lugi 23.03.2012 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2012 Deski używane będą trochę tańsze, ale dobrze jakby były bez gwożdzi. Ja kupiłem w tartaku nowe ale i tak jeszcze do płyty muszę dokupić albo też nowych albo używanych. Dobrze jak deski są długie i szerokie i jak się robi szalunek zeby jak najmniej odpadów było bo potem te deski wykorzystuje się przy płycie. Ja mam zrobione fundamenty, ale drugi raz to już bym nie szalował z desek, bo za dużo czasu zajmuje to. Teraz widzę że po budowach modne są te pustaki szalunkowe. A co do murarzy w tak zwanym budowaniu domu systemem gosopdarczym to też szukam. Jak coś to dajcie znać, jakbyście kogoś znależli, lub odwrotnie. Pozdr! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stanley79 23.03.2012 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2012 I tu pytanie-czy kupować używane deski szalunkowe, czy nowe? Co się bardziej opłaca? Bardzo proszę o rady. Poszukuję też namiar na dobrego, solidnego murarza-ew dwóch murarzy-nie firmę. Proszę o wszelkie rady. Dziękuję Ja kupiłem deski nowe, kosztowały sporo ale ściągając je z fundamentu czy płyty mylem myjką ciśnieniową (od razu), może to dla kogoś dziwne ale w efekcie deski kupił odemnie szwagier za okazyjne pieniądze. W rzeczywistości oczywiście używane wychodzą taniej tylko ten kto wykonuje będzie częściej ostrzył łancuch w pile. Będę miał w przyszłym tygodniu około 3 kubików desek (po okazyjnej cenie) bez gwoździ, częśc nawet bez śladu betonu. Wrzucę zdjęcia i zaproponuje cenę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lugi 24.03.2012 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2012 WitamKupię przyczepkę samochodową zarejestrowaną tak w cenie do 1500 zł. Jakby ktoś coś wiedział na ten temat to proszę o kontakt.Tel. 510463095 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stanley79 24.03.2012 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2012 Witam. Gdzie w okolicy Wieliczki/Dobczyc można kupić w dobrej cenie deski szalunkowe? Więc dla zainteresowanych - mam kilka pozostałości po stanie surowym, i tak: Deski podwójne na ścianę kolankową(szalunek), około 60szt w cenie 2zł za szt - wysokość 74cm, szerokość, tak żeby zakryła 25cm więc około 30 - mają powiercone otwoty wiertłem 7 na drut lub szpilki http://kornatka.strefa.pl/deseczki.JPG Deski szalunkowe, używane do płyty - długość od 2-5,5m. Najwięcej takich 3-4m. Bez gwoździ, niektóre zupełnei czyste, podkładałem folię - zobacz zdjęcia w mojej budowie, inne brudne najwyżej z jednej strony. Mam ich około 3,3 kubika. Cena za całość - 430 zł: http://kornatka.strefa.pl/deski.JPG Giętarkę razem ze stolikiem lub osobno. Można w niej giąć druty do 12mm ale doradzam do 10. To jest z takich tańszych. Zapłaciłem za nią 150 zł. Sprzedam za 60zł samą lub 120 ze stolikiem. Stolik nadaje sie również do cyrkulatki - zresztą od niej pochodzi. Do stolika dospawałem profil na 180 cm który wyrównuje drut przed zagięciem(cena jak za złom, więc jak oddasz - nic nie stracisz - stolik waży ok 50kg): http://kornatka.strefa.pl/gietarka.JPG Następnie: 28 szt stempli o długościach od 285 - 350cm. Najwiecej takich około 3m. Dwie sztuki po 2m, kilka po 3,5m - z pod balkonów - te przypominają łaty o przekroju 8x8cm. cena 3zł za szt http://kornatka.strefa.pl/stemple.JPG oraz stos desek o dł od 90-170cm. Idealne np na szalunek schodów. Jest ich ponad kubik. Cena 80zł: http://kornatka.strefa.pl/krotkiedeski.JPG Kontakt na emaila (jeśli chcesz więcej zdjęć) lub 604 590 553, po 15.00. Możliwy transport po wcześniejszym uzgodnieniu i oględzinach. Odbiór osobisty w m.Kornatka k/Dobczyc. Jeśli uważasz, że za drogo - przyjedź, zobacz, dogadamy się. Najchętniej zamieniłbym to na rusztowanie do ocieplenia z moją dopłatą... Pozdrawiam\ N I E A K T U A L N E Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niureczka 26.03.2012 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2012 WitamZostało mi po budowie ogrodzenia ok 8-10 m2 piaskowca. Do odbioru w Biskupicach k/Wieliczki. Mogę również dowieźć, zależy od odległości. http://images39.fotosik.pl/1402/0fe98e4db8f78a44med.jpg http://images40.fotosik.pl/1448/ea28d4b1abf33a93med.jpg http://images50.fotosik.pl/1466/caf0de5867134bb4med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lugi 26.03.2012 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2012 WitamMam zapytanie : Gdzie w Naszych stronach Wieliczki, Niepołomic itd.. jest dobry (z dobrymi cenami) sklep czy skład z częściami, rurami do kanalizacji ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
0lek0lek 28.03.2012 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2012 Witam, Sprzedam około 100 m2 u używanej geosiatki. Rozstaw oczek 35x50mm. Miejscami ma pourywane oczka. Mam ją w 2 kawałkach 4m x około 20m + 2m x około 10m. Można ją wykorzystać do:- stabilizacji skarp, zboczy, osuwisk - utwardzania ulic, dróg, itp- wzmocnienia nawierzchni bitumicznych- wzmacniania podłoża pod fundamentami Cena za całość 325 PLN lub 3.25 PLN / m2 (jest to połowa ceny nowej, podobnej geosiatki na popularnym serwisie aukcyjnym). Do obejrzenia / odebrania w Sygneczowie. Zdjęcia mogę przesłać na emaila. tel. 661 592 232 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ojaka 31.03.2012 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2012 Witamszukam dobrego i poleconego fachowca od tynków i wylewek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek73 05.04.2012 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2012 WitamSzukam dobrej i taniej firmy do wykonania przyłącza wody w Małej Wsi (k. Wieliczki). Białą listę juz przegladałem, ale może ktoś ma nowy i dobry namiar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stanley79 08.04.2012 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2012 Witam Mam do sprzedania garaż blaszany I gatunek. Wymiary 3x5m, otwieranie - 2 skrzydła, zamykanie od środka, dodatkowo kłódka garażowa i 2x uszy na kłódkę. Gratis dorzucam około 5L farby chlorokauczukowej w kolorze ciemna zieleń. Garaż ma 2 lata i nie wymaga żadnego wkładu finansowego Stoi na płytkach betonowych. Kupiliśmy go nowego na działkę podczas budowy domu. W maju nie będzie nam już potrzebny. Do odebrania w miejscowości Kornatka, 15km od Myslenic, 5 km od Dobczyc. pomogę przy demontażu, montażu, pomogę zorganizować transpotr. Cena 950zł (do uzgodnienia). Dodatkowe zdjęcia i informacje: [email protected], 604590553, po 15.00 http://kornatka.strefa.pl/garaz.jpghttp://kornatka.strefa.pl/garaz1.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuro 09.04.2012 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2012 Witam:)Jakby ktos wiedzial o odbrej i w rozsadnej cenie ekipie do postawienia stanu surowego, ktora ma jakis wolny termin, to bardzo bym prosil o info. Pozmienialy sie plany i musze kogos znalezc... .pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
południowa 10.04.2012 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2012 Czy mozecie podac gdzie ostatnio kupowaliscie stal - fi6, fi 12, fi 16 i jakie ceny? i jeszcze porotherm 24 i 11,5 gdzie w dobrej cenie Kraków i okolice. czy zaopatrywał sie Ktos w składzie w Kocmyrzowie i Michałowicach - jaka współpraca? gdzie zamawialiscie wierzbe i pokrycie dachowe? bede wdzieczna za odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renia i Grzes 10.04.2012 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2012 Podłączam się pod pytanie południowej-jakie ceny stali? I czy ktoś z Was budował się z maxów? Jakie obecnie są ceny maxów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rybak211 10.04.2012 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2012 Podłączam się pod pytanie południowej-jakie ceny stali? I czy ktoś z Was budował się z maxów? Jakie obecnie są ceny maxów? Kupowałem trochę stali na fundamenty dokładnie miesiąc temu. Najtaniej w okolicach Wieliczki było na składzie w Grajowie: pręt żebrowany 12 w cenie 2760PLN/t i gładki 6 w cenie 3150PLN/t. Teraz rozglądam się za Porothermem 25 Wienbergera - w jakiej cenie udało Wam się kupić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rybak211 10.04.2012 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2012 Mam pytanie odnośnie przyłącza gazu. Mam zamiar właśnie podpisać umowę o przyłączenie i mam następujące pytania:1. Kiedy wnosi się opłatę - po podpisaniu umowy czy tak jak w przypadku Tauronu po realizacji przyłącze2. Jak to jest z projektem - czy gazownia ma obowiązek załatwić wszystko od A do Z w podanej opłacie przyłączeniowej? Jeśli tak to czy korzystaliście z tej opcji czy raczej sami szukaliście projektanta i uprawnionego wykonawce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
0lek0lek 11.04.2012 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2012 Mam pytanie odnośnie przyłącza gazu. Mam zamiar właśnie podpisać umowę o przyłączenie i mam następujące pytania: 1. Kiedy wnosi się opłatę - po podpisaniu umowy czy tak jak w przypadku Tauronu po realizacji przyłącze 2. Jak to jest z projektem - czy gazownia ma obowiązek załatwić wszystko od A do Z w podanej opłacie przyłączeniowej? Jeśli tak to czy korzystaliście z tej opcji czy raczej sami szukaliście projektanta i uprawnionego wykonawce? Przyłącze gazu miałem wykonane około rok temu: 1. Za wykonanie przyłącza płaciłem po zbudowaniu przyłącza, ale przed podłączeniem gazu. 2. Miałem wybór - mogłem zrobić / zamówić projekt samemu lub zamówić projekt w gazowni. W drugim wypadku płaciłem gazowni około 400 zł mniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuro 11.04.2012 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2012 Witam:) Jakby ktos wiedzial o odbrej i w rozsadnej cenie ekipie do postawienia stanu surowego, ktora ma jakis wolny termin, to bardzo bym prosil o info. Pozmienialy sie plany i musze kogos znalezc... . pozdrawiam najlepiej jakby to byl murarz z pomocnikiem. Lawy sa juz wylane, trzeba postawic sciany i stropy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renia i Grzes 11.04.2012 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2012 Podłączam się pod pytanie i po raz kolejny pytam-czy ktoś ma znajomego, solidnego i porządnego murarza-ew tak jak u yuro-murarz plus pomocnik. Bardzo go potrzebujemy na wrzesień. Kontakt: 500 57 86 17. 513 520 969 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DZIKY 14.04.2012 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2012 Witaj.Ja mialem Phototerm 25P+W za 5zł i stal za około 2500, ale to było w 2010 na jesieni. \zopatrywałem się w Byszycach i byłem zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DZIKY 14.04.2012 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2012 Jednak mam pytanie we własnej sprawie. Mam aktualnie stan surowy zamkniety i poszukuję dobrej firmy, która wykonuje elewacje, tynki wylewki etc. najlepiej z okolic Rzeszotar.Czy może ktoś polecić jakąś sprawdzoną firmę. Ja mogę się odwdzięczyć dobrym fachowcem od murów i wykopów.Czekam na odpowiedzi.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts