Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

GRUPA WIELICKA (Powiat Wielicki)

Recommended Posts

Witam

Potrzebuje namiary na kogoś do regipsów na poddaszu , kogoś pewnego i nie za drogiego.

Witaj,

U mnie robiła ekipa P. Witolda - 608-820-899. Niestety nie nam nazwiska gdyż był podwykonawcą. Zaczynam 3 sezon grzewczy i pęknięć czy rys brak ;) mimo pojedynczego rusztu...

pozdrawiam

MarekB

• Odpowiedzi 4,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam,

Mam do oddania około 6 wywrotek ziemi gliniastej pochodzącej z wykopu pod piwnice.

Miejscowość Bodzanów. Ziemię oddam za darmo natomiast nie płacę za transport, jedynie mogę partycypować

w wynajęciu koparki do załadunku.

mój nr 607-34-64-84.

• 2 weeks później...
dobre ceny mają nad serafą firma Bergone- fasada standard 142 zł brutto za m3

Ja chyba kupię w Wieliczce w składzie naprzeciwko Biedronki styropian Besser o lambda 0,042

Zastanawiam się nad styropianem Termoorganiki fasada baza ale on ma lambda 0,044

Czy ktoś coś poradzi w tym względzie?[/ Dzieki za info

dobre ceny mają nad serafą firma Bergone- fasada standard 142 zł brutto za m3

Ja chyba kupię w Wieliczce w składzie naprzeciwko Biedronki styropian Besser o lambda 0,042

Zastanawiam się nad styropianem Termoorganiki fasada baza ale on ma lambda 0,044

Czy ktoś coś poradzi w tym względzie?[/ Dzieki za info

Dlaczego wybierasz Termoorganike?

My w wiekszości materiały kupowalismy w Rolbudzie w Łapanowie.

Steropian - Austrothermu EPS fasada - lambda 0,04.

Będę jutro to dopytam jaką mają aktualna cenę.

Witam

Gdzie w naszych okolicach na składach można po dobrej cenie kupić Porotherm 25 Wienerberga ?? Ktoś ostatnio kupował Porotherm 25 ?? Ktoś budował z Porothermu 25 ? Jak się buduje? Proszę o jakąs pomoc w tej sprawie? Pozdr!

Ja w lecie kupowałem u Kowalczyka na Sierczy tam mieli chyba najlepszą cenę, leier od porothermu był tańszy o ok. 1zł./szt. w skali budowy daje pozornie duże oszczędności, ale jest jednak sporo słabszy i więcej ich pęka przy docinkach. W paletach ilość popękanych pustaków była mała, ale ważne żeby załadunek hds-em był nie na pasach ale za pomocą takich wideł.

PZDR

• 3 weeks później...
Witam

Mam takie zapytanie do Was moi drodzy. Ile średnio wchodzi pustaków Max-ów na budowę domu o powierzchni użytkowej ok.150m2 z podaszem użytkowym. Dom jest o wymiarach 14x9 m a w środku jeszcze uzbiera się te w sumie kilkanaście metrów ścian nośnych i działowych. Oczywiście z planu wyliczyłem Sobie ilość ,ale coś mnie to przeraziło bo wyszło mi ok. 5tyś pustaków. Na 1m2 wchodzi średnio 22 pustaki Max (ściany nośne o grubości prawie 30cm.) Czy takie ilości pustaków rzeczywiście wchodzą na budowę takiego domu?? Jak dacie radę to coś napiszcie w tym temacie, coś z własnego doświadzczania, proszę.

Witam

Dom w chabrach 2 ma 144m użytkowej powierzchni,wymiary 16x9m, niregularny, 2-stanowiskowy garaż i ścianę kolankową na 1m - weszło 2130 pustaków poroherm dryfix 25cm

Witam

Moi drodzy, czy macie jakieś przecieki w sprawie cen ceramiki budowlanej (max, porotherm) na nadchodzący sezon budowlany 2012? Jeździłem trochę teraz po składach, ale nawet z powodu zimy nie ma jakiś rewelacji cenowych. Jak się zapytam to jedni mówią że zdrożeje, a drudzy ze ceny mogą nawet spaść....

Nie wiem co robić czy teraz kupić, czy rzeczywiście wstrzymać się do momentu murowania i dopiero wtedy kupić. Może coś z własnego doświadczenia doradzicie mi czy kupować do przodu pustaki czy dopiero od razu do murowania??

Witam

Moi drodzy, czy macie jakieś przecieki w sprawie cen ceramiki budowlanej (max, porotherm) na nadchodzący sezon budowlany 2012? Jeździłem trochę teraz po składach, ale nawet z powodu zimy nie ma jakiś rewelacji cenowych. Jak się zapytam to jedni mówią że zdrożeje, a drudzy ze ceny mogą nawet spaść....

Nie wiem co robić czy teraz kupić, czy rzeczywiście wstrzymać się do momentu murowania i dopiero wtedy kupić. Może coś z własnego doświadczenia doradzicie mi czy kupować do przodu pustaki czy dopiero od razu do murowania??

Moim skromnym zdaniem nie ma aktualnie żadnych przesłanek aby ceramika miała drożeć... Z mojego doświadczenia mogę podpowiedzieć 2 rzeczy:

1. Zamawiać w "momencie murowania" (kiedy już wiadomo gdzie złożyć materiał tak aby nie przeszkadzał i wykonawca nie biadolił że daleko,

2. Olać tych wszystkich pośredników czytaj składy i po taką ilość materiału udać się bezpośrednio do cegielni. (W czasie ostatniego "szału budowlanego", kedy to niektórzy prowadzili "zapisy" na maxa po 8zł, kupowałem tegoż maxa po niecałe 3zł, bez żadnej łaski i robienia ze mnie idioty...). Jedynym problemem jest logistyka, bo gdzieś ten TIR musi podjechać i coś go musi rozładować.

WITAM. MAM DO SPRZEDANIA PODKŁADKI POD ZBROJENIE. MOŻNA JE ŁĄCZYĆ (25CM) A TAKŻE CIĄĆ NA MNIEJSZE I WTEDY WYCHODZI TO BARDZO TANIO. MAM DWA WORKI, KAŻDY MA PO OKOŁO 210 SZT. CENA JAKĄ ZAPŁACIŁEM JEST DWUKROTNIE WYŻSZA. DOSKONALE NADAJE SIĘ DO ZBROJENIA PŁYTY, BEZ PROBLEMU MOŻNA RÓWNIEŻUŻYĆ DO SCHODÓW. CENA 35ZŁ WOREK. KONTAKT DO MNIE: 604590553, PO 15.00. [email protected]

• 2 weeks później...
Witam, zamierzamy się budować w Dobczycach-we wrześniu myślimy stawiać fundamenty. I tu pytanie-czy kupować używane deski szalunkowe, czy nowe? Co się bardziej opłaca? Bardzo proszę o rady. Poszukuję też namiar na dobrego, solidnego murarza-ew dwóch murarzy-nie firmę. Proszę o wszelkie rady. Dziękuję