Tomek73 27.06.2011 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2011 WitamPoszukuję uzywanych desek szalunkowych 32mm, ok. 3 m3. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mdbuli 28.06.2011 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2011 Witam czy ktos ostatnio z forumowiczow robil u siebie instalacje elektryczna.Chcialbym sie dowiedziec ile placiliscie za materialy i gdzie mozna najtaniej kupic caly asortyment.Prosze o ceny bez robocizny.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ojaka 01.07.2011 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2011 Przyjmę lub kupię niedrogo ziemię (bez śmieci) na działkę – okolice Wieliczki.Nie posiadam transportu.Tel. 602 449 980 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tkraszan 01.07.2011 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2011 Sprzedam skrzynkę na rozdzielnicę budowlaną, tzw. ERBETKĘ, tzw. prowizorkę budowlaną.Skrzynkę używałem na budowie, po zamontowaniu w środku rozdzielnicy podobnej do takiej:http://allegro.pl/rozdzielnica-budowlana-erbetka-b-18-380-2-lodz-i1678842397.htmljest najtańszą opcją zasilania placu budowy.Skrzynka jest odmalowana, posiada blachę która po zamontowaniu w środku pozwala na swobodne przykręcenie potrzebnych elementów lub gotowej rozdzielnicy.Zdjecia moge przeslac na prv. Odbiór Kraków/Wieliczka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pietr 12.07.2011 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2011 Przyjme ziemię do wyrównania terenu.okolice Wieliczki.tel 604 432 232 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikita1 12.07.2011 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2011 WitamPotrzebuję pomocy w temacie zgody sąsiada na przeprowadzenie mediów przez jego działkę. Nic nie wygooglowałem a wybieram się z "załącznikiem" i zgodą żeby mi podpisał (chodzi o gaz,wode i prąd). Jeśli macie jakieś wzory, to proszę o podesłanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HeyBobik 13.07.2011 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2011 Witam czy ktos ostatnio z forumowiczow robil u siebie instalacje elektryczna.Chcialbym sie dowiedziec ile placiliscie za materialy Doktoryzowałem się z tego w zeszłym roku. Kable kupuj na promocjach w hurt. elektrycznych lub na Allegro. Trafiłem kilka fajnych promocji w Akkop, ale 70% kupiłem przez Allegro. Przyjeżdża kurierem Opek 2 po zamówieniu. Ja byłem b.zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lugi 15.07.2011 05:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2011 WitamSzukam kierownika budowy z Wieliczki lub okolic. Polecacie kogoś ? (dobrego a nie robiącego zbyt dużych problemów podczas budowy).Pozdr! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
korekk 15.07.2011 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2011 Witam ! Jestem na etapie wyboru ekipy do instalacji ale ceny mnie przerażają, czy ktoś może mi podać choćby bardzo orientacyjne koszty instalacji: 1. CO (piec gazowy kondensacyjny mieszana podłogówka z grzejnikami w miedzi, ok. 300m2 pow. użytkowej2. woda i gaz dla tych 300m23. elektryka+TV/SAT/Internet i alarm dla domu j.w. Czy ktoś jest zainteresowany przedstawieniem oferty lub zna dobrego fachowca który się tego podejmie ? Jeśli tak proszę o kontakt, ew. szczegóły na PW.Szukam również ekipy do tynków wewnętrznych i ew. wylewek, także byłbym wdzięczny za polecenie jakiejś sprawdzonej ekipy.Dom w okolicach Wieliczki. Pozdrawiam ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wujor 15.07.2011 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2011 Witam ! Szukam również ekipy do tynków wewnętrznych... Pozdrawiam ! Jedna z najlepszych ekip jakie miałem na budowie, polecam. http://www.tynktech.vgh.pl/news.php Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HeyBobik 16.07.2011 06:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2011 Blacharz od dachów. Dekarz.Czy ktoś ma sprawdzonego blacharza ? Przeciekają mi kominy. Ale chętnie takiego blacharza, który przyjeżdża na budowę ze swoją giętarką i robi to dobrze, by wreszcie nie ciekło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HeyBobik 16.07.2011 06:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2011 Witam ! Szukam również ekipy do tynków wewnętrznych i ew. wylewek, (...) Pozdrawiam ! Tynki robił u mnie Mazurkiewicz - 691-785.338 Wylewki Pan Marek - 501-651.600 Obaj wcześniej polecani na tutejszym forum. Zrobili mi superancko, szybko i w dobrych cenach. Jedne z niewielu ekip z którymi się nie użerałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lugi 16.07.2011 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2011 WitamSzukam murarza z naszych okolic (Wieliczka, Gdów, Niepołomice) , który poprowadziłby budowę domu w Ochmanowie. Jakbyście coś wiedzieli to dajcie znać. Może kogoś polecacie? tel.510463095 - JacekPozdr! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HeyBobik 17.07.2011 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2011 Witam ponawiam pytanie: Blacharz od dachów. Dekarz. Czy ktoś ma sprawdzonego blacharza ? Przeciekają mi kominy. Ale chętnie takiego blacharza, który przyjeżdża na budowę ze swoją giętarką i robi to dobrze, by wreszcie nie ciekło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amkajar 25.07.2011 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2011 sprzedam pozostałość po budowiekable:płaski YDYpżo 3x2,5 (4x100m) - i YDYżo okrągły 100m - tel. 501-435-647 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lugi 27.07.2011 04:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2011 Czy ma ktoś do odsprzedania drut 12 żebrowany?? Zostało może komuś z budowy? Dajcie znać jakby coś . tel.510463095 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rybak211 27.07.2011 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2011 Jestem na etapie zbierania papierów do PNB (działka w Koźmicach Małych). Wczoraj dostałem warunki przyłączy z Enionu i pojawiło się od razu kilka pytań. Warunki są na przyłącze stałe. Działka jest położona bezpośrednio przy drodze gminnej i dokładnie po drugiej stronie drogi stoi słup na którym będzie miejsce podłączenie do sieci. Oczywiście Enion poszedł na łatwiznę i wydał warunki na łącze napowietrzne bezpośrednio ze słupa do ściany/dachu projektowanego domu. Dzwoniłem do nich i oczywiście wyjaśnili, że odległość projektowanego domu od słupa po drugiej stronie drogi jest na tyle bliska, że nie opłaca im się robić innego przyłącza... Poniżej moje pytania: 1. Prawdę mówiąc mój pomysł na to przyłącze był inny. Mianowicie: postawienie słupa na mojej działce puszczenie kabelka łączącego i skrzynka na słupie na mojej działce. Potem tylko pociągnięcie ziemią do budynku. Co mam zrobić, żeby do tego przekonać Enion? Jęsli to w ogóle możliwe... 2. Jeśli udało by się zrobić przyłącze jak opisałem wyżej to skrzynkę mógłbym postawić znacznie wcześniej przed budową i mieć z niej prąd już na czas budowy. Jeśli Enion zrobi to po swojemu to przyłącz będę miał najwcześniej w SSO 3. Rozważam jeszcze wykonanie przyłącza tymczasowego. Orientujecie się jaki byłby koszt postawienia słupa, przerzucenia kabla nad drogą (około 10-12m) i reszty materiałów tak, żeby mieć wykonane przyłącze tymczasowe. Chodzi mi o orientacyjny koszt. Czy takie łącze tymczasowe da się w Enionie przekwalifikować na docelowe po wybudowaniu domu i pociągnąć od niego kabelek do domu? Z góry dziękuje za wszelkie sugestie i podpowiedzi:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
0lek0lek 30.07.2011 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2011 Sprzedam używane stemple budowlane. Długość około 280cm, 150 sztuk, do odebrania w Sygneczowie. Cena 3,90 zł / sztuka. Piec (koza) - 90 zł GSM: 661 592 232 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tertium 31.07.2011 03:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2011 Tynki robił u mnie Mazurkiewicz - 691-785.338 Wylewki Pan Marek - 501-651.600 Obaj wcześniej polecani na tutejszym forum. Zrobili mi superancko, szybko i w dobrych cenach. Jedne z niewielu ekip z którymi się nie użerałem U nas też Mazurkiewicz i było to najgorsze doświadczenie w czasie naszego budowania. Tynki tak krzywe, że fachowiec od montażu drzwi pytał przy pomiarach, czy tynkarze byli pijani? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
0lek0lek 31.07.2011 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2011 Jestem na etapie zbierania papierów do PNB (działka w Koźmicach Małych). Wczoraj dostałem warunki przyłączy z Enionu i pojawiło się od razu kilka pytań. Warunki są na przyłącze stałe. Działka jest położona bezpośrednio przy drodze gminnej i dokładnie po drugiej stronie drogi stoi słup na którym będzie miejsce podłączenie do sieci. Oczywiście Enion poszedł na łatwiznę i wydał warunki na łącze napowietrzne bezpośrednio ze słupa do ściany/dachu projektowanego domu. Dzwoniłem do nich i oczywiście wyjaśnili, że odległość projektowanego domu od słupa po drugiej stronie drogi jest na tyle bliska, że nie opłaca im się robić innego przyłącza... Poniżej moje pytania: 1. Prawdę mówiąc mój pomysł na to przyłącze był inny. Mianowicie: postawienie słupa na mojej działce puszczenie kabelka łączącego i skrzynka na słupie na mojej działce. Potem tylko pociągnięcie ziemią do budynku. Co mam zrobić, żeby do tego przekonać Enion? Jęsli to w ogóle możliwe... 2. Jeśli udało by się zrobić przyłącze jak opisałem wyżej to skrzynkę mógłbym postawić znacznie wcześniej przed budową i mieć z niej prąd już na czas budowy. Jeśli Enion zrobi to po swojemu to przyłącz będę miał najwcześniej w SSO 3. Rozważam jeszcze wykonanie przyłącza tymczasowego. Orientujecie się jaki byłby koszt postawienia słupa, przerzucenia kabla nad drogą (około 10-12m) i reszty materiałów tak, żeby mieć wykonane przyłącze tymczasowe. Chodzi mi o orientacyjny koszt. Czy takie łącze tymczasowe da się w Enionie przekwalifikować na docelowe po wybudowaniu domu i pociągnąć od niego kabelek do domu? Z góry dziękuje za wszelkie sugestie i podpowiedzi:) Ad 1. Wystąp o warunki przyłączenia jeszcze raz i dołącz do wniosku rysunek / mapkę. Ad 2. Nie wiem czy jest możliwość by Tauron zrobił stałe przyłącze i podłączył prąd bez kompletnej instalacji. Ad 3. Przyłącze tymczasowe to nowy wniosek i dodatkowe koszty, ale jeśli nie możesz dostać prądu w inny sposób (sąsiad, agregat) to chyba nie masz wyboru. Wydaje mi się, że przyłącze tymczasowe ma się nijak do stałego przyłącza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts