Carlos1 13.01.2010 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2010 Witam jeszcze raz chciałabym poprosić o informacje na temat Państwa doświadczeń związanych z podłączeniem wody/ rozbudowywaniem wodociągu. Wybieramy się do prezesa ZGK w Wieliczce, może uda się coś dogadać. Czy macie jakiś rady?, ktoś załatwiał jakieś problematyczne sprawy odnośnie wody?, z kim i jak gadać? dzięki z góry Ja to bym się najpierw wybrał do osoby najbardziej kompetentnej w sprawach wody w całym ZGK czyli do kier. Szlaska. Urzęduje w tym samym budynku w którym jest poczta i prokuratura. Pozdrowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gemma81 14.01.2010 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2010 Witam .Poszukuje kogos do ocieplenia poddasza i zabudowy.. Mam około 100-110 m2 ile taka imprezka moze kosztowac?Mam dach dwuspadowu..Jak myslicie ile robocizna i materiał moze wyjsc?Wogóle sie nie znamy na tym .. Pozdrawiam W liroy merlinie (bonarka) widziałem watę mineralną ale nie wiem czy 100 czy 150 po 9zł za m2 Ale gdyby ktoś miał namiary na wełnę 150 to dajcie znać Nie zgodzę się z tym stwierdzeniem, wełna w Bonarce jest normalna... po prostu mniej na niej zarabiają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pam 14.01.2010 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2010 Witam .Poszukuje kogos do ocieplenia poddasza i zabudowy.. Mam około 100-110 m2 ile taka imprezka moze kosztowac?Mam dach dwuspadowu..Jak myslicie ile robocizna i materiał moze wyjsc?Wogóle sie nie znamy na tym .. Pozdrawiam W liroy merlinie (bonarka) widziałem watę mineralną ale nie wiem czy 100 czy 150 po 9zł za m2 Ale gdyby ktoś miał namiary na wełnę 150 to dajcie znać Nie zgodzę się z tym stwierdzeniem, wełna w Bonarce jest normalna... po prostu mniej na niej zarabiają. Nie mówię, że jest oszukana czy coś w tym stylu. Wszystko jest OK. Ale każda wełna ma różny współczynnik K. Czym mniejszy tym lepiej izoluje. Ja kupiłem wełnę o K 0,040 a tej samej firmy w podobnej cenie też była w LM ale K 0,0045. Zobaczcie sobie na to. Z mojego doświadczenia to taka o lepszym wspłcz. K równiez lepiej sie układa, jest po prostu bardziej "zwięzła". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manissan 16.01.2010 00:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2010 A czy ktoś z Chorągwicy już się orientował jak wygląda sprawa internetu tamże? Tepsa, netia, coś jeszcze...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tompal74 16.01.2010 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2010 Mnie działkę w wodę uzbrajał Bogdan czy Bogusław Szeląg z Małej Wsi. Trzeba było ciągnąć 50m rury od zaworu. Przyjechała koparka w jeden dzień wykopała i zakopała. Pan załatwił wszystkie formalności, mapkę itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
VIC 19.01.2010 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2010 Witam jeszcze raz chciałabym poprosić o informacje na temat Państwa doświadczeń związanych z podłączeniem wody/ rozbudowywaniem wodociągu. Wybieramy się do prezesa ZGK w Wieliczce, może uda się coś dogadać. Czy macie jakiś rady?, ktoś załatwiał jakieś problematyczne sprawy odnośnie wody?, z kim i jak gadać? dzięki z góry Ja to bym się najpierw wybrał do osoby najbardziej kompetentnej w sprawach wody w całym ZGK czyli do kier. Szlaska. Urzęduje w tym samym budynku w którym jest poczta i prokuratura. Pozdrowienia. Witam, Mialem ten sam problem. Rozmawialem z wszystkimi chyba z ktorymi bylo mozna. Niestety z tymi "zlod...jami" nic mi nie udalo sie wywalczyc. Nawet chcialem negocjowac by mi te koszta przynajmniej w czesci zwrocili np na zasadzie obnizenia pozniejszych rachunkow za wode ale niestety nic nie wskuralem. Najbardziej mi "podobalo" sie haslo typu: "przeciez my Panu idziemy na reke ze wogole pozwalamy Panu rozbudowac siec na wlasna reke (i oczywiscie koszt)...jesli Pan chce abysmy my Panu to zrobili to prosze zlozyc wniosek i oczywiscie wode Panu podlaczymy jak to jest napisane na warunkach przylacza, ktore wydalismy ale moze to potrwac rok, dwa lub piec....". Po kilku tygodniach "walki" oraz zasiegania informacji w jaki sposob i jaki kosztem moglbym ewentualnie odzyskac swoj wklad, poddalem sie - wykosztowalem sie i zrobilem przylacz...dom juz stal w stanie surowym zaknietym wiec zalezalo mi na czasie.... Ale oczywiscie zycze powodzenia i mam nadzieje ze moze komus sie w koncu uda wygrac i przetrzec szlak dla reszty...mi niestety sie nie udalo a i czas mnie gonil. Powodzenia i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daat 22.01.2010 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2010 A czy ktoś z Chorągwicy już się orientował jak wygląda sprawa internetu tamże? Tepsa, netia, coś jeszcze...? Ja mam instalację bezprzewodową od firmy: Radio-Telecom: http://www.internet.k-ow.net/index.php. Na razie wszystko w porządku - szybko i tanio. Mają też w swojej ofercie VoIP. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Markoebelo 24.01.2010 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2010 Witam , -Czy trzeba mieć wykonaną instalację odgromową w naszym powiecie i protokół jej odbioru jako jeden z załączników do odbioru domu ? -Czy znacie kogoś rozsądnego kto wykonuje świadectwa energetyczne domu potrzebne do jego odbioru ? Pozdrawiam, Trzymajcie się ciepło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trąbki 26.01.2010 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2010 Witam, czy ktos montował moze grzejnik kanałowy??. Jestem na etapie zerowym a wiec mysle ze trzeba teraz o tym pomysleć, moze ma ktos jakies zdjecia ?? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trąbki 26.01.2010 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2010 Witam, czy ktos montował moze grzejnik kanałowy??. Jestem na etapie zerowym a wiec mysle ze trzeba teraz o tym pomysleć, moze ma ktos jakies zdjecia ?? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zgal1 26.01.2010 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2010 Witam czy ktoś wie coś na temat firmy PATBUD Dariusza Myśliwca, czy warto z nimi nawiązywać współpracę. Bardzo proszę o informację, może być na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czarna-mamba 28.01.2010 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2010 Witam czy można dołączyć? dom już wybudowany,teraz czeka nas wykończeniówka z okolic Wieliczki jestem:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manissan 28.01.2010 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2010 A czy ktoś z Chorągwicy już się orientował jak wygląda sprawa internetu tamże? Tepsa, netia, coś jeszcze...? Ja mam instalację bezprzewodową od firmy: Radio-Telecom: http://www.internet.k-ow.net/index.php. Na razie wszystko w porządku - szybko i tanio. Mają też w swojej ofercie VoIP. Dzięki za info. Już dzwonię tam i się dowiaduję. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wujor 28.01.2010 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2010 Witam czy można dołączyć? dom już wybudowany,teraz czeka nas wykończeniówka z okolic Wieliczki jestem:) Cześc Mamba , Też mam zamiar zacząc się wykańczac... lada miesiąc. Na pierwszy ogień szukam tynkarzy, elektrykę mam już za sobą w pewnym stopniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czarna-mamba 28.01.2010 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2010 hej Wujor a Ty może z Myślenic jesteś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wujor 28.01.2010 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2010 Marzę o tym aby już byc ale póki co jeszcze Krakus ze mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xanka 02.02.2010 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2010 proszę podpowiedzcie, z usług której firmy korzystacie, do opróżniania szamba ? i ile taka "przyjemność" kosztuje...?okolice Biskupic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kosmyk12 06.02.2010 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2010 Witam, Szukam wykonawcy przydomowej oczyszczalni ścieków, czy ktoś może polecić jakąś firmę? Zależy mi, żeby wykonawca był sprawdzony, a inwestor zadowolony. Z góry dziękuję i czekam na jakieś rekomendację. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts