Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

GRUPA WIELICKA (Powiat Wielicki)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

rybak211 napisał:
Możecie polecić jakiegoś architekta w okolicach Wieliczki? Działka jest w gminie Wieliczka. Mniej więcej zrobiłem rozeznanie w samej Wieliczce i zastanawiam się czy nie znajdę kogoś tańszego w okolicy. W samej Wieliczce stawki są około 1800-2000PLN za samą adaptację typowego projektu... (bez szamba, wjazdu, instalacji). Do tego często jeszcze doliczają geologa czyli około 400PLN.

Jak znacie kogoś tańszego i sprawdzonego to będę wdzięczny za kontakty.

A przy okazji pytanie. Co bardziej polecacie zamówić w biurze od razu cały komplet projektu czyli łącznie z instalacjami, szambem, wjazdem czy też robić sobie to osobno znajdując osobnych projektantów do poszczególnych instalacji. W jednym z biur w Wieliczce krzyczą sobie za taki pakiet 4500PLN.

Przyłącza /gaz, woda, kanalizacja/ zapłaciłem 1000 zł. Adaptację robił mi fajny gość z Wieliczki za 1600 ale to było rok temu - jak chcesz to prześle namiary na priv.

ann&tom napisał:
Chętnie przyjmę ziemię ok. 20 m3 do rozplantowania może być glina piaszczysta lub podobna bez większych zanieczyszczeń.

Jezeli mieszkasz blisko Wegrzc, Strumian to spróbuj dogadac sie z Wąs-Budem. Robia teraz kalalizę w tamtych rejonach i chetnie sie pozbywają ziemi. Do mnie przywieźli ok. 70 m3. I kosztowalo to tylko 0,7l.

Witam wszystkich forumowiczów.

Poszukuję osób w okolic NIepołomic, Wieliczki, mile widziani również Krakowiacy do stworzenia grupy zakupowej.

Budowanie do SSO w bardzo wielu przypadkach i zaplanowanych na budowę materiałach nie różni się praktycznie niczym, a dzięki robieniu zakupów na kilka budów można uzyskać dużo lepsze rabaty.

Wymiana spostrzeżeń i informacji związanych z materiałami, składami i ekipami jest bezcenna :)

Co sądzicie o takim projekcie??

Osoby zainteresowane proszę o kontakt na PRIV.