HeyBobik 03.07.2007 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2007 Czy ktoś z Was nie ma czasem niepotrzebnych używanych stempli i desek ? Szukam 120 stempli min. 275 cm i desek 23 mm grubości tak by były mniej więcej równej długości np. 3 lub 4 metry Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wroblowice 03.07.2007 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2007 Witam Wszystkich, Buduje we Wroblowicach, więc do grupa jest mi bardzo bliska Mam pytanie w temacie fundamentu. Fundament stoji już miesiąc i czeka na przyszły rok ( ze względu na materiały i kasę). Niestety pojawiły się na nim pęknięcia (dokładnie trzy). Wykonawca mówi żeby sie nie przejmować - że są to pęknięcia "rozprężeniowe" i są nie groźne, mam to jeszcze dokładnie oglądać ale troche mi się nie podobają. Pęknięcia sa na ścianie fundamentowej. Fundament był robiony raczej ze sztuką tzn. ława (40x50) wylewana do ziemi z folią, w tym zbrojenia (4 druty), na tym ściana fundamentowa ( 1 m) szer. 30 cm. wylewana w szolunku. Czy kroś miał jakiś podobny problem? Gdybym zaczął budować, to pewnie nawet był niezauważył tych pęknięć bez odkopania fundamentu. Znajomy radzić odkopać i sprawdzić ławy. Co wy na to? pozdrawiam, mirek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkkw 03.07.2007 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2007 Bloczki- jest pan w Rezszotarach co ma produkcję. Jak znajdę numer to zamieszzcę. Nazywa się chyba Gawęda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkkw 04.07.2007 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2007 Bloczki: 012 270 4543 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 04.07.2007 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2007 a to mam pytanie bo widzę, że jest zainteresowanie bloczkami na fundamenty:Czy z bloczków taniej wychodzi fundament ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KKrzysiek 04.07.2007 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2007 Po dzisiejszym dniu zostało mi jeszcze na oko koło 100 stempli do sprzedania. Jeśli komuś brakuje to zapraszam - tylko z własnym transportem Pozdrawiam, KKrzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HeyBobik 05.07.2007 03:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2007 KKrzyśku, Jestem zainteresowany tymi stemplami. Możesz mi podać na siebie namiar telefoniczny ? Jakiej są długości i ceny ? Napisz na mój priv proszę.Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HeyBobik 05.07.2007 04:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2007 to zależy od warunków jakie dostaniesz na przyłącz budowlany więc nie da się tego ujednolicić. Pisłam juz o tym wcześniej. Ja miałam do postawienia słup i jakieś 50m kabla. Cena jaką usłayszałam to około 3 500 zł. Odstarszyła mnie i zrezygnowąłm. Ja dostałem warunki z Enion, potem jakaś firma wygrała przetarg na zejście ze słupa z prądem - więc zgłosiłem się do nich aby zrobili całość. Usłyszałem cenę prawie 4000zł. Poszperałem w ogłoszeniach, kupiłem kabel w hurtowni i finalnie zrobiłem to za połowę tej ceny. Podejrzewam, że przetargi w Enion firmy wygrywają za grosze, a potem "odrabiają sobie" to na klientach którzy się do nich zgłaszają. No cóż, jak to przy budowie - co temacik to się robi z niego cała historyjka. A myślałem że podłącza załatwię sobie w tydzień... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niureczka 05.07.2007 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2007 Witam was wszystkich, Do tej pory raczej tylko czytam wasze posty, ale teraz jestem na etapie zalatwiania przylaczy i interesuje mnie temat pradu. Jak myslicie co bardziej sie oplaca, czy prowizorka budowlana i potem kabel napowietrzny czy od razu prad docelowy ziemia. Dodam, ze od slupa mam jakies 15-20 m. Chcialabym miec takze prad na budowe. Jezeli macie rowniez jakies namiary na osobe, ktora robi projekt takiego przylacza to bede bardzo wdzieczna o ich podanie. Dziekuje i pozdrawiam przyszlych sasiadow tych blizszych i dalszych od Biskupic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fijasek 05.07.2007 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2007 To ja się podłącze do pytania Niureczka odnośnie prądu co się opłaca to raz ale czy można podciągnąć prąd taki ostateczny nie budowlany jeżeli jeszcze nic nie ma na działce. Nie chciał bym wywalać kasy na coś co i tak trzeba bedzie jeszcze raz robić. Słupa mam w ogrodzeniu w rogu działki. Czekam na podpowiedzi jak to najtaniej zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariku 05.07.2007 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2007 czy można podciągnąć prąd taki ostateczny nie budowlany jeżeli jeszcze nic nie ma na działce. Nie chciał bym wywalać kasy na coś co i tak trzeba bedzie jeszcze raz robić. można, my tak robiliśmy , od razu wystąpiliśmy o przyłącze docelowe, zdecydowanie taniej, prąd dostaliśmy w 2,5 miesiąca od podpisania umowy przyłączeniowej, ale z tego co widzę na forum to różnie bywa z tym czasem oczekiwania... pozdrawiam m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
suire 05.07.2007 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2007 A nam nie chcieli dać Tyle,że nie mieliśmy jeszcze wtedy pozwolenia.A słup mamy na działce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HeyBobik 06.07.2007 04:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2007 a to mam pytanie bo widzę, że jest zainteresowanie bloczkami na fundamenty: Czy z bloczków taniej wychodzi fundament ? Jak ja liczyłem, to wychodziło że ok. 30-40% drożej. Ale nie ma zabawy ze składaniem szalunków. Ja pożyczyłem szalunki stalowe Akrov i mało brakowało abym się nieźle na tym przejechał. Majster wylał ławy fudnamentowe, poprosił o szalunki, pojechałem do firmy - a ta mi powiedziała, że najwcześniej może mi ich pożyczyć za 2 tygodnie Bałem się że ekipa ucieknie mi z budowy. Na szczeście znalazłem innego wypożyciela Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariku 06.07.2007 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2007 A nam nie chcieli dać Tyle,że nie mieliśmy jeszcze wtedy pozwolenia.A słup mamy na działce. sytuację mieliśmy identyczną - słup na działce, wystarczyło pociągnąć trochę kabla w dół i założyć licznik a bez pozwolenia też nie chcieli z nami gadać, chcieliśmy załatwić sobie prąd jeszcze przed rozpoczeciem budowy, ale niestety umowę mogliśmy podpisać dopiero jak dostarczyliśmy pozwolenie. Na szczęście w miarę szybko nas potem podłączyli i praktycznie całą budowę ciągnęliśmy na własnym prądzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edit-blondi 06.07.2007 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2007 Kochani Potrzebuje pilnie (bo na jutro!!) 60 stempli długości około 270-280 cm. Czy ktoś z okolic Wieliczki jest mnie w stanie poratować? Mogę odkupić lub jeśli ktoś nie chce sprzedać to pożyczyć (jeśli ktoś byłby tak uprzejmy) na jakieś 3 tygodnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 06.07.2007 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2007 A nam nie chcieli dać Tyle,że nie mieliśmy jeszcze wtedy pozwolenia.A słup mamy na działce. sytuację mieliśmy identyczną - słup na działce, wystarczyło pociągnąć trochę kabla w dół i założyć licznik a bez pozwolenia też nie chcieli z nami gadać, chcieliśmy załatwić sobie prąd jeszcze przed rozpoczeciem budowy, ale niestety umowę mogliśmy podpisać dopiero jak dostarczyliśmy pozwolenie. Na szczęście w miarę szybko nas potem podłączyli i praktycznie całą budowę ciągnęliśmy na własnym prądzie Mariku a ile Cię to kosztowało z tym prądem bo mam podobnie słup na działce i na tym słupie mam mieć licznik właśnie. pozdrawiam Łukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariku 06.07.2007 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2007 W związku z tym że z tego docelowego przyłącza zasilamy plac budowy to musieliśmy zamontować dwie skrzynki – jedną normalną plus tzw. rozdzielnie budowlaną. Za obydwie skrzynki z wyposażeniem zapłaciliśmy w sumie ok. 800zł. Elektryk za montaż rozdzielni wziął 400zł (za podłączenie skrzynki głównej pod licznik płaci mu Enion w ramach przetargu który wygrał) czyli w sumie wyszło nam ok.1200zł za skrzynki plus montaż. Do tego oczywiście opłata za zamówione kW dla Enionu pozdrawiamm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gorgonit 07.07.2007 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2007 Z enionem to są jaja terminy dają na podpisanie umowy miesięczne Mam pytanie odnośnie prądu budowlanego po podpisaniu umowy ile czasu zajmuje podłaczenie budowlanki ??(docelowy to pewnie do poł roku ) Odległość okoł 60 metrów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pati25 07.07.2007 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2007 Witam Macie może namiary na bloczki fundamentowe z okolic Wieliczki/Krakowa/Niepołomic oczywiście w dobrej cenie Pozdrawiam Skład gawęda 012 270-45-43 w tym momencie brak Dopiero w połowie września ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edit-blondi 07.07.2007 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2007 Czy wiecie z czego teraz można najtaniej postawić ścianki działowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts