marchew 07.06.2011 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2011 rybak211: polecam "moją" p. Beatę - na pewno będzie terminowo i przyzwoicie w ceną, jest z Bochni, ale do Ciebie podjedzie do domu. Nie wiem czy tak tu oficjalnie z numerem tel - jeśli chcesz, napisz na priv. errata: okazało się, ż p. Beata już tylko kończy zaczęte projekty, bo szukuje się jej wiraż zawodowy, więc nie podejmuje się nowych zleceń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lugi 07.06.2011 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2011 WitamSzukam murarza który poprowadziłby budowę domu, ewentualnie dwóch fachowców. Czy macie kogoś takiego godnego polecenia w okolicach Wieliczki, Niepołomic??. Mój tel. 510463095Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bienieczek 07.06.2011 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2011 WitamPoszukuję kierownika budowy do zrobienia zjazdu z drogi na działkę. Czy taki kierownik musi mieć specjalne uprawnienia? Jeśli ktoś ma osobę godną polecenia to proszę o informację.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jowitajb 08.06.2011 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2011 Poszukuję desek tarasowych najlepiej z modrzewia lub sosnowych, czy ktoś może wie gdzie można je kupić w okolicach Wieliczki , Krakowa. Z góry dziękuję za wszystkie podpowiedzi. Wiem, że deski tarasowe sprzedaje firma et-DOM z Klimeckiego 14. Mają aukcje na allegro: http://allegro.pl/taras-deska-lita-tarasowa-bankirai-21x145x3670-i1620542407.html Trzeba zapytać czy mają też inne rodzaje tych desek. Ja kupowałam u nich listwy i podkłady z Barlinka (dali mi bardzo dobrą cenę), ale wiem, że mają właśnie też deski tarasowe. Ogólnie firmę polecam, jest możliwość negocjacji cen i darmowej dostawy. Ja kontaktowałam się z nimi mailowo i telefonicznie. Ale można też podjechać na Klimeckiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jowitajb 08.06.2011 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2011 Poszukuje polecanego dostawcę internetu - Trąbki na granicy z Zabłociem. Umówiłam się już na sprawdzenie zasięgu z firmami Inter-kom i Mirolan. Czy polecacie jeszcze kogoś? Zastanawiam się nad podłączeniem drogą radiową. Sprawdzę jeszcze możliwość podpięcia do linii TP. Co radzicie? Podzielicie się opniami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikita1 09.06.2011 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2011 Witam doświadczonych budowniczych z wielickiego ) Zabieramy się powoli za papierologię, projekt Amaltea I to nasz faworyt spośród kilkudziesięciu przeglądniętych projektów (widok zewnętrzny, rozkład pomieszczeń). Mam na początek pytanie które może się wydawać proste ale chciałbym się Was poradzić: o umiejscowienie domu względem stron świata. Działka prostokątna z krótszym bokiem (ok. 30 mb długości) przy drodze dojazdowej N. II linia zabudowy. Patrząc na front domu: E-działka sąsiada ale dużo krótsza niż nasza (ok. połowy), w tle dolinka S-działka rolna i duża przestrzeń za domem z drzewami w granicy W-sąsiad zabudowany (jakieś ciągłe hałasy w garażu), w tle dolinka N-droga dojazdowa Działka lekko nachylona na osi N-S w kierunku N. Czy wybrać wobec tego zalecany wariant podstawowy i odgrodzić się od sąsiada garażem, ale zrezygnować z ładnych widoków z balkonu na zachód słońca a przede wszystkim mieć pokoje i salon od E i S czy też kupić lustrzane odbicie i docieplić i dosłonecznić w ten sposób pokoje i salon a od sąsiada się odsunąć maxymalnie w głąb działki w kierunku E?I posadzić jakieś szybkie drzewka (tuje ??) Pozdrawiam i czekam na pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
korekk 09.06.2011 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2011 Witam doświadczonych budowniczych z wielickiego ) Zabieramy się powoli za papierologię, projekt Amaltea I to nasz faworyt spośród kilkudziesięciu przeglądniętych projektów (widok zewnętrzny, rozkład pomieszczeń). Mam na początek pytanie które może się wydawać proste ale chciałbym się Was poradzić: o umiejscowienie domu względem stron świata. Działka prostokątna z krótszym bokiem (ok. 30 mb długości) przy drodze dojazdowej N. II linia zabudowy. Patrząc na front domu: E-działka sąsiada ale dużo krótsza niż nasza (ok. połowy), w tle dolinka S-działka rolna i duża przestrzeń za domem z drzewami w granicy W-sąsiad zabudowany (jakieś ciągłe hałasy w garażu), w tle dolinka N-droga dojazdowa Działka lekko nachylona na osi N-S w kierunku N. Czy wybrać wobec tego zalecany wariant podstawowy i odgrodzić się od sąsiada garażem, ale zrezygnować z ładnych widoków z balkonu na zachód słońca a przede wszystkim mieć pokoje i salon od E i S czy też kupić lustrzane odbicie i docieplić i dosłonecznić w ten sposób pokoje i salon a od sąsiada się odsunąć maxymalnie w głąb działki w kierunku E?I posadzić jakieś szybkie drzewka (tuje ??) Pozdrawiam i czekam na pomoc Trochę to skomplikowane ale tylko mała rada: każdy sąsiad z czasem może się zmienić, tzn. z przyjemnego w uciążliwego i odwrotnie, a domu już potem nie przestawisz. Zatem ja umiejscowiłbym tak, jakby każdy sąsiad był neutralny o ile pozwalają na to warunki zabudowy i przepisy o odległościach min. jedyne na co bym zwrócił uwagę to ew. uciążliwość drogi, bo nawet lokalna