Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

GRUPA WIELICKA (Powiat Wielicki)

Recommended Posts

Witam,

Jako nowy użytkownik forum chciałbym się przywitać.

W roku 2011 zamierzamy wybudować dom do stanu surowego w miejscowości Węgrzce Wielkie. Jesteśmy na etapie poszukiwania ekipy budowlanej. Czy ktoś z Was może polecić dobrą firmę, która będzie w stanie wykonać budynek począwszy od prac ziemnych (budynek podpiwniczony) po sam dach. Zależy mi aby był to ktoś sprawdzony i najlepiej z nieodległych okolic.

Z góry dziękuję za pomoc

Pozdrawiam

• Odpowiedzi 4,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Dochodzą mnie słuchy, że producenci ceramiki, bloczków itp. zamierzają od marca reglamentować towar. Zapowiedziane zostały podwyżki plus nieoficjalnie, że towaru może nie być.

Kilku producentów poinformowało o podwyżce stali, dziś otrzymałam też newsa o kolejnej podwyżce cementu (w zależności od producenta może być to nawet trzecia w tym roku). Styropian drożeje drugi raz (część producentów już, część od marca).

Osobiście jestem przerażona!

Chodzi mi o materialy na sciany : pustaki ceramiczne lub pustaki gazobeton (bloczki betonowe). Wiem, że wszyscy budują z maxa, ale ma ktoś wystawiony dom z tych bloczków betonowych? Jak to wychodzi cenowo? Przy bloczkach z gazobetonu mniej wchodzi zaprawy i szybciej się buduje, natomiast najtańszego maxa za sztukę można kupić chyba już za 2zl. Analizowal ktoś ten temat z czego budować??? Jak to się ma w praktyce??

@ Lugi, polecam więc najpierw wybór konkretnych materiałów, a potem ich poszukiwanie. Różne firmy mogą mieć bardzo różne ceny zależnie od wypracowanych warunków od dostawców. Np. będą mieć świetne ceny na Leiera a na Wienerbergera już nie. Itd.... :)

Co do Twojego pytania, to gazobeton jest także lepszym izolatorem cieplnym niż max. A możesz zdecydować się także na Porotherm 44 (http://www.wienerberger.pl/servlet/Satellite?pagename=Wienerberger/Page/List05&cid=1119356883967&c=Page&sl=wb_pl_home_pl) i odpadnie Ci w ogóle ocieplanie ;). Bierz więc pod uwagę także inne aspekty, m.in. właśnie koszty ocieplenia, ogrzewania, stosowania zapraw (w tym także np. tynków cem-wap.). Jak wybierzesz materiał, to postaram Ci się pomóc.

Witam,

Mam do sprzedania 4 rolki welny isover unimata (3x10 cm, 1x15cm).

Welna przechowywana rok w suchym wentylowanym pomieszczeniu.

Cena do negocjacji....

Szczegoly tutaj: http://allegro.pl/welna-isover-unimata-3x10cm-i-1x15cm-okazja-i1472356341.html

Widze ze sa problemy z tym linkiem do allegro :(

Licytacja zaczyna sie od 400. Cena kup teraz 600. (za nowa taka welne wychodzi mi w sklepach internetowych ok 800)

A ile tej ziemi potrzebujesz i gdzie?

Bo mam gościa powiedzmy że trochę znajomy i zajmuje się transportem wywrotkami. Obecnie wywozi ziemie z jakiejś budowy (bloki) ale on chce jak najbliżej Krakowa jak gdzieś dalej to może nie będzie chciał jechać , i drugi warunek to z kilkoma wywrotkami sobie dupy nie zawraca on potrzebuje wywozić na dziesiątki lub setki ciężarówek .

Natomiast ja dalej poszukuje kogoś od instalacji gazowej bo na razie nikt mi nic nie podesłał żadnych namiarów. Potrzebuje przyłacz od ogrodzenia do domu i rozprowadzić w domu.

Pozdrawiam