mkkw 19.06.2007 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2007 Cześć, cześć U nas robota postępuje. Dostaliśmy PNB, uprawomocnione już dawno, fundamenty wymurowane(bloczki z Rzeszotar- ktoś pytał ) Namiar mogę podać jutro. Prąd mamy z agregatu, kupiliśmy na allegro. Czy na forum jest ktoś z was z tych dwóch domków w Mietniowie w "dole'? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edit-blondi 20.06.2007 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2007 Kochani pomóżcie!!!! Potrzebuję koparkę na jutro!!! Obdzwoniliśmy z majstrem wszystkie namiary jakie mieliśmy i nic wszyscy zajęci może macie jakieś namiary? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OGC 20.06.2007 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2007 Mój ulubiony pan koparkowy nie ma terminu.Ale mam jeszcze dwa namiary:- Kania Krzysztof 608144982- ? ? 602844494 / 0122784433 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edit-blondi 20.06.2007 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2007 Do Kani dzwoniłam już wcześniej - środa za tydzieńa ten drugi numer właśnie przekręciłam - za 10 dni nic tylko kupić koparkę i kopać, kopać, kopać.......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OGC 20.06.2007 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2007 nic tylko kupić koparkę i kopać, kopać, kopać.......... Też o tym myślałem Fajna robota za 70 zł/h bez podatku ... chyba że im kasy fiskalne zamontują na koparkach. Ale oni wbrew pozorom też nie mają lekko. Muszą przecież kupić/serwisować maszyny. Paliwko też kosztuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bati11 20.06.2007 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2007 Cześć, cześć Czy na forum jest ktoś z was z tych dwóch domków w Mietniowie w "dole'? Witam wszystkich! Rodzice budują w Mietniowie, ale zdaje się że "na górze" Za to w Pawlikowicach (czyli "za miedzą") naliczyłam ostatnio 4 domki w powijakach, czyli rozgrzebane fundamenty Mieszczuchy ostro emigrują! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 20.06.2007 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2007 Do Kani dzwoniłam już wcześniej - środa za tydzień a ten drugi numer właśnie przekręciłam - za 10 dni nic tylko kupić koparkę i kopać, kopać, kopać.......... to może spróbuj tu: 668 841 656 to jest kopara z Raciborska pan Chlebda, ale raczej marne szanse bo sam czekałem ponad tydzień. No ale spróbowac można. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
roberto_74 20.06.2007 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2007 Witam Właśnie dostałem informację ze starostwa ze mam juz pozwolenie na budowę No ale teraz kolejny problem . Będę potrzebował prąd budowlany . Jeśli ktoś zna jakiegoś solidengo elektryka z okolic Wieliczki to proszę o jakieś namiary . Wogole to nie wiem czy moge juz podpisywać umowę z zakładem energetycznym czy musze poczekać 14 dni na uprawomocnienie Witam, Mam dokładnie ten sam problem, chociaż ja wolałbym od razu docelowy. Jak to wygląda, czy jest taka możliwość czy trzeba płacić za podciągnięcie budowlanego ? No i co z prawomocnością PnB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OGC 20.06.2007 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2007 Witam Właśnie dostałem informację ze starostwa ze mam juz pozwolenie na budowę No ale teraz kolejny problem . Będę potrzebował prąd budowlany . Jeśli ktoś zna jakiegoś solidengo elektryka z okolic Wieliczki to proszę o jakieś namiary . Wogole to nie wiem czy moge juz podpisywać umowę z zakładem energetycznym czy musze poczekać 14 dni na uprawomocnienie Witam, Mam dokładnie ten sam problem, chociaż ja wolałbym od razu docelowy. Jak to wygląda, czy jest taka możliwość czy trzeba płacić za podciągnięcie budowlanego ? No i co z prawomocnością PnB Jest taki pan: Leszek Biskup 602340390 On zajmuje się między innymi przyłączami. Co prawda jeszcze nie korzystałem z jego usług, ale już kilka razy radziłem się go telefonicznie w różnych sprawach. Spróbujcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gorgonit 20.06.2007 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2007 Dzięki z namiary U nas niestety będzie rozbudowa sieci elektrycznej ( do 3 działek) . I na razie nie ma szans na docelowy jedynie budowlany da się załatwić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edit-blondi 20.06.2007 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2007 Dzięki z namiary U nas niestety będzie rozbudowa sieci elektrycznej ( do 3 działek) . I na razie nie ma szans na docelowy jedynie budowlany da się załatwić. Witam Ja też byłam w podobnej sytacji, ale po usłyszeniu w elektrowni, że przyłącz budowlany będzie kosztował jakieś 3-4tys. (gdzie wystarczyło postawić słup +jakieś 30m kabla) to mi sie odniechciało i złożyłam o warunki na docelowy. Dostałam warunki na przyłącz (bez rozbudowy sieci bo przyłącz naziemny u mnie na dachu a słup po drugiej stronie ulicy) a termin i tak najwcześniej na koniec roku tylko, że cały przyłącz wykonuje elektrownia na swój koszt. ja mam tylko kupić skrzynkę na budynek. Więc jak narazie kupiłam kabel ( 150m) i skorzystałam z uprzejmości sąsiada. I to jest najtańsze rozwiązanie jakie może być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OGC 20.06.2007 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2007 edit-blondi Miałem identyczną sytuację. W połowie maja podpisałem umowę z elektrownią na przyłącz docelowy, a teraz wspomagam się sąsiadem. Dzwoniłem ostatnio i dowiedziałem się że moja umowa pójdzie na przetarg dopiero w sierpniu Tempo mają niesamowite. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztof.mk 20.06.2007 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2007 Witam Właśnie dostałem informację ze starostwa ze mam juz pozwolenie na budowę No ale teraz kolejny problem . Będę potrzebował prąd budowlany . Jeśli ktoś zna jakiegoś solidengo elektryka z okolic Wieliczki to proszę o jakieś namiary . Wogole to nie wiem czy moge juz podpisywać umowę z zakładem energetycznym czy musze poczekać 14 dni na uprawomocnienie Nie wiem jak jest z pradem na budowe bo ja zrezygnowałem z tego rozwiazania .Jeśli chodzi o dołącz na stałe to musisz miec uprawamocnione PnB i numer nadania budynku, mozna go załatwic na ul.Limanowskiego pok. nr 30 czekałem trzy dni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 21.06.2007 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2007 WitamChciałem się zapytać Szanownych Forumowiczów jak rozwiązali sprawę przyłącza wody.Jeśli możecie napisać to napiszcie ile to kosztowało i kto Wam je robił.Z tego co wstępnie się orientowałem to firmy chyba oszalały bo chcą 100 - 150 zł/mb. Wydaje mi się że jest to nonsens zwłaszcza że mam około 70m odległości od wody pod mój dom.Czy to aż, tyle kosztuje ? Czy może wołają tyle bo nie mają konkurencji i robią sobie co chcą (ponoć muszą mieć koncesję z wodociągów za którą płacą)?Czy może spotkał się ktoś z tym żeby samemu wykopać dołek kupić wąż i zaworki wodomierze i inne pierdołki i tylko wziąść kogoś kto ma uprawnienia do tego? Czy może znacie kogoś kto by to zrobił tak znaczy ja sobie wykopię i przygotuję wszystko a gosć zrobi swoje. (kolega jak powiedział żeby mu tak podłączyli to powiedzieli mu że albo płaci 100-150zł/mb (w zależności od wykonawcy) albo wogóle)pozdrawiamŁukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edit-blondi 21.06.2007 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2007 tanio to znaczy po ile? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tora 22.06.2007 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2007 Jeśli ktoś jeszcze nie był to polecam wizytę na ul. Pocztowej w Wieliczce, gdzie wystawione jest studium do planu zagospodarowania Gminy Wieliczka; można tam również składać wnioski w sprawie zmian. Projekt i więcej info na http://www.wieliczka.eu Polecam szczerze, bo można znaleźć niespodzianki - ja znalazłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemi 22.06.2007 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2007 Edi-blondi idziemy łeb w łeb ja też dzisiaj zalewałem fundamenty , ale wcześniej i zanim zdążyłem wieczorem przyjechać z wodą żeby polać już chłolerstwo spękało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edit-blondi 23.06.2007 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2007 Przemi Co to masz za beton, że od rana do wieczora juz ci popękał. U mnie wylali fundamenty w środę i do piątku nic nie popękało (nikt tego nie polewał). Wczoraj zalali chudziak na gruncie tak więc pseudo podłogę w swoim domu już mam. We wtorek zaczynają ściany. Ps.Kurcze tyle kasy juz poszło a tu dopiero na równo z ziemią.... a gdzie reszta... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkkw 23.06.2007 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2007 Edit- to można powiedzieć, że idziemy łeb w łeb. U mnie zaczynają mury we środę. U nas też beton nie popękał. Można się załamać ile kasy ładuje pod ziemią. Już chyba nie mam szans na założenie dziennika;( Wszystko mi się miesza, dni z nocą. Już pogubiłam się w wydatkach:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 23.06.2007 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2007 Przemi Co to masz za beton, że od rana do wieczora juz ci popękał. U mnie wylali fundamenty w środę i do piątku nic nie popękało (nikt tego nie polewał). Wczoraj zalali chudziak na gruncie tak więc pseudo podłogę w swoim domu już mam. We wtorek zaczynają ściany. Ps.Kurcze tyle kasy juz poszło a tu dopiero na równo z ziemią.... a gdzie reszta... to może mogę prosić o jakieś zdjęcia z fundamentów?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts