 26.11.2009 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2009 mam jeszcze jedno pytanko przy okazji. Czy ktoś z was może podpowiedzieć czym i jak pociąć cegłę ręcznie formowaną na płytki? Muszę to zrobić bo cegły zostało a płytek brakło i nie mam wyjścia. Może ewentualnie znacie jakąś firmę, która się tym zajmuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts