Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

GRUPA WIELICKA (Powiat Wielicki)

Recommended Posts

Czy ktoś zakładał może filtry do wody. Czy możecie kogoś polecić? Wodę mam taką, że w kibelku mimo, że jeszcze nie mieszkamy osadził się taki kamień, że niczem nie mogę go usunąć. Aż się boję baterie i sprzęty kuchenne podłączać. Dziękuję z góry za pomoc. :)

Myślę, że nie potrzebujesz samych filtrów a raczej cały system uzdatniania...

Od kilku miesięcy użytkuję stację uzdatniania wody marki CosmoWater. Znam kilka osób, które mają identyczne urządzenia (najstarsze 4 lata) i nie słyszałem aby ktokolwiek miał problemy. Oczywiście na rynku podobnych urządzeń jest już cała masa więc jest w czym wybierać... Zadaniem tego ustrojstwa jest mówiąc potocznie zmiękczanie wody (stąd często spotykana nazwa - "zmiękczacz") - usuwanie osadów Ca i Mg. U mnie woda na wejściu ma ponad 28 stopni niemieckich a w "kranach" ~2.

Uważam, że to jedynie sensowne rozwiązanie gdyż urządzenie w przeciwieństwie do samych filtrów samo się regeneruje (trzeba tylko dosypywać soli).

Co do montażu to praktycznie każdy instalator sobie z tym poradzi bo taka stacja to w wielu lokalizacjach jedyna szansa na w miarę przyzwoite H2O, a zatem często spotykany "element" kotłowni.

W razie potrzeby służę namiarem na mojego instalatora.

• Odpowiedzi 4,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ostrzegam przed firmą Tech-Trans-Bud!!! W obecnej chwili pseudo właściciel oraz pełnomocnik są nam winni ponad 40 tys zł. - wzięli zaliczki na materiały, do tej pory brak dostawy jak i zwrotu środków. Oczywiście albo nieodbieranie telefonów albo codzienne bajki że jutro będzie przelew. Sprawa skierowana na drogę sądową. Nie ulegajcie niskim cenom i obietnicom szybkich dostaw!!! Przestrzegam!!!!

Witam!

Nasza budowa postępuje i teraz zastanawiamy się nad wyborem okien. Podzielicie się opiniami n.t. okien z firmy Dako - Elegant na profilu Veka z zewnątrz brąz (najprawdopodobniej tabasco teak), z wewnątrz biały? Dostaliśmy wycenę z Niepołomic, nie wiem czy w Krakowie na ul. Zabłocie mogą mieć je taniej? Czy z Oknoplusa lub OknoPlastu podobne są dużo droższe? (uderzymy tam w późniejszym czasie).

Z góry dzięki za wszelkie uwagi i opinie.

Jeszcze jedno - gdzie dostanę najtaniej okna dachowe Fakro - np. FTS-V U2?

Witam!

Nasza budowa postępuje i teraz zastanawiamy się nad wyborem okien. Podzielicie się opiniami n.t. okien z firmy Dako - Elegant na profilu Veka z zewnątrz brąz (najprawdopodobniej tabasco teak), z wewnątrz biały? Dostaliśmy wycenę z Niepołomic, nie wiem czy w Krakowie na ul. Zabłocie mogą mieć je taniej? Czy z Oknoplusa lub OknoPlastu podobne są dużo droższe? (uderzymy tam w późniejszym czasie).

Z góry dzięki za wszelkie uwagi i opinie.

Jeszcze jedno - gdzie dostanę najtaniej okna dachowe Fakro - np. FTS-V U2?

Witam

Polecam okna drewniane z Wiśniowej Wykonawca ECO DREW Roman Murzyn tel.501057140

Nam zakładali pod koniec maja, jesteśmy bardzo zadowoleni

pozdrawiam