czy dojazdówka za parę lat może być nieco uciążliwa jeśli jesteś za blisko niej, poza tym nie każdy lub jak mu przechodnie z drogi zaglądają "do talerza". Pozdrawiam ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bienieczek 09.06.2011 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2011 Witam,Mam do sprzedania pozostałości po budowie:- stal fi 6 - pręty 6 metrowe- stemple- styropian Cena do uzgodnienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BEATA_K10 09.06.2011 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2011 Witam wszystkich forumowiczówmoje zapytanie gdzie można kupić rurki miedziane do centralnego oczywiscie w jak najlepszej cenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikita1 09.06.2011 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2011 Trochę to skomplikowane ale tylko mała rada: każdy sąsiad z czasem może się zmienić, tzn. z przyjemnego w uciążliwego i odwrotnie, a domu już potem nie przestawisz. Zatem ja umiejscowiłbym tak, jakby każdy sąsiad był neutralny o ile pozwalają na to warunki zabudowy i przepisy o odległościach min. jedyne na co bym zwrócił uwagę to ew. uciążliwość drogi, bo nawet lokalna czy dojazdówka za parę lat może być nieco uciążliwa jeśli jesteś za blisko niej, poza tym nie każdy lub jak mu przechodnie z drogi zaglądają "do talerza". Pozdrawiam ! Dzięki.Od sąsiadów mogę się odgrodzić a działka jest na tyle duża że z odsunięciem nie ma problemu. Dla mnie bardziej kluczowe jest umiejscowienie domu względem stron świata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marchew 09.06.2011 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2011 nikita1 - osobiście wybrałabym wariant 1 - z tego co piszesz to ma same zalety (odgrodzony od hałaśłiwego sąsiada, okna od E i S - lapią słońce zimą a nie jest to W gdzie by się bardzo przegrzewało latem, ładne widoki z okien salonowych) - najwyrażniej tracisz jedynie widok z balkonu , ale gwarantuje, że rzadko bardzo będziesz na ten balkon wychodzić, a jeszcze rzadziej podziwiać widokidobre ustawienie wobec stron świata pozwala zaoszczędzić sporo ciepła latem, a to podstawowe jest dobrei z tego co widze w tym projekcie, to w takim podstawowym ustawieniu wypada Ci zadaszony taras od E-S = bardzo dobre rozwiązanie na lato (cień), no i maksymalnie osłonięte od hałaśliwego sąsiada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niureczka 10.06.2011 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2011 Poszukuje polecanego dostawcę internetu - Trąbki na granicy z Zabłociem. Umówiłam się już na sprawdzenie zasięgu z firmami Inter-kom i Mirolan. Czy polecacie jeszcze kogoś? Zastanawiam się nad podłączeniem drogą radiową. Sprawdzę jeszcze możliwość podpięcia do linii TP. Co radzicie? Podzielicie się opniami? My mamy internet z ZETO, radiówka. Jesteśmy z niego zadowoleni. Mieszkamy w Biskupicach, 500 m od granicy z Przebieczanami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lugi 10.06.2011 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2011 Witam, Mam do sprzedania pozostałości po budowie: - stal fi 6 - pręty 6 metrowe - stemple - styropian Cena do uzgodnienia. Witam Mam pytanie, w jakiej cenie byłby ten drut fi 6 i ile za stemple ? Jaka ilość jest tego i gdzie trzebaby zorganizować jakiś transport? Jacek tel. 510463095 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zip20 17.06.2011 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2011 Poszukuje kierownika budowy z okolic Bochni, Gdowa - taniego i nie zawracającego głowę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bozka11 20.06.2011 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2011 Witam Chciałam zrobić mapkę do celów projektowych czy możecie polecić geodetę który by to zrobił po dobrych pieniądzach;)[email protected] Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kazobi 21.06.2011 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2011 Witam -szukam w miarę taniego piasku pod wylewkę w okolicach Wieliczka -Bochnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ojaka 24.06.2011 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2011 Mam do sprzedania stemple budowlane.Dlugość ok.2,80m, sztuk 170.Cena 4zł/sztuka.kontakt: 602 449 980 Transport we własnym zakresie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marchew 24.06.2011 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2011 Witam Chciałam zrobić mapkę do celów projektowych czy możecie polecić geodetę który by to zrobił po dobrych pieniądzach;) [email protected] Pozdrawiam mogę polecić "swojego": Józef Studnicki 606200792, najwyraźniej cena zależy od wielkości obszaru (a to zależy też od tego jak daleko media) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
morrodiel 24.06.2011 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2011 Przyjmę ziemię, stary bieżanów, 533 726 347 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PoTom 25.06.2011 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2011 Witam,Szukam wykonawcy co i wody. W instalacji jest piec gazowy, kominek z płaszczem, solary i bufor więc szukam kogoś kto zna się na takich bardziej skomplikowanych zestawach i sensownie to zgra.Proszę o info na priva. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts