Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

GRUPA WIELICKA (Powiat Wielicki)

Recommended Posts

Witam

jeszcze raz chciałabym poprosić o informacje na temat Państwa doświadczeń związanych z podłączeniem wody/ rozbudowywaniem wodociągu. Wybieramy się do prezesa ZGK w Wieliczce, może uda się coś dogadać.

Czy macie jakiś rady?, ktoś załatwiał jakieś problematyczne sprawy odnośnie wody?, z kim i jak gadać?

dzięki z góry

Ja to bym się najpierw wybrał do osoby najbardziej kompetentnej w sprawach wody w całym ZGK czyli do kier. Szlaska.

Urzęduje w tym samym budynku w którym jest poczta i prokuratura.

Pozdrowienia.;)

• Odpowiedzi 4,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam .Poszukuje kogos do ocieplenia poddasza i zabudowy..

Mam około 100-110 m2 ile taka imprezka moze kosztowac?Mam dach dwuspadowu..Jak myslicie ile robocizna i materiał moze wyjsc?Wogóle sie nie znamy na tym ..

Pozdrawiam

W liroy merlinie (bonarka) widziałem watę mineralną ale nie wiem czy 100 czy 150 po 9zł za m2

Ale gdyby ktoś miał namiary na wełnę 150 to dajcie znać

Nie zgodzę się z tym stwierdzeniem, wełna w Bonarce jest normalna... po prostu mniej na niej zarabiają.

Witam .Poszukuje kogos do ocieplenia poddasza i zabudowy..

Mam około 100-110 m2 ile taka imprezka moze kosztowac?Mam dach dwuspadowu..Jak myslicie ile robocizna i materiał moze wyjsc?Wogóle sie nie znamy na tym ..

Pozdrawiam

W liroy merlinie (bonarka) widziałem watę mineralną ale nie wiem czy 100 czy 150 po 9zł za m2

Ale gdyby ktoś miał namiary na wełnę 150 to dajcie znać

Nie zgodzę się z tym stwierdzeniem, wełna w Bonarce jest normalna... po prostu mniej na niej zarabiają.

Nie mówię, że jest oszukana czy coś w tym stylu. Wszystko jest OK. Ale każda wełna ma różny współczynnik K. Czym mniejszy tym lepiej izoluje. Ja kupiłem wełnę o K 0,040 a tej samej firmy w podobnej cenie też była w LM ale K 0,0045. Zobaczcie sobie na to. Z mojego doświadczenia to taka o lepszym wspłcz. K równiez lepiej sie układa, jest po prostu bardziej "zwięzła".

Witam

jeszcze raz chciałabym poprosić o informacje na temat Państwa doświadczeń związanych z podłączeniem wody/ rozbudowywaniem wodociągu. Wybieramy się do prezesa ZGK w Wieliczce, może uda się coś dogadać.

Czy macie jakiś rady?, ktoś załatwiał jakieś problematyczne sprawy odnośnie wody?, z kim i jak gadać?

dzięki z góry

Ja to bym się najpierw wybrał do osoby najbardziej kompetentnej w sprawach wody w całym ZGK czyli do kier. Szlaska.

Urzęduje w tym samym budynku w którym jest poczta i prokuratura.

Pozdrowienia.;)

Witam,

Mialem ten sam problem. Rozmawialem z wszystkimi chyba z ktorymi bylo mozna. Niestety z tymi "zlod...jami" nic mi nie udalo sie wywalczyc. Nawet chcialem negocjowac by mi te koszta przynajmniej w czesci zwrocili np na zasadzie obnizenia pozniejszych rachunkow za wode ale niestety nic nie wskuralem. Najbardziej mi "podobalo" sie haslo typu:

"przeciez my Panu idziemy na reke ze wogole pozwalamy Panu rozbudowac siec na wlasna reke (i oczywiscie koszt)...jesli Pan chce abysmy my Panu to zrobili to prosze zlozyc wniosek i oczywiscie wode Panu podlaczymy jak to jest napisane na warunkach przylacza, ktore wydalismy ale moze to potrwac rok, dwa lub piec....".

Po kilku tygodniach "walki" oraz zasiegania informacji w jaki sposob i jaki kosztem moglbym ewentualnie odzyskac swoj wklad, poddalem sie - wykosztowalem sie i zrobilem przylacz...dom juz stal w stanie surowym zaknietym wiec zalezalo mi na czasie....

Ale oczywiscie zycze powodzenia i mam nadzieje ze moze komus sie w koncu uda wygrac i przetrzec szlak dla reszty...mi niestety sie nie udalo a i czas mnie gonil.

Powodzenia i pozdrawiam

A czy ktoś z Chorągwicy już się orientował jak wygląda sprawa internetu tamże? Tepsa, netia, coś jeszcze...?

Ja mam instalację bezprzewodową od firmy: Radio-Telecom: http://www.internet.k-ow.net/index.php. Na razie wszystko w porządku - szybko i tanio.

Mają też w swojej ofercie VoIP.

Dzięki za info. Już dzwonię tam i się dowiaduję. Pozdrawiam! :D