Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

GRUPA WIELICKA (Powiat Wielicki)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Możecie polecić jakiegoś architekta w okolicach Wieliczki? Działka jest w gminie Wieliczka. Mniej więcej zrobiłem rozeznanie w samej Wieliczce i zastanawiam się czy nie znajdę kogoś tańszego w okolicy. W samej Wieliczce stawki są około 1800-2000PLN za samą adaptację typowego projektu... (bez szamba, wjazdu, instalacji). Do tego często jeszcze doliczają geologa czyli około 400PLN.

Jak znacie kogoś tańszego i sprawdzonego to będę wdzięczny za kontakty.

A przy okazji pytanie. Co bardziej polecacie zamówić w biurze od razu cały komplet projektu czyli łącznie z instalacjami, szambem, wjazdem czy też robić sobie to osobno znajdując osobnych projektantów do poszczególnych instalacji. W jednym z biur w Wieliczce krzyczą sobie za taki pakiet 4500PLN.

Witajcie.

Mam pytanie: czy realizuje ktoś w okolicach Krakowa projekt domu z Muratora - "Wschód Słońca"?

Zależy mi aby zobaczyć jak wygląda w rzeczywistości a nie tylko na papierze.

Za przysługę oczywiście mogę się odwdzięczyć w odpowiedni sposób.

Jeśli tak to proszę o odpowiedź lub kontakt na adres email: [email protected]

Witam forumowiczów:)

Właśnie dostałem pozwolenie na budowę i pilnie potrzebuje kierownika budowy z okolic Wieliczki, takiego co to nie będzie robił z wszystkiego problemów i będzie znany w gminie:) Jeśli ktoś zna takiego to będę bardzo wdzięczny za info.

I jeszcze drugie pytanko: czym utwardzaliście drogę dojazdowa na działkę i za ile?

pozdrawiam)

Możecie polecić jakiegoś architekta w okolicach Wieliczki? Działka jest w gminie Wieliczka. Mniej więcej zrobiłem rozeznanie w samej Wieliczce i zastanawiam się czy nie znajdę kogoś tańszego w okolicy. W samej Wieliczce stawki są około 1800-2000PLN za samą adaptację typowego projektu... (bez szamba, wjazdu, instalacji). Do tego często jeszcze doliczają geologa czyli około 400PLN.

Jak znacie kogoś tańszego i sprawdzonego to będę wdzięczny za kontakty.

A przy okazji pytanie. Co bardziej polecacie zamówić w biurze od razu cały komplet projektu czyli łącznie z instalacjami, szambem, wjazdem czy też robić sobie to osobno znajdując osobnych projektantów do poszczególnych instalacji. W jednym z biur w Wieliczce krzyczą sobie za taki pakiet 4500PLN.

Cena za pakiet podstawowy chyba nie jakaś wygórowana ale całość 4,5tyś to chyba sporo. Tylko że masz z głowy sporo jeżdżenia i załatwiania. Generalnie za projekt przyłączy prąd, wodę, gaz, szambo musisz liczyć po 300-500zł, zależy jak ponegocjujesz.

Zadzwoń do p.Anny Taff-Czernik i zapytaj jak u niej aktualnie wyglądają koszta 501 469 965

U mnie robiła wersję podstawową, szybko i sprawnie.

Sprawę prądu to najlepiej zadzwoń do p.Krzysztofa Musiała tel. 503 133 858

pozdr

Marcin

Witam !

Mam do sprzedania stemple po tegorocznej budowie, część z nich używana była też na poprzedniej budowie rok wcześniej, w sumie ok. 200-300 szt. w cenie 3 zł/szt. Do odbioru we własnym zakresie w Grabówkach przy granicy z Sygneczowem.

zainteresowanych proszę o kontakt tel.: 698-626-313. Oferta ważna do końca września lub do wyczerpania zapasów :-) Potem stemple idą do pieca.

Pozdrawiam !

Witam

sprzedam pozostałe po budowie:

- BETONIARKĘ 250l/380V (używana - stan b. dobry) - 1500pln

- nową paczkę BASF STYRODUR C 3035CS zielony gr.5cm/6m2 na posadzki/balkony/schody - fabrycznie zapakowana - 100pln

- tablicę informacyjną na budowę (65cmx50cm)

do odbioru Wieliczka

Przy okazji - przyjmę dobrą (czarnoziem/humus) ziemię pod ogródek warzywny - 1 ciężarówkę.