Przemo83 22.02.2011 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2011 Witam, Jako nowy użytkownik forum chciałbym się przywitać. W roku 2011 zamierzamy wybudować dom do stanu surowego w miejscowości Węgrzce Wielkie. Jesteśmy na etapie poszukiwania ekipy budowlanej. Czy ktoś z Was może polecić dobrą firmę, która będzie w stanie wykonać budynek począwszy od prac ziemnych (budynek podpiwniczony) po sam dach. Zależy mi aby był to ktoś sprawdzony i najlepiej z nieodległych okolic. Z góry dziękuję za pomoc Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vivia 22.02.2011 23:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2011 Dochodzą mnie słuchy, że producenci ceramiki, bloczków itp. zamierzają od marca reglamentować towar. Zapowiedziane zostały podwyżki plus nieoficjalnie, że towaru może nie być. Kilku producentów poinformowało o podwyżce stali, dziś otrzymałam też newsa o kolejnej podwyżce cementu (w zależności od producenta może być to nawet trzecia w tym roku). Styropian drożeje drugi raz (część producentów już, część od marca).Osobiście jestem przerażona! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fijasek 23.02.2011 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2011 WitamCzy macie jakieś namiary na kogoś od instalacji gazowej albo znacie ceny robocizny.Potrzebuje pociągnąć instalacje od skrzynki w ogrodzeniu do domu i rozprowadzić w domuPozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lugi 24.02.2011 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 WitamDajcie znać gdzie w naszych okolicach jest dobry sklad budowlany, tak żeby zorientować się co do cen pustaków, bloczków betonowych itp... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Francuziki 24.02.2011 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 Witam,Mam do sprzedania 4 rolki welny isover unimata (3x10 cm, 1x15cm). Welna przechowywana rok w suchym wentylowanym pomieszczeniu.Cena do negocjacji....Szczegoly tutaj: http://allegro.pl/welna-isover-unimata-3x10cm-i-1x15cm-okazja-i1472356341.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vivia 24.02.2011 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 Witam Dajcie znać gdzie w naszych okolicach jest dobry sklad budowlany, tak żeby zorientować się co do cen pustaków, bloczków betonowych itp... A co dokładnie potrzebujesz? Producent, typ... Bo to ma znaczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jowitajb 24.02.2011 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 Witam Dajcie znać gdzie w naszych okolicach jest dobry sklad budowlany, tak żeby zorientować się co do cen pustaków, bloczków betonowych itp... Polecam Skład u Kowalczyka w Sierczy - szerzej znajdziesz tutaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lugi 25.02.2011 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2011 Chodzi mi o materialy na sciany : pustaki ceramiczne lub pustaki gazobeton (bloczki betonowe). Wiem, że wszyscy budują z maxa, ale ma ktoś wystawiony dom z tych bloczków betonowych? Jak to wychodzi cenowo? Przy bloczkach z gazobetonu mniej wchodzi zaprawy i szybciej się buduje, natomiast najtańszego maxa za sztukę można kupić chyba już za 2zl. Analizowal ktoś ten temat z czego budować??? Jak to się ma w praktyce?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Francuziki 25.02.2011 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2011 Polecam Skład u Kowalczyka w Sierczy - szerzej znajdziesz tutaj Potwierdzam - no poza jednym przypadkiem gdy mi przywiezli za malo o jedna paczke styropianu i pieniedzy nie oddali bo stwierdzili ze to NIEMOZLIWE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vivia 25.02.2011 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2011 @ Lugi, polecam więc najpierw wybór konkretnych materiałów, a potem ich poszukiwanie. Różne firmy mogą mieć bardzo różne ceny zależnie od wypracowanych warunków od dostawców. Np. będą mieć świetne ceny na Leiera a na Wienerbergera już nie. Itd.... Co do Twojego pytania, to gazobeton jest także lepszym izolatorem cieplnym niż max. A możesz zdecydować się także na Porotherm 44 (http://www.wienerberger.pl/servlet/Satellite?pagename=Wienerberger/Page/List05&cid=1119356883967&c=Page&sl=wb_pl_home_pl) i odpadnie Ci w ogóle ocieplanie . Bierz więc pod uwagę także inne aspekty, m.in. właśnie koszty ocieplenia, ogrzewania, stosowania zapraw (w tym także np. tynków cem-wap.). Jak wybierzesz materiał, to postaram Ci się pomóc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Francuziki 27.02.2011 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2011 Witam, Mam do sprzedania 4 rolki welny isover unimata (3x10 cm, 1x15cm). Welna przechowywana rok w suchym wentylowanym pomieszczeniu. Cena do negocjacji.... Szczegoly tutaj: http://allegro.pl/welna-isover-unimata-3x10cm-i-1x15cm-okazja-i1472356341.html Widze ze sa problemy z tym linkiem do allegro Licytacja zaczyna sie od 400. Cena kup teraz 600. (za nowa taka welne wychodzi mi w sklepach internetowych ok 800) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bienieczek 05.03.2011 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2011 Witam, Mam do sprzedania:- stal fi 6 , pręty 6-cio metrowe- wełna mineralna do ocieplania ścian zewnętrznych - 3 m.sz. (wymiary 15x120x20 cm), firma Rockwool Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bienieczek 05.03.2011 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2011 Witam, Chętnie przyjmę ziemię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fijasek 05.03.2011 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2011 A ile tej ziemi potrzebujesz i gdzie?Bo mam gościa powiedzmy że trochę znajomy i zajmuje się transportem wywrotkami. Obecnie wywozi ziemie z jakiejś budowy (bloki) ale on chce jak najbliżej Krakowa jak gdzieś dalej to może nie będzie chciał jechać , i drugi warunek to z kilkoma wywrotkami sobie dupy nie zawraca on potrzebuje wywozić na dziesiątki lub setki ciężarówek . Natomiast ja dalej poszukuje kogoś od instalacji gazowej bo na razie nikt mi nic nie podesłał żadnych namiarów. Potrzebuje przyłacz od ogrodzenia do domu i rozprowadzić w domu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dariuszbujas 07.03.2011 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2011 Ja będę miał ziemię z wykopów do odbioru w Przebieczanach, wczesną wiosną (mam nadzieję) jak będzie koparka to załadunek załatwiony trzeba sie dogadac z kierowcą co do transportu. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mdbuli 10.03.2011 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 Witam wszystkich czy może mi ktos przesłac namiary skąd braliscie okna i drzwi lub link do podobnego tematu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
korekk 10.03.2011 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 Witam ! Szukam materiałów w dobrej cenie, czy ktoś ostatnio kupował i ew. gdzie:- porotherm/thermopor 30, 25, 11.5- bloczki fundamentowe- cement, wapno- piasek, żwir- stal- deski 32mm, stemple- beton B20 Z góry dziękuję za wszystkie podpowiedzi, pozdrawiam ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wujor 10.03.2011 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 Witam po zimowym śnie....Czas się wybudzać powoli żeby za późno nie było... Szukam jakiejś rozsądnej ekipy do elewacji , może ktoś polecić jakichś fachmanów (południe KRK)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia2000 11.03.2011 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2011 Witam! Mam do sprzedania deski szalunkowe, ok. 6 kubików.Używane były tylko raz- na mojej budowie.Zimowały w garażu.Do odbioru w Śledziejowicach.tel. 601873388 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
korekk 14.03.2011 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2011 Witam ! Kupię stemple używane (wysokość 2,7 ; 2,9 ; 4,0 i 2,4m) Jeśli ktoś ma i chciałby odsprzedać proszę o tel. 698-626-313 Pozdrawiam ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts