edit-blondi 17.07.2007 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2007 Wolałabym jednak namiary na sprawdzonych fachmanów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 17.07.2007 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2007 WitamMożecie polecić jakiegoś kierownika budowy.Papierki w urzędzie już są ruszone więc za niedługo może sprawa się zakończy, a wtedy chciałbym już mieć jakiegoś kierownika budowy zaklepanego i ruszać powoli.pozdrawiamŁukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemi 17.07.2007 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2007 Edit - widzę że wiecha już stoi na pierwszej kondygnacji Witaj Przemi No jakoś się udało i w sobotę zalaliśmy strop. Teraz jakieś 3-4 tygodnie mam luz. A potem ruszamy dalej ścianki kolankowe i daszek. A u Ciebie jak postępują prace? Długo Cie nie było na Forum. Ostatnio nie miałem czasu głównie z powodu . . . . budowy musiałem dopilnować tego co poniżej, tak, że Cię gonie, u mnie płyta powinna iść na początku przyszłego tygodnia. To elewacje płd. - zach http://images26.fotosik.pl/30/27abdec14dd15504m.jpg To płn.-zach http://images24.fotosik.pl/30/ad8fbc7eb700e836m.jpg a to zainspirowani budownictwem holenderskim, gdzie okna wystawowe są w każdym domu w kuchni czy w salonie - nasze okienko z salonu, na pierwszym planie wejście do salonu, a w dali perspektywa widoku zagospodarowane z czasem ogródka http://images26.fotosik.pl/30/ac0d147151b57721m.jpg Ekipę mam naprawdę super murują ściany z dokładnością do 1cm, co przy niewielkim domku i planie jego zagospodarowania co do cm jest ważne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edit-blondi 18.07.2007 06:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2007 Przemi gratuluję! Domek rzeczywiście wygląda super a pustaczki równiutko i czyściutko. Zainteresowała mnie metoda wykonania nadproży. Czy one też są poprostu wymurowane z pustaka na cienkim podkładzie betonowym? bo tak mi to jakoś wygląda. To pilnowanie to jest troche wykańczające. Ja niestety nie byłam przy końcowym zbrojeniu płyty i zalaniu no i masz babo placek....brak przepustu kanalizacyjnego pod kibelek na górze... trzeba będzie kuć...... Na szalowaniu i zbrojeniu to jednak troche schodzi. U mnie murarze też mają bardzo dobre tempo pracy a zeszło im półtora tygodnia zalaliśmy w sobotę a tu takie upały. Od 14:00 do 20:00 strop zdążył miejscami popękać. Mam nadzieję, że tylko powierzchownie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemi 18.07.2007 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2007 Edi - a polewacie czasami strop?, choć przy takich upałach to chyba niewiele pomaga, jak pisałem wcześniej jak wylali mi płytę na fundamencie to po 2 godzinach od wylania jak przyjechałem ją polać była już tak sucha, że po niej chodziłem i popękana, ale jedynie powierzchownie. Co do nadproży, to w oknie szerokości 60cm od łazienki na dole są to po prostu dwa druty żebrowane fi 12 połozone w warstwie zaprawy. Pozostałe nadproża z zewnątrz są obudowane cegłą K-3 jako szalunkiem i po ułożeniu zbrojenia będą wylewane wraz ze stropem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edit-blondi 18.07.2007 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2007 Przemi - no oczywiscie, że polewamy. Dokładnie z instrukcja murarzy.Wylali o 14 kazali podlać o 20 i potem codziennie rano i wieczorem.Jak poszliśmy tam w sobotę wieczorem to strop nie był jeszcze bardzo twardy trzeba było chodzić po styropianie lub deskach, a mimo to pojawiły sie juz pęknięcia. W kolejnych dniach pęknięć już nie przybyło więc chyba dobrze go pielęgnujemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 18.07.2007 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2007 Witam Możecie polecić jakiegoś kierownika budowy. czyżby wszyscy budowali bez kierownika budowy a myślałem że to jest wymóg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogdan7 18.07.2007 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2007 Witam Poszukuje desek szalunkowych 32mm 4-5metrowych uzywanych oczywiście około 3-4 kubików na wczoraj jak to mówią, po rozsądnej cenie,kupie wypożyczę w zamian dam na PW dobry (moim zdaniem) namiar na kierownika budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 18.07.2007 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2007 Witam Poszukuje desek szalunkowych 32mm 4-5metrowych uzywanych oczywiście około 3-4 kubików na wczoraj jak to mówią, po rozsądnej cenie, kupie wypożyczę w zamian dam na PW dobry (moim zdaniem) namiar na kierownika budowy Witam niestety desek nie mam ale namiar na "dobrego" kierownika by się przydał. pozdrawiam Łukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Galain 19.07.2007 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2007 Czesc,czy ktos moze moglby sie wypowiedziec na temat firmy ALLBUD z Niepolomic? Czy ktos cos im juz zlecal, ma jakies doswiadczenia?Pozdrawiam G. P.S. Ibryndal: czy tak "z czystym sumieniem" moge polecic Ci mojego kierownika budowy? nie wiem, bo coz to znaczy wg Ciebie"dobry"? Sprecyzuj, jakie masz oczekiwania wobec kierownika budowy (moze byc na priva), to wtedy Ci odpowiem, czy moj jest dla Ciebie dobry. Ja - obiektywnie - scharakteryzowalabym go tak: bez problemu mam wszystkie wpisy, zmiany, etc.; nalezy do typow "nieczepiajacych sie"; i z tej ostatniej jego cechy ja jestem b. zadowolona, ale ... ma to rowniez "swoja ciemna strone mocy"; nie wiem, ile inni kierownicy biora, ale moj nie nalezy do najdrozszych; mieszka w okolicy Woli Batorskiej; napisz na priva, jesli Cie interesuje, to podam Ci jego komorke; Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edit-blondi 19.07.2007 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2007 WitamMam do sprzedania palety o rozmiarze 100x120 po pustakach (po porothermie). Gdyby ktos był zainteresowany chętnie odsprzedam, bo wiem że z reguły przy zakupe pustaków doliczją koszt palety okolo 30-35 zł netto.Po co płacic jak można podmienić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 19.07.2007 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2007 Czesc, czy tak "z czystym sumieniem" moge polecic Ci mojego kierownika budowy? Ja - obiektywnie - scharakteryzowalabym go tak: bez problemu mam wszystkie wpisy, zmiany, etc.; nalezy do typow "nieczepiajacych sie"; i z tej ostatniej jego cechy ja jestem b. zadowolona, ale ... ma to rowniez "swoja ciemna strone mocy"; nie wiem, ile inni kierownicy biora, ale moj nie nalezy do najdrozszych; mieszka w okolicy Woli Batorskiej; napisz na priva, jesli Cie interesuje, to podam Ci jego komorke; o takiego właśnie mi chodzi, żeby był bezproblemowy, ale żeby doradzał jednak. nie wiem czy będzie mu się chciało jeździć za Wieliczkę, a o kontakt poproszę może na priva i jeszcze jak mogę prosić to sumkę jaką zażądał za swoje usługi i co w to wchodzi czyli od początku po odbiór czy może inaczej. pozdrawiam Łukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pati25 20.07.2007 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2007 To mój kierownik GOLONKA-510-72-11-74 Witam Możecie polecić jakiegoś kierownika budowy. Papierki w urzędzie już są ruszone więc za niedługo może sprawa się zakończy, a wtedy chciałbym już mieć jakiegoś kierownika budowy zaklepanego i ruszać powoli. pozdrawiam Łukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 22.07.2007 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2007 To mój kierownik GOLONKA-510-72-11-74 Witam Możecie polecić jakiegoś kierownika budowy. Papierki w urzędzie już są ruszone więc za niedługo może sprawa się zakończy, a wtedy chciałbym już mieć jakiegoś kierownika budowy zaklepanego i ruszać powoli. pozdrawiam Łukasz dziekuję za namiar zapisany pozdrawiam Łukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marioosh 23.07.2007 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2007 Jako że jestem na finiszu szukam kogoś, kto by splantował działkę 16a. Nadsypał gdzie trzeba, zasypał w innych miejscach, Usunął pryzmę gruzu którą sobie zafundowałem oraz przeorał ją pod planowany trawniczek. Możecie kogoś polecić?Info a Priva proszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gorgonit 23.07.2007 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2007 WitamMam pytanie odośnie kominów .Zastanawiam się czy budować z cegły pełnej czy też może jakiś systemowyJak to teraz cenowo wygląda . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 23.07.2007 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2007 Witam Mam pytanie odośnie kominów . Zastanawiam się czy budować z cegły pełnej czy też może jakiś systemowy Jak to teraz cenowo wygląda . nie wiem jak z cegłą po ile stoi i jak długo człowiek siedzi nad tym i muruje to, ale rozglądałem się za systemowym bo chyba taki będę kupował do siebie. Systemowy wydaje mi się że szybko idzie zbudować i nawet samemu mozna jakby się uparł ktoś. Ofert jest dużo i ceny też różne, ceny są na stronach a z producentów to wymienię: schiedel, leier (tacy drożsi) oraz są też tacy jak cjblok czy zapel o przystepnych cenach. Ja ogólnie oscyluję wogół ZAPELowskiego komina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
macio 23.07.2007 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2007 Śledzę poczynania grupy dość regularnie i podpowiem odnośnie komina, że mam systemowy firmy IBF - te wkłady w środku (nie wiem jak to nazywa się fachowo) mają produkowane przez tą samą niemiecka firmę, która produkuje te środki dla Schiedla, a jak kupowałem w zeszłym roku to wyszło mi o 1000 PLN taniej. Na razie nie używam ti nie wiem czy wszystko ok, ale poki co to się nie zawalił więc podejrzewam, że jest w porządku pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edit-blondi 24.07.2007 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2007 Witam Mam pytanie odośnie kominów . Zastanawiam się czy budować z cegły pełnej czy też może jakiś systemowy Jak to teraz cenowo wygląda . Witam Ja przeliczałam u siebie i tradycyjnie z cegły wyszło mi drożej. Kupiłam dwuciągowego scheidla, ale jeszcze nie zamontowany więc nie wiem jak bedzie się sprawował. Dokupiłam nawet wentylację schiedla bo przy dzisiejszej cenie pustaka wentylacyjnego różnica jest niewielka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Noala 24.07.2007 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2007 Witam Mam pytanie odośnie kominów . Zastanawiam się czy budować z cegły pełnej czy też może jakiś systemowy Jak to teraz cenowo wygląda . nie wiem jak z cegłą po ile stoi i jak długo człowiek siedzi nad tym i muruje to, ale rozglądałem się za systemowym bo chyba taki będę kupował do siebie. Systemowy wydaje mi się że szybko idzie zbudować i nawet samemu mozna jakby się uparł ktoś. Ofert jest dużo i ceny też różne, ceny są na stronach a z producentów to wymienię: schiedel, leier (tacy drożsi) oraz są też tacy jak cjblok czy zapel o przystepnych cenach. Ja ogólnie oscyluję wogół ZAPELowskiego komina. Jesli chodzi kominy, to polecam ceramike z Boleslawca: http://www.kominyboleslawiec.pl/site.php?tpl=glowna System taki jak Schiedla, ale w rozsadnych cenach pozdrawiam Noala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts