gorgonit 10.08.2007 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2007 WitamBeton brałem z cembetu tel. 126532777cena 240 nettozamawiałem 3 dni wcześniej , na razie brałem na ławy , na sobotę mam juz zamówiony na ścianę fundamentową . Beton B20Gdyby ktoś chiał koparkowego z okolic wieliczki tel.660537494 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gorgonit 10.08.2007 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2007 a i jeszcze jedno te 240 zł za kubik liczone jest z pompą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marioosh 10.08.2007 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2007 Szukam złotej rączki do zamontowania kabiny prysznicowej i brodzika? Możecie kogoś polecić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OGC 10.08.2007 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2007 a i jeszcze jedno te 240 zł za kubik liczone jest z pompą Jestem ciekawy ile tego betonu brałeś ? Jak kiedyś brałem więcej kubików to też miałem pompę wliczoną. Chyba że Cembet zawsze tak daje to się przerzucę na nich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gorgonit 11.08.2007 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2007 brałem 26 kubików Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marioosh 12.08.2007 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2007 Czy ktoś wie ile wazy 200m drutu zbrojeniowego 6mm? A jak wie albo nie wie ale sie dowie to czy ma go ochotę kupić? Mam na zbyciu i może komuś się przyda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariku 12.08.2007 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2007 1m=0,222kg czyli 200m=44,4kg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edit-blondi 13.08.2007 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2007 Jedyny skład, który oferował Koramica (dość długi okres oczekiwania albo łut szczęścia, że akurat jest ) to był Dach-Styl na Cystersów. Mam od nich ofertę... Jedna sztuka dachówki 4,67 zł brutto a gąsior 26,14 brutto. Chyba dużo, no nie ? Mamy podobne dachy. Mój ma 240m2. U nas niestety te łamania dachu robią swoje i koszt gasiorów podnosi cene dachu. Kupiłam ostatecznie Robena Plusa miedź angobowana. Wyszło jakieś 16tys. Pozostałe oferty oscylowały wokół 20tys. i więcej. To nie na moją kieszeń. Po za tym dach na dachówce sie nie kończy, trzeba jeszcze kupić inne rzeczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Noala 13.08.2007 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2007 Czesc Forumowicze! Z tego co wiem, to nigdzie nie ma dachowki Koramica. A przynajmniej jak chcialam dokupic, to poinformowano mnie w kilku skladach, ze oni nie przyjmuja juz zamowien . Zostalo mi okolo kubika drewna po wykonaniu dachu Sa to laty na dach; drewno jest juz zaimpregnowane i wysuszone. Cena oczywiscie do uzgodnienia. Jesli ktos jest chetny, to prosze o info na priva. A przy okazji moze ktos ma do polecenia dekarzy do obrobki blacharskiej dachu? dzieki i pozdrawiam Noala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dada_krk 13.08.2007 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2007 Czesc forumowiczom, Jako ze buduje sie w okolicach Niepolomic ciesze sie ze jest takie lokalne forum powiatu Wielickiego. Poszukuje fachowcowi do wykonania przylacza wody i kanalizacji (ze studzienka) odleglosc od domu jakies 15 m. Jezeli znacie sprawdzonych fachowcow to piszcie.Cena zaproponowana przez wodociagi w Niepolomicach ok 4 tys jest znacznie za duza za prace ktore mozna wykonac w 1 dzien :| Moge podziele sie wiedza na temat tartaku w Jasienicy kolo Myslenic oczekiwanie na wiezbe max 2 tyg (stan na koniec Czerwca) i wogole doswiadczeniem z budowy stanu surowego otwartego. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jadwiga_w 13.08.2007 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2007 Czesc forumowiczom, Jako ze buduje sie w okolicach Niepolomic ciesze sie ze jest takie lokalne forum powiatu Wielickiego. Poszukuje fachowcowi do wykonania przylacza wody i kanalizacji (ze studzienka) odleglosc od domu jakies 15 m. Jezeli znacie sprawdzonych fachowcow to piszcie. Cena zaproponowana przez wodociagi w Niepolomicach ok 4 tys jest znacznie za duza za prace ktore mozna wykonac w 1 dzien :| Moge podziele sie wiedza na temat tartaku w Jasienicy kolo Myslenic oczekiwanie na wiezbe max 2 tyg (stan na koniec Czerwca) i wogole doswiadczeniem z budowy stanu surowego otwartego. pzdr A pytałeś w ZGK czy zgodzą się, abyś wprowadził na działkę do przyłącza jakąś firmę z zewnątrz?? Bo w sąsiedniej gminie Gdów nie ma o tym mowy, a sami śpiewają cenę 60zł/mb wodociągu i nie chcą słyszeć o kopaniu na własną rękę... PS> Gdzie dokładnie się budujesz?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dada_krk 13.08.2007 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2007 >A pytałeś w ZGK czy zgodzą się, abyś wprowadził na działkę do przyłącza jakąś >firmę z zewnątrz?? Bo w sąsiedniej gminie Gdów nie ma o tym mowy, a sami >śpiewają cenę 60zł/mb wodociągu i nie chcą słyszeć o kopaniu na własną rękę... 60 zl za mb to niezla cena, jezeli jest w dodatku z materialem ... Szukam dlatergo ze wodociagi chca znacznie wiecej, nie robia za to problemow konkurencji.Mysle ze za polowe ceny ktora chca wodociagi ktos sie z pewnoscia znajdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 14.08.2007 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2007 >A pytałeś w ZGK czy zgodzą się, abyś wprowadził na działkę do przyłącza jakąś >firmę z zewnątrz?? Bo w sąsiedniej gminie Gdów nie ma o tym mowy, a sami >śpiewają cenę 60zł/mb wodociągu i nie chcą słyszeć o kopaniu na własną rękę... 60 zl za mb to niezla cena, jezeli jest w dodatku z materialem ... Szukam dlatergo ze wodociagi chca znacznie wiecej, nie robia za to problemow konkurencji. Mysle ze za polowe ceny ktora chca wodociagi ktos sie z pewnoscia znajdzie. 60zł to naprawdę tanio bo ogólnie biorą 100-120zł/mb z materiałami oczywiście. a może ktoś zna kogoś kto podłączy tylko do wodociągów i ma uprawnienia niezbędne do tego ? robił ktoś wogóle w ten sposób, że kopał sam a tylko ktoś wpadł i podłączył ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
roberto_74 14.08.2007 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2007 Ja całą stal kupowałam w Metalbudzie (wylot z Niepołomic na Hutę). Mieli wtedy najtaniej. Teraz chyba też bo dzisiaj "12" kosztuje 2257/t a "6" 2623/t. Pustaki sprowadzałam z Nowego Sącz, cement, wapno, styrodur, papa u Bugaja w Byszycach, deski,nadproża i inne duperelki u Kowalczyka na Sierczy. No to troszke przepłaciłeś No właśnie o tym Metalbudzie pisałam wcześniej. Oni zajmują się sprzedażą hurtową stali, ale do detalu też sprzedają i dowożą (zależy od ilości) o to jeszcze muszę do Sierczy wpaść i popytać o deski i stal jak teraz stoi. ale właśnie deski to drogie są strasznie, dzwoniłem do Pcimia do Jędryska są po 460 netto za kubik Witam, Jesli ktoś szuka stali to ja na początku sierpnia kupowałem w baustalu na Łowińskiego fi 12 1800 netto a fi 6 2060 netto. Do tego płaciłem za transport całości do Śledziejowic 300 zł. Można podzwonić tam jest cała masa hurtowni stali, może gdzieś było taniej ale wziąłem od ręki bo uieszyłem się jak dziecko bo w budomacie powiedzieli mi ponad 3 tys. (co prawda brutto, ale to i tak kosmos) Pozdrawiam Robert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemi 15.08.2007 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2007 Edit startujecie z kolejnym etapem?, bo widzę, że porotherm wyjechał na górę i jakby szalunki zniknęły . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OGC 15.08.2007 23:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2007 Cześć. Wróciłem po krótkim urlopiku ... zaglądam na stronę ENION'a i .... Hurra. Po 3 miesiącach czekania ogłosili przetarg na prąd do mojej działeczki Szanse na prąd rosną. A już się rozglądałem za rowerem z dynamem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edit-blondi 16.08.2007 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2007 Edit startujecie z kolejnym etapem?, bo widzę, że porotherm wyjechał na górę i jakby szalunki zniknęły . Witram, witam Oczywiście, że ruszamy dalej. Gdyby nie ta pogoda to pewnie prace by już były w toku, a tak moja ekipa robi u kogoś fundamenty z piwnicą i muszą zalać strop a przez tą pogodę to niestety maja poslizg. Dojechał porotherm na ścianki działowe. Rozmawiałam z majstrem i mają juz wrócic w poniedziałek, we wtorek przyjedzie mój ogromny komin a w kolejny piątek drzewo na daszek. Także myslę, że już jakoś poleci muszę jeszcze odebrać dachówkę. A u Ciebie jak tam? Masz coś więcej niz strop czy też na razie utknąłeś na tym etapie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edit-blondi 16.08.2007 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2007 Cześć. Wróciłem po krótkim urlopiku ... zaglądam na stronę ENION'a i .... Hurra. Po 3 miesiącach czekania ogłosili przetarg na prąd do mojej działeczki Szanse na prąd rosną. A już się rozglądałem za rowerem z dynamem A u mnie niestety lipa z prądem. Okazało się, że warunki przyłącza, które mi dali są niestety technicznie niewykonalne. Więc muszą zmieniać, potem projekt i pozwolenie. Także do zimy pewnie zejdzie a jak dobrze pójdzie to prąd będę mieć na wiosne 2008 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aglig 16.08.2007 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2007 Witam Sprzedam zaprawę klejową do betonu komórkowego i silkatów. Data ważnosci styczeń 2008. Kupowałam po około 18 zł za worek sprzedam za 10 zł. Dowóz do 25 km w promieniu Niepołomic na mój koszt. Worków kilkadziesiąt ( muszę policzyć ile dokładnie). Klej jest super wydajny ( świadczy o tym fakt ile mi zostało). Szczegóły na priwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edit-blondi 16.08.2007 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2007 A ja mam paletr porothermu 25 P+W. Może ktos potrzebuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts