Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

GRUPA WIELICKA (Powiat Wielicki)

Recommended Posts

Witam

Szukam murarza który poprowadziłby budowę domu, ewentualnie dwóch fachowców. Czy macie kogoś takiego godnego polecenia w okolicach Wieliczki, Niepołomic??? Jesli chodzi o pomocników to licze na Siebie i domowników, dlatego nie chcę brać profesjonalnej ekipy. Mój tel. 510463095

Pozdrawiam!

• Odpowiedzi 4,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Sprzedam działkę budowlaną (w części rolna) w miejscowości IZDEBNIK pow. 27,30 arów (z możliwością podziału na mniejszą ). Działka z widokiem na Babią Górę i Lanckoronę. Na działce znajduje się linia energetyczna, gazowa w najbliższym czasie wodna. Okolica piękna i spokojna - dojazd asfaltowy. Cena do uzgodnienia.

POLECAM kontakt tel. 501 047 911 lub 691332560 , Izdebnik

Zainteresowanym mogę przesłać zdjęcia.

szukam sprawdzonej, niedrogiej ekipy "dachowców" którzy aktualnie znaleźliby chwilkę na dokończenie dachu (dachówka wielkoformatowa zakładkowa więc powinno się szybko układać) - mam wykonaną więźbę, w połowie ofoliowany i ołacony dach, cały materiał na placu i cholernego nerwa na kolesi którzy od paru tygodni mnie zwodzą (mieli to już dawno skończyć ale połapali lepiejpłatne fuchy i kiszka - u mnie robili przez zimę całość a teraz już im się przestało opłacać ;(( ) - POMÓŻCIE !!!!

Witam

mam do oddania przyczepę campingową. Nadaje się w sam raz na budowę, pojedzie na własnych kołach.

Odbiór: Myślenice Jawornik (niedaleko Zakopianki, pomiędzy Krakowem a Myślenicami)

Mogę podesłać zdjęcia na priv.

Pozdrawiam

vito3

Witam. Ta przyczepa to aktualna ? Jeśli tak to jakieś foto można by na priv ?

Czy ktoś orientuje się gdzie można kupić tanio parę ciężarówek ziemi??

Często widzę przejeżdżające przez os. Krzyszkowice w kierunku Baryczy ciężarówki z ziemią. Sam potrzebowałem ziemię więc zatrzymywałem i pytałem się o jakość ziemi i cenę. Można się targować na całego:cool:.

Finalizuje właśnie zakup działki w Koźmicach Małych. W pierwszej kolejności będę musiał zrobić wjazd na działkę. Działka jest położona bezpośrednio przy drodze gminnej ale trzeba położyć przepust w rowie, żeby się dało na nią wjechać. Może ktoś mi wyjaśnić jak to jest w końcu z robieniem tego wjazdu na działkę. Trzeba zgłoszenie/pozwolenie/specjalny projekt tego robić? W sieci są różne opinie na ten temat ale generalnie ponoć zależy to od gminy. Jak to wygląda w gminie Wieliczka - może ktoś mi podpowie?

Finalizuje właśnie zakup działki w Koźmicach Małych. W pierwszej kolejności będę musiał zrobić wjazd na działkę. Działka jest położona bezpośrednio przy drodze gminnej ale trzeba położyć przepust w rowie, żeby się dało na nią wjechać. Może ktoś mi wyjaśnić jak to jest w końcu z robieniem tego wjazdu na działkę. Trzeba zgłoszenie/pozwolenie/specjalny projekt tego robić? W sieci są różne opinie na ten temat ale generalnie ponoć zależy to od gminy. Jak to wygląda w gminie Wieliczka - może ktoś mi podpowie?

W gminie Wieliczka trzeba wszystko, jeśli dobrze pamiętam w tej kolejności: zapytanie o warunki, warunki, projekt zjazdu, wniosek o pozwolenie, decyzja, uprawomocnienie, zgłoszenie zamiaru rozpoczęcia, potem zakończenia i odbiór i inwentaryzacja podwykonawcza.

Inaczej mówiąc: 100% biurokracji w najczystszej postaci :-)

A alternatywnie: zrób sam bez pozwolenia, w razie wpadki zapłacisz grzywnę lub w ostateczności każą przebudować lub rozebrać.

Ja wybrałem opcję nr 1 i zjazd mam gotowy ale odbiory będę robił po zakończeniu całej budowy, w moim przypadku opcja nr 2 odpada ze względu na sąsiadów "życzliwych inaczej".

Powodzenia !

Witam.

Planuje rozpoczecie budowy na wiosne przyszłego roku, jednak firmę budującą trzeba szukać juz teraz :(

Czy możecie z czystym sumieniem polecić firmy wykonawcze do wykonania SSZ??

Chodzi mi o firmy uczciwe, rzetelne i wykunujące budowę zgodnie ze sztuką, wiadomo najlepiej jak bybyła jeszcze tania :)

Oczywiście firma ( okipa) musi mieć kompetencje poparte wykonanymi budowami które mozna będzie zobaczyć.

Okolice w których będę sie budował to Zakrzów między Niepołomicami a Wieliczką,

Wszelkie informacje proszę na priv.

Pozdrawiam i dziękuje.