Trąbki 05.05.2010 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2010 Chciałbym podpytać jak to właściwie jest z tym prądem. Czy na czas budowy podłączą prąd tymczasowy (droższy) czy można od razu (nie rozpoczynając budowy) podłączyć prąd docelowy np. w granicy działki ? Jakie warunki dostaliście ? Witam, my juz mamy skrzynke w granicy dzialki w lini ogrodzenia tak jak to mielismy w waunchach i oczywiscie projekcie ktory byl w pozwoleniu na budowe, nastepnie nasz elektryk zalatwial reszte spraw a dokladnie zlozyl wniosek o nadanie nr domu a nastepnie podpisal umowe w enion na wykonanie przylacza chyba kolo 2 miesiey czekalismy na przetarg nastepnie po przetargu po 2 dniach zostal wkopany przewod elektryczny i ulozona skrzynka teraz montuja jakies bespieczniki w niej i dopiero podlacza to do sieci, nastepnie ma byc wykonana inwenteryzacja powykonawcza i podpisanie jeszcze jednej umowy w enion ale tym razem juz o dystrybucje energii. To juz jest przylacz ten docelowy do budynku z normalna taryfa. Oplata za sam przylacz jest zryczaltowana i kazdorazowo wynosi ok 1500 zl netto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trąbki 05.05.2010 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2010 odkupie resztki po budowie - prosze pisac co macie na zbyciu [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
korekk 05.05.2010 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2010 Witam, my juz mamy skrzynke w granicy dzialki w lini ogrodzenia tak jak to mielismy w waunchach i oczywiscie projekcie ktory byl w pozwoleniu na budowe, nastepnie nasz elektryk zalatwial reszte spraw a dokladnie zlozyl wniosek o nadanie nr domu a nastepnie podpisal umowe w enion na wykonanie przylacza chyba kolo 2 miesiey czekalismy na przetarg nastepnie po przetargu po 2 dniach zostal wkopany przewod elektryczny i ulozona skrzynka teraz montuja jakies bespieczniki w niej i dopiero podlacza to do sieci, nastepnie ma byc wykonana inwenteryzacja powykonawcza i podpisanie jeszcze jednej umowy w enion ale tym razem juz o dystrybucje energii. To juz jest przylacz ten docelowy do budynku z normalna taryfa. Oplata za sam przylacz jest zryczaltowana i kazdorazowo wynosi ok 1500 zl netto. Rozumiem, czyli pewnie moje warunki na dostawę prądu do działki bez budowy będą trochę inne (potrzebuję tymczasowo do ogrodzenia, a w przyszłym roku dopiero budowa). A gdzie składałeś wniosek, w Krakowie czy lokalnie w Biskupicach/Trąbkach ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trąbki 05.05.2010 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2010 Rozumiem, czyli pewnie moje warunki na dostawę prądu do działki bez budowy będą trochę inne (potrzebuję tymczasowo do ogrodzenia, a w przyszłym roku dopiero budowa). A gdzie składałeś wniosek, w Krakowie czy lokalnie w Biskupicach/Trąbkach ? Szczerze to nie wiem ale mysle ze w krakowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trąbki 05.05.2010 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2010 Szczerze to nie wiem ale mysle ze w krakowie Mysle ze mozesz zalatwic sobie ten przylacz tymczasowy z tym niema problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
korekk 05.05.2010 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2010 Mysle ze mozesz zalatwic sobie ten przylacz tymczasowy z tym niema problemu tak właśnie zrobię, potem przy PNB będzie łatwiej załatwić ten docelowy prąd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redpradnik 07.05.2010 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2010 poszukuję wykonawcę zjazdu - czy mozecie polecić kogoś?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trąbki 07.05.2010 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2010 poszukuję wykonawcę zjazdu - czy mozecie polecić kogoś?? Witam, podobno poszukujesz sprawdzonego i solidnego kierownika budowy ktory poprowadzi prace budowlane, mam taka osobe, jak bys potrzebowal to daj znac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redpradnik 08.05.2010 23:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2010 Witam, podobno poszukujesz sprawdzonego i solidnego kierownika budowy ktory poprowadzi prace budowlane, mam taka osobe, jak bys potrzebowal to daj znac. prosba o namiar na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mdbuli 10.05.2010 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2010 Witajcie jak ktoś ma namiary na sprawdzony punkt w którym mogę się zaopatrzyć w więźbę dachową na cały dach proszę o podesłanie mi namiarów na priv.Czy warto kupić drzewo impregnowane???Czy raczej bawić się samemu chociaż dekarz stwierdził że to nieopłacalne ze względu na ilość drzewa który będzie mi potrzebny Na pewno sprawdzę namiary podane na białej liście.Remontuje dom w powiecie myślenickim ale to małe znaczenie (przypuszczam).Korzystając z waszej pomocy wybrałem skład w którym kupię wszystkie elementy dachowe tzn.dachówkę,akcesoria,orynnowanie. http://www.dach-styl.com.pl, jednak opłaca się podejść na skład z inną wyceną z innej firmy, są w stanie obniżyć cene i to znacznie w stosunku do swojej poprzedniej propozycji.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bauch 10.05.2010 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2010 Mam do sprzedania stemple o długości ok. 245 i 265 cm - po ok. 200 sztuk. Odbiór własny w Golkowicach od strony Ochojna. W razie zainteresowania proszę o kontakt na priv'a. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Markoebelo 11.05.2010 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2010 Witam, Mam tanio do sprzedania pustaki max 25 cm. Ok 100 sztuk. Pozostałość po budowie.Odbiór Przebieczany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trąbki 12.05.2010 04:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2010 Witam, Mam tanio do sprzedania pustaki max 25 cm. Ok 100 sztuk. Pozostałość po budowie.Odbiór Przebieczany. Witam, jestem zainteresowany zakupem tych pustaków prosze podac dokładnie jakich sa wymiarów i jaki producent, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuro 12.05.2010 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2010 Witajcie:) A ja jestem narazie na etapie szukania fajnej działki w tym rejonie:) Jeśli ktoś by słyszał ze jest do sprzedania w rozsądnej cenie tj jak dla mnie ok 10a za ok 100 tys niedaleko od Wieliczki i w miarę możliwości z mediami to będę baaaardzo wdzięczny za info pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
korekk 13.05.2010 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2010 Witajcie:) A ja jestem narazie na etapie szukania fajnej działki w tym rejonie:) Jeśli ktoś by słyszał ze jest do sprzedania w rozsądnej cenie tj jak dla mnie ok 10a za ok 100 tys niedaleko od Wieliczki i w miarę możliwości z mediami to będę baaaardzo wdzięczny za info pozdrawiam W tej cenie będzie Ci bardzo ciężko, tym bardziej jeżeli ma być ładna, z dojazdem i mediami ale czasem okazje się zdarzają... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Markoebelo 13.05.2010 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2010 Witam, jestem zainteresowany zakupem tych pustaków prosze podac dokładnie jakich sa wymiarów i jaki producent, pozdrawiam Witam, Pustaki były kupione na Kobierzyńskiej w Budmecie. Jest to pustak typu U (długość 25 cm, szerokość 19,0, wysokość 22,0) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mdbuli 13.05.2010 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2010 Hejka Czy na wszystkie materiały zbieracie faktury czy raczej nie.Chodzi mi o późniejsze rozliczenie i zwrot podatku o ile mi wiadomo 15%.W tym momencie mam zamiar kupić całą więźbę i zastanawiam się czy dokładać te 22% vatu czy nie.Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwi_m 13.05.2010 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2010 ja kupiłem ziemię dzisiaj w żwirowni w gdowie. Za samochód 15 kubików płaciłem 300zł z transportem. Ziemia nie jest idealna (czarnoziem to nie jest), ale też nie jest bardzo zanieczyszcona. Moim zdaniem na wyrównanie działki idealna. Dla zainteresowanych namiary mogę podać na priva. poproszę o namiary na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pam 13.05.2010 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2010 Hejka Czy na wszystkie materiały zbieracie faktury czy raczej nie.Chodzi mi o późniejsze rozliczenie i zwrot podatku o ile mi wiadomo 15%. W tym momencie mam zamiar kupić całą więźbę i zastanawiam się czy dokładać te 22% vatu czy nie. Pozdro To zależy czy na to co kupujesz możesz odliczyć. Możesz odliczyć tylko to co przed wejściem do unii w 2004 było na 7%. Najlepiej sprawdzać po numerach PKWiU. Listę co można odliczyć można dostać np. US. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
VIC 13.05.2010 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2010 Hejka Czy na wszystkie materiały zbieracie faktury czy raczej nie.Chodzi mi o późniejsze rozliczenie i zwrot podatku o ile mi wiadomo 15%. W tym momencie mam zamiar kupić całą więźbę i zastanawiam się czy dokładać te 22% vatu czy nie. Pozdro Drzewa nie odliczysz. Wykaz materialow dostepny na stronach ministerstwa lub na wielu innych stronech (np. http://www.pit.pl/wykaz-zwrot-vat/index.php) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts