Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

GRUPA WIELICKA (Powiat Wielicki)

Recommended Posts

Cześć, cześć

U nas robota postępuje. Dostaliśmy PNB, uprawomocnione już dawno, fundamenty wymurowane(bloczki z Rzeszotar- ktoś pytał ;)) Namiar mogę podać jutro.

Prąd mamy z agregatu, kupiliśmy na allegro.

Czy na forum jest ktoś z was z tych dwóch domków w Mietniowie w "dole'? ;)

• Odpowiedzi 4,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

nic tylko kupić koparkę i kopać, kopać, kopać..........

Też o tym myślałem :)

Fajna robota za 70 zł/h bez podatku ... chyba że im kasy fiskalne zamontują na koparkach.

Ale oni wbrew pozorom też nie mają lekko. Muszą przecież kupić/serwisować maszyny. Paliwko też kosztuje.

Cześć, cześć

Czy na forum jest ktoś z was z tych dwóch domków w Mietniowie w "dole'? ;)

Witam wszystkich!

Rodzice budują w Mietniowie, ale zdaje się że "na górze" :wink:

Za to w Pawlikowicach (czyli "za miedzą") naliczyłam ostatnio 4 domki w powijakach, czyli rozgrzebane fundamenty :o Mieszczuchy ostro emigrują!

Do Kani dzwoniłam już wcześniej - środa za tydzień

a ten drugi numer właśnie przekręciłam - za 10 dni

nic tylko kupić koparkę i kopać, kopać, kopać..........

to może spróbuj tu: 668 841 656 to jest kopara z Raciborska pan Chlebda, ale raczej marne szanse bo sam czekałem ponad tydzień. No ale spróbowac można.

Witam

Właśnie dostałem informację ze starostwa ze mam juz pozwolenie na budowę :D

No ale teraz kolejny problem . Będę potrzebował prąd budowlany . Jeśli ktoś zna jakiegoś solidengo elektryka z okolic Wieliczki to proszę o jakieś namiary .

Wogole to nie wiem czy moge juz podpisywać umowę z zakładem energetycznym czy musze poczekać 14 dni na uprawomocnienie

Witam,

Mam dokładnie ten sam problem, chociaż ja wolałbym od razu docelowy.

Jak to wygląda, czy jest taka możliwość czy trzeba płacić za podciągnięcie budowlanego ?

No i co z prawomocnością PnB

Witam

No ale teraz kolejny problem . Będę potrzebował prąd budowlany . Jeśli ktoś zna jakiegoś solidengo elektryka z okolic Wieliczki to proszę o jakieś namiary .

Wogole to nie wiem czy moge juz podpisywać umowę z zakładem energetycznym czy musze poczekać 14 dni na uprawomocnienie

Witam,

Mam dokładnie ten sam problem, chociaż ja wolałbym od razu docelowy.

Jak to wygląda, czy jest taka możliwość czy trzeba płacić za podciągnięcie budowlanego ?

No i co z prawomocnością PnB

Jest taki pan: Leszek Biskup 602340390

On zajmuje się między innymi przyłączami.

Co prawda jeszcze nie korzystałem z jego usług, ale już kilka razy radziłem się go telefonicznie w różnych sprawach. Spróbujcie.

Dzięki z namiary :)

U nas niestety będzie rozbudowa sieci elektrycznej ( do 3 działek) . I na razie nie ma szans na docelowy jedynie budowlany da się załatwić.

Witam

Ja też byłam w podobnej sytacji, ale po usłyszeniu w elektrowni, że przyłącz budowlany będzie kosztował jakieś 3-4tys. (gdzie wystarczyło postawić słup +jakieś 30m kabla) to mi sie odniechciało i złożyłam o warunki na docelowy. Dostałam warunki na przyłącz (bez rozbudowy sieci bo przyłącz naziemny u mnie na dachu a słup po drugiej stronie ulicy) a termin i tak najwcześniej na koniec roku tylko, że cały przyłącz wykonuje elektrownia na swój koszt. ja mam tylko kupić skrzynkę na budynek.

Więc jak narazie kupiłam kabel ( 150m) i skorzystałam z uprzejmości sąsiada. I to jest najtańsze rozwiązanie jakie może być.

edit-blondi

Miałem identyczną sytuację.

W połowie maja podpisałem umowę z elektrownią na przyłącz docelowy, a teraz wspomagam się sąsiadem.

Dzwoniłem ostatnio i dowiedziałem się że moja umowa pójdzie na przetarg dopiero w sierpniu :o

Tempo mają niesamowite.

Witam

Nie wiem jak jest z pradem na budowe bo ja zrezygnowałem z tego rozwiazania .Jeśli chodzi o dołącz na stałe to musisz miec uprawamocnione PnB i numer nadania budynku, mozna go załatwic na ul.Limanowskiego pok. nr 30 czekałem trzy dni.

Witam

Chciałem się zapytać Szanownych Forumowiczów jak rozwiązali sprawę przyłącza wody.

Jeśli możecie napisać to napiszcie ile to kosztowało i kto Wam je robił.

Z tego co wstępnie się orientowałem to firmy chyba oszalały bo chcą 100 - 150 zł/mb. Wydaje mi się że jest to nonsens zwłaszcza że mam około 70m odległości od wody pod mój dom.

Czy to aż, tyle kosztuje ? Czy może wołają tyle bo nie mają konkurencji i robią sobie co chcą (ponoć muszą mieć koncesję z wodociągów za którą płacą)?

Czy może spotkał się ktoś z tym żeby samemu wykopać dołek kupić wąż i zaworki wodomierze i inne pierdołki i tylko wziąść kogoś kto ma uprawnienia do tego? Czy może znacie kogoś kto by to zrobił tak znaczy ja sobie wykopię i przygotuję wszystko a gosć zrobi swoje. (kolega jak powiedział żeby mu tak podłączyli to powiedzieli mu że albo płaci 100-150zł/mb (w zależności od wykonawcy) albo wogóle)

pozdrawiam

Łukasz

Jeśli ktoś jeszcze nie był to polecam wizytę na ul. Pocztowej w Wieliczce, gdzie wystawione jest studium do planu zagospodarowania Gminy Wieliczka; można tam również składać wnioski w sprawie zmian.

Projekt i więcej info na http://www.wieliczka.eu

Polecam szczerze, bo można znaleźć niespodzianki - ja znalazłam :evil:

Przemi

Co to masz za beton, że od rana do wieczora juz ci popękał.

U mnie wylali fundamenty w środę i do piątku nic nie popękało (nikt tego nie polewał). Wczoraj zalali chudziak na gruncie tak więc pseudo podłogę w swoim domu już mam. We wtorek zaczynają ściany.

Ps.Kurcze tyle kasy juz poszło a tu dopiero na równo z ziemią.... a gdzie reszta... :cry:

Edit- to można powiedzieć, że idziemy łeb w łeb.:D U mnie zaczynają mury we środę. U nas też beton nie popękał.

Można się załamać ile kasy ładuje pod ziemią.

Już chyba nie mam szans na założenie dziennika;( Wszystko mi się miesza, dni z nocą. Już pogubiłam się w wydatkach:D

Przemi

Co to masz za beton, że od rana do wieczora juz ci popękał.

U mnie wylali fundamenty w środę i do piątku nic nie popękało (nikt tego nie polewał). Wczoraj zalali chudziak na gruncie tak więc pseudo podłogę w swoim domu już mam. We wtorek zaczynają ściany.

Ps.Kurcze tyle kasy juz poszło a tu dopiero na równo z ziemią.... a gdzie reszta... :cry:

to może mogę prosić o jakieś zdjęcia z fundamentów??