letniowoc 18.09.2014 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2014 Witam, polecam panią Martę z firmy ARCHIBUD z Bibic, ale działają na terenie Wieliczki. Dzięki za namiar. A jak z cenami? Ile bierze np. za adaptację? Czy załatwia projekt zjazdu, badania geologiczne itp? Mam zamiar złożyć do Gminnego Zarządu Dróg w Wieliczce "wniosek o uzgodnienie linii ogrodzenia działki graniczącej z drogą gminną" (moja działka akurat graniczy). W załącznikach do wniosku chcą, aby na mapie do celów projektowych nanieść projektowaną linię ogrodzenia. Mapy jeszcze nie mam (będzie może w sobotę) i tak się zastanawiam czy są jakieś wytyczne odnośnie odległości ogrodzenia od drogi gminnej? Czy mam zadzwonić do zarządu dróg i zapytać? Składał ktoś taki wniosek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darko0812 20.09.2014 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2014 Dzięki za namiar. A jak z cenami? Ile bierze np. za adaptację? Czy załatwia projekt zjazdu, badania geologiczne itp? Mam zamiar złożyć do Gminnego Zarządu Dróg w Wieliczce "wniosek o uzgodnienie linii ogrodzenia działki graniczącej z drogą gminną" (moja działka akurat graniczy). W załącznikach do wniosku chcą, aby na mapie do celów projektowych nanieść projektowaną linię ogrodzenia. Mapy jeszcze nie mam (będzie może w sobotę) i tak się zastanawiam czy są jakieś wytyczne odnośnie odległości ogrodzenia od drogi gminnej? Czy mam zadzwonić do zarządu dróg i zapytać? Składał ktoś taki wniosek? Witam, ja robiłem adaptację u Pani Marty, załatwia wszystko geologa, projekt zjazdu mi też robiła moja działka też graniczy z gminną drogą, wszystko trwało około 5-6 tygodni i pozwolenia Pani Marta przywozi do domu (ja już miałem warunki techniczne od wszystkich dostawców mediów załatwione wcześniej)koszt to około 3800 ze wszystkim to znaczy projektem zjazdu i badaniem gruntu (zjazd 800, geolog 700 i adaptacja 2tys ja miałem jedną zmianę w projekcje,zmiana stropu 300) Na wszystkie twoje pozostałe pytania P. Marta odpowie. powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
natala7777 23.09.2014 05:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2014 Witam, ja robiłem adaptację u Pani Marty, załatwia wszystko geologa, projekt zjazdu mi też robiła moja działka też graniczy z gminną drogą, wszystko trwało około 5-6 tygodni i pozwolenia Pani Marta przywozi do domu (ja już miałem warunki techniczne od wszystkich dostawców mediów załatwione wcześniej)koszt to około 3800 ze wszystkim to znaczy projektem zjazdu i badaniem gruntu (zjazd 800, geolog 700 i adaptacja 2tys ja miałem jedną zmianę w projekcje,zmiana stropu 300) Na wszystkie twoje pozostałe pytania P. Marta odpowie. powodzenia U nas Pani Marta też wszystko załatwiała także nie musieliśmy sami za niczym chodzić (adaptacja 2000 + konstruktor-zmiany 500 + geolog 600) nie wiem tylko ile trzeba bedzie zapłacic za ZUDP bo teraz zmienily sie stawki i jak przedtem bylo 160 zł to teraz chyba dużo więcej właśnie czekamy na pozwolenie mam nadzieje, że bedzie do tygodnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
natala7777 23.09.2014 05:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2014 Dzięki za namiar. A jak z cenami? Ile bierze np. za adaptację? Czy załatwia projekt zjazdu, badania geologiczne itp? Mam zamiar złożyć do Gminnego Zarządu Dróg w Wieliczce "wniosek o uzgodnienie linii ogrodzenia działki graniczącej z drogą gminną" (moja działka akurat graniczy). W załącznikach do wniosku chcą, aby na mapie do celów projektowych nanieść projektowaną linię ogrodzenia. Mapy jeszcze nie mam (będzie może w sobotę) i tak się zastanawiam czy są jakieś wytyczne odnośnie odległości ogrodzenia od drogi gminnej? Czy mam zadzwonić do zarządu dróg i zapytać? Składał ktoś taki wniosek? Odległość ogrodzenia zależy od szerokości pasa drogowego a ta z kolei zalezy od kategorii drogi jesli to droga gminna to kategoria lokalna albo zbiorcza jesli jest MPZP to powinna w nim byc okreslona szerokosc pasa drogowego dla danej kategori, Zarządy często tez dają lokalizacje nowego ogrodzenia w linii ogrodzeń juz istniejących jesli takowe sa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
letniowoc 23.09.2014 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2014 natala , darko dzięki za odpowiedź Weźmiemy tą Panią pod uwagę Wczoraj mieliśmy "urzędowy" dzień. Złożyliśmy wnioski o warunki przyłączenia w gazownictwie i wodociągach oraz wnioski w Gminnym Zarządzie Dróg. Jeszcze tylko prąd i pozostaje czekać na odpowiedzi (pewnie będą tak do miesiąca). Zaczyna się papierolooooooooogia ;P natala to trzymam kciuki za szybkie PnB. Daj znać jak już będziesz mieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stanley79 29.09.2014 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2014 WitamZostał u nas po budowie podnośnik do płyt g-k. Sprzedam za 380 zł. Zapraszam do osobistego odbioru - pochwale się co sam nim zrobiłem (okolice Dobczyc).Podnośnik jak nowy - pracował tylko w naszym domu. Rozkłada się i można go przewieźć osobówką. Zdjęcia na e-maila.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mychadita 09.10.2014 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2014 Witam Został u nas po budowie podnośnik do płyt g-k. Sprzedam za 380 zł. Zapraszam do osobistego odbioru - pochwale się co sam nim zrobiłem (okolice Dobczyc). Podnośnik jak nowy - pracował tylko w naszym domu. Rozkłada się i można go przewieźć osobówką. Zdjęcia na e-maila. Pozdrawiam Poproszę o zdjęcia podnośnika na adres: [email protected] Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pepcia 11.10.2014 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2014 Witam, kupię używane larseny (grodzice), potrzebuje około 20m sztuk o długości około 2,5 m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
natala7777 04.11.2014 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2014 Witam,proszę o polecenie dobrej ekipy do budowy domku jednorodzinnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krakus73 04.11.2014 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2014 Witam, proszę o polecenie dobrej ekipy do budowy domku jednorodzinnego Polecam ekipę Roberta Sikory z Marszowic tel. 600 328 847, my wybraliśmy jego dzięki temu forum i nie żałujemy Możesz powołać się na mnie, czyli Roberta z Niegowici Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
natala7777 06.11.2014 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2014 Polecam ekipę Roberta Sikory z Marszowic tel. 600 328 847, my wybraliśmy jego dzięki temu forum i nie żałujemy Możesz powołać się na mnie, czyli Roberta z Niegowici Dziekuję bardzo za namiar. a moge zapytać jak mniej wiecej cenowo wygląda u nich postawienie domu do stanu surowego zamkniętego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krakus73 06.11.2014 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2014 Dziekuję bardzo za namiar. a moge zapytać jak mniej wiecej cenowo wygląda u nich postawienie domu do stanu surowego zamkniętego Nam robili do stanu surowego otwartego (z dachem), ale co do stawek to musisz porozmawiać z p.Sikorą, bo cena zależy od projektu, a raczej od tego jak skomplikowany jest dom, jaki duży itp. itd. Ceny ma krakowskie, więc nie są najtańsi, ale albo budujesz tanio... albo dobrze. Wierz mi na tym etapie budowy nie ma co oszczędzać, bo później trzeba dużo dopłacać - poczytaj o tym, wielu już się przejechało na "tanich ekipach". A o samym R. Sikorze też znajdziesz tu na forum opinie. Ja polecam dzwonić i rozmawiać z nim, bo gość naprawdę jest sensowny i można się z nim spokojnie dogadać, przy okazji też wiele może Ci doradzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaKriss 06.11.2014 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2014 Witam,Możecie polecić jakiegoś dobrego kierownika budowy z okolicy Wieliczki? Chodzi mi o takiego który będzie zaglądał od czasu do czasu na budowę i sprawdzał czy wszystko jest ok, a nie tylko złoży podpis. Będę wdzięczny za namiary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
natala7777 07.11.2014 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2014 Przyjmę gruz na utwardzenie drogi dojazdowej w Sułkowie. PILNE!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darko0812 10.11.2014 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2014 Witajcie,czy moglibyście podesłac jakies namiary na ekipy które robią przyłącza wody i kanalizy i moze jak macie to jakiegoś sensownego gościa z papierami który przyłączy gaz ze skrzynki do domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krakus73 10.11.2014 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2014 Witajcie, czy moglibyście podesłac jakies namiary na ekipy które robią przyłącza wody i kanalizy i moze jak macie to jakiegoś sensownego gościa z papierami który przyłączy gaz ze skrzynki do domu. Grzesiek Onuca tel. 504 458 324 - możesz powołać się na Roberta z Niegowici Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darko0812 10.11.2014 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2014 Grzesiek Onuca tel. 504 458 324 - możesz powołać się na Roberta z Niegowici super dzięki a powiedz co on dokładnie robi wode i kanał czy gaz a może na wszystko ma papiery? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krakus73 10.11.2014 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2014 U mnie co prawda robił tylko instalację wewnątrz, ale robi też przyłącza wody i gazu, bo właśnie będzie takowe robił mojemu sąsiadowi. Wydaje mi się, że kanalizę też robi, ale to już musisz się dowiedzieć. U nas na wsi nie ma kanalizacji, więc nawet o to go nie pytałem nigdy A jak zrobi przyłącza sąsiadowi, to też u nas będzie robił przyłącz gazu (ale to w przyszłości) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darko0812 11.11.2014 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2014 U mnie co prawda robił tylko instalację wewnątrz, ale robi też przyłącza wody i gazu, bo właśnie będzie takowe robił mojemu sąsiadowi. Wydaje mi się, że kanalizę też robi, ale to już musisz się dowiedzieć. U nas na wsi nie ma kanalizacji, więc nawet o to go nie pytałem nigdy A jak zrobi przyłącza sąsiadowi, to też u nas będzie robił przyłącz gazu (ale to w przyszłości) dzięki wielkie będę dzwonił jutro i pytał o szczegóły pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
letniowoc 16.11.2014 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2014 Hej, czy ktoś z Was budował dom na płycie fundamentowej zamiast na tradycyjnych fundamentach? Możecie polecić kierownika budowy oraz ekipę, która zna się na wykonywaniu takiej płyty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts