Marek_B 04.01.2012 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 Witam Potrzebuje namiary na kogoś do regipsów na poddaszu , kogoś pewnego i nie za drogiego. Witaj, U mnie robiła ekipa P. Witolda - 608-820-899. Niestety nie nam nazwiska gdyż był podwykonawcą. Zaczynam 3 sezon grzewczy i pęknięć czy rys brak mimo pojedynczego rusztu... pozdrawiam MarekB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waranek 05.01.2012 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 Witam, Mam do oddania około 6 wywrotek ziemi gliniastej pochodzącej z wykopu pod piwnice.Miejscowość Bodzanów. Ziemię oddam za darmo natomiast nie płacę za transport, jedynie mogę partycypować w wynajęciu koparki do załadunku.mój nr 607-34-64-84. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek_B 05.01.2012 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 W Sułkowie tuż przed Wieliczką przy drodze nr 4 (po prawej) wożą ziemię od jakiegoś czasu - może warto się tam zatrzymać i zapytać czy by nie podjechali... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lugi 13.01.2012 23:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2012 WitamCzy została komuś z budowy siatka zbrojeniowa, taka którą używa sie przy zbrojeniu posadzek, wylewek itp. Chętnię odkupię! Jacek tel.510463095 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JarekKRK45 15.01.2012 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2012 dobre ceny mają nad serafą firma Bergone- fasada standard 142 zł brutto za m3 Ja chyba kupię w Wieliczce w składzie naprzeciwko Biedronki styropian Besser o lambda 0,042 Zastanawiam się nad styropianem Termoorganiki fasada baza ale on ma lambda 0,044 Czy ktoś coś poradzi w tym względzie?[/ Dzieki za info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lugi 23.01.2012 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2012 WitamGdzie w naszych okolicach na składach można po dobrej cenie kupić Porotherm 25 Wienerberga ?? Ktoś ostatnio kupował Porotherm 25 ?? Ktoś budował z Porothermu 25 ? Jak się buduje? Proszę o jakąs pomoc w tej sprawie? Pozdr! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GosiaIrek 23.01.2012 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2012 dobre ceny mają nad serafą firma Bergone- fasada standard 142 zł brutto za m3 Ja chyba kupię w Wieliczce w składzie naprzeciwko Biedronki styropian Besser o lambda 0,042 Zastanawiam się nad styropianem Termoorganiki fasada baza ale on ma lambda 0,044 Czy ktoś coś poradzi w tym względzie?[/ Dzieki za info Dlaczego wybierasz Termoorganike? My w wiekszości materiały kupowalismy w Rolbudzie w Łapanowie. Steropian - Austrothermu EPS fasada - lambda 0,04. Będę jutro to dopytam jaką mają aktualna cenę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dariuszbujas 23.01.2012 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2012 Witam Gdzie w naszych okolicach na składach można po dobrej cenie kupić Porotherm 25 Wienerberga ?? Ktoś ostatnio kupował Porotherm 25 ?? Ktoś budował z Porothermu 25 ? Jak się buduje? Proszę o jakąs pomoc w tej sprawie? Pozdr! Ja w lecie kupowałem u Kowalczyka na Sierczy tam mieli chyba najlepszą cenę, leier od porothermu był tańszy o ok. 1zł./szt. w skali budowy daje pozornie duże oszczędności, ale jest jednak sporo słabszy i więcej ich pęka przy docinkach. W paletach ilość popękanych pustaków była mała, ale ważne żeby załadunek hds-em był nie na pasach ale za pomocą takich wideł. PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stanley79 13.02.2012 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 Witam Mam takie zapytanie do Was moi drodzy. Ile średnio wchodzi pustaków Max-ów na budowę domu o powierzchni użytkowej ok.150m2 z podaszem użytkowym. Dom jest o wymiarach 14x9 m a w środku jeszcze uzbiera się te w sumie kilkanaście metrów ścian nośnych i działowych. Oczywiście z planu wyliczyłem Sobie ilość ,ale coś mnie to przeraziło bo wyszło mi ok. 5tyś pustaków. Na 1m2 wchodzi średnio 22 pustaki Max (ściany nośne o grubości prawie 30cm.) Czy takie ilości pustaków rzeczywiście wchodzą na budowę takiego domu?? Jak dacie radę to coś napiszcie w tym temacie, coś z własnego doświadzczania, proszę. Witam Dom w chabrach 2 ma 144m użytkowej powierzchni,wymiary 16x9m, niregularny, 2-stanowiskowy garaż i ścianę kolankową na 1m - weszło 2130 pustaków poroherm dryfix 25cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lugi 17.02.2012 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2012 WitamMoi drodzy, czy macie jakieś przecieki w sprawie cen ceramiki budowlanej (max, porotherm) na nadchodzący sezon budowlany 2012? Jeździłem trochę teraz po składach, ale nawet z powodu zimy nie ma jakiś rewelacji cenowych. Jak się zapytam to jedni mówią że zdrożeje, a drudzy ze ceny mogą nawet spaść....Nie wiem co robić czy teraz kupić, czy rzeczywiście wstrzymać się do momentu murowania i dopiero wtedy kupić. Może coś z własnego doświadczenia doradzicie mi czy kupować do przodu pustaki czy dopiero od razu do murowania?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek_B 19.02.2012 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2012 Witam Moi drodzy, czy macie jakieś przecieki w sprawie cen ceramiki budowlanej (max, porotherm) na nadchodzący sezon budowlany 2012? Jeździłem trochę teraz po składach, ale nawet z powodu zimy nie ma jakiś rewelacji cenowych. Jak się zapytam to jedni mówią że zdrożeje, a drudzy ze ceny mogą nawet spaść.... Nie wiem co robić czy teraz kupić, czy rzeczywiście wstrzymać się do momentu murowania i dopiero wtedy kupić. Może coś z własnego doświadczenia doradzicie mi czy kupować do przodu pustaki czy dopiero od razu do murowania?? Moim skromnym zdaniem nie ma aktualnie żadnych przesłanek aby ceramika miała drożeć... Z mojego doświadczenia mogę podpowiedzieć 2 rzeczy: 1. Zamawiać w "momencie murowania" (kiedy już wiadomo gdzie złożyć materiał tak aby nie przeszkadzał i wykonawca nie biadolił że daleko, 2. Olać tych wszystkich pośredników czytaj składy i po taką ilość materiału udać się bezpośrednio do cegielni. (W czasie ostatniego "szału budowlanego", kedy to niektórzy prowadzili "zapisy" na maxa po 8zł, kupowałem tegoż maxa po niecałe 3zł, bez żadnej łaski i robienia ze mnie idioty...). Jedynym problemem jest logistyka, bo gdzieś ten TIR musi podjechać i coś go musi rozładować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stanley79 23.02.2012 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2012 WITAM. MAM DO SPRZEDANIA PODKŁADKI POD ZBROJENIE. MOŻNA JE ŁĄCZYĆ (25CM) A TAKŻE CIĄĆ NA MNIEJSZE I WTEDY WYCHODZI TO BARDZO TANIO. MAM DWA WORKI, KAŻDY MA PO OKOŁO 210 SZT. CENA JAKĄ ZAPŁACIŁEM JEST DWUKROTNIE WYŻSZA. DOSKONALE NADAJE SIĘ DO ZBROJENIA PŁYTY, BEZ PROBLEMU MOŻNA RÓWNIEŻUŻYĆ DO SCHODÓW. CENA 35ZŁ WOREK. KONTAKT DO MNIE: 604590553, PO 15.00. [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lugi 24.02.2012 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2012 WitamPrzyjmę lub kupię ziemię, gruz na działkę w Ochmanowie? tel. 510463095 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rybak211 27.02.2012 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2012 Witam. Gdzie w okolicy Wieliczki/Dobczyc można kupić w dobrej cenie deski szalunkowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lugi 06.03.2012 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2012 Przyjmę, kupię ziemię lub gruz na działkę w Ochmanowie. Tel. 510463095 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gruszczynka 13.03.2012 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2012 - Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lugi 14.03.2012 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2012 Szukam murarza, (dwóch murarzy), który prowadziłby budowę w systemie tzw. gospodarczym. Jacek tel. 510 463 095 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fijasek 15.03.2012 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 WitamPotrzebuje namiary na kominiarza bo potrzebuje jakis papierek do gazowni. oczywiście ktos z okolic Wieliczki i w normalnych cenach.Drugi temat czy ktoś wie co tam z solarami? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ojaka 21.03.2012 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2012 przyjmę ziemię na działkęsiercza-koźmice wielkienie posiadam transportutel. 602 449 980 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renia i Grzes 22.03.2012 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2012 Witam, zamierzamy się budować w Dobczycach-we wrześniu myślimy stawiać fundamenty. I tu pytanie-czy kupować używane deski szalunkowe, czy nowe? Co się bardziej opłaca? Bardzo proszę o rady. Poszukuję też namiar na dobrego, solidnego murarza-ew dwóch murarzy-nie firmę. Proszę o wszelkie rady. Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts