Marek_B 07.06.2010 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2010 Czy ktoś zakładał może filtry do wody. Czy możecie kogoś polecić? Wodę mam taką, że w kibelku mimo, że jeszcze nie mieszkamy osadził się taki kamień, że niczem nie mogę go usunąć. Aż się boję baterie i sprzęty kuchenne podłączać. Dziękuję z góry za pomoc. Myślę, że nie potrzebujesz samych filtrów a raczej cały system uzdatniania... Od kilku miesięcy użytkuję stację uzdatniania wody marki CosmoWater. Znam kilka osób, które mają identyczne urządzenia (najstarsze 4 lata) i nie słyszałem aby ktokolwiek miał problemy. Oczywiście na rynku podobnych urządzeń jest już cała masa więc jest w czym wybierać... Zadaniem tego ustrojstwa jest mówiąc potocznie zmiękczanie wody (stąd często spotykana nazwa - "zmiękczacz") - usuwanie osadów Ca i Mg. U mnie woda na wejściu ma ponad 28 stopni niemieckich a w "kranach" ~2. Uważam, że to jedynie sensowne rozwiązanie gdyż urządzenie w przeciwieństwie do samych filtrów samo się regeneruje (trzeba tylko dosypywać soli). Co do montażu to praktycznie każdy instalator sobie z tym poradzi bo taka stacja to w wielu lokalizacjach jedyna szansa na w miarę przyzwoite H2O, a zatem często spotykany "element" kotłowni. W razie potrzeby służę namiarem na mojego instalatora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gemma81 11.06.2010 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2010 Dziękuję za informację Marku_B. Właśnie o czymś takim myślałam Proszę o namiar na instalatora. Mój adres: [email protected]. Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kylo_kc 13.06.2010 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2010 Pozostały po budowie: Wienerberger Porotherm 25 P+W - szt. 120Wienerberger Porotherm 11,5 P+W - szt. 60 Okolice Wieliczki. Nie dysponuję transportem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BEATA_K10 14.06.2010 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2010 Pozostały po budowie: Wienerberger Porotherm 25 P+W - szt. 120 Wienerberger Porotherm 11,5 P+W - szt. 60 Okolice Wieliczki. Nie dysponuję transportem. wysłałam zapytanie na privat do Ciebie proszę o szybką odpowiedź Z góry dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pam 14.06.2010 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2010 Ktoś coś słyszał o tych mitycznych dopłatach do solarów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lech71 14.06.2010 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2010 Witam,Mamy do oddania ziemię z wykopów, południe Krakowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kosmyk12 15.06.2010 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2010 Chętnie przyjmę jeśli za darmo, proszę o informację czy nadal aktualne 510 025 967Piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kosmyk12 15.06.2010 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2010 Witam, czy ktoś może podać firmę, skład, cokolwiek, gdzi mogę dostać piasek kwarcowy do tynków? Nigdzie nie mogę znaleźć tego piasku w małopolsce. Czy ktoś może wie gdzie można to kupić? Piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BEATA_K10 15.06.2010 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2010 Poszukuję pozostałości po budowie pustaki, peszle do odwodnienia. Jestem na kupnie również płyt drogowych, oraz dużych kręgów. Pozdrawiam wszystkich forumowiczów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kosmyk12 16.06.2010 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2010 Mam do sprzedania stemple, ok 400 szt. dł. 2,5m cena 4,5zł za sztukę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
korekk 17.06.2010 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2010 Czy ktoś wie gdzie najtaniej kupię siatkę ogrodzeniową ocynk 3.2mm ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trąbki 17.06.2010 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2010 Witam, polecam tanio i solidna siatka Adres: Stadniki 23, 32-422 StadnikiTelefon: (12) 271-15-26 Zabdyr Mirosław Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mp_krk 17.06.2010 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2010 Ostrzegam przed firmą Tech-Trans-Bud!!! W obecnej chwili pseudo właściciel oraz pełnomocnik są nam winni ponad 40 tys zł. - wzięli zaliczki na materiały, do tej pory brak dostawy jak i zwrotu środków. Oczywiście albo nieodbieranie telefonów albo codzienne bajki że jutro będzie przelew. Sprawa skierowana na drogę sądową. Nie ulegajcie niskim cenom i obietnicom szybkich dostaw!!! Przestrzegam!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jowitajb 19.06.2010 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2010 Witam!Nasza budowa postępuje i teraz zastanawiamy się nad wyborem okien. Podzielicie się opiniami n.t. okien z firmy Dako - Elegant na profilu Veka z zewnątrz brąz (najprawdopodobniej tabasco teak), z wewnątrz biały? Dostaliśmy wycenę z Niepołomic, nie wiem czy w Krakowie na ul. Zabłocie mogą mieć je taniej? Czy z Oknoplusa lub OknoPlastu podobne są dużo droższe? (uderzymy tam w późniejszym czasie).Z góry dzięki za wszelkie uwagi i opinie.Jeszcze jedno - gdzie dostanę najtaniej okna dachowe Fakro - np. FTS-V U2? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pam 20.06.2010 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2010 Mieliśmy kiedyś biało/kolorowe i następne zamówiliśmy już całe kolorowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwi_m 21.06.2010 23:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2010 Witam! Nasza budowa postępuje i teraz zastanawiamy się nad wyborem okien. Podzielicie się opiniami n.t. okien z firmy Dako - Elegant na profilu Veka z zewnątrz brąz (najprawdopodobniej tabasco teak), z wewnątrz biały? Dostaliśmy wycenę z Niepołomic, nie wiem czy w Krakowie na ul. Zabłocie mogą mieć je taniej? Czy z Oknoplusa lub OknoPlastu podobne są dużo droższe? (uderzymy tam w późniejszym czasie). Z góry dzięki za wszelkie uwagi i opinie. Jeszcze jedno - gdzie dostanę najtaniej okna dachowe Fakro - np. FTS-V U2? Witam Polecam okna drewniane z Wiśniowej Wykonawca ECO DREW Roman Murzyn tel.501057140 Nam zakładali pod koniec maja, jesteśmy bardzo zadowoleni pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
korekk 23.06.2010 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2010 witam ! Czy ktoś wie gdzie dostanę tanio pospółkę w okolicach Krakowa/Wieliczki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pam 23.06.2010 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2010 Jest trochę żwirowni w okolicach Węgrzc Wielkich (Krupy, Grabie itd) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
korekk 23.06.2010 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2010 dzięki ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pam 24.06.2010 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2010 dzięki ! Jak ci zależy to podam namiar na gościa który u mnie woził, a z jakiej żwirowni to nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts