Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

GRUPA WIELICKA (Powiat Wielicki)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ja cenowo polecam ATTIC na Zawiłej. W 2009 ceny na pustaki, bloczki, dachówki mieli nie do pobicia, można też u nich dużo ponegocjować. Mają za to problemy z terminowością, czym doprowadzali mnie do białej gorączki. A w pobliżu Wieliczki tylko Siercza ;) Braliśmy u nich wszystko prawie i bywało, że towar mieliśmy w godzinę na budowie. I co najważniejsze większość zakupów odbywała się przez telefon, a płatności przelewem.

Pozdrawiam:)

Witam

Dajcie znać gdzie w naszych okolicach jest dobry sklad budowlany, tak żeby zorientować się co do cen pustaków, bloczków betonowych itp...

Ja kupowalem porotherm, cement, bloczki, stal w Budmecie (Kraków).

Witam !

Szukam materiałów w dobrej cenie, czy ktoś ostatnio kupował i ew. gdzie:

- porotherm/thermopor 30, 25, 11.5

- bloczki fundamentowe

- cement, wapno

- piasek, żwir

- stal

- deski 32mm, stemple

- beton B20

Z góry dziękuję za wszystkie podpowiedzi, pozdrawiam !

Zastanawiamy się nad instalacją odkurzacza centralnego - proszę o sugestie ;) czy ktoś z Was ma takie cudo, jakiej firmy - dotychczas spotykałem się z opiniami znajomych którzy znają kogoś kto ma, ale osobiście z posiadaczami odkurzaczy nie rozmawiałem - bardzo proszę o rady, podpowiedzi - jak to się sprawdza, jakie są koszty eksploatacyjne, jaka żywotność itd ... :)

no naprawdę :) smiechu warte.

Ja cenowo polecam ATTIC na Zawiłej. W 2009 ceny na pustaki, bloczki, dachówki mieli nie do pobicia, można też u nich dużo ponegocjować. Mają za to problemy z terminowością, czym doprowadzali mnie do białej gorączki. A w pobliżu Wieliczki tylko Siercza ;) Braliśmy u nich wszystko prawie i bywało, że towar mieliśmy w godzinę na budowie. I co najważniejsze większość zakupów odbywała się przez telefon, a płatności przelewem.

Pozdrawiam:)

Witam !

Kupię stemple używane (wysokość 2,7 ; 2,9 ; 4,0 i 2,4m) Jeśli ktoś ma i chciałby odsprzedać proszę o tel. 698-626-313

Pozdrawiam !

Czesc!

Mam do sprzedania okolo 100 stempli, pozostalosc po budowie z poprzedniego roku. Troche nowych, troche uzywanych na innych budowach. Wysokosc 2,7-2,9.

Cena 2 zl/sztuka, odbior - okolice Tomaszkowice kolo Wieliczki.

Tomek, tel. 664962425

Napisałam prawdę! Kupowaliśmy tam dachówki 2 zł taniej niż w każdym innym możliwym miejscu w Małopolsce, a po sprawdzeniu post factum bloczków betonowych i silikatów łapaliśmy się za głowę bo dużo przepłaciliśmy.

Jak wyglądają ceny teraz - nie wiem.

odniosłam się do Attica wyłącznie.

Napisałam prawdę! Kupowaliśmy tam dachówki 2 zł taniej niż w każdym innym możliwym miejscu w Małopolsce, a po sprawdzeniu post factum bloczków betonowych i silikatów łapaliśmy się za głowę bo dużo przepłaciliśmy.

Jak wyglądają ceny teraz - nie wiem.

witam !

można spytać jaką konkretnie dachówkę i w jakiej cenie ?

pozdrawiam !

Hej! Mam takie zapytanie? Będę chciał budować dom tzw, metodą gospodarczą czyli własnymi rękami. Czytam cały czas na temat prac związanych z kolejnymi etapami budowy domu. Na allegro widziałem ofertę filmu związanego z budową domu takiego w formie samokształcenia. Co sądzicie o tym filmie? Może ktoś ma do odsprzedania podobny materiał aby się "podszkolić z budowlanki". Idą cieżkie czasy, firmy budowlane za robociznę chcą dużo, a nawet jak się już kogoś weżmie to pasowałoby też mieć pojęcie, aby nie odstwili jakiegoś kiczu. Może ktoś z Was przed budową domu też miał takie zapędy do samokształcenia?

pozdr!

Witam,

jaką cenę za metr ocieplenia styropianem z zewnątrz płaciliście w zeszłym roku, a jakie są teraz? Ktoś się może wypowiedzieć. Bo na razie jedni mi zaproponowali 34-36 zł za metr, ale nie wiem czy to dobra cena?

Dzięki.

Dużo zależy od pory roku (miesiąca). Najdrożej jest wrzesień / październik. W "normalnych" miesiącach ceny w zależności od fachowości fachowca ;) wahają się od 25 - 45 zł. Tych najtańszych niestety nie wolno brać.

W tym roku ceny są podobne, nie powinny wzrosnąć o więcej niż 3-5 zł.

Jeśli potrzebujesz dobrej ekipy, daj znać. Mam kilka takich, za które głową ręczę ;).

Dużo zależy od pory roku (miesiąca). Najdrożej jest wrzesień / październik. W "normalnych" miesiącach ceny w zależności od fachowości fachowca ;) wahają się od 25 - 45 zł. Tych najtańszych niestety nie wolno brać.

W tym roku ceny są podobne, nie powinny wzrosnąć o więcej niż 3-5 zł.

Jeśli potrzebujesz dobrej ekipy, daj znać. Mam kilka takich, za które głową ręczę ;).

Witam !

A czy możesz mi podesłać namiary na ekipę, która dobrze sobie poradzi z ocieplaniem wełną ?

Z góry dziękuję i pozdrawiam !

Paweł

Ja będę miał ziemię z wykopów do odbioru w Przebieczanach, wczesną wiosną (mam nadzieję) jak będzie koparka to załadunek załatwiony trzeba sie dogadac z kierowcą co do transportu.

Pzdr

Witam, ja również buduję w Przebieczanach, na pewno będę potrzebowała sporo ziemi, czy to dalej aktualne?

pozdrawiam :)

Witam !

A czy możesz mi podesłać namiary na ekipę, która dobrze sobie poradzi z ocieplaniem wełną ?

Z góry dziękuję i pozdrawiam !

Paweł

Tak, aczkolwiek oni nie są najtańsi - za to po prostu rewelacyjni. Pracują tylko na najlepszych materiałach, wszystko 100% zgodnie ze sztuką budowlaną. Zadzwonisz i zapytasz, sam ocenisz. Najlepsi, jakich znam (a znam wieeeeelu).

Wyślę Ci kontakt na PW, ale nie w tej chwili, bo akurat nie mam ich numeru pod ręką (postaram się najdalej jutro).