pam 16.07.2010 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2010 Tak z ciekawości chciałbym zapytać ilu forumowiczów zapisało się na dofinansowane instalacje solarne w gminie Wieliczka? Ja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wielm 17.07.2010 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2010 Ja również, to już dwoje z przynajmniej 500 osób jakie złożyło wnioski w pierwszy dzień składania do godz.10.00 ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GrzesiekCS 17.07.2010 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2010 Witam wszystkich forumowiczów. Chciałbym zapytać czy ktoś orientuje się w sprawie pozwoleń na budowę POŚ w gminie Biskupice (czy gmina wydaje takie pozwolenia), oraz kiedy będzie robiona kanalizacja w gminie. Zamierzam kupić działkę w Szczygłowie (gm.Biskupice) i chciałbym zorientować się w tym temacie. Z góry dziękuję za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
VIC 19.07.2010 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2010 Mam pytanie odnośnie przyłącza wodociągowego ,Otóż mam już projekt instalacji ale....... no właśnie Pan z Wodociagów w Biskupicach powiedział mi 3500 zł za 32 metry przyłącza , wydaje mi się ze to sporo . Czy może znacie kogoś kto robi takie przyłącza taniej . Jeśli tak to proszę. o namiary . I jak to jest z odbiorem tego przyłącza jeśli zrobi je ktoś inny niż Firma z którą podpiszemy umowę o dostarczanie wody? Witam, Jesli przylacze polega na polozeniu jedynie rur to moze faktycznie drogo. Jesli jednak po drodze masz zasowy, hydranty itp to cena jest niska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aons34 19.07.2010 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2010 Witam wszystkich forumowiczów .Czy może ktoś na forum jest po przejściach z wodąciągami w Wieliczce .Jeszcze przed wydaniem warunków ,musiałam napisać pismo ,że przekazuję wybudowany odcinek, wodociągom.Następnie otrzymałam warunki ,z których wg mojej p.architekt wynika ,że jest to rozbudowa sieci , natomiast w wodociągach poinformowali mnie ,ze nie mam tak nigdzie napisane w warunkach .Po przygotowaniu projektu "przyłącza wodociągu ", poinformowali mnie ,że to jest "rozbudowa sieci" i nie mogę mieć na projekcie napisane "przyłącze "tylko "sieć ". Za każdym razem zmieniają zdanie ,celowo wprowadzają mnie w błąd .Na początku mówili ,że nie wymaga pozwolenia na budowę ,teraz że muszę dokumenty złożyć w architekturze i czekać na pozwolenie .Mam spory kawałek do wybudowania wodociągu około 120 m ,to jest koszt jakieś 20 tyś. i nie stać mnie na zafundowanie gminie kawałka wodociągu .Jeżeli może mi ktoś pomóc to bardzo proszę o informację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwi_m 20.07.2010 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2010 Ja Witam ja z innej beczki, ale do pam, znalazłam wypowiedź na forum cytuję:"U mnie robił wykonawca SS. Jest drenaż opaskowy, do tego podłączona woda z rynien, a to odprowadzone do studni na 4 kręgi. Jak chcesz to podam namiar na gościa (z Krzyszkowic)." czy mogę prosić o namiary na tego Pana na PV. Przepraszam że tak na forum ale nie mogę wysłac prywatnej wiadomości do pam jakiś błąd wyskakuje dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sysia_w 21.07.2010 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2010 Witam wszystkich forumowiczów .Czy może ktoś na forum jest po przejściach z wodąciągami w Wieliczce .Jeszcze przed wydaniem warunków ... Jeżeli może mi ktoś pomóc to bardzo proszę o informację hej mam identyczny przypadek, odp na priv - sprawdz pocztę ========= też złożyłem wniosek na kolektory, ok godz 16 dostałem nr 7xx Jarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawciuniu 23.07.2010 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2010 Witam wszystkich forumowiczów. Chciałbym zapytać czy ktoś orientuje się w sprawie pozwoleń na budowę POŚ w gminie Biskupice (czy gmina wydaje takie pozwolenia), oraz kiedy będzie robiona kanalizacja w gminie. Zamierzam kupić działkę w Szczygłowie (gm.Biskupice) i chciałbym zorientować się w tym temacie. Z góry dziękuję za pomoc. No to możesz mieć problem my budujemy w Bodzanowie , gm.biskupice i dowiadywaliśmy się o pozwolenie na budowę POŚ i poinformowano nas że generalnie grunty w gminie nie nadają się na budowę oczyszczalni rozsączającej ( tej najpopularniejszej ) można się starać o budowę oczyszczalni biologicznej ale ona nie wszystkim odpowiada bo : jest droga, trzeba oddawać próbki do sanepidu, trzeba mieć gdzie odprowadzać przefiltrowaną wodę , nie można używać standardowych środków chemicznych . Ale możesz dowiadywać się na własna rękę moze akurat Tobie co innego powiedzą http://forum.muratordom.pl/../images/smilies/rolleyes-2.gif Gmina jest bardzo specyficzna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jowitajb 23.07.2010 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2010 No to możesz mieć problem my budujemy w Bodzanowie , gm.biskupice i dowiadywaliśmy się o pozwolenie na budowę POŚ i poinformowano nas że generalnie grunty w gminie nie nadają się na budowę oczyszczalni rozsączającej ( tej najpopularniejszej ) można się starać o budowę oczyszczalni biologicznej ale ona nie wszystkim odpowiada bo : jest droga, trzeba oddawać próbki do sanepidu, trzeba mieć gdzie odprowadzać przefiltrowaną wodę , nie można używać standardowych środków chemicznych . Ale możesz dowiadywać się na własna rękę moze akurat Tobie co innego powiedzą http://forum.muratordom.pl/../images/smilies/rolleyes-2.gif Gmina jest bardzo specyficzna Witam sąsiadów z gminy! My budujemy w Trąbkach i też chcemy POŚ. Na razie był u nas Pan zakładający oczyszczalnie AquaDuo. Potwierdził, że na naszej "glebie" to tylko biologiczna. Jeśli chodzi o odprowadzenie wody, to wkopuje się kręgi betonowe, a tą wodą można ponoć podlewać trawę czy krzewy. Pytaliśmy o używanie środków chem. i mówił, że przy normalnym domowym stosowaniu nie ma zakazu. Natomiast w przypadku wzmożonego używania, np. w hotelach to tak. O oddawaniu próbek do sanepidu nic nie mówił... Oni przygotowują wszystkie dokumenty tak żeby nie było problemu z pozwoleniem i z nimi idziesz do urzędu. Macie może namiary na jakieś inne firmy sprzedające biologiczne oczyszczalnie? Trzeba się w końcu wziąć konkretniej i podjąć jakąś decyzję, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makow11 24.07.2010 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2010 sysia_w oglądałem Twoje zdjęcia z budowy , masz ciekawie rozwiązaną ścianę szczytową.Co to za projekt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trąbki 25.07.2010 06:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2010 Witam, montowaliscie odkurzacze centralne ?? Jakie firmy to robia lub gdzie mozna kupic materiał na instalacje ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogdan7 25.07.2010 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2010 Witam sprzedam pozostałość po budowiepręt zbrojeniowy "8" odcinki 12metrowe szt. 100i parę krowki na dach transport we własnym zakresieBrzegi k Wieliczki tel 502383088 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sysia_w 26.07.2010 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2010 hej, Trąbki - odk. centralny ja kupiłem w firmie Bima na Klimeckiego w Krakowie. Właśnie sam zamontowałem. To była najprostsza i najczystsza moja robota na budowie. Poza tym jest człek w Wieliczce co to robi, chyba na ulicy Nowa 9.Jarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trąbki 27.07.2010 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2010 Dzieki za informacje ja tez sam chce to zrobic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magus 27.07.2010 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2010 Potrzebuje kupic stal zbrojeniowa. Czy ktos z Was moze polecic jakis sklad albo firme - najlepiej powiat wielicki ... z gory dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia2000 27.07.2010 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2010 Witam. Mam do sprzedania:stemple sztuk 180 ( dł 2,80m) - 4zł za sztdeski szalunkowe ( ok 6 kubików) - 400zł za kubikOdbiór w Śledziejowicach.tel. 601873388 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jowitajb 27.07.2010 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2010 Potrzebuje kupic stal zbrojeniowa. Czy ktos z Was moze polecic jakis sklad albo firme - najlepiej powiat wielicki ... z gory dzieki Skład "Kowalczyk" w Sierczy - tel. 12 651 53 12. Polecam - kupujemy tam od początku budowy i jesteśmy b. zadowoleni. Jakiś m-c temu dokupywaliśmy drut 10-tkę, bo nam zabrakło i mieli po 2 600 brutto za tonę. Ale jeśli będziesz kupował większe ilości na cała budowę to możesz wynegocjować lepsze ceny na wszystko. Oczywiście transport w cenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yasmeen 27.07.2010 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2010 poszukuje solidnego koparkowego z okolic Wieliczki - bede wdzieczna za namiary, bo wiadomo, ze mozna niestety roznie trafic. mamy namiary na dobrego, ale prawdopodobnie bedzie zajety Pracy na dzielce troche bedzie, bo z ok 5a trzeba sciagnac humus a i fundamenty duze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawciuniu 28.07.2010 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2010 poszukuje solidnego koparkowego z okolic Wieliczki - bede wdzieczna za namiary, bo wiadomo, ze mozna niestety roznie trafic. mamy namiary na dobrego, ale prawdopodobnie bedzie zajety Pracy na dzielce troche bedzie, bo z ok 5a trzeba sciagnac humus a i fundamenty duze. Witaj , U nas zdjęciem humusu i wykopem pod fundamenty zajął się Pan Jarosław Lidwin tel 516-397-491 i polecam go z czystym sumieniem : rzeczowy, konkretny ,swoją pracę wykonuje szybko czego nie można powiedzieć o jego konkurentach . Po Panu Jarku gościliśmy na działce 2 inne koparki (jedna do zasypania fundamentów , druga kopała drogę i Panowie nabijali sobie masę godzin ) Pozdrawiam Ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gorgonit 28.07.2010 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2010 potrzebuj okuć balkon - okolice Wieliczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts