korekk 30.04.2010 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2010 mi podał 850,- za 21ton piasku/pospółki, cena raczej dobra... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wujor 30.04.2010 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2010 Witam, Gdzie kupowaliście kształtowniki na ogrodzenie? Myśle o jakichś ceownikach ewentualnie pełny profil (kwestia ceny). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ngel 30.04.2010 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2010 Otóż Moi Drodzy, sprawę opisywałam jakiś czas temu. Mianowicie, złożyliśmy wszystkie dokumenty (opinie, projekty itd) do gminy wraz ze zgłoszeniem zamiaru... blabla. Pani podbiła mi pieczątkę na wniosku, 29 dnia (bez sprzeciwu) weszła ekipa i wkopała oczyszczalnię. 30-tego dnia dostaliśmy pismo, że odrzucają nasze zgłoszenie bo nie ma w nim załączników!!! A były, wszystkie co do jednego. Wypunktowali nam brakujące załączniki (nawet oświadczenie o prawie do dysponowania nieruchomością kazali dołączyć a BYŁO załączone!!!) i ja głupia mogę się pochwalić pieczątką na zgłoszeniu ale głupia ja nie wzięłam pieczątek na kopiach załączników. Więc nie mam podkładki. Teraz wszystko musimy robić od nowa (i płacić za opinie itd także). Tylko, że problem jest taki, że oczyszczalnia już jest. A jak złożę projekt do ZUDPu i przyjadą na wizję lokalną? Trzeba wpisać termin rozpoczęcia zamierzenia budowlanego i tu też jest klops. Mam wymyślić? Czy wpisać realny czyli z roku 2009? No, to tyle by było w temacie. Wnerwa mam nadal i zalecam wszędzie brać potwierdzenia (na załącznikach też!!!!) pieczątkowe. Mogę też prosić o informacje na priv ? nie no ręce mi opadły do samej ziemi!!! Nie sądziłam, że coś takiego jest w ogóle możliwe!!!! Ale może faktycznie na tym głównym zgłoszeniu są wymienione załączniki i wtedy masz problem z głowy? Faktycznie sytuacja niezbyt wesoła. Ale ja bym chyba zaryzykowała i napisała tak jakby oczyszczalni nie było- w zasadzie nie sądzę żeby się ktoś fatygował- a poza tym nie masz obowiązku wpuścić go na swoją posesję- chyba że ma nakaz ale o to nie jest tak łatwo. A kopii opinii geotechnicznej nie masz? Powinna być ważna bo przecież warunki gruntowe się nie zmieniły - chyba że w Wieliczce nawet grunty się potrafią zmienić w przeciągu np pół roku Nie daj się biurwom wielickim! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
korekk 30.04.2010 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2010 Szukam płytek chodnikowych z rozbiórki ok. 15m2 w okolicach Wieliczki/Krakowa. Jeśli ktoś ma jakieś namiary to proszę o info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jowitajb 30.04.2010 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2010 mi podał 850,- za 21ton piasku/pospółki, cena raczej dobra... My kupiliśmy 10 kubików pospółki w Marszowicach (tel. 502 390 265) za 330 zł + 100 zł za transport. Czyli ogólnie nas wyszło 43 zł / kubik. Tylko nie wiem jak się mają kubiki do ton w przypadku pospółki. Natomiast żółty piasek niepłukany do murowania i tynkowania znaleźliśmy w Sierczy u Kowalczyka - po 60 zł za tonę z transportem. Jeszcze braliśmy piasek zasypowy pod chudy beton w Wieliczce Gro-Skład (tel. 693 020 919) po 470 za 8 kubików z transportem. Kubik piasku to ok. 1,6 tony. Także takie dostaliśmy ceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anntom 01.05.2010 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2010 Sprzedam stemple, deski, paletę P25W, pustaki wentylacyjne, drut ogrodzeniowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trąbki 03.05.2010 06:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2010 Witam, czy ktoś miał ostatnio przyjemność wykonania przyłaącza wodociągowego w gminie biskupice a dokładnie w Trąbkach?? Warunki i pozwolenie mamy juz a jak wygladaja formalnosci co do podpisania umowy i z kim trzeba to zalatwiac ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trąbki 03.05.2010 06:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2010 Sprzedam stemple, deski, paletę P25W, pustaki wentylacyjne, drut ogrodzeniowy Witam, a nie masz do sprzedania drutu zbrojeniowego ?? Pustaki wentylacyjne sa Leiera ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
korekk 03.05.2010 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2010 Witam, czy ktoś miał ostatnio przyjemność wykonania przyłaącza wodociągowego w gminie biskupice a dokładnie w Trąbkach?? Warunki i pozwolenie mamy juz a jak wygladaja formalnosci co do podpisania umowy i z kim trzeba to zalatwiac ?? Ja właśnie jestem na etapie rozpoczęcia prac. Robię jednocześnie wodę i kanalizację ale to gmina Wieliczka. Myślę, że same zasady są podobne w Waszej gminie, bo to po sąsiedzku. Ja poszedłem na łatwiznę, bo nie mam czasu na doktoryzowanie się w tym temacie. Poszedłem do ZGK, tam jest w zasadzie jedna kompetentna osoba, ona poleciła mi najpierw geodetę do wykonania mapki (z tego co teraz widzę to w dobrej cenie), potem ta sama osoba wydała mi warunki przyłącza wod-kan i dodatkowo zaproponowała ciekawe rozwiązanie, na koniec poleciła kilku "sprawdzonych" wykonawców i jeden z nich właśnie od wtorku zaczyna prace. Podkreślam, że nikt na siłę nie wciskał mi swoich znajomych, zrobiłem to celowo i jak na razie jestem zadowolony. Wszyscy znają się dobrze i nie schodzą poniżej przyjętego poziomu pilnując się tym samym wzajemnie bo każda wpadka wyklucza ich z tego biznesu. Można też szukać wykonawcy przez fachowca.pl lub coś podobnego ale wg mnie zawsze najlepiej gdy ktoś Ci takiego wykonawce poleci, co więcej, ten wykonawca będzie wiedział, że robiąc u Ciebie pracuje na swoją następną fuchę. Powodzenia ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trąbki 03.05.2010 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2010 Ja warunki i projekt i pozwolenie mam, tylko zastanawiam sie czy z przylaczem wody jest podobnie jak z energia elektryczna ze wodociagi oglaszaja przetarg nastepnie jakis wykonawca wygrywa i za jakis czas bierze sie za wykonanie przyłacza, czy ja moge sam sobie jakas firme zalatwic i wykonac przylacz po czym wodociagi musza to odebrac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wujor 03.05.2010 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2010 Żaden przetarg, szukasz wykonawcy i oni to juz robią na podstawie Twojego pozwolenia/projektu. Po wykonaniu mapka powykonawcza i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
korekk 03.05.2010 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2010 Żaden przetarg, szukasz wykonawcy i oni to juz robią na podstawie Twojego pozwolenia/projektu. Po wykonaniu mapka powykonawcza i tyle. dokładnie j.w. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pati25 03.05.2010 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2010 Witam .Poszukuję ekipy do ocieplenia poddasza :)Prosze o namiar :)ile wogóle kosztuje robocizna za m2? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trąbki 03.05.2010 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2010 Żaden przetarg, szukasz wykonawcy i oni to juz robią na podstawie Twojego pozwolenia/projektu. Po wykonaniu mapka powykonawcza i tyle. Witam, a Ty gdzie budujesz ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jowitajb 03.05.2010 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2010 Ja warunki i projekt i pozwolenie mam, tylko zastanawiam sie czy z przylaczem wody jest podobnie jak z energia elektryczna ze wodociagi oglaszaja przetarg nastepnie jakis wykonawca wygrywa i za jakis czas bierze sie za wykonanie przyłacza, czy ja moge sam sobie jakas firme zalatwic i wykonac przylacz po czym wodociagi musza to odebrac. Witam sąsiada! My mamy wodę od środy. W gminie Biskupice zajmuje się tym Pan Turchan - tel. 602 494 199 (to od niego powinieneś mieć warunki podłącza). Zadzwoń sobie do niego, umów się, podjedź z wszystkimi dokumentami i projektem. Jego pracownicy podłaczają wode praktycznie z dnia na dzień. Nie ma żadnego przetargu. Z tego co wiem, to właśnie ten Pan ma "wyłączność" na połączanie wody w gminie. Podpisujesz z nim umowę, płacisz, on Ci podłącza, później odbiera i nic więcej Cię nie obchodzi. Z tego co się orientowałam, to cenę też ma przystępną - oczywiście ogólny koszt zależy od długości podłączanenej nitki. P.S. Nam się trochę spieszyło - mieliśmy już fundalementy zalane i chcieliśmy podłączyć wodę przed wylaniem chudziaka. On na początku rzucił hasło typu "No tak do 2 tygodni zejdzie zanim przyjdziemy", ale jak mąż powiedział że za 3 dni zalewamy chudziak, to byli na drugi dzień. 3 godzinki i gotowe. Także polecam. Nie pamiętam czy pytałam, ale gdzie dokładnie w Trąbkach się budujesz?? Napisz na PW. A zacząłeś już załatwiać przyłącz prądu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trąbki 04.05.2010 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2010 Witam sąsiada! My mamy wodę od środy. W gminie Biskupice zajmuje się tym Pan Turchan - tel. 602 494 199 (to od niego powinieneś mieć warunki podłącza). Zadzwoń sobie do niego, umów się, podjedź z wszystkimi dokumentami i projektem. Jego pracownicy podłaczają wode praktycznie z dnia na dzień. Nie ma żadnego przetargu. Z tego co wiem, to właśnie ten Pan ma "wyłączność" na połączanie wody w gminie. Podpisujesz z nim umowę, płacisz, on Ci podłącza, później odbiera i nic więcej Cię nie obchodzi. Z tego co się orientowałam, to cenę też ma przystępną - oczywiście ogólny koszt zależy od długości podłączanenej nitki. P.S. Nam się trochę spieszyło - mieliśmy już fundalementy zalane i chcieliśmy podłączyć wodę przed wylaniem chudziaka. On na początku rzucił hasło typu "No tak do 2 tygodni zejdzie zanim przyjdziemy", ale jak mąż powiedział że za 3 dni zalewamy chudziak, to byli na drugi dzień. 3 godzinki i gotowe. Także polecam. Nie pamiętam czy pytałam, ale gdzie dokładnie w Trąbkach się budujesz?? Napisz na PW. A zacząłeś już załatwiać przyłącz prądu? Witam, dzie za informacje ale tam myslalem ze trzeba z tym gosciem zalatwiac, bo warunki mamy od niego, ile placiliscie za ten przylacz i jaki dlugi byl ?? Przylacz pradu mamy w trakcie ralizacji przewod juz wkopany i skrzynka zamontowana lada dzien ma byc to uruchomione, do zalatwienia pradu mam super goscia, jesli nie masz jeszcze to polecam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trąbki 04.05.2010 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2010 Witam, odkupie resztki po budowie, pustaki drut zbrojeniowy itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wujor 04.05.2010 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2010 Witam, odkupie resztki po budowie, pustaki drut zbrojeniowy itd. Jakie te pustaki chcesz?? Mam Porotherm 30 do odsprzedania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trąbki 04.05.2010 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2010 Jakie te pustaki chcesz?? Mam Porotherm 30 do odsprzedania. Porotherm mam i chyba tez mi zostanie maxa Leiera potrzebuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
korekk 05.05.2010 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2010 Witam, dzie za informacje ale tam myslalem ze trzeba z tym gosciem zalatwiac, bo warunki mamy od niego, ile placiliscie za ten przylacz i jaki dlugi byl ?? Przylacz pradu mamy w trakcie ralizacji przewod juz wkopany i skrzynka zamontowana lada dzien ma byc to uruchomione, do zalatwienia pradu mam super goscia, jesli nie masz jeszcze to polecam:) Chciałbym podpytać jak to właściwie jest z tym prądem. Czy na czas budowy podłączą prąd tymczasowy (droższy) czy można od razu (nie rozpoczynając budowy) podłączyć prąd docelowy np. w granicy działki ? Jakie warunki dostaliście ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts